Volt már hasonló problémám, általában 10 külföldi helyből egynél nem fogadják el a bankkártyámat, ezt írta az OTP:
A webKÁRTYA segítségével az Interneten keresztül olyan kereskedelmi elfogadóhelyen tud vásárolni, ahol a vásárlást lebonyolító cég azonnal képes a fedezetvizsgálatra, és egyben kezdeményezni tudja a vásárlás összegének terhelését a számlán.
A vásárlás további feltétele, hogy a kérdéses cég a tranzakciót az OTP Bank felé internetes azonosító kóddal küldje el. Amennyiben az adott cég a vásárlás fenti feltételei közül valamelyiknek nem felel meg, a tranzakció meghiúsul.
Az Ön által írt hibaüzenet azért érkezhet, mert az elfogadóhely bankja nem internetes azonosító kóddal küldi át az OTP Bank részére az adatokat. A webKÁRTYÁ-val kizárólag ilyen feltétellel végezhetők tranzakciók.
volt már olyan, hogy valakinek a Visa Internetes kártyával nem sikerült fizetnie?
Nekem két-három helyen simán lezajlott a tranzakció, az utolsón az eladó szerint a bank visszautasitja a tranzakciót.
Az összeg a kártyán van, adatok jók, SMS-t nem kaptam, mert már a banknál elakadt a dolog.
akkor biztosan rosszul csinaltam vmit, mert most csinaltam egy fake regisztraciot es upload funds-nal ott virit a cib-es szamlaszamuk es a reference id is.
Ariel,Hentes.k.!
Pueblo helyesen írta a dolgokat, ha jól csinálsz mindent, az upload funds-nál nem tudsz továbblépni, és photo ID-t kérnek, bizonyos országoknál (fel van ott sorolva) a bankszámlával is tudod magad igazolni. Velem is hasonló történt, az útlevélképem küldtem el először külön, majd erre jött jóváhagyás és az feltöltéshez szükséges 7 napig érvényes kód, majd másnap az a levél, amit betettem ide, szó szerint. A válaszomban finoman cinikus megjegyzést tettem eme kérésükre, ill. írtam, h. remélem ezt bizalmasan kezelik... Lehet h. e miatt nincs 2 napja újabb válaz?? :-))
Ha a hivatalos regisztrálás után is ennyit sz..kodnak, lehet h. érdemesebb máshol próbálkozni.Csak ciki, mert az USA eladóm is beregisztrált már ide...Tudtok ajánlani valamit?z.Solo
Tudom hogy soxor volt téma, de meg tudná mondani valaki mennyi a vámköteles értékhatár a japánból vagy usa-ból érkező árura? Hogy küldessem ha nem akarok vámot és egyebet fizetni egy 365 dollárért megvett horgászorsóra?
Köszönöm a tanácsot előre is.
"ps: amugy a penzmosasnak ehhez az egesznek nem sok koze lehet, a penzmosas-gyanu a bankoknal a nagy osszegu kp befizeteskor szokott felmerulni. itt nem kp-t fizetsz be, hanem egy bankszamlarol utalsz egy masik bankszamlara."
Nem teljesen így van, ha kis részletekben fizeted be, de nagy összeget utalsz, akkor is felfigyelnek rá. Vagy gyanús helyre utalod. És sok más körülményt figyelnek.
Amúgy a nemrég lejárt határidőig ha nem azonosítottad magad a számlavezető bankodnál a törvény szerint, akkor az _összes_ kifizetést letiltották.
majus vegen (30 korul) regisztraltam en is (tehat majdnem ugyanakkor, amikor te). mindenfele dokumentumok megadasa nelkul elertem az upload fund-ot, ahol mindenfele dokumentumok megadasa nelkul megadtak az id-mat, es a cib bankos szamlaszamot.
osszefoglalva: neked maskeppen mukodik a cucc, mint nekem s.k.
ps: amugy a penzmosasnak ehhez az egesznek nem sok koze lehet, a penzmosas-gyanu a bankoknal a nagy osszegu kp befizeteskor szokott felmerulni. itt nem kp-t fizetsz be, hanem egy bankszamlarol utalsz egy masik bankszamlara.
en meg szinte csak negativval. szarakodnak a penzzel. csak fenyegetesre neznek utana hogy miert nem raktak a szamlamra a kuldott penzt.
es arcatlanul hazudnak. (ki hiszi el, hogy tobb mint 2 het kell, hogy ugyanazon bankon belul eljusson a penz, mikor nemetorszagba 3 nap alatt ott van.)
