Keresés

Részletes keresés

Palotasziget Creative Commons License 2006.08.17 0 0 856
A Sziget hangjai hozzánk is elértek, főleg esténként amikor már a tévét is lehalkítottuk, simán lehetett hallani a zenét. Pedig mi azért már kicsit "odébb" vagyunk! (Megyer, kertvárosi rész). Olvastam a hírekben, h. Újpest Önkormányzata esetleges peren gondolkodik. Gondolom, aki az összekötő hídnál lakik, az inkább "élvezhette" a zenebonát :-(
Melyik részre gondolsz az építkezésekkel kapcsolatban?
Előzmény: melanik (855)
melanik Creative Commons License 2006.08.17 0 0 855
Na ! Végre ! Már van egy négyesfogat,- csapjunk a lovak közé és  legyen már élő a topic. Politizálni nem szeretek, nem éri meg..., nosztalgiázni már senki nem akar, így dobjatok fel egy témát. Azért a Szigetnek volt ám hangja..? vagy  Ti nem hallottátok ? Elnézem az építkezéseket ,Újpestből színte semmi nem marad.Ma a 30-as busszal mentem  Megyerre és talán még az a része ami kicsit emlékeztet a régi világra. Azt gondolom kár lebontani azokat a házakat, amelyek egy arculatot, egy történelmet képviselnek. Elég lenne felújítani vagy átépíteni ....
csokinjull Creative Commons License 2006.08.17 0 0 854

itt-itt!!:))

Előzmény: melanik (851)
Palotasziget Creative Commons License 2006.08.15 0 0 853
Jelen!
Szorgos Creative Commons License 2006.08.15 0 0 852
Én itt vagyok, bár mostanában innkább Budán állomásozok. :)
melanik Creative Commons License 2006.08.14 0 0 851
De tényleg ,hol is vannak az újpestiek ??????
JUSTFIRE Creative Commons License 2006.06.17 0 0 850
Bocs Ágnes !
Helyesen: Ágnes !
JUSTFIRE Creative Commons License 2006.06.17 0 0 849
Sziasztok !

Ágens ! Erre egyfajta megoldás lesz a benzinárak emelkedése, valamint az életszínvonal csökkenése. :(((
Még erőteljesebben.

Más:
Olvassatok !!!

Közepén tartok egy olyan könyvnek, melyben rengeteg újpesti vonatkozású tűzoltói beavatkozásról esik szó: MEV-tűzek (az első kisebbik is), Váci úti festékgyár-tűz. Eddig jutottam. Valszeg lehet más újpesti vonatkozású is a könyvben, a szerző évtizedeken át vezette a tűzoltási csoport munkáját a fővárosban, annak is a pesti oldalán.

Akkor a könyv:

Bélteczky József: Tűzember (2005)
Ismertők:
http://www.tuzoltosagbp.hu/reszlet.php?mit=2456&tabla=hirek
http://www.parisiudvar.hu/irodalom/memoarok_eletrajzok/7043

Sajnos csak az utóbbi linken lehet megrendelni, vagy személyesen a Párisi Udvar Könyváruházban megvenni, pedig mennyi megszívlelendő dolgot is tartalmaz...
szól helytállásről, és elkötelezettségről, és még nagyon sok minden mély és emberi dologról.

Kiváncsi vagyok, az újpesti könyvtárakban feltűnik-e majd a mű, mint újpesti vonatkozású tényeket is tartalmazó irodalom.

Emlékezzünk csak ! A 2. MEV-tűznél majdnem kilakoltatták az egész Izzó-lakótelepet - mi eddig így tudtuk - igazából majdnem fél Pestet. Ugyan melyikünk sejtette, mifenét használnak a csipgyártáshoz az üzemben ? A palackokat napokig szállítozzák el a tűzoltóság felügyelete mellet a romok közül.

Na olvassatok !

Előzmény: Ágnes0811 (848)
Ágnes0811 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 848

Szia Pacter!

A helyzet az, hogy én is hallottam róla egy "kaposztalevél" című helyi újságban (nem az enyém volt, csak láttam), hogy valóban tervezik ezt a beruházást. Nem igazán örülök neki, mert már tényleg eltűnik minden zöld, arról nem beszélve, hogy a parkoló autók már a tereket, játszókat, parkokat is veszélyeztetik, így lassan nem marad semmi. Szomorú vagyok... régen jobb volt.

Előzmény: Pacter (847)
Pacter Creative Commons License 2006.05.19 0 0 847

Sziasztok!

Most olvastam a helyi lapban, hogy Káposztásmegyeren 'gigaberuházást' terveznek, 2008-tól működne egy 4 csillagos, 8 emeletes Ramada szálloda és felépítenék Közép-Európa legnagyobb élményfürdőjét, egy ún. Aquaworld-öt, 8,6 hektáron. Erről most olvastam először és eléggé ledöbbentem, egyrészt, nem tudom, hogy hol tervezik mindezt, másrészt, úgy érzem, hogy minden zöld területet lassan beépítenek. Hallottatok erről valamit?

négyker Creative Commons License 2006.05.16 0 0 846

Szia!

