Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1709

Nagyon jol tetted, grat minden mennyiségben.Olvassatok sokat, megtudjàtok milyen mértékben 

utàltak, meg keresztbe tettek nekunk. Ezt itt tanultam meg, a le monde-bol  figarobol meg liberation

a franciànak a testvére a tot, a romàn,  a ràc, nem is folytatom, szeretnék aludni is!

Jozsef Attila: nem nem soha!    Junius 4, ahogy Rufella irta trianon dektrétum

MINDENKI VERSAILLES-ba! Vesszen trianon.Nem az ovi  pénzel.

Előzmény: punasok (1708)
punasok Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1708

Gimis voltam, '90 evek elejen, s lehetosegem volt arra, hogy autostoppal jojjunk a haverokkal Franciaorszagba, az az idoszak volt amikor a fel keleteuropa az Eiffel torony labanal aludt nyaron, termeszetesen mi is meglatogattuk a Versailles-i kastelyt, s mindenki megfogadta (idiota gyermekes fogadas), hogy le kell pisilni a kis-Trianont, be kell vallani a fiuknak sokkal konnyebben ment a dolog, de megcsinaltam, lehet rohelyes, de vallalom. 

Előzmény: Törölt nick (1695)
digicat Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1707
Angliaban arulnak makos perecet (poppy seed):
http://www.pret.com/menu/bakery/pretzel_PUK938.shtm
Előzmény: piela (1659)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1706

Szép estét!

Előzmény: piela (1705)
piela Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1705

Üdv Neked is Zotyó! :)

Előzmény: BZOTYO (1689)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1704
Előzmény: Rufella (1700)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1703

Békéscsabàn, telàlo nem?

Előzmény: Rufella (1701)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1702

Elöször is köszi, hogy szóba állsz velem. (nem mindíg sikerült ez így elsőre!)

Angersban élek, nagyon szép a város (szerintem még élhető nagyságú). Valójában a helyiekre sem tudok semmi rosszat mondani. Amikor ide kerültem a peugeot-on, a renault-on és a citroen-en kívül más fr.szót nem ismertem. Azt hogy még mindíg itt vagyok nagyrészt annak köszönhetem, hogy nagyon toleránsak és segítőkészek velem. Egyszerűen nekik máshogy forog néhány kerék, de ezt meg nekem kellett megszoknom, hísz nemigen fog 65.000.000 francia "magyarul" gondolkodni a kedvemért.

Előzmény: Rufella (1693)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1701

Ez hol van fölàllitva, kedves Alpesisas ?

Előzmény: Törölt nick (1697)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1700

Ez jò ! Haladàs.

Amikor a kislànyom 7-8 éves volt, az iskolàban a földrajzi Europàt tanitottàk nekik fénymàsolt térképeken (mindenki kapott egyet és hazavihette). Igy làttam megdöbbenve, h Bulgària és Magyarorszàg össze volt tévesztve az àbràn. Még a tanitònô sem vette észre. (Az àtlag francia ember pedig azt sem tudta, h létezik Mo.) Amikor fölvilàgositottam a tanitònôt tévedésérôl, megkért, h tartsak az osztàlynak egy bemutatòt, elôadàst Mo-ròl. Azòta màr többet tudnak. :-)

Előzmény: Törölt nick (1696)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1699

Azért ez eredmény, h màr ünnepélyes keretek között meg lehet emlékezni Trianonròl.

Emlékszem, a 80-as években két erdélyi szàrmazàsù fiù - miutàn àtszöktek Magyarorszàgra a kukoricàson keresztül - gyalog jöttek ki Pàrizsba, majd onnan futva Versailles-ba, h ott beadjanak egy peticiòt, ami persze nem igen érdekelt senkit azokban az idôkben. A felületes nézô azt is mondhatta, h mire jò az ilyen ? Ugysem  tudjàk megvàltani a vilàgot. Azonban szerintem ôk is részesei voltak annak a "hangya-munkànak", melynek eredménye lett, h ma màr nagyobb keretek között lehet megemlékezni errôl a  tragédiàròl. Ha a zsidòk nem tudjàk elfelejteni az ellenük elkövetett atrocitàsokat, nekünk sem szabad elfelejtenünk ezt az igazsàgtalansàgot, mely annyi kàrt okozott népünknek és a jövô nemzedéknek.

Aki a közelben lakik és egyetért velem, szakitson idôt erre a megemlékezésre.

Előzmény: Törölt nick (1695)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1698

:-))))))))

Nekem is kedvenc hazai kifejezésem a "projekt" (negativ értelemben). A mùltkor pedig a Duna tv egyik bemondòja "agendà"-t mondott, majd hanyattestem. Az "Edes magyar nyelvünk" topikomban (FILOSZ-Alternativ elméletek) idônként beirom az ùjabb idegen szavakat, melyeket hallok a tv-ben. Bosszant és elkeserit ez a tendencia. Ha még csak modern kifejezésekrôl lenne szò, melyeket a vilàg minden tàjàn hasznàlnak, az még elmenne, de gyakran az idegen szavak kiszoritjàk a màr létezô, jò, öreg magyar szavakat is. :((( Ez az ami ellen àllandòan fölemelem a szavam itt a forumon is. S kapok is érte elég tàmadàst, de màr megszoktam.

Ami Bretagne-t illeti: nem a hely miatt költöznék oda, hanem mert kislànyom ott tanul, s van egy jò baràtnôm is arrafelé. Mindenesetre ennél rosszabb nem lehet, mint itt (Bourgogne-Charolais).

Előzmény: Törölt nick (1694)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1697

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1696
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1695

Versailles-ban lako honfitàrsaim: junius 4.-én megmozdulàs a trianoni békeszerzodés ellen Versailles-ban.

