Én ma vagy holnap rakom fel a gázfőzőmet, és a palackokat, csak előbb le kell fényképeznem. Vettem egy "Campingaz" gázfőzőt amihez grill feltét is van.
Nem sokat spórolt.... bár nézőpont kérdése..... én most néztem utána , új ár 27000.. és ami még fontos 55w-ot fogyaszt...... de gondolom azt folyamatosan...
Nekem is ez a márkám van (Campingaz), nem is volt occsóóó - de tényleg minőség.
Azért azt a 23 fokot - amit hírdet a csávó - azt azért nagyon megnézném ám a gyakorlatban.
Ezekkel csak az a baj, hogy rendkívül rossz a hatásfokuk - vagyis a hasznos-terük és főleg a hűtőkapacitásukhoz mérve - baromi sokat esznek.
A minimális fogyasztása egy ilyennek 5 A vagy 60W- ami nagyon sok meglepetést okozott már járatlanabb kamperolóknak.
Mert úgy gondolták, hogy majd ez hűteni fog napokig a szivargyújtóról.....aztán az önindítózás helyét átvette az "egészséges testmozgás" - mégpedig a frisslevegőn. Persze, az ilyenek azonnal kijelentik, hogy "szar a cucc" - igaz, az amper fogalmával életükben nem volt dolguk addig. .
Nade kedves, drágajó kollegám. Hát úgy ismertél te meg, mint akinek "csak úgy" elmegy a kedve ha kitalál valamit?
Cskhogy a jó terv-az a terv, amelyik képes rugalmasan alkalmazkodni az új fejleményekhez. A merev tervek többnyire nagyott reccsennek az első kanyarban - a rugalmasak viszont simán beveszik azt.
Húhhh, ez szép volt :-))))
Na, komolyra: szűk 2 hónapom van nyitásig - de a szar idő miatt az se nettóban. Ezalatt a valódi műszaki problémákat kell megoldjam. Csak a klimabeszerelés maga egy többnapos móka - mert többmindent kell alakítsak miatta - mint ahogy az eleve mutatkozott.
Külön bekavar, hogy a hajómon is kell buheráljak ezt-azt - pláne hogy úgy néz ki, hogy kibuliztam egy kvázi kis "magán-kikötőhelyet" magamnak...ami szintén némi melóval, stég-átalakítással, ilyesmikkel jár.
A tuning-projekt tovább él - de azt hiszem, hogy némi "bentlakásos-tapasztalat" csak a minőséget fogja szolgálni. Magyarul: most még gőzöm sincs, hogy majd használatban mit szeretnék majd máshova, vagy nagyobbra vagy kisebbre - és akkor majd olyan is lesz :-))))) .
Fúúúúú!58-as IZS!Olyanon tanultunk motorozni,oldalkocsison!!!A barátom faterjának volt és mindíg eldugta a slusszkulcsot.De mi rájöttünk,hogy két gyufaszállal indul.Március 15.én amikor iskolaszünet volt a 27 méter hosszú udvarukban délután 4-ig beletettünk 70 km-t és 2,70-es benzint tankoltunk amit 4-en dobtunk össze!Azon buktunk meg,hogy az öreg felírta a kilóméteróra állást is és erre nem gondoltunk...
Büntetésből asszem lepakoltatta velünk a padlásról a hulladékot vagy valami ilyesmi..De megéérteee!!!
Nekem az első motorom egy MZ 125 ES volt ami még Eörls villás volt.A szomszédtól vettem amikor lecserélte ,,autóra".Trabant.Na erre a motorra már álltalánosiskolás korom óta udvaroltam neki és megígérte,hogy az enyém lesz amint össze jön a pénze 1 autóra.Én meg a nyáriszünetekben mentem dolgozni,hogy addígra meglegyen az összeg.3700 Ft-ot fizettem érte!!Aztán jött az a 250-es TS ami 17800 volt.És ahogy mondtam minden reggel amikor mentem dolgozni meg haza ott néztem a kirakatban sóvárogva!Azon a napon amikor átvettem kaptam 2 nap szabadságot és a 3.nap már vihettem az első szervízre,mert meg volt benne az 1200 km.Csodálatos volt...
Szerintem ezt valaki fiatal elolvassa azt hiszi nem vagyok nóórnális!Biztos nem hiszi el,hogy ilyen is megtörténhetett régen..))
