A jelenség amit leírtál velem is többször előfordult -1.thalia! Nálam is a FHP jeladó cseréjével kezték rutinosan. Még a szmgép is kimutatta, de sajnos nem oldotta meg a hibát. A következőket cserélték még:
- tűzmegelőző rendszer
- a/c relé
- a befecskendezésnél valamit (bocs, de már nem emlékszem)
Amit szerintem érdemes lenne megnézetni a tűzmegelőző rendszer, mert az blokkolhatja az inditást, holott minden rendben van. Sőt vigyázni kell vele, mert ha menetközben kapja az "infót", hogy na most kell leállni, le is áll! (nekem ezt is mondták a szervizben, hogy ez is okozhat menetközbeni leállást!)
Nekem is mindkettőnél pattog/ott. Sajnos tudok olyanról akinek el is pattant -menet közben! Remélem nálunk nem lesz ilyen. Mivel tudom, hogy -ez is- thalia betegség, nem igazán érdekel. Nem lehet, hogy a motor túlfeszíti az üveget, és ettől pattog?
Az, hogy a kocsi volt-e valaha törve nem regisztrálják sehol, de egy jó, hangsúlyozom jó karosszériás meg tudja állapítani. Sajnos a családomban 2 hónapja vettek egy kangoo-t, és most derül ki -miután felfedezték, hogy hiányzik belőle egy csomó mindent-, hogy valaha jó nagyot borult a kocsi. Persze "sérülésmentesen" vették.
Eladásnál érdemes tájékoztatni a vevőt, hogy sérült a kocsi, amin lehet enyhíteni: a sérülés nagysága. Erről is tudnék mesélni, hogy egy kedves ismeről a majd totálkáros suzukiját, hogy adta el kissebb hibával. A vevőnel még az sem tünt fel, hogy a csomagtartózárat 5 cm-rel arrébb kelett fúrni.
Mennyire "nehéz" a lábad? Ha gyorsítasz padlóig a gázt, vagy éppen hogy csak benyomod (persze a forgalom függvényében))? Hideg indítás után rögtön nagy gázadással haladsz, majd bemelegedésig csak kíméletesen? Szoktál egyenletesen haladni is, vagy csak gyorsítasz és fékezel? Versenyzős, majd én megmutatom típus vagy-e?... stb.
SzóvalÉn úgy érzem hogy az autóm fogyasztása magas! Városban 9,3 liter!
Van valami ötlet mitől lehet ez! Motordiagnosztikán voltam azt mondták minden OK, csak húzassam meg az autót mert "kormos" lehet a rendszer! Ezek után se lett kevesebb a fogyasztás Városban! Várom az Ötleteket Előre is KÖszi
Hát ezt már nem tudnám megmondani, mert immár lassan három éve fenn van és nem emlékszem milyen volt nélküle, meg elég hamar fel is került rá (más autóknál megszoktam, hogy van és hogy hasznos, erre már automatikusan kértem ajándékba)...de a szélzúgás nem zavaró egyáltalán és nagyobb tempónál (+100 km/h) is simán tudunk beszélgetni, vagy zenét hallgatni.
Kicsit pattogni szokott amikor teljesen fel van húzva, de nagyon ritkán és nagyon rossz úton és egyáltalán nem úgy mintha éppen el is akarna törni. Inkább olyan, mintha az ablak picit elmozdulna a légterelőn. Mivel szorosan vannak, ez adja a hangot szerintem.
A legeslegrosszabb hang az, amikor nagyon retkes az ablak és felhúzom, olyankor a por csikorog az utolsó egy-két centinél - azt nagyon nem szeretem. Persze ezt könnyű elhárítani és megelőzni is :-).
Biztonsági okokból van így. Ha gyerek van az autóban egyedül gyújtás nélkül ne tudja babrálni nehogy megfulladjon ha ráhuzza magára vagy a kis barátjára. Nekem is ablakemelő modulom van és az megáll ha ellenálást érez. De csak a riasztóra van rákötve és akkor húzza fel gyújtás nélkül az ablakokat ha beriasztom.
Szóval nálam is hasonlóan nézett ki, csak a motorháztető volt "épebb" és alul volt durvább törés (vonóhorog bement hűtőig, meg is nyomta azt)
A végösszeg 722ezer volt, ebből 100 az önrészem. :-( Azóta még jobban figyelek, bár ilyen szitu bármikor előjöhet.
