Keresés

Részletes keresés

Pueblo Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2658
Semmilyen körülmény mellett nem vennék a helyedben. Inkább add egy Alapítványnak, ha ennyi van! :)
Előzmény: KorimarK (2655)
edk440 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2657
Én nem tenném, legfeljebb ha egy-két ezer forintos értékről van szó...

Ed
Előzmény: KorimarK (2655)
Ariel Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2656
Speccy!

en kb. 2 eve reggeltem az ebay.co.uk-n nem freemail-es email cimmel. nem kuldtek postai levelet. 1 nap utan elt az accountom. nem tudom most mi van, de a .de akkor is paranoiasabb volt.
Előzmény: Speccy (2653)
KorimarK Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2655

Sziasztok!

1. Mennyire biztonságos az eBAY rendszerén kívül üzletelni. Egy telefont vennék. Előre kellene fizetnem, majd küldené az eladó a telefont. Ráadásul akitől venném az Júl 4.-én regisztrálta magát, így 0 feedback van.

2. Egyik futárszolgálat sem kínál olyan opciót aminél a küldemény értékét  utánvétellel lehetne kifizetni?

Üdv.: KorimarK

ebayde Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2654
Igen.
Előzmény: Speccy (2653)
Speccy Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2653
és ha nem free mail címet adok meg, akkor is postán küldik?
Előzmény: ebayde (2651)
ebayde Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2652

Szia Balázs !

A felindultságod teljesen érthetö. Én a helyedben várnék a negatív visszajelzéssel, hátha még is jóra fordulnak a dolgok. Talán kifizeti a szerviz díjat ( pláne ha esetleg olcsón megusznád, ill. ha ö is tudta, hogy a gép nem volt jó. Amit persze nem fog bevallani. ) Ha mégse marad más lehetöség akkor 3 hónapig adhatsz neki negatívot, és mivel az ebay- n minden másodpercre müködik, így ez is. Tehát meg van az a lehetöséged, hogy az utolsó napon adod neki a negatívot, ha szerencséd van akkor nem veszi rögtön észre. ( én se nézem az enyémet minden nap ) és másnap már nem tud téged negatívval büntetni. Na ettöl biztos megenné a fene. Viszont ha értesíted az ebay t, hogy szar árút kaptál stb. akkor már nem tudsz neki negatívot adni. Ha meg bosszuból akarsz vásárolni több cuccot akkor még vásárlásonként adhatsz neki 1 negativot is. Bár ezt nagyon durvának tartom. Ezek után ö nem fog fizetni, mert ha értesíti az ebay t, hogy az üzlet még sem jött létre akkor nem számolják fel a jutalékot. Csak a heti bevétel kiesés fogja bosszantani.

sok sikert

Előzmény: SzentesBalazs (2629)
ebayde Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2651

He ez jó !

Na pont ezért küldi az ebay postán a kódot !

Előzmény: Gerzson_nasa (2647)
Dudu69 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2650
nekem 2 nap alatt itt volt a levél a kóddal :)
Előzmény: vbrown (2648)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2649

uh, az baj, mert mindenféle kamu irányítászámot/utcát adtam meg

lehet valahol javítani?

vbrown Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2648

A regisztrációt pár hét múlva postán kapod! Legalábbis én így tettem szert a véglelgesítő kódra!

Előzmény: Gerzson_nasa (2647)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2647

Hi!

regisztrálás után nem kapok regisztrálást véglegesítő kód-ot

mért van ez?

3 Dvd-t szeretnék venni németországból, de nincs bankkártyám, és a regisztrálás sem akar sikerülni

Esetleg valaki nem venné meg nekem?

és elküldené nekem én pedig a pénzt neki

itt a cimem: nasaxiv@freemail.hu

SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2646
Köszi a tiipet Ed!
De mailben ment a problémám az itt megadott címedre.
Köszi!
Előzmény: edk440 (2645)
edk440 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2645
Lehet, hogy jobban járnál nem gyári szervizzel. Én a laptopokat szükség esetén a Display szervizbe viszem, a XIII. Csángó utcába.

