Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Jelentem, elkészült a mandolinom, itt pihen az ölemben, szép egyenes lett a fogólapja, nagyobb és kényelmesebb bundokat kapott, pontos, meg minden. Szóval megnyugodtam, némi többletkiadás árán mégis lett egy JÓ mandolinom. Nem "kiváló", de hosszú ideig most ez lesz a hangszerem, és nagyon elégedett vagyok vele.
Nem hiszem hogy lesz lehetosegem meghallgatni. (Meg azt sem hiszem hogy szakvelemenyt tudok mondani egy ilyen hangrol. Elofok, mikrofon teren egyaltalan nem vagyok szaktudas birtokaban. Talan majd egyszer.)
Ez az 1500 nagyon rendben van. 1985os Japan ha jol vettem ki a serialbol. Nagyon szep. Egy vagyon lesz a vege. En 2k fole saccolom.
Cseh invazio van az ebayen. Ez a natur (utolso) istentelenul szep, bar a tobbi is tetszik:
Ha belefutsz egy D-TAR cuccba (előfok), légyszi nézzed meg, hogy PreSonushoz képest milyen. Kinéztem a BlueTube-ot, de hátha az öreg Seymour alkotott valami csodát.
Nem baj, kíváncsi vagyok arra a "dobos" ficekre, akinek egy hátizsákba belefér a dobszerkója. Amúgy nem ismerem őket nagyon, egy válogatás-lemez van meg tőlük, a basszeros meg irritáló néhol.
Derrington abban a hosszu interjuban (Isten nyugosztalja) azt mondta hogy miota o viszi a gyarat azota az F-9 az F-5G, a Fern, az MM es a DMM gyakorlatilag ugyanaz a hangszer. A csicsa, szegelyek, lakk, (utoszetcseszes a DMMen), hardware szine (es anyaga ami a DMMnel antik ezustozott) az lehet hogy mas. A fa lehet hogy szebb a magasabb modelleken de a hangjan ez nem valtoztat, a kezelese ugyanaz, a faragasa ugyanaz, stb.
Aszondja hogy teljesen ugyanolyan minosegu hangszerek tobb kevesebb csicsaval. Midegyiket ugyanugy allitjak be. Ugyanazok az emberek jatszanak rajtuk (minden egyes darabon) mielott elkuldik a boltokba.
Ez mondjuk erdekes. Elgondolkodtato hogy megeri-e Fernt venni azert mert tobb benne a gyongyhaz es van a hatan szegely. Mert F-9 az rozsa fogolap es teljesen gagyi a lakkja. Ettol masabb a hangja mint sokan irjak. Szoval ertheto ha magasabb modellt keres az ember. Meg ha mondjuk MM vagy DMMet vennel ott nagyon kulonleges lakkok vannak. De G vs Fern az tenyleg egy hatszegely es par deka gyongyhaz.
De ez csak IMHP. Meg kulonbenis akkora kulonbsegek vannak hangszer es hangszer kozt. Ha vennel egy Gt akkor is ugyis talalnal egy Fernt aminek jobban tetszik a hangja. Illetve forditva is igaz lenne de akkor nem keres az ember visszafele :)
Szépnek szép! :) De ha jól nézem, ezeket az F5-G modelleket azért lehet olcsóbban is kapni. Én egy Fern-re vágyok most nagyon (azt legalább már próbáltam :)) by Matthew Inch
:-) én eléggé tisztában vagyok vele, ezt inkább a német srácnak kellett volna írnod... ahogy említettem, megírtam neki hogy ez a minimum, ennyiért viszont miért ne egyezkednék vele. Kockázatosabb biztosan, viszont nekem nem kell ebay-jutalékot fizetnem, neki meg nem kell postaköltséget perkálni. Ha minden jól megy (és elfogadja a 299€-t, bár eddig nem válaszolt a csóka), akkor egy ismerősömtől veszi át, helyben perkál oda, úgyhogy boztonságos lesz a lebonyolítás.
De pl. a basszpedálos angol ürge is cseszik válaszolni, nemtom mennyit kell neki utalnom, mert nem írta meg a pontos postaköltséget.
TheRover. Nem akarlak elkeseriteni de az Ebay az nem ugy mukodik hogy alkudnak a dolgokbol. Hanem licitalnak ra :)) Ha olcsobban is hajlando vagy adni akkor annyirol kellett volna inditani :P
800asat csinaltak Japanban is. Az hasonlitott a Matyi 650esehez. Faragott hat, szebb fa, giccs. De ez a 800as a most gyarott Bella Voice made in Kina. Valoszinuleg eleg szar.
Az 1000es az Korea. A 650 az nem tudni. Szerintem nem csinaltak csak Japanba 650et. De az urgenek azt mondtak hogy Korea. Amint lattam tegnap irtam az urgenek hogy ha 5 vagy kevesebb jegy a serial akkor megveszem. De nem irt vissza. Valoszinuleg megeloztek mert mar on hold... :)