kamu lakcímmel regisztrálhatsz, de bankkártya felvitelekor rájön, hogy nem az az ország
"PayPal is aware of the European Union expansion and we are continually working on expanding our services. Please check back with periodically for updates.
Unfortunately, we are not yet providing services in the country in which you reside. Establishing our service in each new country involves complex changes due to different regulations in each country. We are working hard and look forward to expanding our services to additional countries in the future..."
Nem tudtam, hogy a Vámhivatal egyházi intézmény... Különben is, miért neked kellene "igazolnod" az értéket? Egyedül a feladó felelős érte, hogy mit ír rá.
kösz a tippet, igazából a dolog költségvonzata nem érdekes számomra, hiszen ezt az eladó állja (!), egész Európába. Érdekes kivétel, de tényleg így van. Valójában azt akartam az egésszel kérdezni, hogy mennyire biztonságos, mennyire focizzák szét a gumijaimat a magyar bablevesek stb :)
vám és áfa kérdés
1. jött egy nagy értékű cucc az usa-ból. az orzyról kaptam értesítést. bementem. a csomagra 1000 usd volt értékmegjelölésnél írva. azt mondja a szaki, hogy ő ezt nem hiszi, valahogy igazoljam az értéket. elővettem a kinyomtatott html lapot, melyen ott volt az 1300 usd-s vételár. ez lett (természetesen) a vám és áfa alap.
2. kis értékű cucc kanadából. személyesen nem tudtam felmenni, ezért faxon elküldtem az orcyra a HTML lapot, mert nem értettem egyet az "előzetesen" kalkulált (cca. 10 e forint) vám+áfával. megjött a csomag. benne a határozat. az értékelés alapja 137 USD. a html lapot leseszarták...
hát hogy is van ez. ki a csaló? Ha az 1.-es pont esetében tudom, hogy az eladó 1000 usd értéken adja fel a cuccost (utólag, tudva, hogy a vámnál hátrányodra csalnak) bizony egy kis fotostoppolással átírom a leütési árat. de az ember becsületes akar maradni, de nem akarják engedni.
az külön izgalom, hogy miért kell bonus 1000 Ft. postaköltséget fizetnem (mikor ezt már kifizettem az eladónak "house to house")...hja azt mondja az orczy, hogy menjek fel személyesen az orczyra (és a vonatjegy)...tényleg jó lenne valami ombuckó mackó felé továbbítani az ilyen dolgokat.
3. most (okulva szeretett államom hozzáállásától) kértem az eladót, hogy írja rá GIFT. ekkor sem biztos, hogy szerencsém lesz, de érdekelne, hogy a vámalap-értéket honnan a bokámból fogják kibökni. per has sacperkábé...olyan szép kis fekete, piros, fehér számokkal...valami írás nyikon..üveg is van benne..biztos valami nagyító, esetleg objektív...biztos megvan vagy 200 dollár.
bocs, hogy hosszú voltam, de ebben a vámügyben érdemes tájékozottnak lenni....
Lehet, hogy banális a kérdés, de nem lehet a Paypal-t átvágni egy kamu pl. osztrák lakcímmel? Vagy a kártyaszámból, egyébből kiderül később a turpisság? Vagy kideríti az eBay-es adataimból?
A DPD mukodik Magyarorszgra. a legegyszerubb ha azt a folyamatot koveted amit leirtam, ugy meg tudod allapitani, hogy mennyi a koltsege viszonylag egyszereuen. utana eldontheto, hogy a benzin vagy a szallitasi koltseg az olcsobb. mindenestetre gyorsabb, mint a posta es olcsobb is.
