Szóval megnéztem a képet és egyébként is eddig csak négyévszakos sátraim voltak és nem volt vele gond. Az a sátor szerintem nincs rendesen felállítva, mert az eresz sincs berakva. A balatonon is láttam nyári sátrat szétverve mig az enyémben kb 50 liter viz állt meg a felhőszakadáskor és semmi baja nem volt. Természetesen mindenki a saját igénye szerint vegyen, de aki hidegebb időben vagy esős viharos időszakban is akar sátrat állítani mindenképpen szerintem az a jobb. Egyébként nyáron meg le kell zipzározni és nem nehéz kezelni.
Én tudom mit akartál mondani a "teherautó-ponyva" kifejezéssel - de én is meglepődtem, hogy a mai teherautó-ponyva milyen egy kellemes, könnyű és elpúsztíthatatlan anyag. És az egyik oldala UV-álló is.
Nagyon benne vagyok most a témában, mert találtam egy ponyvás céget - akivel a barátom lakójára gyártatunk egy ponyvatetőt. Mármint a ponyva-részét - a vasalást mi csináljuk - aluminiumból.
Ilyesmi lesz, mint ez - csak kicsit "műveltebb" formában.
Abban tökéletesen igaza van a kollegának, hogy 4 évszakos sátrat nehogy vegyél !!! - még ha occsón adják se - mert megátkozod a napot.
Itt a példa - ez egy valódi über-brutál elősátorról.
Én ezt "4 emberesnek" hívom - mert ehhez (vicc nélkül) 4 ember kell a felállításához - és ez nem költői túlzás.
Az anyaga közel 1 mm vastag, ennek az összsúlya kb. 80 kiló. Figyeld meg, hogy oldalt milyen sapka-szerűen takar a teteje, a negyed ablakot is eltakarja. A tető-anyagot két ember nem tudja megemelni - olyan az anyag és annyi van benne.
A kicipzározott ajtót meló félretolni - ha be akarsz menni - olyan nehéz az is.
Én se tudtam, hogy ezek a sátrak nem egyforma "nehézségüek" - de egy ilyen erődítmény még ingyen se kéne - pláne nem nyárára, a Balaton partjára.
Jaaa, és ne feledjem: fényes nappal is lámpa kell bent - olyan sötét van.
Én az enyémnek - egyébként - pont most készülök napfénytetőt gyártani. .
Ezeket a kordinátákat tudom megadni, amit lenéztem a turistautak térképről, mert az itteni látványoságokat, nem szoktam elmenteni. Abaliget N 46 08,21' E 18 06,99' Ágenes Vízesés N 46 08,57' E 18 13,00' Melegmány N 46 08,35' E 18 13,46' Csurgó N 46 12,16' E 18 19,51'
És ezeken kivűl rengeteg killátóval rendelkezik még a mecsek.
Magyarhertelend a környéken talán az egyik leggondozottam falu, ez nem az a rész ahol izsugy lezárta az ajtókat és a gázra taposot.
Először is lementettem a csati bekötést és valamikor régen már csináltam is csak az érdekelt volna, hogy az az aljzat képe vagy a dugóé.
Igyekszem képet feltenni a bringa tartóról.
Szóval ezek a vizeséses képek valami csodálatosak, erre szoktam és mondani,hogy még mennyi helyet nem ismer az ember. Esetleg gps kordinátákat nem tudnál feltenni.
Igen azt hiszem a Magyarhertelendet mondta a kereskedő is hogy jó és szép hely.
Elősátor ügyben a vatera is tele van és ha nem jutsz dűlőre a Hollakósokkal akkor a Lakókocsiparkot is lekersd meg kb ennyiért van náluk is. javaslatom azt azért nézd meg,hogy négyévszakos brutál erős sátrat, vagy esetleg nyári jól szellőző könnyű sátrat adnak ennyi pénzét. A karavándor gondolom újat árul kétszázért és mindenképpen a vasalatra is rá kell kérdezni meg jól átnézni mert szokott becsomagolva lenni kisebb szakadás. Azok ugyan javíthatók, de akkor lehet alkudni még tovább.
Szia Sándor! Egy holland Home-Car-t vettünk. Elég öregecske, de egész életében egy tulajdonosa volt és nagyon vigyáztak rá. A szervízkönyve is megvan, abból tudom. Korából eredően egy-két elöregedett kilincset és szekrényajtózárat kell majd cserélni rajta. Egyébként nagyon egyben van. Friss ropogós műszaki vizsgával hoztuk el a kereskedőtől, nem kevés pénzért. Meglepetésemre most szezonkezdetén olcsóbbakat és újabbakat lehet kapni. Nem is értem. Viszont tudja azt, amire vágytam, két ülőgarnitúra van benne, nincs ágyazás mindennap, és fűtés is van benne, és minden működik. A vadkamperoláshoz gyárilag egy gázlámpa is be van szerelve. Meglepetésemre a gáztüzhely fölött beépített elszívó is van, az is működik. A konyhát és a nappalit egy harmonikaajtóval szét lehet választani. Még ami nagyon tetszik, hogy a pad alatt lévő tárolót (ágy alatt) nemcsak belülről, hanem kívülről is ki lehet nyitni, gondolván a sáros túrabakancsok elhelyezésére. Meg még mindenféle kis apró finomságok, ami most nem jut eszembe. Mindez 362 cm hosszon, 616 kg önsúllyal. Már csak a zuhanyozós wc-s fürdőszoba hiányzik, de az majd a legközelebbi csigaházban!
Jóóvammmáá!Csak viccűtem!De ebben igazad van!Ha nem fizetted volna ki akkor jobban tudná,hogy most teljesen kivagy!
Szerinted miért kérdeztem tőle az új bódééét?
Amúgy miért is nem lesz neked másik bódé?Az volt,hogy eladod és jön a holland ami könnyű és tágas.Tupa ölöm és bódottág...))-akkor mi is történt?Tényleg elüldözted a vásárolóközönséget?Nem győztél válaszolni a hülye kérdésekre ugye?Hát miért nem adtad ki a feladatot a ,,majdnemasszonynak"?Ő hátha jobban tud a lüttyő kérdésekre válaszolni,mert sokkal türelmesebb,mint Te?
Igen ismerős csak ritkán járunk arra, mert rossz az út. A másik a Melegmánnyi vízesés, itt egy kép róla télen, és még egy-két látványoságról. Ezek mind idén készült fotók.
Szia Gyuszi! Nem egynapos dolog volt ez az olvasgatás, de nem bántam meg! Vettünk másik csigaházat, de nem nagyot. Sajnos képet nem tudok róla, mert be van burkolva, még téli álmot alszik. Kikeletkor fognak róla fotók készülni.
És ezt mennyi pézéér adták?Nekem tetszik amíg nem tudom az árát...
Persze,hogy végigjártuk!2 napig nem tudtam tőle szabadulni!Nekünk nagyon tetszett!Még tudnék benne párszor kirándulni.Aztán meg olyan útvonalon közlekedtünk amit a térkép sárgával jelöl.Hát közben azt hittem,hogy megállt az idő!Olyan falvak voltak,amiket a televízióban nem nagyon mutogatnak!Magunkra is zártam az ajtót aztán jó nagy gázt adtam..))
Nekem a mecsek a rally folytán ismerős,mert el szoktunk rá menni.De ilyen szinten nem láttam még!