(Most direkt megneztem a Google Earth-on, a hazatok veget, ha meghosszabbitanank, akkor kb az ujpesti obol eszaki reszere meroleges, tehat, az obudai sziget boven jatszik nalatok is)
Egyebkent en nem is a Duna felol hallottam, hanem ellenkezo iranybol verte vissza egy haz, amelyik nagyjabol parhuzamosan all a Dunaval.
Ugyanigy vagyok a Semseyvel is, csak az annyibol zavarobb, hogy jol hallom a szinpadot, ugyanakkor egy idoben, egy fel masodperc kesessel, a hazrol visszaverodott hangzavat is.
Igaz, igaz, ezért én sem jelentgetnék fel senkit. Végülis kilehet bírni. Én meg, hogy most csak 2 napig hallgattam nem nagy gond. De hogy is van ez a párhuzamos meg mifene házakkal? én az uszoda háta mögött az elsőben lakom. Az merőleges a Dunára. Szó se róla a Semsey se piskóta, de általában, ha meghallom a muzsikát akkor lesétálok. Így vettem részt véletlenül egy jó kis Favágók koncerten pár éve. :)
Na csapjunk! :) A Sziget hangja az uszodáig is elhallatszott, bár én nem voltam itthon, de a Mamám minden nap morcogott, hogy nem hallja tőle a TV- és bekell csukni az ablakot. :) Másik témához nem tudok szólni, mert nem járkálok arrafelé, bár az igaz, hogy a szebb épületeket nem szabadna lerombolni sehol. De tudod, hogy a felújításból nem gazdagszik meg a befektető. Itt is talán inkább a telek az ami érdekes és húzni rá egy vadi új házat amiben a lakásokat heroin drágán lehet árulni. :( Csak legyen aki megbírja venni! :)
nyilván van, mert ez egy ilyen ország - csak éppen a bicska nyílik ki a zsebemben, amikor ezt a 'feljelentjük a Szigetet, mert zajos' dumákat olvasom, miközben hajnali ötkor csörömpöl hetente háromszor a kukásautó, a lakótelep közepén reggel hatkor harangoznak és évente hosszú hónapokig nem lehet aludni az építkezésektől...
"Viszont, a feljelentoknek, birosagra meno varosatyainknak, azt ajanlanam,"
nekem is lenne egy ajánlatom a számukra...
az Aradi és Munkásotthon utcák sarkán hónapok óta rendszeresen 6 óra előtt kezdenek dolgozni az építőmunkások (persze csak kb. 9 óráig, hiszen utána már meleg van), ami egyértelműen sérti a helyi rendeletet
ha már az nem érdekes ilyenkor Derce 'úrnak', hogy sokkal inkább nem lehet aludni tőlük, mint a Szigettől, meg ugye kampányolásra sem alkalmas, akkor legalább arra gondolhatna, h mekkora bevételre tehetne szert az önkormányzat, ha megbírságolnák az építtető(ke)t
Sziasztok! Nem a hely szamitott a hangzavarnal, hanem a kornyezet.
A Dunara parhuzamosan allo tizemeletesek megfogtak a zajt, mintegy reflektor,
ugy vertek vissza...
En a Rozsa utca kornyeken lakom, bizony igen jol jottek a mely hangok, mert a mi hazunk vegenel van egy Dunaval parhuzamos nagy haz. Estenkent sajnos bekellett csukni az ablakot...
A a legnagyobb zaj ott volt, ahol az egyik tizemeletessel szemben van egy masik,
pl Berda Jozsef utca, haaaat... bizony ott eleg kemeny volt... meg verodott is, a csukott ablak sem sokat szamitott. (anyukam eleg nehezen viselte)
Ha figyeltetek a grafikont az ujpest.hu-n nemritkan verte a 70 decibelt is a hangzavar...
Azt is erdemes azert figyelembe venni, hogy sokan tullihegik a dolgot, ha Sziget, akkor balhezzunk... mar direkt hegyezik a fuluket, halljak-e...