Erről jut eszembe: az autó előéletében megjelenik valahol az, hogy korábban tört volt? Mert én nem kaptam a számlákon kívűl semmit, a kocsi füzetét meg el se kérték (igaz, hogy az garis javításoknál kerül csak elő).
Nekem már volt egy verzióm, úgyhogy elfogult vagyok még mindig ... :-)
Ehhez:
- A háttér lehetne picit határozottabb.
- A két oldal eléggé szétválik, mintha nem is egybe tartozna.
- A www.thaliaklub.hu felirat "elveszik" (az egész matrica befoglaló méretének max kb 10-12 cm-es nagyjából egyforma kiterjedésű keretbe bele kellene férnie, hogy bárhova applikálható legyen)
- Az üvegen belülre és kívülre - lökhárító - rakható verzió is legyen (ki hova szeretné, de célszerű a helyben nagyjából megállapodni, ne kelljen nagyon keresni)
Sziasztok! Én is régen írtam, a thali alatt pont nem voltam itthon, sajnáltam is... :(
Töréskárral kapcsolatban: képem nincs, de én kb. 15 km/h-val, a kocsi jobb elejével csúsztam bele egy busz lökhárítójába (síelés pályaszállásra menet megpróbálkoztam lemenni egy rövid lejtőn nyári gumival), a kár asszem 500e körül volt... :( Ja, a motorháztető még csak nem is sérült...
Köszi az ötletet, de azt hiszem, ez nem ér meg ennyit nekem. Én a köv. megoldásra gondoltam: ha a "gyújtáskapcsolóval" (dieselnél lehet, nem így kellene hívni) leállítom a motort, de nem fordítom el addig, hogy ki tudjam venni a kulcsot, néhány fogyasztó, pl. a rádió kap még energiát. Innen kellene csapolni az elektromos ablakemelőknek. Nem tudom, lesz-e kedvem nekiállni, meg lehet, nem is olyan egyszerű eztmegcsinálni, különben is, ha így folytatódik az időjárás, nem nagyon kell ablakot lehúzni, inkább fűteni.
Hm...
Nekem totál felhúzott és totál lehúzott abéaknál minden ok, félállásban zörög egy kicsit.
De mivel a plussz zajt csak akkor vállalom ha ki is könyökölhetek (tuc tuc zene NÉLKÜL) :) és ez felállásban nem megy, nem is zavar. :)
Hidd el, a nem új autókkal is van baj, csak azzal már nem annyira foglalkozik a tulaja. De nyilván, ha vki milliókat kiad egy újra, minden apróság bosszantja.
A bal első ablaküveg felhúzás utáni időleges pattogásához még annyit, nekem van légterelőm, s így is pattog. (Előtte is pattogott.) Az üveg pedig nem fog elrepedni, az előző autómon 3 évig rajt volt, optikai tuningnak pedig nagyon jó.
1x vagy 2x megkapja 1 héten és úgy gondolja, levezeti frusztláltságát, ( megmutatja, hogy ő is tud menni 150-el) amiatt, hogy neki kis polskival kell a munkahelyre menni! Ez csak vicc, de tényleg szereti nyomni!
Üdv! Rég nem jártam erre, ugyanis az otthoni netem megszűnt, a mh-i meg egy ideig nem engedte az index fórumot. Nade mostantól! :-))
Szóval a motorháztető belsején nekem volt (van) hő(hang)szigetelő angyag. Azért írtam múlt/jelen időben, mert sajna sikeresen megtörtem a kocsim elejét és motorháztető csere is volt, amin szintén van "burkolat". 2004 februári 1.4 8V-ről van szó...
Amúgy megnéztem a thalálka képeit, sajna nem tudtunk lemenni, pedig jó lett volna. Remélem jól sikerült. Na majd legközelebb megyek!:-))
Egyébként ha valakit érdekel, hogy egy kb. 20-25km/h-ás sebességel vonóhorgos autóba való belecsúszás mennyibe fáj, annak tudok mesélni! :-(((
A Lacetti Golf-kategória, a Thaliának a Kalos az ellenfele. Kizártnak tartom, hogy a csúcsfelszerltségű Lacetti ára 2,5 millió lesz. Ez esetleg az alapfelszereltségű modell ára lehet. A legdrágább Kalos is majdnem 3 millió.