A Paypal (mint itt már milliószor leírtuk) nem megy Magyarországról. Próbáld meg helyette a Bidpay-t (www.auctionpayments.com), vagy az offline Wester Union Money Transfert. Én ez utóbbit használom rendszeresen.
Az eladó érthetően morcos, ahogy írta: a licit egy szerződéssel ér fel. Legrosszabb esetben rádsütik a "nemfizető vásárló" titulust, és letilthatják az accountodat. Nyithatsz egy másikat...
Az eBay minden eladótól "levesz" némi díjat, ez az ára annak hogy ott árulhatja a motyóját. Jelen esetben tőle ezt levonták, ugyanakkor a holmit ő nem tudta eladni - a te tévedésed miatt. A világ nem dől össze ettől, de legközelebb próbálj jobban figyelni, mert így nagyon lassan gyűlnek majd a pozitív feedback-jeid.
Véleményem szerint az eBay nem vonhat le semmit a te számládról, mégis milyen alapon?
A problémám a következő:
Én naív azt hittem veszek dombornyomott visa-t és már vásárolhatok az ebay-en.
Megnyertem egy licitet, fizetnék de írja paypal-en keresztül lehet de ott nem tudok registrálni mert nincs hungary az országok közt!
Mi van ilyenkor?
Egy másik licitet elcsesztem nem figyeltem,hogy csak usában küld máshova nem, megnyertem utána vettem észre (látszik kezdő voltam). A srác írt, hogy elküldi de ez egy 30dolcsis cd, amit 35-ért küld. Először megértőnek tűnt, de már terrorizál a leveleivel utojára ezt írta:
due to your "mistake" i am still responsible for costs and this has caused a major problem. as you know a bid on ebay is a binding legal contract....i can not cancel your bid as the auction has all ready ended therefore you are still responsible for your bid on this item. On Monday will be filing a Non-Payment for Item Report on E-bay and will let them handle what they want to do with your backing out of the auction. E-bay is a great place to buy and sell and must be aware of this. Sorry but this is how it has to be
Nagyjából értem, de mivel jár ez?
Ő fizet az e-baynek, hogy árverezhette a cuccát?
Levonhat az e-bay a számlámról?
Tényleg a regisztráció után lekötött az e-bay 1 dolcsit a számlámon, ez vonja a regiszráciért?
FAQ .7. Does Auction Payments accept orders for multiple purchases to the same seller?
Yes. For purchases to the same auction seller, if the total combined amount of all the items including the seller's shipping charge is $1000.00 or less, you can purchase Auction Payments services and have a single money order sent to the seller from Auction Payments. Just be sure to enter all the item numbers and descriptions when prompted on the order form.
azt irja a szallitasi koltseggel egyutt nem haladja meg az ezer dollart akkor lehet. csak add meg az osszes itemnumbert..
Olyat meg nem csinaltam az auctionpayments-en, hogy ugyanazon elado tobb cuccat egyszerre fizettem volna. Egyszeruen soroljam fol az item-eket, es osszegezzem a dollarokat?
Minden körzetben vannak "nagyobb" posták, ahol pl. át szoktad venni az olyan leveleket amiket nem szabad házhoz vinni, vagy ahol a nagyobb pénzküldeményt fizetik ki. Ott lesz a csomagod is.
Lenne egy kérdésem: ha csomag jött, és azt a posta nem hozta ki, vagy nem voltam otthon, kinél lehet érdeklődni, vagyis hova viszik vissza? Helyi posta az illetékes? Vagy van vmi központ? Helpet előre is köszi.
ugyebár nem rajta nyerészkedek, hanem a mb fizet azért, ha valakit odaterelünk. Namármost itt ugyebár erről van szó, hogy adott egy probléma, amire tudok egy megoldást, ami annak, aki még nem hallott róla, készpénzmegtakarítást jelent. Ennyit a nyerészkedésről.
Épp most írtam egy másik forumba, így ezt becopy-zom neked:
Próbáld meg a Moneybooker-t. Én 150 eFt-ot utaltam rajtuk keresztül. Ez nekem 1,5 Euro-t emésztett fel összesen.
A MB kedvező költségei mögött az áll, hogy nyitottak számlát a CIB-nél így magyar számlára utalsz. Ha visszaolvasol, találsz itt is pár érvet a MB mellett.
Hogy teljesen öszinte legyek, ha a linkre kattintasz, nekem is keresel egy kis pénzt! :)
Köszönöm, volt egy ilyen sejtésem, csak, azt nem értem, hogy akkor az illető miért hirdeti a termékét worldwide? Mindegy, megpróbálok vele megbeszélni egy barátibb megoldást.
Biztos, hogy szén-monoxiddal működik? :) Komolyra fordítva: két dolgot kell megnézni: az amerikai exporttörvények tiltják-e a Magyarországra küldést (szinte 100%, hogy nem, mert nem támogatjuk a terrorizmust...), illetve importálható dolognak számít-e nálunk (magánszemély behozhatja-e engedély nélkül). Öcsém íjászkodik, és ő mesélte (bár nem igazán akarta elhinni), hogy pár éve még senkinek nem tanácsolták, hogy saját nevére hozasson be postai úton nyílvesszőket, mert az valami idétlen jogszabály miatt fegyvernek számított (az íj viszont nem!).
Ha jól tudom, nemrég változtak a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok, nem is túl logikus módon, szóval mindenképpen alaposan utána kell járni.
Kedves topic!
Nagyon hasznosnak találtam az itt található információkat, részint ennek köszönhetően túl vagyok egy sikeres tranzakción, Amerikából, USPS EMS-postával küldve 4 nap alatt, Bidpay-jel fizetve, VISA kártyával.
A kérdésem most elég specifikus: Nem tudjátok, hogy a jelenlegi gázos külpolitikai helyzetben nem lenne e probléma egy CO-val működő paintball fegyver rendelése? Tud valaki valamit a rá vonatkozó forgalmi korlátozásokról, engedélyeztetésről? Ez magyarországon legális, de nem tudom, minek nézik majd a határon...
Köszi
w
Most már értem. Valaki benyomott egy magas árat, a rencer viszont nem irta ki csak azt hogy ő a nyertes. A másik meg töbször próbálta felüllicitálni az árat (innen a sok licit egymásután), aztán feladta.
Hát nem valami biztató
:-((
Ne keverjük a magánimportot a kereskedelmi forgalommal. Nem ugyanaz.
A magáncélra behozott számítógépek a csatlakozás előtt is vámkötelesek voltak és most is azok (nyilván csak akkor, ha nem az EU-ból hozod).