Engem is zavart, de soha nem balheztam miatta, vegulis egy het, ha valakinek az a szorakozasa, hat szorakozzon, egy het es elmulik, egyuttelek a dologgal.
Ugyanigy vagyok, a Semsey parkban rendezett hangzavarokkal, ketszer-haromszor kibirom egy evben... legfeljebb akkor megyunk kirandulni... :))
Viszont, a feljelentoknek, birosagra meno varosatyainknak, azt ajanlanam, hogy a Semsey parkban is merjenek, igaz, hogy az csak 3 napig tart, de ketszer egy evben, megpedig a Ujpest belsejeben, a lakohazak kozott...
Hangsulyozom, egyutt elek a dologgal, de azert nem art elgondolkodni, hogy a zaj, akkor is zaj, amikor mi csinaljuk magunknak...
A Sziget hangjai hozzánk is elértek, főleg esténként amikor már a tévét is lehalkítottuk, simán lehetett hallani a zenét. Pedig mi azért már kicsit "odébb" vagyunk! (Megyer, kertvárosi rész). Olvastam a hírekben, h. Újpest Önkormányzata esetleges peren gondolkodik. Gondolom, aki az összekötő hídnál lakik, az inkább "élvezhette" a zenebonát :-( Melyik részre gondolsz az építkezésekkel kapcsolatban?
Na ! Végre ! Már van egy négyesfogat,- csapjunk a lovak közé és legyen már élő a topic. Politizálni nem szeretek, nem éri meg..., nosztalgiázni már senki nem akar, így dobjatok fel egy témát. Azért a Szigetnek volt ám hangja..? vagy Ti nem hallottátok ? Elnézem az építkezéseket ,Újpestből színte semmi nem marad.Ma a 30-as busszal mentem Megyerre és talán még az a része ami kicsit emlékeztet a régi világra. Azt gondolom kár lebontani azokat a házakat, amelyek egy arculatot, egy történelmet képviselnek. Elég lenne felújítani vagy átépíteni ....
Ágens ! Erre egyfajta megoldás lesz a benzinárak emelkedése, valamint az életszínvonal csökkenése. :((( Még erőteljesebben.
Más: Olvassatok !!!
Közepén tartok egy olyan könyvnek, melyben rengeteg újpesti vonatkozású tűzoltói beavatkozásról esik szó: MEV-tűzek (az első kisebbik is), Váci úti festékgyár-tűz. Eddig jutottam. Valszeg lehet más újpesti vonatkozású is a könyvben, a szerző évtizedeken át vezette a tűzoltási csoport munkáját a fővárosban, annak is a pesti oldalán.
Sajnos csak az utóbbi linken lehet megrendelni, vagy személyesen a Párisi Udvar Könyváruházban megvenni, pedig mennyi megszívlelendő dolgot is tartalmaz... szól helytállásről, és elkötelezettségről, és még nagyon sok minden mély és emberi dologról.
Kiváncsi vagyok, az újpesti könyvtárakban feltűnik-e majd a mű, mint újpesti vonatkozású tényeket is tartalmazó irodalom.
Emlékezzünk csak ! A 2. MEV-tűznél majdnem kilakoltatták az egész Izzó-lakótelepet - mi eddig így tudtuk - igazából majdnem fél Pestet. Ugyan melyikünk sejtette, mifenét használnak a csipgyártáshoz az üzemben ? A palackokat napokig szállítozzák el a tűzoltóság felügyelete mellet a romok közül.
A helyzet az, hogy én is hallottam róla egy "kaposztalevél" című helyi újságban (nem az enyém volt, csak láttam), hogy valóban tervezik ezt a beruházást. Nem igazán örülök neki, mert már tényleg eltűnik minden zöld, arról nem beszélve, hogy a parkoló autók már a tereket, játszókat, parkokat is veszélyeztetik, így lassan nem marad semmi. Szomorú vagyok... régen jobb volt.