mert az elmult 2 hetben 2db 100$-os hasznalt szamtech. cuccomat kapasbol megvamoltak, gift ide vagy oda. ugyhogy hetfon en megprobalom felhivni a vamot, hogy mi ujsag az union kivuli csomagokkal. letezik-e meg az ajandek 28eFt-ig vammentessege vagy sem a csatlakozas utan. ami viszont biztosan valtozott az a vam merteke, az eddigi 8%-rol 3.5-re csokkent, viszont eddig sem a vam volt a problema, hanem az afa.
Kivancsisagbol megkerdeztem a vam.hu-t emailben, hogy ha az USA-bol kivannek pl. ruhanemut vasarolni, akkor mi van.
"A megrendelt ruhanemu esetében vámkedvezmény nincs. Amennyiben a ruhanemu
értéke meghaladja a 22 EUR-t, úgy a vám és általános forgalmi adó címén, az
érték 30%-kát kell együttesen megfizetnie."
Tehat gift (talan ezt nem vamoljak meg), vagy alacsony ar kell.
ok. nem akartalak "megserteni", csak neha bizony nekem is elkeruli a figyelmemet par mondat (foleg ha nemetul van).
ha ujnak hirdette meg es te egy hasznalt nem mukodot kaptal akkor celszeru eloszor az eladoval tisztazni. ha te meg tudod csinaltatni akkor kerj karpotlast es javitasi dijat, esetleg ha ezt elfogadja akkor a javitasrol a szamlat elemailezheted neki. vagy ha nem akarod, akkor az uzlet visszacsinalasat is kerheted. te visszakuldod a cuccost, o meg a penzed.
vegso esetben level az ebaynek hogy csalas tortent.
Talán ha az ember azt közli az eladóval hogy személyesen mennek a cuccosért, nem meri nem elmondani az ilyen hibákat... ez is az ötletem mellett szól... Bár én biztosan nem garantálnám azt hogy csak a tökéletes dolgokat hozom el, már csak a hozzánemértésem miatt sem, de mondjuk ha azt mondod ezt+azt azért nézzem/próbáljam ki, azt megteszem, vagy a helyszininen készített, és malben elküldött kép alapján, akár meozhatsz te is. Újabb pozitívum...
Kösz Ariel, sok jó tanácsot adtál már itt, becsület érte!
Azért ezt megnéztem, mert hallottam ezekröl a csalásokról. Neu (új) és ungebraucht (nem használt) volt a hírdetésben. Azóta levelezünk, de mai levelemre még nem válaszolt.
esetleg olvasd at a leirast is, hogy nem emlitette meg a hibat...
lattam en mar fenykepezogep DOBOZT is meghirdetni, amit kevesen olvastak vegig es csak nott a licit, nott..egeszen addig amig az ebay nem szolt, hogy akkor acsi... :)
Szerintem az eladótól kérdezd meg, hogyan kívánja rendezni a dolgot. Egyébként ha az ára $25 felett volt, az eBayen van egy vevővédelmi program, aminek a keretében visszatéríthetnek némi pénzt (max. $175-öt). Feltétele még, hogy a pénzt követhető módon küldted (cash kizárva, illetve Western Union instant moneygram is), illetve előtte meg kell próbálni lerendezni a dolgot az eladóval.
Tiszteletem a sorstársaknak.
Én bizony -úgy tünik- megjártam. A második megnyert licitem egy német objektív lett. Idövel meg is kaptam, de rossz, nem müködik rajta az AutoFokus. Hogy használt dolgot vettem az nyilvánvaló volt a licit óta, átverés itt nem volt.
Az eladónak szinte csak pozitív visszacsatolása van, igaz mindenféle bóvlin is.
Mit javasoltok orvoslásnak? Küldjem vissza a csomagot vagy javíttassam meg itthon és kérjem vissza az ellenértékét?
lenne egy kerdesem. usabol vennek egy cuccot, megnyertem a licitet, pontosabban buy it now volt es lecsaptam ra. WU money orderrel fizettem. a WU oldalan megneztem a penzem statuszat, es azt irja, hogy "mailed to seller". ilyen esetben ettol az idoponttol kb mennyi ido mulva kapja meg az elado a penzt? mikor szamithatok arra, hogy postazza? koszi
e-Mix
Ez engem is érdekelne. Már több veterán autóalkatrészt azért nem tudtam megvenni, mert a német eladó csak személyes átvétellel akarta eladni, vagy esetleg külföldre nem akarta postázni. Mondjuk ez +1 bizalmon múló láncszem az egész eBay-ezésben, bár ha egy ilyesmi tényleg jól beindulna, annak gondolom hamar jó hire menne.
