Keresés

Részletes keresés

Sir Dan Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3277
Azzal egyetertek, hogy az iTunes egy hasznalhatatlan szar, az mp3 felpakolasi modszer maceras, es altalaban nehezen kezelheto az egesz cucc, de ha megtanulod, utana nagyon jo lesz, es lehet vele vagizni. Szerintem itt a nevet, a design-t kell megfizetni, nem a nagy winyot. Ez egyszeruen az iPod, a meno mp3 lejatszo.
gye Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3276
nemnem, azt mondtad, azért jobb, mert bonyolultabb, vagyis "kunszt" beállítgatni... :)
Előzmény: zorwick (3275)
zorwick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3275
Azé azt nem mondtam, hogy jobb, mert drága! :)

Amúgy meg nem akarlak meggyőzni nem vagyok en marketinges:)

Előzmény: gye (3273)
gye Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3274
ööö. hol nézted meg? valami weboldalon? aszköszi, meggyőző teszt  :)))
Előzmény: zorwick (3272)
gye Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3273

Hát ezt én értem is, de elfogadni csak feltételesen tudom :)

Megvettem a kategóriájában legdrágább alapvetően zenelejátszó eszközt arra, hogy zenét hallgassak kikapcsolódást jelentő gyaloglás, vagy utazás közben. Időm drága lévén, én ezt úgy szeretném elérni, ha a lehető leggyorsabban működésbe tudom hozni a kütyüt. Szerintem ebben semmi rendkívüli nincs. Azt azért ne jelentsük már ki, hogy azért legyen valami drága, mert bonyolult, ne pedig azért, mert szépen szól és jól kezelhető...

üdvagyé:)

(amúgy remélem nem veszi senki sem személyes sértésnek amiket írok, ha meggyőztök, akkor valszeg veszek egy újat, hátha abban már nincsenek az általam elszenvedett bugok)

Előzmény: zorwick (3271)
zorwick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3272
Megnéztem azt az iRivert...magán vélemény következik: nekem sose kéne:)
zorwick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3271
Persze, hogy van ami másnak jobban tetszik, erről szól az egész:)

Van akinek az kell hogy átmásolja a könyvtárait, és a megszokott módön böngészik köztük oszt jóvan,

Van aki meg elmolyol a számokkal, szerkesztgeti a rendszerét, és élvezi, hogy nem egy "fogd és vidd "eszközt kapott.

Én szeretm ezt kis kütyüt, volt már átlag mp3 lejátszóm, de az nem ért semmit, mármint nem volt benne semmi kunszt. Azt se tudom már hová tettem:)
Előzmény: gye (3270)
gye Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3270

kolégám iRiver-ére gondolkodás nélkül elcserélném, ha az 60gigás lenne.

Biztos igazatok van, de a winfosozást végképp nem kéne idekerverni. pont a MAC világ az ami atombiztos, és nem ilyen bugos...

Szvsza a könyvtárstruktúránál elsődlegesebb kategorizálási módszer nem létezik, a tag-ekben lévő egyéb infó alapján lehetne egyéb dolgokra keresni.

DE:

file |artist | album | track | No | stb...

asdfasf.mp3 | Alice Cooper | Trash | Trash | 1 | etc...

helyett miért nem lehet

file |artist | album | track | No | stb...

/mp3/alice cooper/trash/01-trash.mp3 | Alice Cooper | Trash | Trash | 1 | etc...

letárolva, és akkor minden jól marad, lehetne simán könyvtárban turkálva lejátszani, de lehetne playlisteket is összeállítani stb... túl bonyolult lett volna?

Mert ugye megírták FAT-re is meg MAC-es fs-re is a programokat, tehát az nem lehet kifogás, hogy más az FS.

Na mindegy, tényleg mindennel szokott probléma lenni, el is fogadom, csak ezzel már annyi gondom volt, hogy elegem van belőle.

És igenis macerás, hogy be kell TAG-elnem, máskülönben nem tudom használni.

