És teli tanktól üres tankig mérted? Mert ha nem, és csak utána "töltögettél" (ahogy én is szoktam mostanában), akkor elég gyanús, hogy csalnak a kutaknál. Volt már úgy, hogy üres tankra tankoltam 15 litert, és égve maradt a kútlámpa......aminek azért nem szokása égni 15 liter benzinnel.......
Az én autóm 1.4 16V és az eddigi átlagfogyija 4000 km megtétele után 7,3 liter/100 km, fele-fele város és országút, a többsége klímával.
Mivel IT-s vagyok es nem autos, megneztem mi ez a lambda szonda. Ha jol ertettem, vhol a kipufogo csoben/katalizatorban figyeli a tavozo gaz osszetetelet es ez alapjan vezerli az uzemanyag befecskendezest?
Olyan lehet, hogy a szivato nem zar, vagy nem idoben zar?
Bocs, ha hulyesegeket kerdezek, de nem ertek hozza, amde kivancsi vagyok. B-)
A fogyasztáshoz annyit hogy a Megánnál van egy első és egy hátsó lambdaszonda. A hátsó a kocsi alatt igen pocsék helyen, szeret beázni és kicsit elkorrodálnak az érintkezői. Hibát nem nagyon érzékelsz csak a fogyid emelkedik meg jelentősen. A lambdára minden képen érdemes gyanakodni, mert általában hiba esetén nem venni észre hogy rossz csak a fogyasztáson. Persze nagyon nagy hiba esetén visszajelez a műszerfalon, de tapasztalatom szerint csak úgy 30%-ban.
Jelzem Megánról beszélek, lehet hogy a Thália más és én csak beszélek a világba. :-)
Nálam a 1,4 8V Nati fogyasztása vegyes használatban 6,0 liter átlagban. Ebből 30 % város, 70% vidék.
Ha valakinél kiugróan magas a fogyi, az sürgősen vigye szervizbe átvizsgálásra, mert nehogy a gyujtótrafó, vagy henger probléma legyen. Ugyanis az egyik hiba a másikat generálhatja, és elszabadulhat a pokol.
Ha jól sejtem, számodra új a Thalia és ez volt az első tankolásod. A topicot visszaolvasva láthatod, volt már arról szó, hogy az üzemanyagtartály alakja nem szabályos. Az elején az üzemanyagszint mutatója "lezuhan" a végén pedig "beragad" és lassan süllyed.
Fogyasztás. 1.4 16V. 90 % Bp. belváros, szinte állandó légkondival, autópálya összesen 200 km. Főként városi 12 km-es szakaszok. Egyre nehezülő lábbal.:-) 3300 km átlaga: 7.45 l/100 km.
Szerintem sem kerek valamit, szinte latom, ahogy sullyed a mutato. Ennyire meg nem lehet nehez a labam, mert akkor mar az elozo kocsinal is jelentkezett volna a dolog es azt is pont ezeken az utvonalakon, ezekben az idopontokban vezettem (szinte csak varos).
Valami biztos nem stimmel a fogyasztásod körül. Az én 1,4/8-asom nem fogyaszt többet hét liternél. Vegyes használatban 6.5-re szokott kijönni. A vezetési stílusom ugyan nyugodtnak mondható, de ha lehet akkor a 130 feletti tempót sem szoktam kihagyni.
persze, lehet hogy ugyanez van az akcios astraval is, de arról nem hallottam, csak annyit hogy sok városi araszolgatástól dadaogni kezd a morort, és néha ezért forszírozottan kell vele menni, hogy tisztovátyoljon
Én meg vagyok elégedve az enyémmel. 1.4 8V 527 km után 32,2 litert tankoltam. Ez vegyes használat mellett kb. fele városban, fele országúton: 6,11 l/100 km.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyalogosokat senki sem engedi át. Kivételek persze akadnak, buszosok és autósok is, de nap mint nap ezt látom és szenvedem el.
En is egy '95-os Nexiat adtam cserebe a Thaliaert. Egyelore nem tudom eldonteni, hogy jo boltot csinaltam-e, mert vannak ervek pro es kontra. Az egyetlen dolog, ami nagyon faj, hogy 20LE-vel gyengebb, amde 7 evvel ujabb mint a Nexia es megis kb. 2.5 literrel tobbet eszik. Bar azt el kell ismerni, hogy ugy egyebkent a Thalia jo auto. Egy hete van meg es mar megszerettem. B-)
IV. rész: A jármûközlekedésre vonatkozó szabályok
I. fejezet: A jármûközlekedés általános szabályai
Elindulás
24. § (1) ... (2) ...
(3) Lakott területen belül a jármûvek vezetõi kötelesek az elindulási szándékot jelzõ, menetrend szerint közlekedõ autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyrõlvaló elindulását (a jobb szélsõ forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehetõ - lassítással, szükség esetén megállással is lehetõvé tenni. Az autóbusz, illetõleg a trolibusz vezetõje azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl.
Forrás: http://www.totalcar.hu/kresz/
Úgy látom, a Logan megjelenése kicsit felbolygatta az érzelmeket. Egy biztos, nekem nem kellene, ha most gondolkodnék új autó vásárlásán. A legfőbb indok a gyártási hely. (Bár a Dacia anno egész jó volt, mikor még benn volt a Franciák keze) Most sokan azt mondják, a Thalia meg török. Azt olvastam valahol, meg is lepődtem rajta, hogy az Európába kerülő Toyota Corollákat Törökországban rakják össze, pedig ezek az autók elég jól szerepelnek a német autóklub megbizhatósági listáján.
Jól van látom sikerült mindenkit megbántani, pedig ha látnátok az én nexiám, na az se szép, szegény azért lett megvéve ő is anno, mert annyi lovém volt a kadettem halála után.
szóval bocs mindenkitől akit megbántottak az írásaim
célom nem ez volt, csak próbálok kicsit kötöszködve rájönni arra, a Ti hathatós segítségetekkel, hogyan járhatnék nem annyira rosszul (mert ugye jól nem járhatok, ezt mebeszéltük:) )