Ed
Előzmény: SzentesBalazs (2644)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2644
Köszi Ed!
Most már értem, hogy miért nem vagyok totál a padlón, csak egy picivel fölötte:)
Bár a Toshiba Magyarország nem lesz olcsó, de talán belefér.
Köszi!
Balázs
Előzmény: edk440 (2643)
edk440 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2643
Sokba lesz, sokba lesz... Ha költesz is rá, még mindig az itthonihoz képest féláron jutottál hozzá!

Ed
Előzmény: SzentesBalazs (2642)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2642
Köszi Pueblo!
Megvan a tanulság. Lehet, kicsit sokba lesz, de megszereztem! :)
Előzmény: Pueblo (2641)
Pueblo Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2641

Szerintem is először szervíz, aztán ha rossz a végeredmény, akkor beszélni kell vele megint.

A tanulság, hogy ilyen értékben nem szabad magánszemélytől vásárolni, csak sokezres eladással rendelkező, mások által kipróbált és bevált cégtől.

Előzmény: SzentesBalazs (2640)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2640
Köszi Marcesz!
Először megvárom, mit mond a szervíz, addig nem akarom fenyegetni. Eddig annyit tettem, hogy emlékeztettem a szerződéses jogviszonyunkra, meg hogy ő a felelős a kínálatért, és nem azt kaptam, amit ígért.
Várom, hogy mit lép.
Üdv: Balázs
Előzmény: Marcesz (2639)
Marcesz Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2639

Szerintem nem látod a helyzetet sötéten, annyira nem, hogy a jelen állapotban miért érdemelne semlegeset? Persze ez még változhat. Végülis dokumentáltál mindent fotókkal, egy hónapja se volt, hogy véget ért az aukció, nyugodtan fenyegetheted azzal is, hogy az eBayhez fordulsz - az nem csak egy negatív feedbackkel járhat, hanem azzal, hogy végleg letiltják, vagy esetleg további jogi következményekkel.

Én személy szerint ezért nem szeretek a németektől venni, sok rossz tapasztalatom volt velük. Ugyanolyan pitiánerek, mint a magyarok (ez valami európéer szokás lehet, amiből a skandináv államoknak és a briteknek valamiért mégsem jutott), csak jobb az életszínvonal. :) Talán az sem véletlen, hogy pont a németeknél terjedt el az a szokás, hogy az ebayes eladási díjat (selling fee) eleinte minden eladó a vevőre hárította...

Előzmény: SzentesBalazs (2638)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2638
Köszi Ed!
Én is ezt terveztem, már megírtam neki, hogy szervízben van a gép.
Ha hajlandó erre, akkor lehet, hogy nem negatív fedbacket adok neki, de erősen a negatívba hajlok jelenleg, bár a zaklatottságom miatt lehet, hogy sötéten látom a helyzetet.
Csak javítható legyen. Nálamnál jobban a témához értők szerint nem lehet túl nagy a baja. Remélem igazuk lesz.
Köszi!
Előzmény: edk440 (2637)
edk440 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2637
Ha javítható a gép, próbáld meg a javítás díját visszatéríttetni az eladóval.

Feltételezhető, hogy tényleg működött a gép nála. Ha rossz lett volna, miért írja a bekapcsoláskori kontakthibát?

Ed
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2636
Szia!
Abban sem vagyok biztos, hogy magánszemély.
A csomag feladójaként bolt szerepelt, plusz az egyik levelében ez állt (a Paketscheinnummert kértem tőle):
"jo kann ich aber erst Morgen weil das alles habe ich in Laden gesassen"
ami szvsz azt jelenti, hogy csak holnap tudja elküldeni, mert az üzletben hagyta.

Mind1, csak remélem, hogy javítható.
:(((((((((((
Előzmény: Speccy (2635)
Speccy Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2635

hány %-os a feedbackje? ha bosszút akarsz állni, akkor ez jó ötlet...

nem akarok utólag okoskodni, de notebookot miért vásárolsz külföldről MAGÁNszemélytől? mert ha még boltból lenne, akkor még talán OK... eBay-ről én még egy fényképezőt sem mernék venni, mert ki tudja mit kapok...

