Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4285
Értem mire gondolsz, csak avval az leaz a baj, hogy az elősátor felőli háromszögröl az elősátorra folyik a víz vagy a kettő között jön le.
Bár azt nem tudom, hogy az elősátrad merre lejt, két oldalra vagy előre?
Előzmény: GPS (4284)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4284

De én még azt is megtehetem, hogy kiirtom a meglévő pavilon hátsó lábai (a bódé felőlieket) és az ottmaradó két csonkot dolgozom rá az elősátram elől lévő keresztrúdjára.

Az elég masszív, hogy megtartsa lábak helyett a pavilonnak azt a felét - és a magassága is kb. stimmel a pavilon eredeti magasságával.
De ha nem - akkor méretre faragom a két első pavilon-lábat.

Érted? A pavilon elől a két saját lábán fog állni - hátul viszont az elősátor keresztvasán.

Haha - azt hiszem, hogy jó ötlet született, majd lerajzolom.
.
Előzmény: temprás (4283)
temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4283
Nekem nincs bajom avval, ha valamit előre ki kell fízetni, de sok internetes áruház eleve így küldi a portékát.

A predomnál én is így oldottam meg, most visszont a lakó hátuljához szeretném és a sátor oldalához, de az se kizárt, hogy maradok a megszokotnál.
Csak azon gondolkodtam a múltkor, hogyha kipakolok a kajáláshoz, akkor elég lenne az ablakhoz felrakni, majd a nyitott ablakon egyből az asztalra tudnék pakolni.

Amúgy egyszerű az általad emlitett módszer,mert a lakó fogantyújaihoz egy kis kötélel hozzá tudod fogatni a sarkait és előre pedig neked kell kb. 3db 2 méteres rúd, és ezeket szintén lecövekeled.
Mondjuk a kőzépső lehet egy kicsit hosszabb, hogy a viz ne álljon meg rajta.
Előzmény: GPS (4282)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4282

Váradi egy kifejezetten komoly és megbízható ürge. De állítom, hogy egyik ismert karavános sem teszi meg azt, hogy letagadja az előreküldött lóvét.
.
Előzmény: fekvőrendőr (4280)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4281

Jaaa, persze - ez mind előrefizetett volt - én nem szarozok utánvéttel. Akiben nem bízok meg - attól nem veszek semmit - még ingyen sem.

Hál'Istennek eddig még egyszer sem vettem be a kefét az előrefizetéssel - mindenhonnan pontosan megkaptam az árut, azt amit rendeltem - gond egy szál sem volt soha.

A most-vett riasztóm egyik távirányítójában gyengélkedtek az elemek - van ilyen gyárilag is.
Írtam a fickónak - erre fel ma csengetett a postás - és hozott 3 elemet egy borítékban.

Pedig ezek csak magán-nepperek, akik pár Ft haszonért seftelnek a vaterán.
Ezért én nem hiszem el, hogy egy ismert spanifer-üzlet megtenné, hogy elsumákolja az előre-küldött lóvénkat. Kizárt dolognak tartom.

Az árnyékoló-tetőt hogy képzelted ? - mert engem is érdekelne a dolog - nekem is van pavilonom.

Úgy gondoltad, hogy a bódétól indulna - keresztül az elősátor felett - és előrenyúlna vagy 2-2,5 métert? Ez összesen majdnem 5 méter lenne akkor - az már nem gyerekjáték fesztáv....bár a sátor vasai is támaszthatnák félúton.
.
Előzmény: temprás (4278)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4280
A Váradinál nyugodtan lehet előrefizetve vásárolni. Én a kempingkonyhámat vettem nála, beugrottunk Fűzfőn a boltba, és láttunk egy nekünk tetsző kempingkonyhát. Mondta, hogy van ugyailyen, de nagyobb méretben, csak az most nincs raktáron, de hoz nekem egyet. Kifizettem, és egy héten belül felhozta Pestre, csak a találkozást kellett egyeztetni az általa bejárt menetvonalon.
Előzmény: temprás (4278)
temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4279
Itt még lazán volt kikötve, de mikor jött a vihar mind a négy lábát fent a ponyvánál ki spanifereztem a fákhoz, úgy birta egy darabig, de eldöntötük idén már nem visszük.
Most pont azon gondolkodom, hogyan lehetne a lakóhoz fogatni egy takaróponyvát, mondjuk egy 3x4 méterest, ez helyetesitené a pavilont.
Előzmény: fekvőrendőr (4273)
temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4278
Akkor valószínű az áru értékét előre kifízeted, én utánvételre gondoltam amikor a postásnak fízeted az áru értékét is. Jobbik eset még a futárszolgálat azok 1200Ft-tól szállitanak ki.
8 mm-es betonvasból lett csinálva, nem görbül meg egy könnyen a recék pedig gátolják a kicsúszástól.
Előzmény: GPS (4277)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4277

Én sokmindent vásárolok a neten - de eddig a legdrágább postaköltségem 700 Ft volt. Most kaptam a riasztót a napokban - ez 550 Ft postaköltségű volt.

