nekem egy makói barátomnak hoztak haza egy laptopot, most pedig egy digitális kamerát (azt már az öccsének) és az is teljesen rendben volt. Még a számlát is kiszedték és így töredékért vámolták és áfázták itthon (fél millás cuccok voltak). Szóval a szolgáltatásukat megvédeném, de a reklámozási módszereiket valóban nem...
Ariel
hétfőn sajnos nem kapod meg a cuccot mert az munkaszüneti nap.
Amúgy -eyg korábbi kérdésedre- nekem kb 10-14 nap amíg az USA-ból átjön egy légipakett
en is a neten olvastam ezt a szoveget.
a nemzetkozi postautalvany urlapon egyebkent tenyleg "postai szamla szam" van feltuntetve, en ide irtam be a bankszla adatokat,de nem fogadtak el. kerdeztem mi ez a postai szamla, de csak kontorfalaztak, szerintem fogalmuk se volt...
ez neked mar sikerult is?
en multkor probaltam, vittem minden adatot, SWIFT kod, szamlaszam stb. erre kozoltek a postan h itt nem bankszamlarol van szo hanem postai szamlarol, igy nem tudjak elkuldeni
muszaly volt elkernem az illeto cimet is aztan ujra probalni
lehet h csak az ugyintezo volt a bena, nem tudom, de nem volt kedvem kiserletezgetni
egy felsohatart adsz meg licitalaskor, amibol mindig csak annyit tesz ra (amig futja), hogy te legyel a legjobb. pl. 10$-on all vmi. de ettol aki ezt a licitet tette, lehet hogy 50$-t irt be felsohatarnak de $10-el is ove volt a legmagasabb eddig. de ha te adsz 20$-at, akkor az o 50$-ebol meg futja es automatikusan 21$re emeli.
Mondjuk a kikialtasi ar 10 dollar.
Erre valaki kinal 20-at, akkor a rendszer megjegyzi, es a licitnel azt irja ki, hogy tartja a 10-et.
Ekkor jossz te, es ajanlasz 12-t. Erre vagja hozzd, hogy akkor a masik (aki epp nincs is ott) 13-at ajanlott. Vagyis amig el nem ered a jelenlegi nyertes altal addig ajanlott legmagasabb osseget, addig nem nyerhetsz.
Magyarázza már el nekem valaki hogyha licitálok az e-bay en egy cikkre és amikor elküldöm rögtön az jön vissza hogy már egy másik tag nagyobbat licitált nálam.
Most akkor nem az lenne az aktuális legnagyobb ár ami ki van irva vagy most hogy van?
Én úgy vettem észre, hogy az új logisztikai központ átadása óta simábban mennek a dolgok, korábban a "leveles" postás is hozott ki nagyobb csomagokat, most minden csomagot a csomagos hoz, autóval, reggel. Angliából egy 30*30*3 centis csomag általában 1 hét, de múltkor például 2 hét volt (légipostával). Amerikából általában 10 nap, de van, hogy több mint 2 hét. Ezek a legutóbbi tapasztalataim.
SzuperZöld adatai: 4 hozzászólás, ebből 4 reklámozza az internetvilag.hu-t, 2-szer routert hoztak be neki, 2-szer digitális kamerát. :) Egy ilyen után te megbíznál bennük?
2 csomagomat is varom a tengeren tulrol, de csak nem jonnek. egyiket maj 6-an a masikat 17-en adtak fel
(mindkettot ajandekkent, ez utobbiert meg nem aggodok annyira, bar erkezett mar csomagom 1 het alatt is). hallottam hogy a hatarokon gaz van a vamolassal. Nem tudja valaki a postai uton erkezo dolgok eseteben is csuszas van? erkezett vkinek amerokabol valamije ebbol az idoszakbol?
elvi biztositek nincs. gyakorlati ha igenybe veszed a bankod adta biztonsagi lehetosegeket (vasarlasi limit beallitasa, csak annyi penzt tarolsz a kartyahoz kotodo szamlan, stb.) az internetes aruhaz nem all kozvetlenul kapcsolatban a bankoddal. altalaban egy ketes tranzakcional a kartyatulajt vedi a legtobb kartyatarsasag. a kep a kartyarol es a szemelyirol azt szolgalja, hogy kivedjek a lopott kartyabol adodo problemakat.
Internetes vásárlásnál ha megadom a kártyaszámot akkor mi a biztosíték arra hogy az eladó csak annyit emel le róla amennyi jogos? Egyáltalán egy pl. USA-beli internetes áruház hogy tudja a bank felé igazolni hogy jár neki az a pénz?
Vásárolnék most valamit, de vannak aggályaim. Első lépésként kértek egy digitális képet az érvényes kártyámról és a személyimről. Még nem küldtem el..
Úgy látszik valami felett elsiklottam: milyen hazugságot állított az interetvilag.hu?
A srác egyébként egy kerékpárt hozatott. :-) Ne mondj semmit, egy egyszerű földi halandó sosem fogja megérteni hogy nekünk mit jelent a kerékpár. :-)))
Tudta Ön, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez folyószámla nem szükséges?
Tudta Ön, hogy az összeget egyes országok esetében akár a címzett folyószámlájára is továbbítjuk?"
szerintem nem tudtad, mert akkor nem kerdezted volna :DDD
Rákattintottam de nem lettem sokkal okosabb(de legalább meg lett a pízed:-).A helyzet az, hogy nekem olyan megoldás kéne ahol odamegyek kicsengetem kp.-ben a pézt és ráutalják a német számlájára.
Kellene nekem egy egyértelmű válasz arra, hogy a Western Union internetes oldalát (auctionpayments.com, bidpay.com) lehet-e használni Magyarországról. A postás verzió elég drága, ez jóval olcsóbb lenne, de már unom a kisérletezgetést. Az egyetlen hátránya az, hogy csak USD-ben használható, és el kell menni érte a címzettnek?
Köszi.
a moneybooker a cibnel vezeti a szamlajat forintban (ergo bankon beluli utalasnak szamit).
elektronikus uton olcsobb az utalas (raadasul azonnal megtortenik barmikor utalhatsz. 0-24h).
en mar utaltam nekik, ennyi volt a koltseg.
- CIB Internet Bank, CIB Házibank, CIB Telebank, CIB WAP Bank 0,10 % min. 60 Ft, max. 4 500 Ft
igaz 2 het volt mig vegre megjelent az accountomon, de ez 90% hogy a moneybooker sara.