Egy éves szervízre vittem a thalicskámat a múlt héten, kb.12400 mk-el, felajánlották,hogy ha kell olajat is cserélnek, de nem kértem. Jött egy szerelő, elvitte az autót időközben jeleztem néhány hibát neki (a bal első ajtó nyikorgott nyitásnál-zárásnál). Kb.10 perc után az autóm garázsból ki,parkolás az udvaron,szerelő kulcsot odaad az ügyintézőnek, én ülök a székben még 30 percig ( így a szervíz 1 órába telt), jön a srác (addig egy uj vevővel megbeszélést folytattak a tipusról, szin stb.), rendezzük az anyagiakat 4875 Ft!!. Otthon megnéztem az autót kb.1,5 dl hütőfolyadékot pótoltak. Másnak is ennyibe került az első szervíz?
Ui. Az RH-tól kaptam egy levelet melyben max.4250 Ft írtak.
A fogyasztast gyari adatokra alapozod? es ehhez vedd hozza az olaj fogyasztast is ha olyat fogsz ki :-) csak azert kerdeztem, mert az en szemelyes tapasztalataim nem tamasztjak ala az egy liter minuszos fogyit...
Nem hangulat keltes, errol szo sincs, csak Thalia rajongok, tulajok kozt vagy :-)
Hát nem tudom, én most néztem meg az Opel Gombos honlapján egy Opel Astra 1.4 XE-t Viva felszereltséggel, hozzáadtam a Thaliában meglévő plusz dolgokat, és ez jött ki:
Igen, az nekem is feltűnt, hogy a feleségem szüleinek az 1.4-es Astrája közel sem akar annyira menni, mint a Thaliám, illetve az 1.4-es 75 lóerős Thalia.
Nekem akkor sem kellene az astra, ha ua-ba kerül. Mert egyet nem lehet összehasonlítani -az árral ellentétben- a német és a francia autó kényelem közötti különbséget. (a francia javára!)
szerintem rosszul adtad össze: 296500 Ft az összesen amit felsoroltál.
A statusban nincs abs, az astraban van (150000 Ft)
A statusban klasszikus kormanyservo van, az astraban elektrohidraulikus.
A klíma mind a statusban, mind az astraban benne van.
A fenti 296500 Ftból le kell vonni a kp.zárat (90000 Ft), elektromos ablakot (nem kettőt irányít az astrában lévő hanem 4et) (64600 Ft). Tehát a Diesel uberallaes altal szamitott kulonbseg mar csak 141900 Ft, ami nagyából az abs ára, ami ugye nincs az astrában.
szóval:
Status: 2800000 Ft
+150000 abs
összesen: 2950000 Ft
Astra: 2799000 Ft
+
Állítható magasságú vezetőülés: 11100 HUF
Rádiósmagnó: 68200 HUF
+távirányító: 15000 HUF
Ködlámpák elöl: 47300 HUF
összesen: 2940630 Ft
szoval egyárban vannak:))
nincs semmi bajom a thaliaval, es nem vagyok opelfan, csak próbálok okos döntést hozni.
Szóval ennyi kell ahhoz, hogy ugyanaz a felszereltség legyen. Amúgy erősen szubjektív véleményem szerint az autógyártás svédországban kezdődik :)) (És mielőtt le lennék fikázva: 3 éves S40-es Volvo, full extra: 3 millió alatt. (Az értékcsökkenés, ugye :))
Erre a levélre én is tudom a választ, pedig nem is a Renaultnál dolgozom (sajnos)
"Kedves passziva!
Köszönjük érdeklődését autóink és szolgáltatásaink iránt!
Feltett kérdéseivel kapcsolatban kérjük lépjen kapcsolatba az Önjöz legközelebb lévő márkakereskedésünkkel, ahol munkatársaink szívesen segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő autót és az Ön számára legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Kereskedőink listáját megtalálhatja az alábbi honlapon:
Az elején én német autót )VW, Opel) akartam venni, de egy normális felszereltségű min 3,5-4 milla körül kezdődött, így meg megvettük 2,6 millióért az Azure felszereltésű Thaliát....