Mi lehet az oka annak, hogy felment a fogyasztásom 9.5 literre /100 km ??? Mostmár a 2. tankolási átlagom ez.
Javarészt végig városi használat, semmi tövignyomomagázpedált, meg ilyesmi.
Lehetséges, hogy valahol szivárog vagy elfolyik a dízel a rendszerből ? Álló helyzetben semmi folt alatta a motortérbe nézve minden jónak tűnik, gázolaj szag nincsen.
Namostan hazaértem. Idefele száá..., ő tempósan gyöttem, és így visszament a fogyasztás 7,4-re, ebben volt egy pesti erőteljes előrehaladás is.
Ha finoman mentem, tartottam a 80-at, akkor megvolt a 6 liter, néha leficcent az 5 egész 6-8-ba.
Tehát nem igaz, hogy a váltóolaj minősége, és mennyisége nem befolyásol egy olyan hajtóművet, ahol nagyon gyorsan forgó fogak lapátolják az olajat. van ott nagy ellenállás, nem véletlenül dolgoznak a gyárak finoman működő hajtóműveken, mert ott sok veszteséget lehet megfogni.
Úgyhogy 30.000 km alatt a plussz 1 literes fogyasztással, közel egy százast feleslegesen tüzeltem el.
A váltás minősége nem sokat javult, amit mondtál megcsinálom, remélem jó lesz.
Most reggel indultam, azonnal bement hátramenetbe, és egyesbe is. És üresben nem indult el magától, hidegben is könnyebb a váltás.
Az a baj hogy én nagy valószínűséggel csak december második hétvégéjén megyek csak Bp-re!!! Nem muszály lefotózni, ne töltsd vele az időd!!! Mennyi lesz az ára??? Üdv :karimama!!!
Ki tudna segíteni? Ha fölkapcsolom a világítást a vivarón a jobboldali indexem halványan világít és katog a relé már a kart kicseréltem ha tudnátok segíteni hol találom a relét?
Ha valaki hosszú távra Trafic Vivaro vásárlásán gondolzna,nekem lehet,hogy eladó a sajátom. Mo-i,szkönyv stb, 2006.12havi(dci 100 legvége),100% gyári fényezésű,kizárólag autópályán használt,10E km-enként szervizelt(5w40fullsynt olaj+szűrők)ezüst,hosszú jól fleszerelt(klima,abs,elektr ablak,tükör,köd lámpa,gyári cd,gyári alufelnik (új nyári michelin),lemez felnik egy teles hankok gumikkal) Trafic keressen meg... Igaz van benne 160E km,de kizárólag autópálya(még az összes fékbetét gyári) Esetleg hasonló állapotú kisebb tgk vagy személyautó csere érdekel(AstraH Vectra C caravan,Combo,Clio). Eddigi pályaafutása alatt nem sok gond volt vele,alsó gömbfej és hátsó kerékcsapágy volt cserélve...ja és a fűtéskapcsolóval valami*(nagyon rosszkor :)))),de Vargamunka barátunk ezt egy emlékezetes találkozó alkalmával rendbehozta..