Na igen, itt végül is az a kérdés mennyire tudna ez pörögni... Végül is így olcsóbb is lenne mert az a 15-20 Euro/koponya az az össz. költség, erre már nem jön rá semmi (pl. utalás) és tervezhető az átvétel is, mert nem koborol a csomag európába...
Nem rossz ötlet. Eddig én 1x vásároltam Németországból, a második esetében épp most csúsztam le a cuccról :-(
Tehát az én esetemben ez mondjuk évi 2-3 vásárlás, de valszeg fel fogom pörgetni
Az eladó magánügye, hogy mennyit kér a postázásért. Ha ott van az aukciós oldalon, hogy mennyiért küldi, nem kérhet érte többet - ha meg nincs, jobb előbb megkérdezni, mint a végén bosszankodva alkudozni.
Németországból akartam vmit venni, ami kb 10-12kg. Eredetileg csak Németországon belűl postázta volna, de amikor rákérdeztem, azt mondta elküldi nekem is 70euroért. Sajnos nincs viszonyítási alapom. Reális szállitási költség ez a 70euro?
(Végűl nem én nyertem meg a licitet, de a késöbbi licitek miatt érdekelne).
Ya kp-ra gondoltam. Összeszögelnénk egy portalt ahol lehetne egyeztetni hogy mikor kiknek kell elhozni valamit és ha valaki megy arra elhozza. Ott kp fizet az eladónak személyesen. Valami ilyesmire gondoltam. Ha lenne tuti heti 8-10 üzlet még kb. be is válalnám akár... persze ki kell rá valamit kalkulálni. Egy német oda-vissza + ott egy kör cca. 2000km az 40 000,- Ft osztom 10-el 4000Ft/fő, az 15,4 Euro. ennél több az átutalás+posta... nem? De csak hangosan gondolkodom...
Eléggé feleslegesnek találom azt,hogy minden alkalommal letisztázzam az eladóval a szállítási összeget, nem nagyon érdekel hogy 18 vagy 22 Euro!
Tökmindegy! Főleg ha elég konstans súlyú és méretű cuccot hozatok!
Kissé rosszul látod! Ebben nem az a dühítő hogy, például Én nem veszem komolyan, hanem az, hogy a hülye német viccelődik, próbálkozik, ha tízből egyszer bejön, keresett 80 eurót!
cash in advance-el tutira nem tudsz fizetni tekintettel arra, hogy külföldön vagy. tehat itt csak max az azutalás vagy a kártyás fizetés jöhet szóba. a DPD meg tudja neked mondani, hogy adott suly eseteben mennyi a szallitasi koltseg.
Nem bííírom felfogni, hogy amikor valaki belevág egy eBayes vásárlásba, miért nem tisztázza a részleteket az eladóval ELÔRE, még a licit elôtt. Nem tart semeddig sem dobni neki egy levelet és rákérdezni hogy pontosan milyen fizetési módot fogad el, hogyan és mennyiért szállít. Elég gáz vaktában licitálni, utána meg sipítozva szaladgálni fűhöz-fához hogy ez nem működik meg az nem megy. Ebben a topicban is szinte naponta olvasni befürdött vásárlókról, nem csoda ha a magyarokkal való üzletelést kockázatosnak ítélik. :-(
Nem lehetne kicsit komolyabban venni az egészet? :-/
Én is szoktam vásárolni az ebay-on keresztül, bár elsősorban autókat az ismerősi körbenek, ezenkívül a családi cég részben német alapokon nyugszik, így havonta 1x minimum jön egy nagyobb kocsi alapanyag és én is járok ki kb. hetente, szerte-szana szét németbe. ha van rá igény, összehozhatok egy portalt, ahol szerveződhetünk mint kirekesztett EU-tagok és leszervezhetjük a vásárlásokat akár személyes hoszi-nesze alapokra... Ez csak egy gondolat, de a forumot végig bogarászva (többé-kevésbé) ki kellene már valami okosat találni, legalább az EU-ra. dugjuk össze a fejünket ...
MAREZ: "Akit érdekelnek további részletek szívesen válaszolok."
Lenne egy kis bajom ezzel a DPD-vel. Megnyertem egy németországban levő cégtől egy DVD lejátszót! Nettó 2,2kg, csomagolva max 2.5kg. És milyen emilt küld vissza nekem a majom??? Idézem:
1.levél:
"Hello,
outside of germany we only deliver cash in advance.
The shipping to hungary is very expensive, about 100.00 Euro, the
shipping to austria is just 19.00 euro"
És miután elküldtem az annnnyába:
2.levél:
Hello,
"We can only deliver via DPD no other services! you can call there and ask for the
prices!"