Máris, de jö ötlet volt nyitni egyet neki!! Én már a Sydney torna alatt gondoltam rá, hogy kéne egyet csinálni, csak azt hittem nem írna bele senki. Erre itt vagytok ti is!!! :-)
Szuper! Tuti jövök neki szurkolni. Kár hogy kikapott, hiszen Vínaszt is megverte, pedig ő sem volt éppen rossz formában.
Vegtelenul szomoru vagyok, mert Alicia nagyon szoros meccsen kapott ki:( Pedig szurkoltam am neki, de lehet hogy eppen ez volt a baj, mostanaban nagyon rajar a rud azokra, akiknek szurkolok...:(
"Óriási eredménynek tartom, hogy legyőztem Venust, különösen annak fényében, hogy nem a hibáiból éltem, hanem a saját játékommal kerekedtem fölé" - fejezte ki elégedettségét Alicia Molik. "Ôszintén megvallva, nem tudom, mit csinálhattam rosszul. Mindenesetre elég lett volna öt százalékkal jobban játszanom ahhoz, hogy én nyerjek" - véli Venus Williams.
Mielőtt elmerülnénk az "orosztalanítás" részleteiben, elsőként süvegeljünk meg egy olyan hölgyet, aki a női teniszben nem megszokott módon, 23 évesen érte el teljesítőképessége határát, úgy hívják: Alicia Molik.
Először 1999-ben vett részt Grand Slam-tornán, természetesen hazájában, Ausztráliában, azóta kihagyhatatlan a nagy versenyekről, jóllehet korábban csak mellékszerep jutott neki, még egy-egy csattanós győzelem sem fűződött a nevéhez, holott testfelépítése, ereje, kitartása és játéktudása alapján annál többet érdemelt volna. Két éve Budapesten, a római-parti salakpályás WTA-viadalon megcsodálhattuk őt, nagyszerűen teniszezve el is jutott a döntőig, rendkívül közel állt a győzelemhez, ám a spanyol Magüi Serna végül legyűrte. Hanem tavaly augusztusban Stockholmban megduplázta WTA-trófeái számát (2), hogy aztán a következő öt hónapban a női körverseny egyik legjobb játékosává avanzsáljon: október derekán tornagyőzelem Zürichben, egy héttel később Luxembourgban, az idén januárban az Australian Open legrangosabb előversenyén, Sydneyben diadalmaskodott, az idény első Grand Slam-tornájára pedig úgy érkezett meg, hogy a helyiek a bajnoki cím egyik várományosának kiáltották ki.
Hogy valóban ő lesz-e a királynő, arra hamarosan úgyis megkapjuk a választ, mindenesetre már nem mosolygunk, ha Molik nevét összefüggésbe hozzák a melbourne-i trófeával. Különben is, Andre Agassi a minap azt mondta, hogy "…a negyeddöntőtől kezdve abszolút nyolcesélyes a verseny a Grand Slam-tornákon", márpedig ő nem szokott butaságokat beszélni. A négyszeres Grand Slam-bajnok Venus Williams nyilvánvalóan nem a régi (sorozatban ez az ötödik Grand Slam-tornája, amelyen nem jutott el a legjobb négyig…), de még mindig kellemetlen ellenfél, ütései továbbra is gyilkos fegyvernek számítanak a mezőnyben - nos, Molik ellene játszott csaknem tökéletes mérkőzést, mindkét szett végjátékában nyomás alá helyezve világhírű vetélytársát: az elsőben 5:6-nál nyerte el Venus adogatójátékát, a második felvonás rövidítésében kiharcolt továbbjutást pedig 4:0-s kezdéssel alapozta meg. A világranglista 12. helyén állomásozó ausztrál lánynak ez a 25. Grand Slam-tornája, és először játszhat negyeddöntőt - minimum ennyit érdemel. Ennél már csak az volna szebb, ha a 24. születésnapját (csütörtökön lesz) újabb győzelemmel ünnepelné, következő ellenfele ugyanis a világelső Lindsay Davenport, aki saját bevallása szerint közelít a csúcsforma felé. Ha Molik rajta is túljut (amire persze ne vegyünk mérget), megnyílik előtte a döntő felé vezető út, elvégre nehéz elképzelni, hogy az imént említett párharc győztese ne verje meg a Patty Schnyder- Nathalie Déchy negyeddöntő továbbjutóját.