Ariel most írta, hogy korábban ilyen igényük nem volt. Én most május 25-én hallottam először a moneybookers-ről, és másnap regisztráltam magam.
Valószínűleg a pénzek jóváírása során ellenőrzik, hogy megküldted-e az adatokat, és annak megfelelően, hogy mi van, teszik elérhetővé a szolgáltatásukat.
Nálam is volt egy csavar, mert először az útlevélfotómat faxoltam el a kérésükre. Ezután megjelent az "upload funds" mire elutaltam a pénzt boldogan, hogy milyen simán megy minden. Erre másnap már nam volt "upload funds" menüpont csak egy mail, hogy kell közüzemi számla is. Ezt is megküldtem, újabb két nap és voila!
Én anno utánagondoltam, és szerintem érthető.
A pénzmosással kapcsolatos törvényekre hivatkoznak. Tudni akarják, hogy valójában kik utalnak kiknek, illetve bizonyosságot akarnak arról, hogy tényleg a regisztráció során megadott helyen laksz. Ha a regisztráció során megadott címedre megküldött villanyszámlán tényleg a te neved szerepel, az már nekik elég is!
Még azt is megnéztem, hogy ez miféle cég, mert ugyebár ezek eléggé szenzitív adatok. De elég sok pozitív kicsengésű hivatkozással találkoztam a céggel kapcsolatosan.
hat, cseszett nehez volt kitalalnom. :) az accounts-on belul az uploads fund-ra kattintva attol fuggoen, h hogyan nyomod a zset, megadja az adatokat, es a sajat id-dat is. de gondolom ez nem ujdonsag.
a lenyeg az, h tolem nem kertek semmilyen papirt, annelkul is siman elertem ezeket a funkciokat, bar ez lehet akar bug is, illetve tekintve, h nem irjak jova a szamlamon a penzt, pedig elutaltam, nem feltetlenul jo, h elertem... :)
a kerdesem tovabbra is all: toletek mikor es hol kertek beszkennelt dokumentumokat? illetve, h tuti, h ugyanarrol a moneybookers-rol beszelunk-e? s.k.
hat ez igy hujeseg.. meg akkor is ha az _most_ igy is van. par honapja nem volt semmi ilyesmi. de nem is erdeke a cegnek. mire kell neki az en villanyszamlam? a regisztracional meg kell adnom a bankszamla adataimat. ellenorzik.. (vagy nem, de minek is?) es maris lehet feltolteni.
Azt mondd meg, hogy hogyan találtad ki, hogy hova utald a pénzt? Honnét lett meg neked a CIB bankszámlaszámuk? Amikor utalsz, akkor hivatkozni kell egy referenciaszámra. Ilyet írtál? a számot honnét kaptad?
Legjobb tudomásom szerint ameddig nem küldesz közüzemi számlát és fényképes igazolványképet nekik, addig nem tudsz feltölteni pénzt. Erre úgy lehet rájönni, hogy az "upload funds" (pénzfeltöltés) menüpontra kattintasz. Ekkor megjelenik az előbbiekre figyelmeztető üzenet.
moneybookersnel aktivalas? hm. tuti, h ugyanarrol a site-rol beszelunk? :) a regisztracio soran sehol nem kert tolem semmilyen dokumentumot. megadtam az adataimat es kesz. se a site-on, se emilben nem kertek semmit. nalatok mikor melyik lepesnel kert dokumentumokat? valszeg vmit nem vettem eszre, ezert nem erkezik meg a penzem... s.k.