Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

passziva Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10843

a remegő elindulás oka számtalan lehet.

gyakorlatilag a kulplung a következőkből áll:

kinyomócsapágy

kuplungtárcsa

kuplungszerkezet

lendkerék (bár ez már inkább a motor része)

a rangatas azert van, mert a csuszo feluletek nem teliben talalkoznak, hanem hullamzosan, ennek lehet oka a tarcsa helyenkenti tapadasmentesre egese, a szerkezet rugóinak törése, a kuplungszegcsek kiesese, a lengkerek vetemedese...

szoval cserelj egyben mindent, ha garis

Előzmény: dh00 (10830)
mzdude Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10842
Érdemes velük vigyázni. A régi kocsimhoz kerestem ablakemelő szerkezetet. A szerelőm az újra mondott 22.000 Ft-ot, ők a bontottra 15-öt, az újra 30-at. Végül a város szélén egy bontóban 6000 forintért sikerült szerezni. 6000 vagy 15000 ugyanazért, azért az nem mindegy.
Előzmény: Ádám77 (10813)
srf Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10841

Na én is jeletkeztem a klubba! Remélem én leszek a 101.

srf

Előzmény: diesel_uberalles (10837)
dohonyiz Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10840

Szia Diesel,

Az lenne a kérdésem, hogy a múlt héten amikor írtad, hogy fel lettek adva a maradék tagsági kártya, abban az enyém is benne volt? Mert én még nem kaptam meg..:-(

Amúgy tegnap engem is majdnem legyalult egy metálfekete, sötétített üveges Mercedes, két mellékutca találkozásánál én voltam neki balról, már épp indultam volna el álló helyzetből (nekem jobbról is jöttek...) amikor a látóterembe bevillant valami nagysebességű fekete folt, abban a pillanatban hátramenetbe raktam az autót, és jó 1-1,5 métert mentem hátrafelé, amikor füstölő kerekekkel megállt előttem a baromarcú.......az autójának az eleje vonalban volt a Thalia orrán lévő Renault jellel.........még szerencse, hogy nem volt mögöttem senki - hátra tudtam menni, és hogy észrevettem a idiótát......

Zoli

Előzmény: diesel_uberalles (10836)
aplad Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10839
kösz a választ, nekem is van úgy, hogy lefullad, meglátogatom a szervizt, az autó Augusztusban volt egy éves.
Előzmény: dh00 (10830)
johny123 Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10838

szia boszi!

nekem van új denso trafóm 14000/db áron garanciával!

ha érdekel irj!

üdv

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.29 0 0 10837

Megvan a 100. tag :)

http://www.thaliaklub.hu

Előzmény: diesel_uberalles (10835)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10836

OFF

Ma majdnem sikerült legyalulni az autót a Polgári Védelem és egy Hússzállító cég teherautójának köszönhetően a 35-ös úton. (Utolsó pillanatban befékezett a hússzállító, hogy félreálljon enyhíteni biológiai szükségletein.) Miután kockásra fékeztem a drága gumikat és megálltam kb. 2 centire a Fiat Bravo mögött, eluralkodott rajtam egy érzés:

nem is olyan nagy dolog embert ölni...

(Az M3-ason meg vmi külföldi kamionnak kellett egy kis plusz fényerővel a tudtára adnom, hogy aludni lehetőség szerint nem menet közben kellene, mert ez súlyosan károsítja az ő és környezete egészségét. Szóval ez már nem front-függő, tele van matthülye sofőrökkel az út. Tessék vigyázni magatokra, az utasokra, az autóra. Meg a CASCO Bonusokra :)

ON

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10835

Mellesleg: már 99 tagja van a klubnak. Aki 100. szeretne lenni, siessen :)

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10834

Szia!

Márkaszervíznél nehéz, de jó lenne egy független szervízzel is megnézetni. A másik, ha ez nem sikerül: festékvastagság mérés (személyesen nézd az értékeket!), szervízkönyv (elvileg nem pótolható, de így is vannak trükkök). Nézd meg, hogy mennyi km van benne, és ha éppen egy nagyszervíz előtt akarják eladni neked, akkor bőszen lehet alkudozni... Hirtelenjében többet nem tudok.

Előzmény: vik70 (10829)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10833

Szia Mickey!

Sorban a válaszok:

2.) thaliaklub-os rendszámtáblakeret, minimum 30 főnek kellene rendelnie, és eddig asszem 6-an vagyunk... De rendelést felírhatsz bármikor:

Rendszámtáblakeret-jelentkezők:

1. dohonyiz 1 pár, ha lehet, akkor feketét kérnék :o)

2. Ádám77

3. diesel_uberalles

4. KorI

5. boszi (fekete)

6. v__tibor (fekete - sárga vagy fehér felirat - már adtam egy képes verziót)

(copy-paste rulez :))

4.) Elméleti síkon mozog egyelőre az egész, a doktor úr egy hetet kért, amíg felkészül a témából és megmondja az igazat. Ez csütörtököt jelent, akkor jövök infókkal. Az autó értékén szvsz nem emel semmit. A cd-táramra az eurotax úgy adott 50e forintot, hogy blöfföltem: 100e-ért vettem :))) Szóval ez személyes szórakoztatásra jó max.