Előzmény: SzentesBalazs (2633)
vbrown Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2634

Én is ezt csináltam a kupplungossal! Megvettem sofort minden cuccát vagy 4000EU értékben, amiért ugyan csak 5%-ot kell fizetnie az e-baynek, de már ez is több mint amit én a kuplungon buktam! A lényeg licitálj irreálisat a cuccaira aztán ne fizess neki! :-))) De, előbb azért várd meg, hogy mi baja a gépnek!

Előzmény: SzentesBalazs (2633)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2633
Vagy jutott eszembe egyéb jó ötlet is.
Most is árul ilyen gépet, meg már párat el is passzolt. Regisztrálok egypár accot magamnak, és jól felverem a cuccait. Vagy ez már túlzás?
Előzmény: SzentesBalazs (2631)
vbrown Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2632

Még valami! Én úgy intézem, hogy egy németo-ban élő barátom fizet és neki küldetem a cuccot, persze ez nem mindenkinek megoldható! Ezt azért tartom biztonságosabbnak(bár már őt is meg ugye engem is vertek át), mert ha valami kis lehúzós köcsög meglátja, hogy mo-ra kell küldeni a cuccot, rögtön elkezd sakkozni, hogy egy esetleges negatív értékelésért cserébe lószart se küld!

Ennyi!

Előzmény: SzentesBalazs (2631)
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2631
Köszi.
:(((
Versichert adattam, fel, a pénzt is úgy küldtem, és úgy is adta fel.
Bár ha sz*rt adot fel, akkor asszem mind1.
Remélem sikerül megjavíttatnom.
A kedvem azért nem vesztettem el.
Köszi.
Előzmény: vbrown (2630)
vbrown Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2630

Hali!

Lehet, hogy ráfaragtál, viszont, ha így van nem tehetsz semmit, ő német állampolgár (gondolom) te meg magyar, jogilag nehezen vagy egyáltalán nem oldható meg, ha igen az többe fog kerülni mint egy raklap notebook! Ilyen drága cuccot csak minimum 1000 értékeléssel rendelkező eladótól szabad vásárolni! Én egy 700-zal rendelkezőtől vettem egy kupplungot és az sem küldte el :-(((( pedig csak 80EU-s tétel volt! Ha a szállítással volt gond, bár mint leírtad nem túl valószínű, akkor a biztosítóval kell intézned, ha volt, de most látom nem volt biztosítva, ez größe fehler! Ilyen cuccot csak biztosítva szabad küldeni (ezt utólag is kérheted a vásárlás után), ez esetben mindenki a másikra fog mutogatni te meg integethetsz a pénzednek! Bocs, ha zavaros volt! Remélem azért sikerül megjavítani!

ByE!

SzentesBalazs Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2629
Sziasztok Topiclakók!
Leírom tapasztalatomat, és egyben kérdezem, ti mit tennétek?

Az egész úgy indult, hogy akartam venni magamnak egy notebookot. Gondoltam erre a legkedvezőbb megoldás az ebay lesz. Regisztráltam magam, végigolvastam a topicot, beszereztem a hasznos infókat, és belevágtam.
Elkezdtem keresgélni a megfelelő gépeket a német ebayen, mivel gondoltam onnan lesz a legegyszerűbb megszerezni. Elkezdtem licitálni, előtte egyeztetve az eladóval, szóval ha azt mondta, hogy nem küldi el, bele sem fogtam. Párszor übereltek, mindegy, úgyis lesz másik gondoltam.
Lett is.
Megbeszéltem az eladóval, hogy elküldi, tisztáztuk a részleteket, válaszolt is 1-3 órán belül minden megkeresésemre.
Végül megnyertem a licitet, volt is nagy öröm :)
Hogy ne a levegőbe beszéljek, erről van szó:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5105428287&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1

