“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Amíg azt a gyereket én hozom el az iskolából, én viszem a játszótérre, én adok neki vacsorát, én fürdetem meg, én mesélek neki elalvás előtt, velem alszik egy fedél alatt, reggel én ébresztem, én adok neki reggelit, én öltöztetem fel, én kísérem iskolába...és mindezek alatt van alkalmam vele sokat beszélgetni, addig én vagyok nyerő helyzetben a szocializácó útján. :)
Sokan nem gondolnak bele, hogy abból az időből 8-9 óra az alvás. 2-3 óra a kaja tisztálkodás 2-3 óea a lecke. És a társasalom szennyhatása éri a gyereket otthon is A médiából is.
Én itt azért vitatkoznék, ugyanis az szocializál, ahol több időt töltesz el. Márpedig még mindig a család az, ahol az gyerek az ideje nagy részét eltölti. Ráadásul a családi mintákat nem tudod megszerezni óvodában vagy iskolában, külön kell választani a társadalmi és a családi szocializációt. Egyik hat a másikra, de amit a szülőtől kap a kisgyerek, az mélyebben bevésődik az érzelmi vonzata miatt. Hiába volt körülöttem társadalmi minta az, hogy prostituáltnak lenni kifizetődő, nem lettem az, mert a szüleim és és a szűk és tágabb családom azt közvetítette, hogy azzal az életmóddal csak veszítek, és én rájuk hallgattam. Lásd serial slut életét. :)
te azokhoz a gátlástalan bazári b..alakokhoz tartozol, akik tolják magukat, mindenhová ugyanúgy akár vevők rá akár sem, aztán ha valahol nem akkor mocskolódsz.
téged az amúgy nem túl rokonszenves gazdaságisban kezelnek értékeden, pl. padilla n, bár ő is túl kedves veled:)
én csak a taknyot teszteltem, úgy viselkedett ahogy vártam, sunyi netpatkány, még ahhoz is hülye volt hogy ne árulja el hogy a leírt kerós történetem tényleg igazi, persze nem velem esett meg, régen volt
forintnak meg nem mindig szólók be, most tudnék pl. a homos megnyilvánulására, de nem akarom, mert ugye forint zakkant, keró meg tudatosan mocsok
Én már tényleg nem tudok kiigazodni rajtad: beszólogatsz a balosoknak, beszólogatsz a jobbosoknak... Ki vagy te? Milyen értéket képviselsz? Tényleg szeretném tudni.
Felmérések igazolják, hogy a szocializáció 10%-át adja a család. A példát is. A többit a társadalom. A gyerek közössége. A társadalom értékítélete a családot is befolyásolja. Ha divat a homoszexualitás, akkor divatból mennek bele a gyerekek, a kamaszok, amikor a nemi orientációjuk kialakul. A divat mindig tudatformáló agymosás. Ha a gyereknek orrba-szájba a média, és közösségi oldalak nyomják, meleg reklámot, akkor nagyobb a valószínűsége hogy meleg lesz. Mint ahogyan a gyerek a legújabb kütyűt, legújabb márkás cuccot akarja, mert az a menő.