Default az lenne, hogy normálisan könyvtárszerkezet alapján besorolja őket, advanced userek pedig használhatják a TAG-eléssel járó extra feature-öket is.

Írok programokat egy ideje, és ez nem a legfelhasználóbarátabb szvsz

Off pana mp3 lejátszó amit a barátnőmnek vettem megvétel után barátnőm berakta a pc-be, átmásolta ár explorer-ben a zenéket, és hallgatta albumonként keresési lehetőségekkel. Én erről beszélek.

Előzmény: malenykij polgar (3267)
zorwick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3269
Az iPod egyáltalán nem egy macerás eszköz. Sztem egy modern automata mosógép bonyibb nála!:) Mint mindennél el kell először olvasni mit vettél, hogyan működik. Ez a nekiugrok, mi az nekem, nem mindíg célravezető! Lásd alább.

Én is használom kocsiba, nekem semmi gondom vele - persze én faragtam bele miért is lenne vele gond:)))

Az iTunes meg lassú, mármint a megjelítése, de hát ez van. Amúgy meg "MAC" iPod, nem "PC" ;-) Akinek az kell vegye meg a leendő winfosos szart:)

Nekem 18 giga zene van rajta, meg 6 giga film szépen elrendezve, vettem a fáradságot, és minden TAG-elve van két napomba került, de megérte.

Ami a kocsiba zavaró, az az, hogy nehezen találom el menet közben a "könyvtárakat ;-)" a tacsi kerékkel.

A kattogás meg természetes, hiszen vinyó van benne, abba meg egy fej mozog mágneses vezérléssel.
Zeusz Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3268
Applenél ez a könyvtárnélküliség a módi. Nekem bejön. (amúgy gmailnél is kb. ez tapasztalható, meg másfelé is kezd elterjedni...)

Más!

Ghostwriter, vagy más guru! Segíts! 30Gb-s photo-m van. A kérdés az, hogy mi dönti el, hogy a photo libraryba milyen sorrendbe kerülnek be a képek? created date? filename?
Előzmény: gye (3266)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3267
Eltekintve attól, hogy garanciában kellett cserélni, meg vagyok elégedve vele.
Szerintem idiótabiztos, az itunes-t pedig az olyan birkák is tudják kezelni, mint én. Söt: az ipod kezelése sem bonyolult szerintem, inkább ízlés kérdése, mint amikor az ember nokia telefonról áll át sonyericssonra vagy siemensre.
Importálgatom a hallgatni óhajott zenét, vagy berántom a zene CD-t, a következö ipod csatlakoztatáskor pedig frissíti a kütyüt. Utána viszem és hallgatom.
Nem szépítem a dolgot, leroskadt már az enyém is. Az újratelepítés után viszont egy menetben felrántotta rá a 2599 számot az itunes könyvtárból, átlagban 1-2-3 mp/szám sebességgel.
Légy öszinte: melyik elektronikus kütyü nem rohad le?
A supportja viszont jó, legalábbis itt Bécsben szó nélkül cserélték, pedig nem voltam boldog, amikor az új motyót egyböl vissza kellett vinni, két hétre rá pedig a hálózati töltö halt meg.
Illetve megfordítanám a dolgot: melyik mp3 lejátszó jobb?
Előzmény: gye (3266)
gye Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3266

Amúgy én egyáltalán nem csodálkozok, hogy néhány kevésbé informatikai beállítottságú emberke nem nagyon érti ezt a vackot. Megbocsásson mindenki, nekem azért van még meg, mert ehhez van interfészem a kocsiba. 5 éves korom óta, azaz immáron 30 éve, a sztereómagnó berhelésével kezdődően mostanáig, amikor  programozó vagyok, és mindenem a kütyüzés, és meg is van szinte mindenem, amit egy elektrotechnofetisiszta kívánhat magának, talán ez életem egyik legtöbb mérget okozó ócskavasa. Az iTunes egy kurvalassú rakás szar. Az iPod hol vezérelhető, hol nem, lefagy, törlődik az egész tartalom (úgy hogy egy helyben volt az asztalon a gép) usb-n keresztül nem tölthető adattal csak korlátozottan, néhány giga után megáll a másolás, az iTunes a drága akármit akárhogy állítok állandóan új podcast könyvtárat hoz létre, és újra másolja az összes podcast-emet (és nem érdekel, ha valahol van erre egy beállítás egy eldugott menüben, ami ezt kikapcsolja, NE CSINÁLJON ILYET!)