Előzmény: chickey_mickey (10803)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10832

Melyik új autó nem drága ma Mo-n két kiskeresetű embernek?

Összedobtam egy kezdetleges honlapot, amin egy, azaz egy kép található jelenleg a gépről. Remélem, később lesz majd időm egy kicsit kipofozni. Ha vki még nem látott Thalia-t :-))) : http://www.fw.hu/sfbukfenc

Előzmény: zsoltisz (10831)
zsoltisz Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10831
Sziasztok!! LEnne egy kérdésem.. NAgyon tetszika Thalia,.de ugy érzem drága auto két kis keresetü embernek.. nem?? Mennyire más?Jo auto?? Sokan veszik látom..  ja és mit vártok az uj dacia logan töl?? Egéasz jokat hallani  és szép is!! Hiába  az is Renault..
dh00 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10830

El kell keseritselek, nekem ez 2-3 honapos koraban jelentkezett. Teljes kuplung

cseret csinalt a szerviz. Azota jo. Par honapig igy kozlekedtem mert kulfoldon voltam.

Neha mar padlogazzal indultam olyan merges voltam hogy vagy kuplunggal indultam, vagy padlogazzal, mert ha a 3. modot valasztottam hogy finom gaz es csusztatom

a kuplungot akkor hatalmas rangatasok voltak es neha le is fulladt.

Mikor vetted az autot, hany honapos?

A kattogo hanghoz kezdhetsz hozzaszokni,

szinte mindenkinek csinalja de nem okoz problemat. Ha bemelegszik a motor

akkor lehet csak hallani es allitolag a kuplungnal valami nyelestengely okozza.

Előzmény: aplad (10825)
vik70 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10829

Új tagként csatlakoznék Hozzátok,azzal a nem titkolt szándékkal,hogy 1-2 héten belűl Thaliat vásárolok.

Sajna csak használtra fussa jelen pillanatban,és ebbe kérném a tanácsotokat

mit érdemes alaposabban megvizsgálni az első futópróbán??

A kiszemelt szerencsés 2001.szept.-i ,1.4-8V RT, 53e km,klímás modell,amúgy márkakereskedésbe venném.

Köszi a segítségeteket!

Iku_ Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10828

http://www.megatoys.hu/index.php?menu=17#

Itt megtalálható a 2003-as ADAC teszt eredménye.

www.babyone.at

Itt pedig árakkal együtt van néhány ülés. Pl. a Römer Babysafe olyan 30e huf körül. És szerintem ez nem a legolcsóbb osztrák baba bolt.

Előzmény: Iku_ (10827)
Iku_ Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10827
Mármint NCAP
Előzmény: Iku_ (10826)
Iku_ Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10826

Sziasztok.

Bár Megányos vagyok, belekotyogok a gyerekülés témakörbe. Mi is utódot várunk és én is beleástam magam a kérdésbe.

Szóval a teszteken (amiket egyébként az NACP és az ADAC is szokott végezni) mostanság a BRITAX - RÖMER Babysafe nevű sorozata volt a nyerő. Ilyet szinte minden baba áruházban tartanak. Ami az ISOFIXet illeti. Nagyon jó dolog, ha van ilyen rendszer az autóban ezzel lehet a legjobban rögzíteni az ülést. Ami ellene szól az az ára. Kb. 1,5x annyiba kerül mint a sima változat. :( Ez persze megint relatív, mert ugye ki sajnálná a gyereke biztonságára a pénzt, csak ugye mindenkinek egyénileg kell húznia egy határt. Mielőtt választasz érdemes márkakereskedésben tájákozódni, hogy a márka milyen ülést ajánl az adott típushoz. (nem vásárolni, csak érdeklődni!) Aztán ha van konkrét elképzelés, elmenni egy nagyobb áruházba (pl. mandrina budaörsön, őket egy autós lap nagyon ajánlotta, hogy hozzáértőek és segítőkészek) és ténylegesen kipróbálni az ülést az adott autóban. A tesztek szerint a legbiztonságosabb helye a kocsiban az ülésnek hátul - középen van, és ameddig lehet a menetiránnyal háttal beszerelve. (Én javaslom, hogy azt is nézzétek meg, hogyan lehet eltűntetni pl. a csomagatartóba. Sajnos a családban már nem egy ülésnek "kelt lába" tolvajok által. Állandóan meg nem lehet magaddal vinni az ülést, meg macera is) És még mielőtt vásárolnál itthon, ha teheted próbálj átnézni osztrák szomszédainkhoz. Meglepő árkülönbségek vannak, és sajnos nem úgy értve, hogy kint drágább.  

Előzmény: passziva (10821)
aplad Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10825

Ja és még valami!

Ha csusztatott kuplunggal probálok elindulni, érzem a kuplung remegését az autó is rángat, amikor a kuplungot kiengedem akkor simán megy, ez a "dió" hibája?

aplad Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10824

üdv!