Sajnos semmi hír. Most mgpróbálok ide is egy képet tenni, bár az előbb sem jelent meg.

Azért mégegyszer:

KéremRákospalota és Káposztásmegyer körüli területen március
elején elveszett egy idős, középtermetű németjuhász-keverék , ivartalanított kan!
Fekete-ordas színű, a nyakánál dúsabb szőrzet.
A mellén ,lábán, hasa alján , és a farka alatt világos szőrű. A fenekénél hosszabb,"szoknyás" , egészen világos szőr.
Kérem, ha ezen a területen valaki esetleg látta, vagy befogta, vagy hallott róla, értesítsen a következő számon:
A legapróbb információt is köszönettel várok!
0620-3905061

A kép pár évvel ezelőtti, de a jellemzői láthatóak, talán ráismer valaki.

keresem
Előzmény: Szorgos (845)
Szorgos Creative Commons License 2006.05.14 0 0 845
Szia! Van valami hír? Persze gondolom jelentkeztél volna már, he előkerült a csavargó.
Előzmény: négyker (844)
négyker Creative Commons License 2006.04.30 0 0 844

Igen, már mindent megpróbáltam. Nemcsak menhelyeken, hanem hetekig végigkérdeztem embereket, megállítottam boldog-boldogtalant,becsöngettem házakhoz,végigjártam az egész környéket, fórumokon próbálkozom, /mint itt is/.

Lehet, sőt biztosan nagyon sok állatbarát ember van, de egy pici kis aranyos kutyát szívesebben megmentenek, vagy befogadnak, mint egy "vén" keveréket. De ezt talán már a reménytelenség mondatja velem. Köszönöm az együttérzésedet!

Előzmény: Palotasziget (843)
Palotasziget Creative Commons License 2006.04.29 0 0 843
Szia négyker!
Feltétlenül érdemes ilyenkor a menhelyeket is tájékoztatni, hátva valamelyikre bevitte egy állatbarát, aki esetleg megtalálta. Így azok tudják értesíteni a gazdit. (Persze, lehet ,h. ezt már mind megtetted. Akkor bocs az okoskodásért.)
Előzmény: négyker (842)
négyker Creative Commons License 2006.04.28 0 0 842

Sajnos nem. Ezért is kérek mindenkit, aki Kápmegyer vagy a környékén  látott ilyen kutyát, vagy hallott bármilyen esetről /sajnos szomorú infókat is kaptam hasonló kutyiról, de nem tudom hogy mi az igazság/, kérem értesítsenek! bármilyen apró információt köszönettel fogadok. 0620/3905061

Köszönöm a válaszod, és az együttérzésedet, sajnos, nehezen viselem a múló heteket. Már lassan 2 hónapja, hogy nincs itthon.

Előzmény: Szorgos (841)
Szorgos Creative Commons License 2006.04.27 0 0 841
Húúúúúúúúú, nagyon sajnálom! Előkerült már?????
Előzmény: négyker (840)
négyker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 840
Rákospalota és Káposztásmegyer közti területen március 4-én elveszett egy öreg, sovány , középtermetű németjuhász-keverék , ivartalanított kan!
Fekete-ordas színű, a mellén ,lábán, hasa alján , és a farka alatt világos szőrű. A fenekénél hosszabb,"szoknyás" ,hosszú, egészen világos szőr.
Kérem, ha ezen a területen valaki esetleg látta, vagy befogta, vagy hallott róla, értesítsen a következő számon:
0620-3905061
Szorgos Creative Commons License 2006.04.16 0 0 839

Kellemes ünnepet Mindenkinek, ki hogy szereti! locsolókkal vagy anélkül! :)

melanik Creative Commons License 2006.04.05 0 0 838
Én élénkíteném,de gondolom a PC-ket a fiatalabbak "uralják". Nekem szerencsére csak sajátom  van. Kutyám nincs csak unokám akit néha sétáltatok...
Szorgos Creative Commons License 2006.04.05 0 0 837
Majd meglátjuk, hátha felélénkül a csapat. :)
Előzmény: kdezsoe (834)
Szorgos Creative Commons License 2006.04.05 0 0 836
Lehet, hogy ismerjük is egymást? :) Ismertető jelem a Westie akit Magic-nek hívnak. :) Bár jobbára a Muter sétáltatja. :)
Előzmény: melanik (835)
melanik Creative Commons License 2006.04.02 0 0 835

Szia Mindenkinek!Hali Szorgos és Lilák!Köszi a válaszokat.

