Keresés

Részletes keresés

sera Creative Commons License 2005.09.14 0 0 404

Sziasztok!

jo nagy nyariszünet volt itt :)

Jart mar valaki igy a rhodijaval? Visszajöttünk szabirol öt het utan es akkor lattam,hogy egy csomo ilyenkinezetü levele van.Elöször a szarazsagra gyanakodtam,mert megkertem a szomszedot,hogy intezze a teraszt mig nem vagyunk itt,ezt valahogy kihagyta az öntözes alol,de nem hiszem,hogy kiszaradas lenne,mert jönnek azert uj levelek.

damogran Creative Commons License 2005.09.14 0 0 403

Hello! A tavaly tavaszi ültetésű rhododendron catawbiense-m levelei sárgulnak és hullanak erőteljesen. Arra gyanakszom hogy visszameszeződik a talaj. Van ötletetek hogy mikor próbálkozzam meg az átültetéssel? Gondolom ősszel, de azért nem árthat ha megkérdezek valakit. :-)

Másik: tudja valaki hogy hol lehet kapni mésztűrő példányokat? Egyetlen egyszer láttam valamelyik Kertészeti Egyetemi vásáron.

ZsuR Creative Commons License 2005.08.13 0 0 402
Teljesem megkergult az egyik azaleam.
Ujra viragzik - iden harmadaszor az idejen kivul. Nem sok virag van rajta - de nem ertem miert, nem volt sok eso -azutan szokott.

Szalkó Creative Commons License 2005.07.28 0 0 401

Szia Csingibing!

Ha még lehet, szedd ki a golyókat és bő esővízzel öntözve folyasd át az edényen, hogy minél jobban kimosódjon a fölből a  tápanyag. Az esedékes öntözéseket, még egy párszor csináld így.

Előzmény: csingibing (400)
csingibing Creative Commons License 2005.07.27 0 0 400

Szia Szalkó!

Akkor, mit tegyek? Ássam ki a golyókat, és tegyek mást? Vagy most már hagyjam?

Előzmény: Szalkó (399)
Szalkó Creative Commons License 2005.07.27 0 0 399
A rhododendronokat nem szabad túltápozni. A Cun. White amúgy is egy erős növekedésű fajta. Lehet, hogy nem volt jó ötlet a Compo-val megszórni. Ahogyan a talajnak savanyúnak kell lenni, ugyanúgy a tápok közül is a savanyú kémhatásúak a jók a rodik számára. Speciális rodi tápokat lehet kapni, de ha olyan nincs, a Volldünger is megfelel. Márciusban és augusztusban szokás a rodikat tápozni.
Előzmény: csingibing (398)
csingibing Creative Commons License 2005.07.25 0 0 398

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene. Tavasszal vettem egy Cun. White-ot. Nagyon szépen virágzott, aztán pedig tényleg rettentően hajtott. Most is hajt újakat, de a legtöbb levél pöndörödik. Kb. 5 héttel ezelött, adtam neki Compo hosszantartó műtrágya gömböcskéket. Nem tudom, ez tett-e be neki. Köszönettel, Csing

Szalkó Creative Commons License 2005.07.13 0 0 397
  Szépen fejlődnek az azáleán a magtokok.
ZsuR Creative Commons License 2005.07.07 0 0 396
Jajj!!! Megint jajj!!! Szegeny azaleak. . .megint meg kellett mentenem kettot. . .:))

Szep lassan kezdek egy sovenyt azaleabol - mire teljesen megoszulok lesz is belole valami :))

Van egy szabad oldala a teleknek meg, illetve egy szakasza, azt kezdtem el beultetgetni azaleakkal. A hetvegen ketto uj kiciket ultettem el. . .hat van mar osszesen egy sorban es azt hiszem nem is kell tobb. A kert vegeben van meg hat, osszel elore hozom oket es kesz az alkotas. . .(a helyukre rhododendronok jonnek, azok is atultetesek leszenek).

Az egyik feher, a masik rozsaszin.

Szalkó Creative Commons License 2005.07.05 0 0 395
Nem panaszkodhatunk. Az idén aránylag kedvező időjárás van a rodikra. Virágzás alatt sem volt túl meleg, így elég sokáig gyönyörködhettünk bennük. Jelenleg is esik az eső, és a következő pár napban alig 20 fok feletti meleget igérnek. Ez igazán jó a rodiknak. Augusztusban megláthatjuk, hogy kedvenceink mennyi virágbimbót neveltek ki.
boszi26 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 394
sztem is ez a legjobb megoldás, ha van helyed. Fontos, hosszú távra, hogy egy 100 l-es dézsába csak egy növény kerüljön.
Előzmény: sera (389)
Tozatu Creative Commons License 2005.06.28 0 0 393
Vannak olyan biospray-k, amiket nyugodtan használhatsz, de hetente kell egy darabig, mert a petéket nem pusztítja és kikelnek a rovarok. Vagy kenőszappan beáztatva, esetleg fahamu.
Előzmény: sera (389)
Cida_509 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 392
Ok, megpróbálok elétenni egy függönyt. Köszönöm a tanácsot!
Előzmény: Szalkó (391)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.28 0 0 391
Ablakon át nem fog annyi fényt kapni, mint amennyi a szabadban érné. Viszont az üveg nagyon átereszti a hő sugarat. Érzésem szerint inkább ez lehet a gond. Az ablak és a rodi közötti vékony csipkefüggöny javíthat a helyzeten. Tanácsolom ezeket annak ellenére, hogy én még nem tartottam rodit lakásban, ényémek mind kint vannak a kertben.
Előzmény: Cida_509 (386)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.28 0 0 390
Nalunk a fold savanyu - mindenhol. A fuves reszt kell inkabb kezelni, mert annak tul savas.

