Kicsit amolyan "mindent vagy semmit" alapon közelítek a dologhoz: ha összejönne autós vagy buszos retúr, célzottan a koncertre, akkor az azért jó, mert gazdaságos.
Ha nem, akkor viszont kikerekítjük egy kb. 3 napos Ostrava-Krakkó környéki kirándulásra a párommal, az meg azért jó, mert hurrá, nyaralunk.
Na, megnéztem egy buszvállalatot, csak érdekességként. Van 29 fős buszuk, és 50 fős buszuk. Kiszámoltam, ha megtudnánk tölteni egy 29 fős buszt mindössze kb. 6000ft kéne fejenként sofőr napidíjjal, meg be/kiállási díjjal együtt, ha 50-en összejönnénk, akkor még olcsóbb lenne(kb.3500ft fejenként) ebben nincs benne az autópálya díj és a parkolási díj. Szerintem érdemes lenne átgondolni.
én arra értettem, h itt nem jönne össze a fórumot olvasók között. na, már most aki nem olvassa ezt a fórumot, az nagyon értesülni sem tud erről a kezdeményezésről. azt egy percig sem gondoltam, h nem lesz kb. 45 embernyi magyar kint Ostravaban. sőt, sztem kurva sok magyar lesz!
Cseppet sem biztos... szerintem jóval többen utaznak majd ki, mint ahányan ezt olvassák, pláne amennyien írnak ide. Belgrád kapcsán is azt hallottuk itt, hogy a határőrök már meg sem lepődtek, hogy magyarok mennek ki.
mondjuk kényelmes lenne, mert lehetne mellette sörözni és ha még aznap a koncert után elindulnánk, nem kéne szállásra sem költeni. de szerintem egy busznyi ember nem jönne rá össze. :-(
szerintem pl. a Slayer a Nagyszinpadon meg tavaly Robert Plant a "veletlen" kategoriaba tartozik, illetve ok a kivetelek, melyek erositik a szabalyt :P
jó "nagy" nevek. vagy legalább is voltak vmikor vagy majd lesznek! :-) Milyen jó lesz már zúzni egy Chemical Brothers-re! má' veszem is a hetijegyet! :-DDDDD
Pedig nem kevés különlegességet szednek össze évről-évre. A nagy és nagynépszerű húzónevek mellett utaznak erre is, legalábbis volt Szigetes koncertszervező ismerősöm történeteiből nekem ez jött le.
épp ma délelőtt hallottam a rádióban, h kilépett a pannon, mint főszponzor és állami támogatás sem lesz idén, szóval az volt a beszélgetés lényege, h kurva sok pénz nincs meg, ami persze kurvára kéne. na most, ha alapvető szervezési gondok vannak, akkor nem hiszem, hogy pont az lenne a fő kérdés, hogy valami nagy nevet idehozzanak. persze, biztos lesz Sziget, de én ebben már nem hiszek, hogy nagy név . emlékszem a '90-es évek elején a Panterával hülyítették az embereket, h jön. már plakátokra is rányomták, csakhogy vegyék előre a sok hetijegyet. aztán később kiderült, soha nem is tárgyaltak a Panterával... az a nagy baj a Szigettel, h kurvára későn van, amikor európában már vége a fesztiválok-szezonnak, így a nagy nevek sem portyáznak a közelben. arról meg nem beszélve, h sztem Gerendaiék úgy gondolkodnak, hogy minek hozzanak ide nagy nevet, ha egy szombati nagyszínpados Tankcsapdára is simán kimegy 60ezer ember. szinte nulla kockázat, biztos siker! ja, és talán a legfontosabb, h nagyon sokan már csak a "szigetfeeling" miatt is kimennek, leszarva a fellépők repertoárját!
nemigen tudom elkepzelni Gerendaiekrol, hogy azon torik a fejuket, milyen kulonlegesseggel (aminek pl. a Maiden is szamit) lepjek meg az embert
szazszor mar ittjart, konnyen leszervezheto valamint angolszasz teruleten "trendi" csapatokra utaznak (ez utobbiak foleg a kulfoldiek miatt erdekesek, nagyreszukrol itt senki nem is tud semmit)
0. napon az LGT lesz, ami szintén nem rossz! De egy átlag szigetnapon este azért beférne egy kis Maiden konci is, bár azért én ezt nem igen tartom valószínűnek, de bár tévednék :-)
Tudom, az ilyesfajta információknak meglehetősen kétes az értéke, és alapvetően joggal az, de egy szigetprogram-közeli informátorom azt jelezte kb. egy hónapja, hogy idén pár igazi ütős nagyágyút is el akarnak csábítani (értsd: megvenni), s köztük szerepelt esélyesként, lehetőségként az Iron Maiden is.
Nem azt mondta, és én sem azt mondom, hogy augusztus akárhanyadikán a szigeten fellépp A csapat, de az ütős, a húzós nevek között szerepelt a Maiden is, mint dobogós.
Jelenleg június 23. a legutolsó koncertdátum, onnan még 5 hét a sziget. Ha csak 1% is az esély, azért nagyon bízom benne, hogy mondjuk a 0. napon ők zuznak nyitányként! :)
Elvileg nem lehetetlen, s gyakorlatilag sem biztos, hogy oly' kivitelezhetetlen a dolog.