1. A részes felek megteszik a szükséges jogalkotási és más intézkedéseket, hogy elősegítsék és védjék mindenki, különösen a magyarok jogát arra, hogy a köz-és a magánszférában egyaránt erőszaktól mentesen éljenek.
Ha 30%-kal kevesebb munkáért jár, akkor bizony az... ;-)
Nem ártetted ásítós ábráját, igaz?
Pont azt mutatja, hogy cssk az átlagokban van különbség (mert a nők könnyebb munkákat választanak és kevesebbet dolgoznak), és minél inkább azonos képzettséget, beosztást, teljesítményt hasonlítunk össze, annál inkább eltűnik az állítólagos bérkülönbség.
Már korábban visszavonulót fújtam, mikor olvastam egy könyvet amit nő irt és forditott, és mégis telis -teli volt mocskos szavakkal, pedig a gyereknevelésről szóló vidám könyvként hirdetteék.
Igen beláttam , hogy vannak ilyenek.
Ezért irtam korábban válaszként, hogy az IE az az erőszakosak ellen való fellépés, nemtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül.
Lényege: gyengébbet bántani tilos és büntetendő cselekmény.
"Akkor mi értelme van a 4. cikk 4. pontjának, ha épp a szexizmus ellen született? Illetve a védeleméből miért rekeszti ki a kisfiúkat?"
hazudsz.
1. A részes felek megteszik a szükséges jogalkotási és más intézkedéseket, hogy elősegítsék és védjék mindenki, különösen a nők jogát arra, hogy a köz-és a magánszférában egyaránt erőszaktól mentesen éljenek.
itt az isztambuli egyezmény szövege, az előbb még a csonkítás ellen sikoltoztál, akkor nem baj mégse hogy csonkítanak ?
komoly aggodalommal elismerve azt, hogy a nők és a leányok gyakran vannak kitéve az erőszak olyan súlyos formáinak, mint a kapcsolaton belüli erőszak, a szexuális zaklatás, az erőszakos közösülés, a kényszerházasság, az ún. „becsület" nevében elkövetett bűncselekmények és a nemiszerv-csonkítás, amelyek a nők és a leányok emberi jogainak súlyos megsértését jelentik, és komoly mértékben akadályozzák a nők és a férfiak közötti egyenlőség elérését;
Elutasították azt a sunyi egyezményt, ami a nők védelmére hivatkozva rombolná tovább a társadalmat. Ez nem a nők védelméről szól, az csak a 'hasznos hülyék' megtévesztésére van (és sajnos elég hatékony).