Uj modellpaletta, aham, gondolom hihetetlen valtozasok lesznek, 6 meteres matizok es csucs nexiak jonnek le a sorrol mas neven, de Chevy minosegben... Na ne...
mit is hozott a Mercedes hazassaga, vagy eppen a Saab megvetele... Azert csodakat ne varj...
A légterelőtől nem hinném, hogy repedne az üveg (nekem már 3 éve nem reped :-)).
Egyetlen "hátránya" van: Ha csak félig-meddig van leengedve az ablak akkor rossz úton az üveg elöl-alul neki-nekiütődik a légterelőnek és olyankor kopog. Ez is csak bizonyos mértékű leengedésnél, viszonylag szűk tartományban, szóval nem tragikus, hamar ki lehet tapasztalni, hogy hol nincs zaj. Láttam olyan terelőt is, ahol az első, függőleges részt el is hagyták, gondolom talán emiatt, az a fajta biztos csendes, bár ott meg beeshet az eső...nemtom..
ezt én is hallottam, jót röhögtem, egyszerűen megvették a márkanevet
jönnek majd a Chevrolet Matizok...havernek meg ezentúl Chevrolet mikrohullámú sütője lesz
A fórumon sokat olvastam, hogy recsegnek az ablakok, ezt több tulaj is jelezte. Komolyabban nem foglalkoztam vele, - az enyém is recseg- mert csak rosszabb minőségű utakon jön elő, de az se nagyon vészes. Gondolkodtam már rajta, hogy légterelőt teszek rá, - a kereskedő véleménye szerint nem jó ötlet, mert pászos az illesztése az ablaknak a sínben, és megrepedhet- már láttam Thaliákon és elég korrektül néz ki. Nem tudom, inkább ne nekem repedjen, megvárom, míg valakinek lesz valamilyen jó 5lete, és majd alkalmazom, addig tűrök neki.
A zörej nem a jobb oldali napellenző felől jön? Én onnan hallottam és amikor a napellenzőt jó erősen hozzászorítottam a tetőkárpithoz, megszünt. Persze így nem lehet közlekedni, ezért a szélvédőnél a tetőkárpit alá csúsztattam egy "kitámasztót".
Minden rönó szervíznek van, csak az a baj hogy nem lehet mindíg kiszűrni a hibát...
Ugyanis ha éppen nem produkálja a fhj. a hibát, nem találja meg a gép...
Egy olyan elektronikai eszköz amely jelzi a befecskendező rendszernek, hogy a dugattyú a felső holtponthoz ért lehet kérem bespriccelni.
El tudom képzelni hogy a számítógép indítás előtt ellenőriz minden fontos elemet amely résztvesz a működési folyamatban éa ha valamelyik nem jó akkor letilt minden indítási tevékenységet. Csak ennek egyéb jelzés nélkül semmi értelme. Az igaz hogy ha a kocsi a szervízbe ér csak rá kell dugni a számítógépre és már tudható mi a hiba. De hol van ilyen szervíz Mo.-n?
2 hónapos korában nekem is előfordult ugyanez a hiba,2x 1 héten belül amit leírtál. Eljárás ugyanaz, kb 50-ik indításra indult. A szervizben nem említették hogy jeladó hiba lenne, kontakt hibával kiszúrták a szememet.
Elgondolkodtam a fedélzeti computer beépítésén. A legfontosabb feladata legalábbis számomra a fogyasztás mérése. De akkor nem kellene egy átfolyásmérő is?
Igaz, hogy nem szoktam surun irogatni, de szinte napi rendszeresseggel olvasom a forumot. A kovetkezo dolgokat nem panaszkodasnak irom, hanem inkabb, hogy tudjatok rola. 2004.09.16 12:00 Indulas Sopronbol Becsbe targyalasra, az uton semmi gond, az auto szepen megy, meg is erkezek rendben. 2004.09.16 18:00 Indulas vissza Becsbol, beszallas a kocsiba, kulcs berak elforditom, hogy inditsak, nem indul. Sokszor ujraprobalom, semmi. Akkor nincs mas hatra, fel kell hivjam az assistance-t. A telefonban segitokeszek, bekerik az auto adatait, sot az azonositas vegett a felet mar az ugyfelszolgalatos mondja vissza. Kuldik az automentot, hoppa itt jonnek ra, hogy nem ervenyes az assistance szolgaltatasom, mert szept 3-an lejart es az RH meg nem hosszabitotta meg (en aug 20 korul feladtam a hosszabbitasrol a levelet). Mas valasztas nincs fizetni kell es akkor segitenek. Kuldik az automentot egy ora amig megerkezik. Kozben en visszaulve az autoba probalkozok elinditani. ugy kb huszadikra vegre elindul. Automento lemond. Hazafele az autopalyan a dugoban araszolva imadkozas, csak le ne alljon.