A rhododendronok szeretik a felarnyekos helyet - ennek ellenere van harom bokrom, ami napon van, es ugy nez ki nem banjak!

Előzmény: sera (387)
sera Creative Commons License 2005.06.28 0 0 389

Oke,az meg megoldhato eppen most dobott ki valaki ilyesmit,tenyleg jo ötlet, rhodi földet meg egyszerüen veszek.

De mit mondotok a napra.Helyesbitek:olyan 11 oratol süt hozzank a nap egesz este nyolcig.

Ma:A friss hajtasokon olyan feher pici tetüfeleseg van,azt olvastam,hogy erös vizsugarral lemoshato,meg is tettem.Le is jöttek rola,de aztan megint vissza.

Mas alternativat meg nem tudok.

Nem akartam merget hasznalni,mert kisgyerekek vannak meg macska.

Előzmény: boszi26 (388)
boszi26 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 388
én azt szűrtem le az itt olvasottakból: ha van helyed, vegyél 100 literes dézsákat(akármekkorák is a növényeid most) , azokat töltsd meg rhodi földdel, ültesd bele a virágaidat egyenként  és süllyeszd bele őket a földbe. Ezek a 100 l-ek elegek lesznek a kifejlett növényeknek is - mondták a szagértők
Előzmény: sera (387)
sera Creative Commons License 2005.06.27 0 0 387

Sziasztok!

ezen a heten a balkon melle epitünk egy olyan 20m2-es teraszt,ami azt jelenti,hogy egy kis "földet" is elvehetünk a terasz mellett.

Elöre ittam a medve börere es mar hetekkel ezelött megvettem egy hatalmas rhododendront,ami most a balkonon van  cserepben,mondvan,hogy majd kiültetem a terasz melle.

Tegnap elkezdtem olvasni a topikot,meg van belöle böven,ugyanugy a kerdesek mint valaszok nagyon hasznosak.

Tudtam,hogy savanyu földet igenyel,de azt mar kevesbe,hogy mit csinalok,ha a kertbe ültetem,hogy savanyitom a földet.

Zsur,ezek szerint te savanyitot vettel es azt hinted köre,valoszinü nekem is azt kell követnem.Fene tudja amugyis milyen itt a föld.

Ami inkabb problematikusabb az az,hogy sajnos egesz nap ide süt a nap,ami inkabb a rhodi szempontjabol nem tul elönyös,de hat majd meglatom,nem tudok rajta valtoztatni.

No,akkor olvasom tovabb.

Tovabbi szep rhodizast!

Cida_509 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 386

Segítsetek, kérlek! Szereti a rhododendron a közvetlen fényt, magyarul szabad-e nyáron napsütötte ablakpárkányon tartani? Milyen fényviszonyok kellenek neki nyáron? (Sajnos kertem nincs, így lakásban kell tartanom).

karyatida Creative Commons License 2005.06.26 0 0 385

Ez a csudaszépség a nyíregyházi Vadasparkban pompázik...

Szalkó Creative Commons License 2005.06.20 0 0 384

Végre csak sikerül betenni azt a linket úgy, hogy meg is lehessen nyitni.

Rhododendron ültetése és ápolása
Előzmény: Stifler :) (379)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.19 0 0 383

Tudjátok, hogy mért nem jelenik meg az oldal?!

Előzmény: Szalkó (381)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.19 0 0 382
No ez most nem sikerült! Próbálkozok úlra!
Előzmény: Szalkó (381)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.19 0 0 381

Nem sokkal korábban tényleg megtalálod a hozzászólásokban.

További segítség itt:

Rhododendron ültetése és ápolása
rágica Creative Commons License 2005.06.19 0 0 380
Szia!
Szalkó régebbi hsz.-aiban (kb 2-3 hét) mindent megtalálsz, mert én is mindent tudni akartam, és szépen pontosan le is írt mindent. A kereső segítségével megtalálod.
Stifler :) Creative Commons License 2005.06.19 0 0 379

Hella!

Sajna nem volt felcimkézve... :( Esetleg egy képet tudnék beszúrni, ha kell. Annyi útmutatást adtak annak, akitől kaptam, hogy 2 évig még nem kell átültetni. Még valami, amit feltétlenül tudnom kellene a rodikkal kapcsolatban??? Minden érdekelne... Amúgy ha nem áll rendelkezésemre esővíz, akkor mivel öntözzek?

Előzmény: Szalkó (375)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.18 0 0 378
Meg sha nem csinaltam ilyent, de mint minden mas konteneresnek ennek is kell lefolyas - feltetlenul kellenek a lukak!
Előzmény: boszi26 (377)
boszi26 Creative Commons License 2005.06.18 0 0 377

de télálló?

Nem akartam visszaolvasni a végtelenségig....mik a tapasztalatok: ások egy gödröt, fóliával kibélelem, bele rhodiföld. Nem fülled be? vízelfolyás?

kösz

Előzmény: krampuszka1 (357)
Szalkó Creative Commons License 2005.06.17 0 0 376
  Egy-egy ilyen sárga levél nem betegség tünete a rodin. Ez természetes folyamat. A tavalyelőtti leveleket fokozatosan ledobja a növény, de előtte kivonja a bennük lévő klorofilt, ezért lesz ilyen sárga.
Szalkó Creative Commons License 2005.06.17 0 0 375

Öntözd esővízzel. A meszes csapvíztől előbb-utóbb sárgulni fog.

Én nem tenném az erkélyre, inkább egy félárnyékot adó lombos fa alá a kertbe.

Fel volt cimkézve? Melyik ez a rodi?

Előzmény: Stifler :) (373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!