Hááj!Ebsztam a rajtott.Aztán a porba nem láttam semmit,nem mertem kockáztatni.-nagyon- Misike szépen helytállt,19. lett.P.Laci is végig bírta,23. lett. Ákos 11. Barnát nem tudom,én meg 12.
Addig vizualizáld fejben a pályák vonalvezetését, a hobbira meg gondolj úgy, mint fizikai felkészítésre a motorozás előtt, és mire eljő a pillanat top formában leszel farkas éhesen a győzelemre. :)
szeva, segitsetek rajtam..pls (yamaha dt 125) hogy kell helyesen beállitani a powert? képek, leirások,infok, tapasztalatok.. minden érdekel powerrel kapcsolatban.hogy tudom megnézni h működik-e rendese? mert annyira nem vadul meg nagy fordulaton sem.. pedig mentem ui dt -vel ami nagyobbat ment mintha turbos lett volna..:D akkorát nyitott. eddig rosszul is volt bekötve..most 1-1 2-2 -höz mutat ..:D Van jel mint az autó vezérlésén? minden infot előre is köszönök..
Sőt, nekem annyira rövidtávú, hogy amikor dolgozok kint a hobbin /ez ugye a haleszi út közelében van/ és mennek kifelé az endurosok a haleszi úton, mindig mondogatom magamban, hogy na a "hülye motoros" gépel kifelé, én meg sz*pom a f*szt, pont úgy állítom be magamban a dolgot mintha nem tehetném meg hogy én is inkább motoroznék, ahelyett hogy nyomom az igát a hobbin! ;) Na de lesz ez majd még így sem! :) Eljön az én időm is egyszer, lehet hogy ősszel /amit azért egy kicsit nagyon elég távoli időpontnak gondolok/, de eljön! :O
Ha nagy a hangja az baj, ha kicsi és a barom ez miatt eléd lép akkor meg az. Ez már csak így működik. Ismerek olyant, aki szintén motoros volt, és hogy most már nem az, a felesége a ház előtt elhaladó motorosokat legszívesebben kinyírná. Rövid távú memória.
Ja, láttam cikket, kíváncsi vagyok a kontrára! Egyébként állítólag, a másik oldal mesélte Herkának, az elvtársainkra direkt vadásztak, ugyanis már nem először lettek figyelmeztetve, de ők csak nem bírtak magukkal és csak jártak ki a betontörmelékes kupacokhoz endurozni /amit mellesleg én nem igazán tudok elítélni hiszen semmiféle természetvédelmi területről nem lehet szó nálam ha betonbunkerek vannak elásva a földalatt, azt már egyszer valaki tönkre b*szta onnantól kezdve azt már kilehet nevezni védett területnek, de a szememben nem az, igaz én senki vagyok, de szerintem a védők is csak egy senkik, akiknek nem hiszem hogy ez lenne az igazi dolguk, ezt csak azért érzik dolguknak, mert nagy bennük a becs, és hatalom vágy, az írigységről már nem is beszélve, ahogy sajnos ma itt Magyarországon nagyon sok emberben megvan, mondhatnám hogy a többségben és lásd a politikusaink mutatják nekik a jópéldát, ennek az országnak reszeltek, nem vagyunk felnőttek, nincs párbeszéd, csak egymás mellett elbeszél mindenki, de hogy is lenne ha mindenki a saját igazát véli igaznak, tiszta óvoda, komolyan mondom, ill. írom! Bocsi ezt a sok Offot, de le kellett írnom!/
A "Ritka (öröm) hírrel szolgálhatunk:......" ,azért NAGYON DURVÁNAK tartom. Egyáltalán milyen jogon bélyegzik "motovandálok"-nak motoros társainkat??? Természetkárosításról beszélnek,holott földúton haladtak. A holnapi P.N.-ben KONTRA!!!!
Egyenlőre még egyik sem védett terület, bár már állítólag, de csak nagyon nagyon állítólag a macskást pedzegetik, dehogy azt is miért fel nem tudom fogni! :O
2T rulez, nem tudom hogy DRZ-vel meglehet/ne/ e ezt csinálni, persze nem Pastrana mutatványára gondolok, hanem a videón a "csak" vízen járásra ill. motorozásra!
TRobinál lehet jelentkezni! Az esetről meg napközben gondolkodtam, ill. más véleményeket is figyelembe vettem! Ez az eset a természetvédők részéről egyértelmű túlkapás, ezt a részét nem is firtatnám, viszont nézzünk csak egy kicsit a dolgok mögé, mivel helyi endurosokról van szó, nagyon is jól tudták hol járnak, tehát nem arról van szó, hogy most valaki innen az alföldről elmegy mondjuk a Bakonyba és tényleg csak betéved egy táblával nem jelölt természetvédelmi területre, nem, itt gondolom a papírok megnézésével egyből kiderült hogy mi is a szitu, és valószínű már nem először figyelmeztették is őket, mert csak úgy motorelkobzás, tv társaság kihívása, csak úgy nem megy spontán, nagyon is jól tudták a természetvédők is hogy na ma tuti megint jönnek a motorosok, és hát mentek is, ennyi, persze ettől még hogy utólag kitesznek táblát az útra ugyanúgy aljas dolog, a lényeg hogy most példát akartak statuálni és ez sikerülni is fog neki, mert ők a hatalom, mi meg csak az adozó kisember!