Ha te betovasból fabrikáltál cöveket - az biztos, hogy kemény-holmi.

De nagyon sokan a sima sátorcővekkel próbálkoznak - nahát, az (főleg a lazább talajban) - ide simán szart se ér....már a spanifer kihúzza, amikor feszítik egy kicsit :-)))
.
Előzmény: temprás (4276)
temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4276
Az én lakóm 3,25m nem olyan nagy mint a tiéd, és írtam, hogy 2db kellett az már 10 méter, a szélesebb már nem menne át a fülön.
Árba tényleg nem rossz, ha az ember személyesen áttudja venni, visszont utánvétel egyből drágább 1490 Ft-al.
Nekem betonvasból vannak a leszúrócövekek, kíhúzni alig lehet a földből.
Mindig úgy verem le őket, hogy a spaniferrel 90fokot zárjanak be és így még nem volt gondom vele.
Előzmény: GPS (4274)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4275

Jaaa, most olvastam, hogy kettőt használtál - sorbakötve, úgymond.

Persze, megfelel az is - így is mindenképp 100-szor nagyobb a biztonság - mint semmi-nélkül otthagyni a viharban.
.
Előzmény: temprás (4272)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4274

És neked hogy éri át a sátradat az 5 méteres spanifer? Mert nekem bizony nem nagyon érné át - hisz 4,5 méter csak a tetejének a hossza.

Jaaa, a 3 ezer forintos, "rugós" az 14 méter hosszú és dupla szélességű, mint a 700 forintos. És 2 fasza, kemény leszúrót is adnak hozzá.
Ezt speciel nem találom marha-drágának - mint a több lakókocsis cuccot, úgy általában.

A rugó nem marhaság - főleg olyannak, aki hónapokig telepít és van több nap is, hogy nincs mellette - pláne szaridőben, viharban.
Az ezért van, hogy a szél rángatásától ne rángassa ki fokozatosan a leszúrót a földből.
.
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4273
A múlt évben meg egy ilyen pavilont amortizált le a szél, ennek a rudazatánál a kartonpapír is erősebb. Mondjuk kibírt négy nyarat, mire végzett vele egy jó kis vihar. A legaszarabb az volt, hogy éjszaka a szakadó viharos esőben kárelhárítottunk a holland szomszéddal
temprás Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4272
Az enyémen sincs kiálló vas tűske, de vannak kis fűlek amin áthúzom a gurtnit, amúgy bármelyik barkácsáruházban lehet kapni 700Ft-ért 5 m-es méretben, ebből nekem 2db kellett, én rúgott nem használok és ígyis tőkéletes, már pár nagy vihart átvészeltünk.
Előzmény: GPS (4271)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4271

Jajajaajj, ugye nem hiszed el te sem, hogy ez probléma lenne.

Először is, a sátrak zömének a sarkaiban ott van beütve egy-egy fémkarika (ringli) - azon meg át a függőleges vas tüskéje.
Létezik arra kis felszúrható gumiharang is - de a gyakorlatban tök-fölösleges, mert egy gramm víz nem folyik be azokon a lukakon.

De én a helyedben még kis se fúrnám a sátrat, hanem simán rávarnék megfelelő színű anyagból 3 darab fület - a szélére, kettőt a végeibe, egyet középre - és azokon dugnám át a spanifer gurtniját.

A spanifer a vasakat keményen leszorítja majd...de előre lecsúszni nem tud, mert tartják a rávarrt fülek. Ez ilyen eccerű.

Egyébként bár nekem lenne ilyen színű sátram. Ha majd felteszem az enyémet - akkor ne ebéd után nézzétek meg a fotókat.
.
Előzmény: fekvőrendőr (4270)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4270
Azon azért még elgondolkodom, hogy hová is lehetne, hogy ne follyon be az eső.

Ugye milyen szép a színe?
Előzmény: GPS (4269)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4269

Na mondd már - nem akkora nagy kunszt beütni oda 2-3 réz-, vagy inox-karikát (kettőt a szélébe és egyet középre) és ahhoz aztán azt kötsz, amit akarsz.

Még készen is vannak ilyen fém vagy gumi-kötőelemek és beüthető akasztó-fülek a pnyvásoknál.
100-200 Ft-os tételek, mindössze.
.
Előzmény: fekvőrendőr (4268)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4268
"Ilyen tüskéi mindenkinek vannak" kivéve az én elősátram, meg az összes DDR elősátor...
Előzmény: GPS (4267)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4267

Úgy van, ahogy patyi mondja. Nézd meg a képet a 4251 -en, hogy csak át van dobva a sátor elején - és a sátorrúd végéből kiálló tüskék tartják az előre-lecsúszás ellen.

Ilyen tuskéi mindenkinek vannak - semmit az égvilágon nem kell szerelni, csak leverni a vele-kapott, kemény leszúrókat - kicsivel a sátor síkja elé - és atdobni az elősátor elején - és annyi.