Ugye ezt most nem komolyan írtad ide?????Mert néhány héttel ezelőtt még kigyulladt a képernyőm a lángolásodtól,hogy te milyen flottul megtudnád csinálni a bódéd belsejét!!!Kitavaszodik és hipp-hopp ennyiből meg annyiból bagóért a szezonra kész lesz!Kidobálod belőle a holmit meg a cuccot és 1-2 hét alatt olyan lesz belül,hogy leesik az állunk!,,D" profil szegély világos bútorlap stb.!!!Akkor most mi is történt?Elment a kedved?Nem értelek....)))
Gyere!!!De keressünk valakit aki ért az állatgyilkoláshoz is,mert előbb-utóbb önellátónak kell lennünk!Meg azt is találjuk ki,hogyan fog menni a bódé villany meg gáz nélkül.Mert ahogy itt napról napra bemondanak valamit ez lesz a jövő!
Mi idén itt hátul a kertben komoly veteményezést csinálunk!Ültetünk krumplit,babot,zöldséget,tejet,grillcsirkét meg sonkát aztán megpróbálkozok a rakottkáposztakonzervel is,mert azt mondják,hogy azt a legérdemesebb tartalékolni!!
Hát neked részben igazat adok!Én is visszacsinálnám,de csak lakókocsival képzelem el!
Mi 80-ban voltunk nászúton Bulgáriában motorral (mert előző évben decemberben házasodtunk és akkor még nem szerettem síelni) és ezért mentünk inkább nyaralni.Na akkor még sátoroztunk,mert már akkor olyan jól álltunk anyagilag,mint most!!!Az a nyaralás sátorozásilag KAPUFA volt!!!2 hétig kisebb szünetekkel szakadt az eső és egyik éjjel a felázott talaj miatt a nyakunkba borult az MZ.Mert ugye én akkor már a sok túlórának köszönhetően 22 évesn saját gépjáművel rendelkeztem!
Amit a Centrum áruház kirakatában nézegettem még a kifizetés után 3 hétig,mert nem volt másik amit helyette kirakjanak.Ezt meg ami akkor már az enyém volt nem adták oda amíg nem érkezik meg 1 másik...
Hát lehet,hogy ezt itt a fórumon most sokan értetlenül olvassák!Ugye Patyi,Fekvőrendőr...
"nem rossz állapotu kis lakokocsi vissza lehet tetetni a forgalomba cserélném is utánfutóra nem baj ha nincs vizsga az ár ir ár már nem használom azért adom el hivj megbeszéljük nem harapok!"
Ez teccett !!! Sok ilyen szöveg kering a neten,legutóbb az Iszugy küldött hasonlót nekem .
Mi a nejemmel 82-ben voltunk először közös sátorozáson Agárdon (utánna még többször) a kempingben, de azóta is emlegetjük a 7 ft-os lángost.......de szép idők is voltak azok.......akkor még úgy gondoltam hogy soha az életben nem lesz lakókocsink,annyira elérhetetlennek tünt a sátor árnyékából.....most mégis visszacsinálnám ha lehetne !!!
Persze nem ilyenre gondoltam, hanem műholdas tv hifi kiépítése, kábelezés próbája. Ablak gumik szilikonozása,hogy ne süljön rá a melegbe a műanyagra mert akkor befolyik a viz, gázpucolgatás elősátor világítás variálgatása. Kinti zuhany stb. Egyébként ezzel hogy mások mit szólnak hozzá ugy vagyok,hogy én sem szólok bele ők hogy ordibálnak,buliznak ezáltal én is elvárom,hogy ők meg az én dolgomba ne szövegeljenek bele. Aki meg nem birja a másik rigojáit költözzön arrébb.
De amikor előkerül a körfűrész, a dekopír és az állványos-fúrógép - az már nem igazán kemping-kategória ám.
Csináltuk a tavaly nyáron - de volt akinek nagyon nem tetszett a dolog. Nem mintha zavarta volna - "...dehát micsoda dolog ez kéremszépen?"
Tudod, vannak emberek akik nem elég hogy ők maguk semmirekellő, semmihez nem értő emberek - de még attól is idegsokkot kapnak, ha mást látnak dolgozni. .
A legjobb bütyköléseket kempingezés közben unalom űzőnek szoktam szerelni. Ott fel van minden állítva stb. Tök ideális, persze nem nagy szerelések, csak sötételő elakad, szekrényzár beállítás, elősátor stb.