Mindenki Versailles-ba!

VESSZEN TRIANON!!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1694

Rufella bretànyba el ne menj, az qrva nagy bunti lenne. Ott is dolgoztam nem messze Rennes-tol 

ugy viselik el, azt az idot, hogy simàn leisszàk az angolokat. A zene unnepén voltam Rennes-ben 

a vége az lett, hogy2 bordàm torott. Ha nem esik az eso azt kiirjàk rendkivuli eseménynek.

én elvoltam veluk, dijaztàk pàlinkaismereteimet. Szoval huzos hely!

Tegnap a BL donto utàn nagyon belelkesultem, még most is fàj a hajam.

Az ido itt csucs, 1200 méter a falu, de akàrmerre megyek csak folfelé lehet menni.

A havat meg hideget, ergo szeretni kell.

kedvenc otthoni kifejezésem a projekt, még a wc-s néninek is van projektje.

Előzmény: Rufella (1690)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1693

Bienvenue sur le bord ! (légy üdvözölve a fedélzeten :)

Hàt bizony, akadàly az van sok a kezdeti idôkben. Nyogodtan beszàmolhatsz problémàidròl, vagyunk itt néhànyan, akik 20-30 éve Fr.o-ban élünk, s elképzelhetôen mi is àtmentünk màr ugyanazokon a nehézségeken, melyekkel most Te talàlkozol. Részemrôl, ha bàrmiben tudok tanàcsot adni (véleményt nyilvànitani, tapasztalatok alapjàn), szivesen àllok a rendelkezésedre.

Te hol laksz ? Melyik részén az orszàgnak ?

Előzmény: BZOTYO (1689)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1692

Èrdekes..."erôs pista", "édes anna" - ezek ùj készitmények otthon ?

A Duna tv-t nézem néhàny hònap òta (az Orange Live Box -àn), s annyi inycsiklandozò ételt készitenek àllandòan a különbözô mûsorokban (Csalàdbaràt...stb.). Valami nemzetközi gasztronòmiai versenyen magyar mesterszakàcsok - akarattal nem hasznàlom a "séf" fr.eredetû  szòt, mert utàlom, ha valakinek minden màsodik szava idegen, ami mostanàban divik Mo-n, médiaszerte - 2. helyezést értek el. Nem mondtàk, de majd' biztos vagyok benne, h az elsô hely franciàké volt, mert a vilàg közvéleménye elôtt még mindig a francia konyhamûvészet a legnagyobb (mivel a legismertebb). Pedig szerintem a magyar konyha sokkal izletesebb. Igaz, volt mit fejlôdnie az egészségesebb tàplàlkozàs irànyàba és a tàlalàs terén (amiben a franciàk tényleg erôsek), de szerintem semmivel sem marad ma màr el a franciàtòl vagy olasztòl.

Előzmény: Budai Irsai Olivér (1669)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1691

Lenne egy kérdésem. Mit teszel a székelykàposztàba füstöltnek ? Mivel itt nincs füstölt oldalas, Te mit hasznàlsz helyette ?

Nekem ùgy tûnik, h a savanyù kàposzta sem ugyanolyan izû, mint otthon, de hàt az ember kénytelen elfogadni, ami van.

Előzmény: Budai Irsai Olivér (1671)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1690

Aztàn mégis mentem aludni, de te sokàig fönn voltàl.

Ugy tûnik, h szereted a különös klippeket és zenéket is. :)

Milyen idô van az Alpokban ? Itt ma megint nagyon szép idô igérkezik, kék az ég, sehol egy felhô.

Szeretem a hegyeket (hegyvidéki szàrmazàsù vagyok), a Pireneusokban màr jàrtam, de az Alpokba még mindig nem jutottam el. :( Pedig most kellene kihasznàlnom, amig itt lakom, nem tùl messze. Ugyanis tervezem Bretagne-ba költözni.

Előzmény: Törölt nick (1688)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1689

Üdv Mindenkinek!!!

Tegnap találtam rá erre az oldalra. Gyorsan be is regisztráltam.

Én lassan egy éve élek itt fo-ban, és elég sok érdekességgel, nekem furcsa dologgal szembesültem itt. Eddig minden akadályt legyűrtem, de folyton újjabb és újjabbakba botlok.

Ha valakinek tudok valamiben segíteni az írjon, és én is szívesen venném ha meg tudnánk "tanácskozni" az én problémáimat.

Mindenkinek jó étvágyat a vasárnapi húsleveshez!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1688

Előzmény: Törölt nick (1686)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1687

Véletlenül.  Ugyanis délutàn sziesztàztam. :-)

Előzmény: Törölt nick (1686)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1686

Hello még ébren vagy?

Előzmény: Rufella (1685)
Rufella Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1685

Öket én is szeretem hallgatni. A Történelem rovatban (Magyar ôstörténelem, magyar honfoglalàs) éppen azon vitatkoznak az olvtàrsak, h milyen eredetû szò a "Csìk" ? :-)

Előzmény: Törölt nick (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1684

Előzmény: punasok (1683)
punasok Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1683

sajnos az uzenet felet nem latom, a klip takarja el? koszonom szepen ez is nagyon jo, koszi megegyszer.

Előzmény: Törölt nick (1681)
zümyke Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1682

evm hogy álltok a készülődéssel? sikerult mindent elintézni? remélem minden okés. ha bármi kérdés van írj nyugodtan, amennyiben lesz net és gép is nálatok :)

drukkolunk, hogy minden zökkenőmentes legyen.

Jó hétvégét:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1681

Na akkor egy kis 2000-es évek. A Juci, mint sokunknak,  a szivemben van.

Előzmény: punasok (1678)
12zuz Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1680

Igazad van....el voltam varazsolva .....

Előzmény: Dobri (1676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!