Még méregetni sem kell a helyet ahová leversz - mert 1:1 -ben spanifer mechanika van rajta - vagyis olyanra feszíted, amilyenre akarod.

Remek holmi - komolyan.
.
Előzmény: fekvőrendőr (4265)
patyi63 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4266

Ahogy láttam,sokan csak átdobják a tetején.......

Előzmény: fekvőrendőr (4265)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4265
Az a baj, hogy nincs hová akasztanom az elősátoron a spanifert.
Előzmény: GPS (4262)
Gruau Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4264
Még háromtengelyes lakót még én sem láttam.
Ezért a lakóért két millió nem sok.
Ez már felér egy lakással, bútorzatai is nagyon szépek
Előzmény: GPS (4263)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4263

Uramatyám, ez kell nekem :-))))))

Amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott....akkor beesik egy ilyen.

Azért nagyon megnézném belülről is - a sarokkádjával és a padlófűtésével együtt :-)))
.
Előzmény: Gruau (4261)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4262

Én már többször is militáltam az elősátor-rögzítő spanifer mellett.

Ha az nincs - és olyan erősségű és irányú a vihar - akkor a 80 kilós sátrat pont úgy leamortizálja - mint a 35 kilóst.

3.300 Ft egy ilyen spanifer a Váradinál (aki nem a legolcsóbb) - és ő azt is elmagyarázta, hogy a rugós-tagot (a gurtni végén) - azt nem sík-hülye, vagy betépett emberek tervezték oda.

Szerintem ezt bármelyik lakókocsisnál lehet kapni - és én láttam működni. Valóban remek dolog - vagyis ha ez van, akkor bátran ott lehet hagyni a bódét, nem kell parázni a vihartól.

Tehát nem a 80-100 kilós sátoranyag az igazi biztonság - én úgy vélem.
.
Előzmény: fekvőrendőr (4260)
Gruau Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4261
Szép napot!!!

http://jarmu.slando.hu/budapest/elado_egy_amerikai_vagabond_10_meteres_3_tengelyes_lakokocsi_P_9039645.html
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4260
A sátraknál, ha csak egy feszítő kötél lazább mint a többi, szélben jön a dominóelv, és omlik a sátor. Nekem az elősátor rudazatot teljesen leamortizálta Murteren egy bora. Az elősátor front oldalán levő rúd szabályos "U" alakot vett fel, és a többi cső is kapott. Ott a kempingben kiegyenesítettem őket, a maradék időt kibírta, de a véde a kuka lett.
Előzmény: GPS (4257)
patyi63 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4259

Ezt nem értem..... azt akarod hogy nézzem meg ???

Előzmény: Crvoyager (4256)
patyi63 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4258

Ez meg olyan mint a Crvoyager  leendő lakója......szép.

Az a tető amit csinálni akartok,az egyfajta hővédő akar lenni ugye ??? Mert akkor a

ponyva alá még elkelne egy réteg alus polifoam is....akkor érne vmit. Monjuk így is használ,mert van egy átszellőző réteg.

Előzmény: GPS (4254)
GPS Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4257

Én - tapasztalatból mondom - a viharállósságnak köze sincs az anyag vastagságához. Sokkal inkább a szakszerű rögzítéshez.

Nekem olyan sátram van, hogy 5,4 méter hosszú egyik vágátől a másikig. Az anyaga? Hát az a papírnál vékonyabb. Leheletvékony.
Mindent elmond az, hogy a kiterítve 30 m2 -es sátor öszsúlya - vázzal együtt !!!! mindössze 11 kiló. Tehát vékony, mint a lehelet.

Nahát, ez a sátor meg se nyekkent olyan viharban - amikor a műanyag kerti-székek 2 méter magasban repkedtek a parton és sorra törtek le a fák karvastagságú ágai.
És ez a leheletvékony sátor meg se mukkant - benne ültünk.

Tehát nem az anyag vastagsága adja a viharállósságot - az biztos.

És a hőszigetelésnél is csak egy illuzió, mármint hogy "a vastagabb anyag-jobban szigetel". Persze, hogy jobban szigetel - de nem annyira, hogy azt észrevennénk.

Egy "nyári-sátor" anyagvastagsága 0,3...0,4 mm körül jár. Egy nehéz-sátoré 0,7. Annak a plusz 0,4 mm PVC-nek a hőszigetelés gyakorlatilag a nullával egyenlő - viszont súlyban a dupláját nyomja.

Vagyis 20 fok kinti-bent hömérséklet-különbségnél - tökmindegy, hogy ott van még 0,4 mm PVC anyag...vagy nincs ott. Bádog-hideg lesz a felülete mindkettőnek, az biztos.

Én így látom, legalábbis.
.
Előzmény: Crvoyager (4255)
Crvoyager Creative Commons License 2009.03.05 0 0 4256
Igen ha arra jársz meg is nézheted?
Előzmény: patyi63 (4251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!