de jó, hogy a DPD-ről van szó, épp erről akartam érdeklődni. Ugyanis az eladóm DPD-vel küldené a cuccot, csak éppen fogalmam sincs, jó-e ez nekem. A postaköltség az árban benne, ami furcsa, hiszen 4 db autógumiról van szó. Már hónapok óta így árul, szinte 100% pozitív a bewertungja, nem kamu cuccok, lecsekkoltam, minden OK. Meg is venném, csak egyedül a magyar postától fázom. Bár nagy kárt talán még a postás focimeccs sem okozhatna a gumikban, azért mégis ezt érzem a leggyengébb láncszemnek :)
szóval, szerintetek DPD-vel hozassam, vagy inkább kiránduljak sógorékhoz gumiért?
ma reggel kaptam egy e-mailt miszerint az ebay felfüggesztette az accountomat - Invalid User Information- megvaltoztattam a cimemet meg a heten. nos, a kerdesem az, hogy ilyenkor mi van ?
Probald meg DPD-vel az valószínüleg olcsobb és Németorszagban mindehol van. Kérd el az eladó irányítószámát, hivd fel a Mo-i DPD-t ott megmondjak melyik depo van az eladohoz legközelebb, kerd el az email cimet. Irj nekik levelet- az eladotol kerdezd meg a sulyt - savok vannak. Ez egyreszrol olcsobb, gyorsabb masreszrol a magyar postat nem is latod - ha jol tudom attol fuggetlenul, hogy Unio van az Orczy terre bemennek a Magyar Postan keersztul erkezo csomagok, igy nem. Szerintem nemi bosszusagtol is megkimeled magad.
nekem USA-ból idefelé a rekord 4.5 nap volt. Magyarországról Amerikába légipostával március 22. óta meg a csomagom és nem ért oda.... negatív rekord.... Lehet hogy a Wright fivérek viszik....
a moneybookersnek is van koltsege. egyszer neked kell fizetni hogy penzt rakj az accountra valamint a kuldesert is kernek 1%-ot (max 0.5 euro), masodszor az eladonak is van koltsege, ha europai akkor a penz sajatszamlara utalasaert (1.8Eur) ha amerikai akkor a check-ert 3.5Eurot.
Most akkor megint az a kérdés még, hogy a pénz, amit a fogadó fél megkap, annak van-e még valamilyen költsége az ő bankjában. Jó lenne, ha valaki tudna írni konkrét esetet, hogy mi mennyi volt. Köszi.
A Moneybookers-nél ilyen probléma lehet? Ha jól értelmezem, akkor ott tulajdonképpen csak azért kell fizetni, hogy a pénzt a kártyádra utalják? Általában 1,8 Eur, ahogy nézem. De itt akkor se csekk, se utalvány, semmi? Minden on-line történik? Még látok itt 1% költséget is. Ezt is fizetni kell? Igazából azt nem értem itt, hogy miért van külön feltüntetve a "transfer" és az "upload/withdraw". Ez két külön választható fizetési mód, vagy mind a kettőt ki kell fizetni. Egyelőre akkor is ez tűnik a legjobbank. Tapasztalatok?
meglepetesek mindenhol erhetnek...
ha az elado a termeklapon nem jelzi, hogy a fizetesi modbol adodo +koltseget veled akarja kifizettetni, akkor a legtobb esetbe nem is ker erte semmit.
Most akkor mégis csak járhat +költséggel a WU? A múltkor ezt kérdeztem, hogy mi a hátránya. Ezt honnan lehet kitalálni, hogy akkor mennyi költséggel fog járni a másik fél részére? Vagy itt is érhetnek meglepetések?
A biztosítás nem olyan vészes, pár euró, az amúgy is ajánlott, még légipostára is. A 12 kilós erősítő a súlyából ítélve egy csöves erősítő, akkor meg pláne, azok könnyen törnek.
Igen. A 'felületi' csomag bekerül egy olyan továbbítási rendszerbe, ahol nem vigyáznak rá annyira (magyarul dobálják, rúgdossák, labdáznak vele). Az a villágon sehol nem érdekli a postát, hogy "fragile". Biztosítást kell rá kötni, akkor már vigyáznak rá.