2004.09.18 11:00 Elviszem a szalonba, hogy nezzek meg mi lehet a hiba, azaz csak vinnem mert nem indul megint. Az autot kitoljuk a garazsbol, probalkozas, biztositektabla, minden ok. Nem adjuk fel, kb szazadikra egyszer csak elindul. A szervizben udvariasan fogadnak. Kozlik, hogy felso holtponti jelado. Majd szerdara lesz alkatresz akkor jojjek vissza. Persze ott kozben mikor probaltak 10-bol 10-szer indult.
2004.09.20 17:00 Felhivom a RH-t, hogy erdeklodjek, hogy miert nincs meg assistance-om. A holgy udvariasan kozli, hogy hat het mire postazzak a kartyat es azutan lesz bennt a szamitogepben a hosszabbitas. Mivel elotte atmentem a kocsihoz es megint nem indult, mondom rogton intezkedek az RH-nal, hogy szerdara legyen aki elvontat a szervizig (assistance). Kerik a kocsi adatait, rendszam, tulaj neve, alvazszam. Itt jott a ledobbenes, a kocsi nincs is bennt a szamitogepben. (erdekes mert eddig az osszes marketing anyag meg ilyesmi mindig megerkezett)
Most itt tartok.
Az egesz azert bosszanto mert mindig minden adatbazisban benne vagy, csak abban nem, amire szukseged lenne:-(((
Kicsit a hibajelensegrol:
Egyszeruen nem lehet elinditani az autot. Elektromossag van, mert a lampak egnek. Meg sem probal inditozni mert a fenyszorok semmit sem halvanyulnak mikor elforditom a kulcsot. A muszerfalon az osszes visszajelzo rendben. Jah, es a potkulccsal sem indul. (Az auto ket eves 1.4 16V 23e Km van benne) Kerdesem az lenne, hogy mennyire tuti, hogy a dolog megoldodik a felso holtponti jelado cserejevel, es mi a biztositek arra, hogy az uj nem adja meg magat? (Szerviz persze ilyen kerdesekre olyannal etet, hogy mas felet, jobbat raknak bele). A szerviz szerint ez tipushiba. Akkor lehet csak en nem hallottam rola, hogy tobbezer Clioban is elofordulna? (elvileg azokban is ez a motor van)
az ablak meg nekem is pattog, de csak mióta összetörtem
Ehh, ez jól hangzik. Én a ropogásra először erősen kanyargós úton figyeltem fel. Akkor arra gondoltam, hogy nem elég masszív a karosszéria, és tekeredik egy kicsit.
Ablakemelővel kapcsolatosan egy tanulságos sztori, kicsit hosszú lesz. A régi R5-öst a család 6 évesen vette meg. Elöl elektromos ablak van benne. Hét és nyolc éves korában először a bal, aztán a jobb oldali ablak hibásodott meg, amennyire emlékszem, a motor égett le bennük, ezért cserélni kellett. Ez akkoriban is kellemes történet volt, az alkatrészt 25000 Ft körül adták, ami 97-98 környékén ugyebár nem akkora összeg volt, mint manapság. Közben újra és újra előjött, hogy a központi zár sem nyitott rendesen, amit mindenféle tisztításokkal és kenésekkel sikerült orvosolni.
Nemrég tönkrement az egyik hátsó, mechanikus ablakemelő szerkezet is az ötösben. Az egyik bontóban járva sikerül szóba elegyednem a tulajjal, aki elmondta, hogy ez a szerkezet soha nem romlik el, csak meg kell kenni néha. Ekkor esett le, hogy valószínűleg nálam is ez volt a hibája, és egy egyszerű tisztítással/zsírozással meg lehetett volna úszni, hogy most 7000 forintos bontott vagy 23000 forintos új alkatrészt legyek kénytelen venni bele. Valószínűleg az elektromos ablakok egykori cseréje is megelőzhető lett volna így, ha jön valaki, például egy k.b.szott szerelő, aki azt mondja, hogy ecsém, ha már itt van olajcserén, akkor 5000 forintért kitrágyázom az ajtókat, nem lesz velük gondod. Azt mondtam volna, csináld. Senki nem volt ilyen, ezek csak cserélni tudnak, mindent csak a maga kárán tanul meg az ember, meg ha véletlenül kihúzza valakiből.