Elkészültem az 1. kötet végleges borítójával, most küldtem el FOTINAK. Majdnem teljesen kész a 2. kötet borítója is, azt is elküldtem. Csak egy ajánlószöveg hiányzik a végéről, ezt ki kellene találni. Ha valaki tud valami jót, küldje el nekem az alábbi címre:
Nekikezdtem az első kötet utolsó fejezetének, az extra fejezetnek. A Stokes családon már túl vagyok, hála Miss. Poppy-nak és a csodás Penelope13-nak nagyon jó színvonalú és kellő mennyiségű anyag gyűlt össze róluk. Bár az igazat megvallva Alfról egy kicsit rövidre sikeredett.
Most azonban nagy gondban vagyok, mert Jeffrey Hollandról ő 12trees megformálója a sorozatban még semmilyen anyag nem áll rendelkezésemre. Kérek mindenkit, ha tud segítsen!
Továbbá meg kell említenem azt az aprócska tényt is, hogy ugyanígy állok a Meldrum família tagjait alakító kitűnő aktorokkal is.
Valóban, de a főcímzene általában egy komplett egész nóta, amiből egy részt játszanak a főcím alatt. Azért gondoltam arra, hátha valahol fel lehetne lelni ezt a teljes verziót is. Ti olyan sokat jártok a neten ilyen témában...
Aki keres, az talál. Én mindig ezt mondom.
Azt hiszem a többi fórumos nevében is megköszönhetem Professzor Herb a 20-as évek végi Anglia arisztokratikus osztályának viselkedésmódozatairól szóló kitűnő kiselőadását. Arigato, ahogy a japánok mondják.
Amióta miss Sissy a munkáspárt képviselője vagymi, az egész család "alacsonyabb rangú" emberek felé irányuló viszonya megváltozott. Az angol arisztokrácia új korszakába ért, és szép lassan elvesztette a gőgös felsőbbrendűségét, ha úgy tetszik, a "modernedő" korral együtt megtörtént a "felvilágosodás". Angliában ekkor még éltek az arisztokratikus hagyományok, ám egyre inkább protokolláris jelleget vettek fel, amikor Anglia alias Nagy-Britannia a II. vh. végével elvesztette a világbirodalmi jellegét, az arisztokrácia is elvesztette hatalmát, erejét - formaság lett belőle. És ez az egész kb. akkor kezdődhetett, amikor a "Csengetett, M'Lord?" és a Wodehouse-regények történetei játszódnak. Az arisztokraták, különösen a régiek - Lord Meldrum -, még ragaszkodnak az előjogaikhoz, ám nem tartják be az "előírásokat", a korral együtt egyre lazábbakká válnak - Ld. a Lady Agatha-val való viszonyt: egy igazi lord, aki a hagyományokat következetesen betartja, nem követhet el házzasságtörést... Vagy ha mégi, akkor lassan, de biztosan a többi hagyományt is elhagyja, átalakulnak a viszonyok.
"Sic transit gloria mundi" - ahogy a japánok mindig mondják.
Madge egy igazi hölgy. Felmerült bennem a kérdés, vajon miért nem ismerek én ilyen hölgyeket, akik engesztelésképpen odaállítanak az ablakom alá egy vadonatúj autóval.
Valóban! Kitűnő megfigyelés, kedves (Watson) Berbi.
Magam is úgy vélem, hogy a 21. résztől, mintha lazábbá vált volna a különböző szereplők közötti osztály különbség kezelése a szerzők részéről, valamint az úr és szolgáló közötti viszony szabályait is, mintha lazábban kezelnék.
Az feltűnt nektek, hogy Ivy elszólta magát a bálon? Tudtommal csak 12trees es Henry tudja, hogy Stokes az apja. (Javitsatok ki, ha tévednék) S mikor Mabel észrevette, hogy ott a tolvaj komornyik, Ivy azt mondta, hogy "megyek, szólok apának" ... Mondjuk ez különösebb hatást nem fejtett ki Mabelre... :)
Ez a borral való leöntés James részéről nagyon érdekes. Illetve kérdések egész sokaságát hozza a felszínre. Nézzük egy kicsit részletesebben:
1. Miss. Cissy vajon miért adott másik ruhát Ivynak? Eleve számított rá, hogy Poppy undok lesz, vagy Ivytól tudta meg utólag, hogy kishúga volt szíves leönteni az Ivynak adott ruhát?
2. Az több mint véletlen, hogy James ugyanolyan módszerrel intézte el Miss. Poppy-t, mint ahogyan azt ő tette Ivyval. Megint csak felmerül a kérdés, James tudomására jutott volna, mit tett Miss. Poppy az Ivynak szánt ruhával? Mert ugye azt nem vitatja senki, hogy a véletlen műve volt, hogy leöntötte borral Miss. Poppy ruháját?
Elnézést ha egy kissé hosszúra sikerült az okfejtés és tökéletesen tudatában vagyok annak is, hogy a Sherlock Holmes kalandjai egy másik sorozat.
Gyanítom, mivel a "Főcím zenét írta ..." szöveg hangzik el, a főcímzene a főcím idejét fedi le (50"), ügyes vágással a köztes részeket esetleg alá lehetne keverni.
vagy egy "mindenki leteszi" a lábát mozdulat után 1 sec hatásszünet után tetszőleges trallalától indítható. Így még vágási csuklástól sem kell tartani.
Sziasztok!
Már azóta olvaslak titeket, mióta a DTV elkezdte újra játszani a sorozatot. Egy nagy bűnöm van, az első részt csak egyszer láttam. Az összes többit (2-20) legalább háromszor.
Egy élmény a Topicot olvasni, mindig lejátszódik előttem a felelevenített jelenet.
Volna viszont egy kérésem. A lányom stepp-et tanul, és minden év végén vagy egy bemutató előadásuk. Neki is nagyon tetszik a sorozat, ezért arra gondolt(unk), hogy a You rang' Mylord zenéjére mutatná be tudását. De sajnos a Foti által fenntartott honlapon csak egy 50 mp-es verziót lehet letölteni. Segítsegetek légyszíves a dal teljes verziójának felkutatásában!! Valahol biztos el lehet érni egy kb 3 perces verziót.
Cserébe megigérem, hogy a főpróbán megtekinthetitek lányomat, amint Ivyként végigszteppeli a zenét.
Előre is köszi s segítéget.
Strasszer
JAJJJ !
AMI NAGYON FÁJT: MI A BÁNAT VOLT AZ A CHARLES segítségére SZERVEZETT BÁL ?!
Kiket akar az a lelkipásztor támogatni ?
Hová fordult "a szegény megesett hölgyek számára" korábbi kitétel ?
Már nem is emlékszem, csak a fogam csikorgása maradt emlékezetemben, valami javára vagy számára az ismerős volt, de a többi ??!!!
Hát, tényleg sokkal jobb volt, mint az előző újak, mondhatni az egyik legjobb rész volt, de:
Miért Ivy + James??? Ó, miért, miért, miért?!!!! Poppy és James úgy illenek egymáshoz.... zsák és a foltja.... És mi az, hogy James csak úgy leönti Poppyt? Ez nem az ő stílusa, vagy igen?
Az volt nagyon ütős, amikor a vizitnél Ivy szobájában Stokes fényképe előkerül. Most nem emlékszem pontosan a párbeszédre, de a Lord elejtett valamit arról, hogy felkészült a szakmájára és kérdi, hogy mit csinált... Stokes vérfagyasztó arccal közli, hogy késdobáló volt... király!
A Lord amnéziája nem kellett volna, de tényleg egyre jobbak az új részek.