Már ezer éve nem írtam a fórumra, de ez a " természetkárosítás" kinyitogatja a zsebembe a bicskát.
Nagyon sajnálom az orgoványiakat, csak azt nem tudom, hogy mit tudtam volna, illetve mit tudnék tenni a helyükbe, ha ez velem fordul elő.
Ahogy Rádi Misitől hallottam megalakult itt egy egyesület. Igaz, hogy mi Gábor barátommal nem vagyunk motorosok, "csak" quadosok, de szeretnénk a környéket járni a későbbiekben, csak azt nem tudom, hogy merjük-e ezt tenni? Ha volna rá mód, mi is csatlakoznánk az egyesülethez, főleg ha annak védőszárnyai alatt lehetne egyeztetni a környékbeli környezetvédőkkel ( aki terepjáróval, Nívával, puskával .... stb védik? a környezetet ), hogy ne cseszegessenek bennünket, mármint ezt mindenkire értem.
Ha valaki tud valamilyen egyeztetésről, vagy annak eredményéről megtennétek, hogy megírjátok ? Előre is köszönöm.
Találtam egy ilyet: /Ez a Bükki Nemzeti Parkra vonatkozik, de gondolom általánosítható/
"Terepmotorozás
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) működési területe nagy kihívást jelent számos technikai sport szerelmesének. Nem kivétel ez alól a természetvédelem érdekeivel talán leginkább össze nem egyeztethető, a legkomolyabb természetkárosítással, illetve a védett és fokozottan védett (főként madár-) fajok zavarásával járó sporttevékenység, a terepmotorozás.
A BNPI teljes területén jelen vannak azok a 2-15 fős terepmotoros csoportok, akik a lehető legkevésbé tekintik terepi jelenlétük céljának a természet teljesebb megismerését, s akik a lehető legkisebb mértékben adóznak szeretettel, tisztelettel annak, s mutatnak megbecsülést értékei iránt. ’Tevékenységüknek’ betudhatóan a komoly (főként hang-jellegű) zavarási hatás következtében fokozottan védett fajok fészkelései hiúsulnak meg, értékes gyepek kerülnek felszaggatásra, fokozottan védett növények károsodnak, a természetbe látogató és azt valóban tisztelő turisták kikapcsolódása lehetetlenül el, s a terepen jelen lévő és épp a motorosok ’útjába’ eső (= a kijelölt turistautakon közlekedő) emberek kerülnek nem egyszer életveszélyes helyzetekbe.
A BNPI teljes működési területén a Természetvédelmi Őrszolgálat által lefolytatott technikai sporttevékenység-ellenőrző szolgálatok eredményeként a technikai sportok ellenőrzése kiterjedt és kiterjed a nemzeti park törzsterületén kívüli vidékekre (Mátra, Zemplén, stb.) is.
Ezen ellenőrző szolgálatoknak betudhatóan a korábbi, főként a Bükki Nemzeti Park központi tömbjére koncentrálódó terepmotorozás hangsúlya áttevődött a hegység alacsonyabb régióiba, illetve a Zemplénbe és a Mátrába.
Mivel a motorosok jó eséllyel kezdik el intenzíven használni a fent jelzett illetve egyéb védett területeinket, s eme illegális sporttevékenység folytatásának megakadályozása különösen fontos a védett területek természeti értékeinek megóvása valamint a zavartalan turizmus okán, kérünk minden természetbe látogatót, amennyiben terepmotoros jelenlétet észlel, értesítse a BNPI-t!
A motorozással nem csak a nemzeti park részéről merül fel kifogás, ez erdő-, és vadgazdálkodási szempontból sem kívánatos. Az erdőről és erdő védelméről szóló 1995. évi LIV. törvény 82.§ szerint az erdőterületen a motorral, lóval, kerékpárral és autóval való közlekedés csak az erdőgazdálkodó által kijelölt útvonalon lehetséges."
Plusz a törvény:
"A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 38.§ (1) bek. i. pont alapján a védett természeti területeken a technikai sportokhoz, sportversenyekhez a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. Ennek hiányában természetvédelmi szabálysértés valósul meg, ami 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, illetve természetvédelmi bírság is kiszabható."
Hát ezek most nem jó hírek /és idáig ezeket a dolgokat én sem tudtam pontosan/, sajnos valószínű ebből kirakat ügy lesz, és nem kizárt hogy kiakarják majd velük fizettetni a 150eFt-ot, persze ettől még lehettek volna NORMÁLISak a természetvédők is, de úgy látszik elment a maradék józanságuk is! Egyébként is a fiúkat először kapták el, ráadásul tábla sem volt, én ha 150eFt-ról lesz szó lehet hogy perre vinném az ügyet a helyükben, főleg hogy a tábla nem volt ott még vasárnap és hazudnak avval hogy azt mondják hogy már pénteken kint volt, bizonyítani úgy sem tudják, az meg hogy azt mondják hogy deee már kint volt pénteken gyenge lábakon áll, bizonyítsák be hogy kint volt, úgy se tudják, szerintem legalábbis!