Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Amiket kitöröltél, nem olyan egetverően fontosak, de ha vissza akarod tenni, akkor inditsd el az ipod updatert (töltsd le az apple oldalárol) reseteld a podot. Ilyenkor minden adat elveszik stb, szal újra kell kezdeni. Ha ezt nem akarod, akkor megbékélsz vele így:) De akkor is ajánlatos azt a progit leszedni, mert azzal updatelni tudod magának az ipodnak a softwarét.
1. könyvtárakat a filmeknek és az mp3aknak hogy tudok csinálni?
2. az itunesban baloldalon a SOURCE résznél csak egy "ipod" nevezetű ikon jelenik meg, ezen kívül még egy "library". Hogyan szerkeszthetek erre mappákat és tehetek fel zenéket és filmeket ezekbe a mappákba?
Sajnos valamiket kitöröltem a SOURCE-ból még az elején, nem tudom, hogy fontosak voltak-e, de azért jó lenne visszaállítani az egészet.
Elvileg mindegy meddig van töltés alatt, a lényeg hogy ha lehet ne merüljön le teljesen.
Na. Playlistet egyszerűen létrehozhatsz, ha az iTunesban bal alul a + jelre kattansz, máris ott van egy. Elnevezed "zenekar - album" néven, vagy ahogy akarod.
Csinálhatsz könyvtárakat a filmeknek is.
Ezekután vagy a "library"-ból idemásolod a zenéket, vagy már alapból pl. win commanderből drag and drop az mp3-akat, vagy filmeket ebbe az uj playlist folderbe.
Ha CD-t szedsz be, akkor létrehozol egy ilyen playlist foldert, berakod a CD-t és a számokat belehúzod az új könyvtárába.
Az iTunesban lévő számok adatait átirhatod, ha kijelölsz egy vagy több számot, jobbklikk és "get ino". Itt át tudod írni a zenekar nevét, számcímet stb.
Itt tudsz képet hozzáadni egy egy albumhoz, vagy számokhoz. Az "artwork" fülnél egy szám esetén, több számnál pedig az artwork ablakra kattintva hozzáadhatsz képet. Javaslom négyzetes, kb 200x200 pixeles kép hozzáadását, annál nagyobb csak a helyet foglalja.
Arra kell figyelni, hogyha a playlistből törölsz le valamit, vagy letörlöd a playlist foldert, akkor az még nem törlődik le az ipodról. Ha véglegesen törölni akarod, akkor azt a "library"-ból kell törölnöd.
Az ipod meghajtóként is műxik, (ehhez ezt engedélyezni kell az iTunes alól ha nincs alapból - legyen rádugva a pod, és opciók/ipod opciók ->engedélyezés meghajtóként)
Ha "note" -okat (szöveges fileokat pl receptek, címek, érdekes írások stb.) akarsz a podra tenni , akkor azt pl wincommanderből tudod megtenni. Például notepadba behúzod a kívánt szöveget és elmented. A kiterjesztést letörlöd, mert az iPod nem értelmezi amúgy sem, és bemásolod ezt a filet az iPod "notes" könyvtárba. Ezen belül létrehozhatsz több könyvtárat is. Ezután olvasgathatsz is az iPodon:)
Ugyanigy lehet bemásolni pl addressbook-ot is, amit email softverből, vagy akár mobiltelefonból is kimenthetsz "vcard"-ként. Ezeket a Contact könyvtárba kell simán commanderrel másolni.
Ha fotókat akarsz feltenni, akkor azokat először a vinyón összerendezed, (javaslom a leméretezést, mert 3 megapixeles képeket fölösleges rárakni), aztán az iTunesben az iPod opcióknál(az ipodot legyen rádugva a gépre) beállítod a "photos" könyvtárad útvonalát, és updateled az ipodon is. ha automatikus szinkronizálást állítasz be, akkor bármit változtatsz a winyón a fotós könvytáradban, az mindig változik az iopodon is. erre figyelni kell, mert ha pl elmozgatot a könnyvtárat akkor törlődik az iPodról, mert nem lesz ot a szinkronkonyvtár, ahol a pod keresi.
Csak akkor tudnam megmondani, ha nem hagytam volna otthon az iPod kabelemet, igy most sajnos nem tudom megnezni. Egyebkent eleg egyertelmu, keresd meg.
