barna, a Barumot felejtsd el, ha sokat jarsz az autoval telen is, nem tul jo minosegu, mondhatni egy hanincsmasezisjo kategoria... persze megint penz kerdes minden, de erre erdemes aldozni inkabb...
A Continental es a Michelin, jo valasztas, a gumisokbol 10-bol 9 ezt ajanlja... Ha van turelmed es erdekel rakerdezek meg a gumi dologra ismerosnel, a Michelin 15"-os valtozatabol 23 korul tudott hozni, tehat lehet a mi 14-esunkre is lesz olcsobb, mint 19e...
Rendes piros ez, csak kicsit borult volt az ég és alulexponáltam a képet...
Már van benne kb 22 km, a feleségem sikeresen átutazott ma vele a Tiszántúlra ... .-)) (=Újszeged)
Anno én is néztem, de azt vettem észre hogy a futofeluletvastagsag változo.
Ezt ugy tudod teszteni, ha a gumi belsejeben vegighuzod a futofeluleten a kezed, és ha hullamokat erzel (nem szabályosat) nem szabad megvenni, mert szetrazza a futomuvet, nem lehet kiegyensulyozni, es elobbutobb szalszakadt lesz.
Ha ugyes a szerelo, ha nem eloszor vegzi a muveletet es egy felszerelt szerviz all rendelkezesere akkor ~4- 5 ora alatt kicserelheto az egesz kuplung kit (kuplung tarcsa, nyomotarcsa, nyomocsapagy, villa, dio).
Ha ket szerelo dolgozik akkor meg gyorsabb a beavatkozas.
Valoban az a nehez amig leszerelnek mindent, hogy odaferjenek.
Én is gratulálok a kocsihoz. Használjátok örömmel! Ez a piros tényleg nagyon szép. Nekem úgy tűnik, hogy egy kicsit más árnyat, mint a korábbi thaliák piros színe. Várjuk az első tapasztalatokat a kocsival!
Internetes bankot rendbe tettem, a tagdíjat elutaltam.
Más:
Tegnap délután fél 5 körül a pesti úti Tesconál amikor fordultam be, egy sarkifény Thalia II rámdudált és integetett a tulaj. Ha valaki közülletek volt, bocsi de későn esett le, hogy engem üdvözöl. :o)
Téli gumi/felni: Szerintem is elég jó gumikat lehet venni a nagy bevásárló központok akcióiban és az sem mellékes, hogy több helyen ezért ingyen fel is teszik, bár ez gumisiknál is szokás.
Tud valaki egy olyan helyet ahol gyári acél felnit lehet jó áron venni a Thalicskára? (Bp.)
Más: valaki kérdezte a karc autós immót, én már dobtam mailt nekik, a válasz:
"Köszönöm érdeklődését!
A CAR2 automata gépjárművédelmi berendezés brutto ára 27500 Ft.
Szükség esetén beszerelő műhelyt is tudok ajánlani Budapest (XIII.ker.) területén.
A készüléknek 2003-ig volt MABISZ minősítése.
Tisztelettel:
Bányai György
KARC ügyv. ig. "
hmmm-hmmm
Más: Az armafilt bolt holnap költözik az új helyére, és így holnap nincsenek is nyitva. Tegnap vettem olajszűrőt is náluk, 1100 pénz körül volt.
Ami rendkívül érdekes az az, hogy nagyon kicsi! Hogy szürhet ez 30E km-n át????
Ha a hely megengedi lehet, hogy rárakok egy civic szűrőt, tegnap néztem kb ua. csak hosszabb!
Üdv: mynames
A téli gumival kapcsolatban nekem az az álláspontom, hogy ha valaki nem sokat használja a thalicskáját télen, akkor a legolcsóbb, leg márkátlanabb papucsot vegye. Én például télen összesen 1000 km-t megyek maximum, és ez 4 hónap. Igy legalább 7-8 évig elegendő a téli gumi (a gagyi Barun tipus is).
Gratulálok, sok boldogságot sok balesetmentes közlekedést!
Remélem a nekem nem néz be a fórumba mert ez az autó szín a kedvence...
Más..
Jól hangzik a lopásgátló leírása, csak egy fontos dologra nem derül fény / vagy csak én nem látom / mennyibe kerülhet ez a ketyere... s mennyire biztos...
nalam mindket jelenseg letezett: a kattogo hangot "diesel" hangnak kereszteltuk itt a forumon nehany honappal ezelott. A kuplungtarcsan koncentrikus korben van 6 rugo. Ezek valami mas anyagbol keszultek, maskent edzettek oket, lenyeg az, hogy mar hidegen is mozognak a helyukon, melegen gondolom meg jobban (a helyuk a hotagulastol megnovekszik, ok maguk valoszinuleg nem). Nekem kicsereltek a kuplungtarcsat ~12.000km-el ezelott es a problema megszunt. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy nem fog tobbet elojonni.
A szerelesnel jelen voltam, a hangon kivul semmi baj nincs az autoval, lehet nyugodtan hasznalni.
A masik jelensegrol -rangato auto, "dio" ugy- holnap irok reszletesebben. Ezt ma csereltek nalam :)
Ismerős apjának volt a Lagúnában.Nem lopták el amíg nála volt kb:10 év pedig járt mindenfelé az országban.Ha jól emlékszem a beszerelési díjon túl fizetett évente is valamilyen összeget.Pontosan nem emlékszem mennyit.
Téli gumit érdemes a nagy áruházak akcióiban venni.Ugyanolyan áron jobb,márkásabb gumit tudsz venni mint ha gumisnál megveszed a olcsóbb gumit.Nálam Matador van hátul gumisnál vettem, ugyanannyiért tavaly Metroban Fulda Kristall Montero vagy valami ilyesmit vettem előre.A Fulda jobb.Jobb a mintázata és a Matadornál a gumis jelezte,hogy valami bibi van,de még felrakja.
Az előttem szóló ajánlata szerintem jó, csapj le rá. :)
Sajnos a nyilt hetvegen kiprobaltuk azt az autot amivel mar jo regota szemezunk = Megane2 Berline. Nagyon meggyozo volt, igy sajnos megvalunk a Thalia-tol. Ha valakit erdekel vagy tud ismerost aki hasznalt Thalia-t keres az szoljon.