Már rég el kellett volna mennie pihenni. Fél lábbal mit akar? A szumósok között úgy tűnik, van ilyen elvárás, hogy félholtan is küzdjön mindenki, de ez egyszerűen komolytalan. Ráadásul borzasztóan önveszélyes.
Igen, onnan jött a nevem, bár elcsesztem, mert nem Dolgorsulren, hanem csak Dolgorsuren..:(:(
Miszega:Na, a sportszerűségről lehetne beszélni...
Hányszor csinálta meg, hogy már régen kipofozta/tolta az ellenfelet, és után amég lökött rajta egyet, csakhogy leessen a dohyórol...
Továbbá nemegyszer csinálta meg, azt, amit pl.Hakuhonál 2004-ben..Hakuho felsegítette, majd egyszerűen kirántotta karját a segítő kezekből...Hozzáteszem, TELJESEN EGYÉRTELMŰ VOLT, HOGY KIRÁNTOTTA...Persze ez nálam csak pozitívum:)
Továbbá 2006.Aki basho-ján láttam azt először, hogy felsegíti ellenfelét...Előtte csak Kyokushuzant segítette fel, mostmár elkezdte a többit is..
Szal ha ezt az oldalát nézzük, akkor Hakuho sokkal szimpatikusabb versenyző pl...:)
Holnap Kotomitsuki ellen javíthatja Asa egymás elleni mérlegüket 27-6-ra...
tényleg mindenki csak a legrosszabat akarja kihozni a másik írásából :))))))))))
és te is el kell ismerd hogy a győzelmi sorozat agymenést okozott..
csakhogy nagyon keményen meg is dolgozik érte, mégha az edzést kissé hanyagolja is, az eredményeit nem piszkos, vagy akár szabályos trükkel hanem kemény csatákkal éri el, példát mutat az igazi szumóra!!!!
néha elszáll a keze is, de kinek nem??
ellenben hogy-hogy nem sportszerű??
na jó, néha ez-az és hogy nem hajlítgatja a derekát köszöntésnél
ennyi
de ez nem csak rá igaz...jónéhány másik nagymenőre is
+ a mostani újoncoknál általános sajnos
amúgy az egyik kedvencem maradt csak már egyiknek se nagyon szorítok, pláne Ashy-nak mert nincs rászorulva..... enyhén szólva:):):):
akár az összes tornagyőzelmi rekordot is megcsinálhatja...
a szumót kicsit európai-japánosan nézem:):)):
ha éppen egy kedvencem van egy akárki ellen akor szorítok neki, ha két kedvenc, akkor mindegy ki nyeri
szumókat máig vissza-vissza nézem, kajálás mellett (ez a japános része hehehe)
úgy tudom hogy hazánkban is eléggé megy ez... merre szoktak valami bemutatót vagy tornát rendezni?
van erre valami honlap....?
Dolgorsulren...... őt már nem láttam akcióban, de régen is volt nem?
kkor néztem először a szumót amikor Tarao viszavonult..sajnos
Amit mondjuk meg is tudok vhol érteni, apám is utálja, mert sportszerűtlen/beképzelt, meg hát a botrányok is...Nemegy vélemény szerint 2005 elején nekiment egy mérkőzésvezetőnek...:S:S
Mondjuk n ebben nem hsizek, de mindegy.
Meghát szeptemberben hallottam olyanokat, hogy néhány szponzor pénzt ajánlott fel neki, hogy vonuljon vissza, azzal az egyszerű indokkal, hogy így unalmas a szumó...
Hogy ebből mi igaz, és mi nem, azt nem tudom, mindenesetre nem lennék meglepve, ha mind2 valóban megtörtént volna...
Mindenesetre én tartom magamat a kedvencemhez:Asashoryu mindenki felett:)
Eddigi pályafutásáról vezetett füzetem 72 oldalas...:)
Van néhány megdöbbentő eredmlénye a többiekkel szemben(Kyokutenho 27-2 -mivel tegnap megint megverte a honfitársát, Kotomitsuki 26-6, Miyabiyama 25-3, Iwakiyama 14-1, Chiyotaikai 21-6...stb..)
Legszorosabban Tochiazumával(13-10 ) áll, vmint Kaioval(15-9), és Hakuho-val(8-4)..
Dehát ez gondolom rajtam kívül senkit nem érdekel:)
Üdv.mindenkinek
Sztem amugy ezt a tornát is ő fogja nyerni...Mett ha Hakuho nem, akkor felmerül az a kérdés..:KI MÁS???
"...de sérülés miatt lenyomni ez nekem túl keleti gondolkodás vagyis inkább ostobaság..."
Hát - ettől nem K1 :)
Az egykori sekiwake párosnak nem sok esélye van tartósan visszakerülni, mint ahogy Kaihonak sem. Nekem az a gyanúm, hogy a Juryosok nem sokkal gyengébbek, mint az M10 alattiak. Talán kevésbé egyenletes teljesítményt nyújtanak.
én majdnem rosszul lettem, amikor láttam, hogy a térde beszorul a hatalmas teste alá, szerintem megreccsent volna jó állapotban is. Főleg lassításban nézett ki rosszul.
Homasho győzelme valóban erősen vitatható, de a fekete ruhások sem bírálták fölül a döntést. Talán elbólintott mindenki....
Teljesen igazad van. Eloszor Homasho jobb konyoke er talajt (pontosabban a tawarat). En azt sem ertem, hogy gondolta a gyoji, hogy abbol a poziciobol meg tudja itelni az esetet (Homasho takarja Kotooshut).
Néztem a tegnapi Kotooshu-Homasho (yoritaoshi) videót. Úgy látszik, bírói hiba volt, hogy Homashot hozták ki nyertesnek. Monoii sem volt. A visszajátszáson látszik, hogy Kotooshu nyert, de hogy? Nézzétek meg: megdobja ellenfelét, majd esés közben még felugrik, hogy nyerjen pár centit. Nyert is.
Úgy nézem, hogy Tochiozan (ex-Kageyama) J2 is jól kezdett (3-0). Ha így folytatja, akkor márciusban már őt a makuuchiban láthatjuk. Azt hiszem ő a japánok egyik nagy reménysége Goeido (ex-Sawai) mellett.