A szuperfizikus énjének esszenciája, hogy minden más fizikus csak elöregedett és vakhitű "relativista", ettől aztán saját magát világító fáklyaként látja a tükrében.
Idézem neki Hraskót, aki a relelm megdőlésének lehetőségéről írt pár szót. Persze gőze sem volt ki az, de amikor megtudta, hogy "elfogadott fizikus", sőt a hazai tudósok között az egyik legmérvadóbb szakértője a témának, aktív egyetemi professzor, ráadásul előrehaladott korban van, teljesen bepánikolt. Levegőt sem kapott egy ideig, írt össze-vissza kínjában elveszítve a sztereotípiáit.
"hát, ha hamarosan itt van, talán még én is látni fogom :)"
Pont mint a korakeresztények Jézus második eljövetelét. "Bizony mondom néktek, tartóstejet már ne vegyetek, mert olyan hamarost eljövend az Emberfia fénybe öltözve és vége lészen a világnak!"
Bezzeg a te fizikádnak, annak aztán van tartalma...
Nincs neked semmid, nullafizikus.
Mondtam már neked, szuperbohóc, hogy nincs nekem külön fizikám. Egyetlen fizika van, amelyik működik, és te is nap mint nap használod.
Éppenséggel te vagy, aki nagyon szeretné elhitetni a világgal, hogy zseniális új fizikád van, csak az a csúnya világ sehogyan sem akar hinni a nagypofájú handabandázásodnak.
Ezért maradsz egész életedre szánalmas bohócfizikus.
szuperfizikus, az (egyik) Doppler-képletben ott van egy c+v kifejezés. Te ennek "a fizikai hátterére" alapozod, hogy a Doppler-jelenség önmagában valóságos cáfolata a relelmnek.
De c+v kifejezésnek nincs "fizikai háttere"a képletben. Ezt neked egy jobb általános iskolás is kimutatja a képlet levezetésén végigmenve.
Egyedül téged, a szuperfizikust nem érdekli a jelenség fizikai háttere, és beleragadsz egy pusztán matematikai elemi formulába.