Az este beálltam a garázsba, enyhe kattogó hangott hallottam az autó aljából, bekapcsoltam minden elektromos kütyüt, erős klattyogás kattogás, benyomom a kuplungot csak motorhang, ez másoknál is így van vagy irány a szerviz!

vizs Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10823

Kedves boszi és passzíva!

Köszönöm szépen a részletes válaszokat. Eddig nem foglalkoztam a gyerekülés témakörrel, ezért nagyon meglepett, hogy milyen óriási a választék. A Römert és a Chiccot mások is ajánlották.

Előzmény: boszi70 (10822)
boszi70 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10822

Az első időszakban mindenféleképp olyat, amiben egyébként is hordozzák őket. Praktikus ha van rajta napellenző rész, mert hosszú úton nem süti a nap (a miénken nem volt sajnos). Szerintem amíg ez jó nem kell külön olyan, amit fixre raktok be a kocsiba.

A következőre még érdemes olyat keresnetek ami már fix, de az ülés pozició állítható, mert ebben az időszakban még nagyon jellemző a babákra, ha kocsiba teszed rögtön elalszik, és így egy mozdulattal "fekvő" pozicióba lehet rakni a kicsit, ha felébred, meg "ülőbe". A "Chicco" biztosan gyárt ilyet, mert ilyen  volt nekünk, és nagyon szerettem, csak hamar kihízta a gyerek.

A mostani- remélem az utolsó- is nagyon praktikus, mert a háttámlán lehet beállítani a gyerek fejmagasságát, és a gyerekkel együtt nő, és ami nagyon fontos, hogy a fejtámla alatt lehet bevezeni a biztonségi övet, így mindig a megfelelő helyen megy el az öv. (típus:concord lift)

Választék nagyon sok van, az árkülönbségekről nem is beszélve, de fontos -legalább is szerintem-, hogy megfelelő mínőségű legyen, merthát mégiscsak a legnagyobb kincsünket óvjuk vele.

Még 1 tanács:

a renault szalonban nem érdemes venni, mert az is az ismert gyártók készítik, csak beleírják, hogy "renault", és már is 2x annyiba kerül.

Előzmény: vizs (10820)
passziva Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10821

típusok:

Römer. Concorde

beszerezési hely:

Brandon, Váci út, Reno udvar

ar:

40-60 eFt

amire figyelj:

tág súlyhatárok között alkalmazható legyen, legalább 25 kg-ig

ha  kocsid isofixes, az ülés is az legyen

az ülésnek legyen saját öve, ami legalább ötpontos legyen

fej részen legyen oldalról védelem

puha legyen, de masszív is egyszerre

dönthető legyen kiszerelés, albetét nélkül is

könnyen levehető, és mosható legyen a szövet

ha több kocsid van, nézd meg mindegyikbe passzol-e

csinálj üléspróbát, feszesen kell tudnod rögzíteni az autó ülésébe, mozgás nem lehet

a gyerekülés használatáról máskor, ha igényt tartasz ra..

Előzmény: vizs (10820)
vizs Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10820
Hamarosan szükségünk lesz gyerekülésre. Melyiket ajánljátok? Több tesztet elolvastam, a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.
boszi70 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10819
...és garanciális a kocsi még (remélem!).
boszi70 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 10818

Köszi.

Lehet olyat, hogy én  mondom meg, hogy milyen alkatrészt rakjanak bele? Bár attól tartok, hogy hiába viszem el nem fognak vele mit csinálni, mert azóta nem csinálta. A trafo hiba a motor rángatást csinálja, vagy azt a vízcsobogás szerűt, vagy mindkettől?

gvidor Creative Commons License 2004.09.27 0 0 10817

Üdvözlet Mindenkinek!

A helyzet az, hogy ha minden jól megy, holnap befizetek egy 1,5 DCI patina zöld Status Thalicskát.

Remélem minden összejön, és hamar magam alat tudhatom a járművet.

Egyébként sokban segített a döntésben a fórumon fellelhető sok "okosság"!

Ha meglesz az autó, akkor jelezni fogom, mert a KLUBtagság a lényeg! :-)

Vidor

mollaci Creative Commons License 2004.09.27 0 0 10816

Chickey Mickey

A maradék hőmérő anyaggal kapcsolatban e-mail megy. mollaci

Előzmény: chickey_mickey (10803)
circum Creative Commons License 2004.09.27 0 0 10815
Köszi, holnap megnézem!
Előzmény: Ádám77 (10781)
settithalia Creative Commons License 2004.09.27 0 0 10814

Üdv. Mindenki!

Igen biztos, mert a saját szememmel láttam és még ültem is benne. ( Modus) Én is csodálkoztam a magas áron. Itt olaszban általában 700 Eu a szállítási költség. Rajta van 20% áfa. és 6 % tartományi adó. (onnantudom, hogy már vettem egy új kocsit idekint) a thaliga mellé. Mint írtam az ár azt jelenti, hogy a kulcs a kezedben és viheted. A fenti dolgok még benne vannak az árban. Különben, ha lesz időm akkor majd még jobban utána nézek.

Üdv. Settenke

Előzmény: Gyap (10798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!