Az ID3 egy szabvanyos tarolasi modszer az mp3-on belul. Winamp-ben pl. az Alt+3 komboval tudod megnezni, iTunes-ban jobbklikk a szamra. Az interneten ezernyi id3 berhelo (taggelo) program van, amikkel konnyeden tudsz sok szamot editalni. Ugyancsak otthonrol meg tudom irni, en mit hasznalok.
Total mas tema: Ha mar a rohadek Apple se a dokkolohoz, se a toltohoz nem adott kabelt, gondoltam, veszek egyet. A depo.hu szerint az Extreme Digital-nal lehet kizarolag kapni, elmentem hat a boltba. Mondtak, csak rendelni tudnak, 5200. Hirtelen otlettol vezerelve elmentem az Apple Store-ba. Persze volt kabel, boldogan vittem a kasszahoz, de azert megneztem az arat. 7999 Ft. Anyad. Ennyiert inkabb nem vettem meg. A kinti ara $19. Hol elunk??? Inkabb majd veszek egyet, amikor ujra az USA-ban jarok, vagy rendelek valahonnan magamnak.
Ha Playlist foldereket hozol létre, akkor onnantól rendszerezve vannak a számaid. Amúgy meg az égérrel a playlistekben tudod fel-le mozgatni a számokat.
Mit kell pontosan kikapcsolni? (1.) Az ID3-akat hol lehet beállítani? (3.)
az a gondom, hogy a különböző mp3akat a magam sorrendjébe szeretném tárolni, és az iPod beömleszti valami ABC-s vagy más sorrendben. Hol lehet pontosan kialakítanom egy saját könyvtárszerkezetet vagy sorrendet?
(még egy kérdés: Az aksit először meddig kell tölteni, hogy jó legyen? Én leszedtem, amint kijelezte, hogy feltöltötte. Ez baj?)
Erdemes kicsit korulnezni, mielott nekirohansz a dolgoknak. 1. Kapcsold ki, hogy az iPod es az geped kozott szinkronizalva legyenek a cuccok. iPod beallitasai kozott megtalalod. Ezutan tudod kulon-kulon editalni a fileokat, pl. torolni a Podrol. 2. Tolts le iPod updater-t az Apple-tol, es rakd fel a legujabb szoftvert! Ezzel a progival le is tudsz mindent irtani a Podrol es nullazni. 3. Hogy sorban legyenek a szamok az iPod-on, az ID3-akat kell kitoltened. Az iPodon omlesztve szerepel minden mp3, nincs konyvtarszerkezet, kizarolag az ID3-akat figyeli. Ajanlott egy tagger progi hasznalata, ami automatikusan sorszamoz konyvtarankent. 4. A Do Not Disconnect azert szerepel, amiert tetszoleges USB-s eszkozt ha radugsz a gepedre, hivatalosan csak eject utan huzhatod ki, igy biztosan nem serul a fileszerkezet. Ket lehetoseged van ejectalasra, vagy az iTues-bol a Pod melletti gombbal, vagy a szokasos win-es Eject HW (kis zold szarsag jobb alul).
ipod vasarlas elott vki olyan dolgokkal remisztgetett h a letoltott mp3aimat nemtudom lejaccani az ipoddal, csak itunes-al a zene CD-im tartalmat tehetem fel ra
ez hihetetlen, de fent vannak a dolgok az ipodon, és nem tudom az itunesbol kitörölni ezeket!
ez mitől van????
az itunesban a "source"-nál megjelenik az ipodom, ott fent van az összes mp3, de se törölni nem lehet sem mást csinálni velük, míg a library üres! hogyan töröljem ezeket ki???
valamint állandóan világít a "do not disconnect" felirat az ipodomon...
segítsen valaki kérem, hogyan kell kitörölni az egészet és újrakezdeni!
Hát sztem elég sokan használják a nagy sebessége miatt, videoeditálásban, külső meghajtók csatlakoztatásában, kamerákhoz stb. A fő előny még hogy összefüzhtesz vele nagyon sok perifériát és elegendő feszültség jön ke belőle ahhoz, hogy ne csak egy kávémelegítőt, vagy egy laptopot is megvilágító hajlitható szárú LEDet hajtson meg:)
Az pedig hogy miért van minden kósza PC-n FW? Annak talán az az oka, hogy a vízfejű marketingesek így jobban eltudják adni a hulladék hardware-eiket. "Mert ha nincs FW a gépeden akkor senki vagy!" persze átlag user sose használja de jó ha ven, hiszen bármikor kellhet:)