Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Augusztusban mennénk Sartiba (vagy Leptokaria) kocsival. Szerintetek milyen útvonalon a legérdemesebb és leggyorsabb menni? Gondolom mindenképp Bulgária felé, de merre? Volt valaki arra kocsival? Kell a határokon fizetni vagy ez nem Ukrajna/Románia...? :)))
Júliusban szeretnénk kb 12-en szállást Sartiban. Szeretnénk egy épületben lenni minnyájan, ugy hogy csak mi vagyunk ott. Nem tudjátok ilyesmit hol kereshetek?
Sziasztok! A segítségeteket kérném. Mivel Kalmitsi is ottvan sarti közelében, gondoltam tudtok valamit mondani róla.Ha esetleg valaki járt már a Kalamitsi-i campingban, vagy tud valami hasznosat mondani, az légyszíves írja már le , hogy milyen volt. Mivel mi idén nagy valószínüséggel oda fogunk utazni és jó jönne némi élménybeszámoló, hogy érdemes-e abba a cambingba menni.Ez nekem nagy segítség lenne, kérem!!! Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Lefkada szigetéről és azon belül is Nidriről szeretnék fotókat.Végignéztem a neten de kevés a kép. Jó lenne ha valaki küldene nekem minél több fotót.
Nagyon örülök, ha tetszett. Minket is ez a kékség fogott meg. Egyik ismerösöm fél évet volt Ny-Samoan, ahhoz hasonlitotta ezt a partot, bár ott pálmafák is voltak. Állítólag görögországon belül is egyedülálló ez a partszakasz. Ezért bármerre is járunk, nekünk mindig ez az etalon. Kívánom, hogy ti is mielöbb élőben lássátok.
Sógórnőmék idén Sartira foglaltak szállást. Megkért, hogy nézelődjek a Neten még róla, de tapasztalataim is azt bizonyítják, hogy egy fórumon feltett kérdés százszor többet ér a sablon útmutatóknál.
Úgyhogy hálás lennék, ha körvonalakban valaki leírna tövéről hegyére mindent, amit tudni kell a helyről és környékéről.
Tudom, egyszerűbb lenne, ha visszaolvasnék, de ki kellene nyomtatni akkor több oldalt feleslegesen és munkahelyen nem nagyon lehet. Én inkább azt kérném, hogy az e-mail címemre írjatok és azt majd kinyomom nekik.
Az Anna nevű apartmanba mennek, ha esetleg valaki járt ott, akkor arról is fogadok bármit.
Nagyon köszönöm a segítséget Nektek! (Ha valaki kér, Rodoszról tudok írni sokat)
Az utolsó két mondatod nagyon találó! SAJNOS!!! Éppen ezért választottunk más uticélt, na nem mintha derogálna nyüzsiben, magyarokkal nyaralni! De azért jobban szeretjük, ha idegenben idegenek között töltjük az időt.
Megbánni soha nem fogom, hisz olyan gyönyörű helyeken jártunk, amit soha nem fogunk elfelejteni! Viszont eltökélt szándékunk, hogy Sartit valamikor meglátogatjuk.
Rengeteget olvastam, hallottam róla, csodálatos képeket láttam itt is, ott is, tehát nem fogjuk kihagyni! + most még szabadabban mozgunk, nem vagyunk annyira lekötve, messzebbre is utazhatunk. Azt hiszem, majd akkor jön el Sarti ideje, ha megszületik a babánk és Neki is meg szeretnénk mutatni a tengert! :o)
A videó fantasztikus! Bocs, de engem főleg a kezdő néhány másodperc fogott meg - a végtelen türkiz tenger!
Sarti partjainál búvárkodás közben készítettem egy filmet. Egy részlet megtekinthető belőlle a következő címen. (a minőségért elnézést, de a tárhely nem enged nagyobb kiterjesztést fel tenni).
Aztán majd ha egyszer eljutsz Sartiba, jól megbánod, hogy nem előbb tetted. Már olyan sokszor voltam 88'-óta, hogy minden falubeli ismer. Így aztán néha meg is próbálunk máshova menni, hogy változatosabbá tegyük a nyaralásunkat, mert amúgy csak Görögországban tudnám elképzelni a pihenést. Pl. tavaly Koropiban voltunk Volos mellett. Tavalyelőtt Pefkohoriban Kaszandrán. Mégis az idén megint Sartiba megyünk mert nincs olyan jó strand sehol mint a Sarti , a Platanitsi, és a Narancspart partszakaszon. Ha van is, akkor tuti medúzáktól hemzseg. Sokszor csípett meg medúza máshol, de Sartiban én még nem találkoztam vele. Sartinak már csak egy baja van, hogy túl sok a magyar, elszáltak az árak. A 88' as kis halászfalu már kétszer akkora nyaraltató ipari bázis lett.
A fapados Heraklionig most megvásárolva, két személyre most 35-45e forint, Athénig olcsóbb. Lefkada pedig az előbbi hozzászólásomban kifelytett okok miatt valszeg jobb választás, bár azt csak hírből ismerem.
Szerintem Sarti a 2. kategória felső része. Sokat ront a helyzeten, hogy főleg az utóbbi időkben túl sok a magyar/román/cseh/akármilyen turista, és a hely nyilvánvalóan igazodott az igényeihez.
Már ne haragudj, de miért nem olvasod el azt, amire válaszolni kívánsz?
Azt hiszem, világosan leírtam, hogy NEM TUDUNK AUTÓVAL MENNI!
Repülő megint nem jöhet szóba, mert DRÁGA!
Sajnos vannak olyan emberek, és mi is ezek közé tartozunk, akik nem engedhetnek meg maguknak több százezres nyaralást. Nem véletlenül nézegetem a first minute, vagy last minute utakat.
Az, hogy kivisznek minket busszal, ott letesznek, megmutatják a szobánkat, még egyáltalán nem jelenti, hogy kötődnénk valakihez, hisz az egész ottlétünk alatt valószínű nem is fogunk találkozni a "csoporttársainkkal" - legalábbis az eddigi tapasztalat ezt mutatja. És ráadásul ennél kényelmesebb és olcsóbb megoldást még nem tudott senki ajánlani nekünk!
Szeretnénk inkább ott jobban élni egy kicsit, mint +60-70ezer forintot kifizetni csak az utazásra. Gondold el, ebből mi mindent lehet ott csinálni, enni, inni, kirándulni! Majdhogynem kifutja az ottani költőpénzt! És ezt költsem csak az utazásra?! A fenéket!
Nekünk tökéletes megoldás a busz a fentebb, ill. előző hozzászólásomban említett okok miatt, úgyhogy maradunk a busznál.
Sartira egyébként 4 éve szeretnénk kijutni, már 4 éve, az első görögországi nyaralásunk is úgy indult, hogy oda megyünk, de aztán más lett belőle, mint ahogy azóta minden évben :-) Idén is így indult, kb. 3-4 hete megkezdtem az információ gyűjtögetést, de megint közbejött valami! Ez a valami pedig LEFKADA!
Úgy alakult, hogy választhatunk, Lefkada vagy Sarti és mi az előbbi mellett döntöttünk! Úgyhogy Sarti megint várat magára, de úgyis elmegyünk oda egyszer!!!