Bár már akkoriban sem tolongtak ott igazán az emberek (~20éve). Ha belegondolok két kezemen meg tudnám számolni hányan jártak oda (pontosabban hánnyal találkoztam, mert ez ugye nem ugyanaz :-) )
Igen ez érdekes, én se nagyon ismerek debreceni lövőt. Pedig a versenyeken sok vidékivel összefutok. Mondjuk manapság már nincs olyan erős különbség a vidékiek és a budapestiek között. Pl ha megnézed a granadai Eb-n részt vett keretet, nagyjából 50-50% a vidékiek és budapestiek aránya. Mindez sajnos azzal magyarázható, h Bp-en eléggé lecsökkent a sportlövészet iránti érdeklődés (vidéken is persze, csak ott nem olyan nagy mértékben). És hát a körülmények is egyre bonyolultabbak, köszönhetően annak, h a lövészet nem egy látványsport...
Én is Dózsás voltam, majd Harmónia lett. Jó pár éve már, hogy lerombolták. Akkor lettem DVLE-s. Hogy őszinte legyek és ezen ne sértődjön meg senki, nem a sportolókról van szó, Bp-en tojnak a vidékiekre.Pl: nemzetközi versenyekre is főleg a Bp-ieket viszik, vagy meghívásos versenyekhez protkó kell, de itt van a klubbom nem túl rózsás annyagi helyzete is. Bp-en könnyű, bemész egy se-be és mindent eléd tesznek, nekem küzdenem kellett, hogy megkapjak egy olyan walthert amivel más lőtt. Csak egy volt belőle. A ruhám ezer éves volt , kinőttem idővel, de nem volt másik, pénzem meg nem volt gyerekként, hogy újat vegyek. Betelne ez az oldal, ha a vidék minden hátrányát leírnám. Debrecen elég nagy város, és nincs egy puskás aki az edzőm lehetett volna.
Én is Debrecenben kezdtem anno, akkor még Dózsában(megvan mégegyáltalán?). Kellemes családias hangulatú "kis" lőtér az Isten háta mögött (a Határ úton)... de szép is volt. :-)
Ja igen! Nehéz, de megoldható. Én Nyíregyházán végeztem (az elsőt), kolis voltam, egy héten mégis három napot töltöttem a lőtéren, Debrecenben. Egyébként mit tanulsz?
Az összetett is snassz. Hidd el nem vagyok jelentős. Egyébként a puskát abba kellett hagynom. Amolyan technikai okok miatt. Most pisztolyozok. Bár amikor bemegyek a páncélterembe nemtudok úgy elmenni a régi puskáim mellet, hogy meg ne nézném és hozzájuk ne érnék. Egy nagy szerelem fura vége ez.
Hát nézd, 15 év után furán hangzik az a snassz kis lövészke. :D Persze, járok versenyekre, amelyikre tudok elmegyek. Csak hát egyetem mellett nem mindig egyszerű ez... Ja és igen, ob-n ott leszek Sarlóson. Mint mindig. :)
Na várj. Összetett van nemzetiben(3x10) és nemzetköziben(3x20) is. :)
Viccnek jó volt! Dehogy is! Csak úgy értettem, hogy állót, fekvőt, térdelőt. Én csak egy snassz kis lövészke vagyok. Te jársz versenyekre? Mennyire "gyengíted" a csapatot? Mész az ob-ra?
Én Debrecenben lakom. Most már a DVLE -ben lövök, 15 éve. Puskásként kezdtem, lég, és kispuska (abból minden). Egy éve vettem egy légpisztolyt, úgy három éve csinálom. Ha érdekelnek a részletek is, bármilyen téren, akkor beszélgethetünk erről is.
Én 7. éve lövök, jelenleg az UTE-t gyengítem. :) 2001-ben kezdtem és 4 évig lőttem nevelőegyesületemben, a PeLE-ben. 2005 óta vagyok lila. Amúgy meg puskás vagyok, léggel és szabadpusival nyomulok. És te? Lendítsük fel a topikot. ;)
Na azért kérdeztem, mert Bp-en sok lehetőség van. Rengeteg a klub, h csak a nagyobbakat említsem: UTE (Zugló), BHSE (Kőbánya), APLE (Angyalföld). Ezen kívül még számos kisebb klub létezik, ahol az alapokat ragyogóan meg tudják tanítani. A tagdíjak 1000-3000Ft/hó körül mozognak. Fegyvert, felszerelést minden klub tud biztosítani.
Klubválasztáshoz javaslom, h nézz körbe itt. Én nem ajánlanék klubot, mint említettem az alapokat mindenütt jól megtanítják. Aztán ha ezen túlvagy, még el tudod dönteni, h hogyan tovább.
budán lakom. mennyit utaznék? hát győrig már azért nem, de ha mondjuk egy fél - háromnegyed órányi bringázással ha elérhető az jó lehet. mennyit áldoznék rá? ez jó kérdés. saját fegyvert egyelőre tuti nem vennék (ha pl. ilyesmire gondolsz), de gondolom a tagsági díjak sehol nem vetekednek egy ökör árával. :-) miért? van egy jó tipped? :-)
Attól függ, h hol laksz és h mennyit szeretnél utazással tölteni, esetleg mennyit tudnál áldozni rá. Bár az alapokat mindegyik klubban meg tudják tanítani.
Akkor írok. Én pl. már többször elhatároztam, hogy megint elkezdem, de addig jutottam, hogy kellene keresni egy normális egyesületet. Szóval kezdjük az alapoknál. :-) Egyesület Bp-en, hol / merre / meddig / mennyi stb? :-)