Azt, hogy a kocsiban mennyit szenvedek a kezelhetetlenségével, azért nem írom, mert azt nyilván rá lehet fogni az interfészre is...

Egyébként a mai világban az RTFM valamilyen szinten értelmét vesztette. Igenis, ha én veszek egy szar zenelejátszót ilyen drágán, annak legyen annyira inteligens a szoftvere és a menüje, hogy egy hülye is tudja kezelni, és ezzel maximum nem kell egyetérteni, de az iPod+iTunes párosítás minden csak nem egyszerű legalább is elsőre... És a tárolási módszerről meg nem is beszélek. Megmondja valaki, hogy ennek a könyvtármentes, a hierarchiának egy db file-ban való tárolásával mi lehetett az eredeti cél? Igenis a kolléga jogosan tette fel a kérdést, hogy miért így van, viszont Zeusz is jól mondta, szereted vagy elhagyod ezt a sz@rt. Én azt hiszem, hogy el fogom hagyni.

már régóta készül ez a kitörés, legfeljebb most már nem szerettek engem :)

Nexxuss Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3265
ja meg eszembe jutott mit akartam: használja valaki az iTUNES-t Linux alól? Megy valami módon alatta?
Nexxuss Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3264
hát igazából most jól megnézve, ha a TAGek ki vannak töltve akkor ez nem bonyolult, hanem éppen ellenkezőleg! a legegyzerűbb megoldás! Az igaz, hogy ezen a gépen most van 12 giga zene aminek nem teljes a TAGelése, így át kell írni az, sok meló. De ha valami új zenét szedsz le, akkor azt azonnal meg tudod csinálni fél perc alatt, és akkor az már nem is macera! Szal király. TEgnap spontűn lusta voltam olvasni azért kaptam a leb*szást:P meg haver 40GB-s iRiverjén "nevelkedtem", ahol csak simán másolgatni kell, é ott kellnek könyvtárak meg egyéb okoságok. na de mindegy.

Még egy kérdés:
Használat közben a HDD néha nálatok is kattog halkan? TEhát felpörög, kicsit rezeg é közben lehet hallani egy halk kattanást (télleg halk). Szal ez normális, vagy szokásomhoz híven, megint jó kézüléket vettem:P
Előzmény: jakijak (3258)
Zeusz Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3263
jaki: Ez így működik ebben a világban, hombre. Nincs könyvtárszerkezet, és kész. Szépen taggeld be az mp3-jaidat, állítsd be a tracknumber mezőt rendesen, meg az albumot, artistot, szám címét, és minden "tökéletes" lesz (advanced userek még hőbörögnek, mert azért nem lesz százas a rendszer sosem.) De ez egy ilyen világ. Love it or leave it.
Sir Dan Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3262
Szerintem vegyel egy fel gigas nyakbaakasztosat, azzal nem lesznek ilyen gondjaid.
zorwick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3261
Na azé! :D
Előzmény: Nexxuss (3260)
Nexxuss Creative Commons License 2006.08.04 0 0 3260
Ok. köszi :D mostantól jó fijú leszek :o)
Előzmény: zorwick (3257)
zorwick Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3259
E.Z.T. letöltötted?

Ha igen isntalláld fel a számítógépedre. Ha megvagy RESTORE, utána szűz lesz a podod.

jakijak Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3258

feltettem mindent ismét: ipod update, újra... itunes-t újra...

Erre fel minden beállítás ugyanaz maradt,... Nem értem.