Az eladó rendesen elküldte minden adatát (cím, IBAN, SWIFT), mindent amit kértem.
Átutaltam a pénzt, amivel kezdődtek a bonyodalmak.
Erste Netbankkal intéztem. Júli 1én kiadtam a megbízást, 2án eltűnt a pénz a számlámról, 7én délelőtt még nem volt ott az eladónál. Érdekes, irány a bank személyesen. Ott is azt mondták, hogy minden rendben, de megtudtam, hogy a számlámról pénteken levont pénzt valójában csak hétfőn utalták el, és 2-3 nap az átfutás. A pláne az az egészben, hogy a netbankos 1500 Huf helyett 3600at vontak le, pedig elvileg megadtam minden adatot ahhoz, hogy ne legyen külföldi bankköltség, meg megadtam azt is, hogy 12500Eur alatti utalás. Mindegy, ez csak részletkérdés, csak a banki tapasztalat miatt írtam le.
Ekkor 7én írta az ember, hogy megbízik bennem, és nem érti, hogy miért nem ért oda a pénz, és elküldi a cuccot. Délután kaptam tőle egy mailt, benne egy számlakivonat scannelt változatával, hogy mégis odaért a pénz, és már fel is adta a cuccot. Kértem tőle egy Paketscheinnummert, hogy követni tudja a csomagot a DPD honlapján. El is küldte, pénteken reggel be is érkeztt az országba a cucc. Felhívtam a DPD-t, és nagyon készségesen informáltak a továbbiakról, hogy hol érdeklődhetek. Ott is (a Timesped nagyigmándi telephelye) készségesen informáltak, és közölték, hogy hétfőn tudják csak hozni a csomagot, és ha adok egy számot, a sofőr felhív, hogy mikor és hol adja át a cuccot.
Ez tegnap délután meg is történt. Hirtelen öröm, júni 29-én este megnyerem a licitet, és júli 12én délután itt is a cucc (ha nem így van a két hétvége tuti, hogy előbb itt van.)
A csomagon semmi külsérelmi nyom, rendben ideért - látszólag.
A kicsomagolásnál minden lépést lefényképeztem, látszólag rendben volt minden, a notebook egy nagy dobozban, nikecellel kibélelve, majd egy ilyen levegővel felfújt "matracba" göngyölve, majd zsugorfóliába csavarva - alaposan becsomagolva.
Ok, öröm, egyben ideért.
Rádugom a töltőre, lerakom az asztalra. Zöld led ég, hogy töltés rendben. Nyomom a bekapcsgombot, és SEMMI. Illetve az addig zölden égő led sárgán kezd villogni. Se kép se hang. Próbáltam az akkut kiszedve, semmi. Egy hozzáértő informatikus szétszedte, összerakta, kimérte a feszültséget a töltőnél, az akkunál, rendben minden, de a gép nem megy.
Írtam levelet az eladónak, hogy gond van, válasz: 100%ig rendben volt, amikor elküldte, próbáljam meg a memóriát átrakni a másik slotba, valamint próbáljam egy másik vinyóval. Megpróbáltam, semmi.
Írtam neki újra, hogy mi legyen, válasz meg nem jött arra.
Most a gép szervízben van, mivel nekem egy működő gépre lenne szükségem, nem egy 505 eurós levélnehezékre.
Itt tart a sztori.
Szerintetek mit lehet tenni?

A licit megnyerésével ugye szerződés jött létre köztünk, amiben ő vállalta, hogy a részletezett gépet a részletezett állapotban bocsájtja rendelkezésemre.
Én vállaltam, hogy fizetek a leírt notebookért, amit én meg is tettem, szóval én a szerződéséses kötelezettségeimet teljesítettem, szerintem ő meg nem.
Mit lehet tenni?
Várom a válaszát, ha nem lesz segítőkész, akkor asszem jöhet a keményebb fellépés. Jelenleg a semleges és a negatív feedback között gondolkodom, függően a reakciójától. Ha ő negatívot ad nekem, az nem gond, na bumm, meddig tart egy új accountot csinálni...

Szerintetek hol rontottam el, mit lehetne tenni?
A termékleírást jobban el kell olvasni, mert a display "wackelkontakt" hibáját későn vettem észre, de ettől még a notebooknak működni kéne. Mondjuk ezt a hibát kérésre sem írta le részletesebben.....
Szóval lehet hogy ráfaragtam?

Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de most kicsit tanácstalan vagyok.
Sziasztok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!