Kicsit  belenézegettem a régi újpesti fényképekbe /google:újpesti képek/ és tele van régi villamosokkal és azok történetével/ HamPage/ Neonvadásznak tényleg jó a weboldala!Gratula!Én viszonylag új vagyok a fórumon, bár régóta olvasgatom.Tuti, hogy van  néhány régi ismerősőm vagy a férjemnek,- aki megyeri fiú. Én a Langletba jártam anno és persze a napközibe.A "fénykorom"  '70 -74 között éltem, akkor nagyon bulizos voltam ,-mint középiskolás.Utána család, gyerekek ect....ect...Szóval eszembe jutott, hogy volt régen egy szobor a piacon,/nem a szovjet../ez egy lányt vagy egy anyát ábrázolt a gyermekével??,- lehet, hogy még ott van csak én nem figyelem a parkolót,mert ritkán  járok arra.A református templom előtt volt, ha jól emlékszem.Mi lett vele?Szorgosnak  mondanám ,hogy én is az uszoda felett lakom.Ha van valami jó kis történetetek a sulis időkből vagy egyéb szívesen olvasgatnám én is....Üdv. Melanik

kdezsoe Creative Commons License 2006.03.31 0 0 834
Lennenk vagy negyense, de ha van ra igeny, en benne vagyok... :)
Előzmény: Szorgos (832)
kdezsoe Creative Commons License 2006.03.31 0 0 833
Nyugi van... :)
Előzmény: Szorgos (830)
Szorgos Creative Commons License 2006.03.31 0 0 832
Na még írok eg utolsót aztán befogom a szám, mert velem van tele a topik. :)
Mit szólnátok egy találkozóhoz, mondjuk a Petőfi tanyán?
És ahhoz, hogy eláruljuk, hogy mi a foglalkozásunk, hogy esetleg segíthessünk egymásnak??
Kellemes hétvégét Mindenkinek! :)
Szorgos Creative Commons License 2006.03.31 0 0 831
Küldtem neked pár képet az ablakomból fotózva a környékről. Remélem sikerül összefaragni egy panoráma képet! :) Neon ugyan nincs rajta, mert most készült.
Előzmény: Neonvadász (821)
Szorgos Creative Commons License 2006.03.31 0 0 830
Van valami új fejlemény az ügyedben? Remélem nem ért azóta semmi atrocitás!?
Előzmény: kdezsoe (818)
Szorgos Creative Commons License 2006.03.31 0 0 829
hali!
Szívesen nosztalgiáznék veled, de pl. az Ifiparkba én még a IX. kerből indultam. 1979 óta vagyok csak újpesti, először nagyon nem szerettem, hogy messze van a "várostól" , főleg, hogy reggel 6-ra a Nagyvárad téren kellett lenni a melóhelyen és a du. műszakból meg 10-kor indultam ide haza. Brrrr nagyon rossz volt! De már jól érzem itt magam! :)
Előzmény: melanik (827)
lilák Creative Commons License 2006.03.21 0 0 828

Sziasztok.

Szia melanik.

Ahogy olvastam az írásod olyan volt ,hogy akár én is írhattam volna.

Engem is pár éves koromba meccsre vittek, most a fiam jár ki, igaz én is,

a fehér hócipő,a Dózsa klub, Tungi ,szúnyogsziget, a lovaskocsis szódás, az esti bulik ifi park és még sok másik művelődési ház és gyárak klub helységei ezeket énis mind végig éltem anno.

lilák.

Előzmény: melanik (827)
melanik Creative Commons License 2006.03.11 0 0 827
Üdvözletem minden újpestinek! Olyan jó volt olvasgatni a topicot és emlékezni."Hol vagytok régi barátok..?" kérdem ,- és alig vannak ,mert  a 70-es évek lakáspolitikája szétszórta őket Budapest valamennyi kerületébe... Én még emlékszem a  mukira, a 8-as villamosra, a kétműszakos általánosra, a szombati ! tanításra.,a napközire és a napközis táborra is.Nekem még volt hócipőm /fehér, patentos, vékony gumicipő/ és az én gyerekkoromban még lovaskocsival járt a szódás és a jeges is.Én is jártam meccsre , már 6 évesen elvitt az akkori nevelőapám.Később a fiúkkal jártunk, most  az én fiam jár.Volt még a 70-es években Dózsaklub, ahol néha összejöttünk a barátokkal.A találkozóhelyünk mindig az Államival szemben volt /metró lejáró/- és onnan  együtt mentünk az "ifi parkba" vagy más bulikba. Nyáron ott volt a " tungi" és  a  szúnyogsziget.A mozi fél 8-as előadására nem engedtek be, ha még nem voltunk 18 évesek.Újpest kisebb volt, egységesebb,-szinte mindenkit ismertünk vagy volt valaki közös ismerőse mindenkinek.Volt közbiztonság. Lány létemre gyakran jártam haza későn a bulik miatt, de soha nem féltem. Ma már ez nem így van sajna..Én szeretem  újpestet, nosztalgiázzatok velem!Köszi, hogy elolvastatok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!