Egyesek itt arra panaszkodnak, hogy újrainstallkor elveszik nekik mindenük. Bárcsak nekem veszne már el, és tiszta lappal kezdheném, de nem! Semmit nem állít vissza, én meg már nem tudom, hogy mit nyomkodtam el!

Ezt az egész "untitled playlist" cirkuszt sem értem. Miért nem lehet foldereket csinálni? Elvégre ez egy merevlemez, nem? Miért kell ennyire túlbonyolítani? A számítógépen megszeretném csinálni a könyvtáraimat, és át akarom húzni az ipodra; ennyi. Ezt nem lehet megcsinálni? Akkor nagyon szomorú leszek!

Fel kell ömleszteni a fájlokat, és itunesban egyesével el kell nevezni a Tageket? De akkor milyen sorrendbe teszi, ha én nem akarom ABC sorrendbe tenni?

zorwick Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3257
jobklikk a számokon, artwork-be rakd bele. Ha nem láccik a podon, akkor nincs bepipálva az itunes/ipod opcióknál

értem én ha nem olvas senki vissza 2000 hozzászólást, de lagalább egy-két oldalt...

pls :)
Előzmény: Nexxuss (3256)
Nexxuss Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3256
jówanna rájöttem :D hát nem drag& drop de meg lehet szokni. Már csak egy dolgot nemvágok. Az albumhoz hozzárendelem a borítóját. (szól az itunesban, az ipod litájából) behuzom a bal alsó ablakba a képet. Azt írja ott van. De miután újra rámegyek a könyvtárra már megint nincs benne, se az ipodon nincs rajta. 5let?
zorwick Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3255
Ma szerencsére ráérek, meg türelmes is vagyok....:) még egy darabig:)
Előzmény: Sir Dan (3253)
Big Head Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3254

Na ezt nem vágom:

múltkor ugye írtam, hogy amikor az iTunes újra lett telepítve a gépre, a régi Library-m teljesen elpusztult, és ezzel 1ütt a podon levő számok is törlődtek.

Azóta felraktam rá 17 számot. Az érdekes az, hogy a Settings/About-ban azt írja, hogy 16 GB szabad a 18,5-ből :o

Na most a 17 zene tuti nem foglal 2 és fél gigát, és azonkívül csak pár txt van még rajta. Akkor meg mi van?

Ja amúgy a Settings-ben mi a Compilations meg a Sound Check?

Sir Dan Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3253
Istenem, aki ennyire ostoba, az inkabb adja el a Podot a francba. NEM LEHET KONYVTARAKAT CSINALNI!!!! Ertheto?
zorwick Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3252
Az a "könyvtár" csak egy playlist, nem igazi könyvtár. Rakd bele szépen elnevezgetve a TAG-eket, raksz hozzá képet is, és akkor jó lesz.:)
Előzmény: Nexxuss (3250)
bandikaa Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3251
RTFM.

Sehogy, nem így működik a dolog.
Azaz: RTFM.
Előzmény: Nexxuss (3250)
Nexxuss Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3250
na megvettem az ipod vidijómat. Kérdés. Alkönyvtárat hogy tudok belerakni? Mert nem engedi meg.tehát pl.: Iron maiden és azon belül Somewhere in Time.
zorwick Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3249
Jaj mááá :)

Az a reset akkor kell, ha pl lefagy a pod, nagy ritkán előfordul.....
Az nem töröl le semmit.

Az "untitled Playlist"-et nevez át ugy hogy felismerd mit raksz bele pl: Zenekar - Albumcím

Nyiss meg valami file kezelőt, jelöld ki az od szánt albumot, vagy számokat, jelöld ki, és húzd bel egérrel. Már kész is az első playlisted.

Ezt megismételheted akárhányszor.

ok?
Előzmény: jakijak (3248)
jakijak Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3248
resetelem az iPodot (MENU+középső gomb): miként lehetséges, hogy a fotók nem tűnnek el róla? Mit resetel ez?
Előzmény: zorwick (3246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!