Keresés

Részletes keresés

evm100508 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1739

Nicsinyo, tök igazad van, számomra döbbenet, hogy miket engednek meg maguknak a sofőrök otthon. Amikor egy csomó riportfilm készült arról, hogy ott a zebra, és tesztelik az autósokat, hogy vajon mikor engedi át az autós a sima gyalogost, vagy akár a kismamát, és szégyenletes, hogy mi az eredmény.

Egyébként ami még fura volt, hogy körforgalomban balra kell indexelni?

Mi voltunk ma az ikeában. :-) Semmi nem történt. :-) Csak elköltöttünk egy csomó pénzt...

Nem volt felesleges, hogy feltetted, én is meglepőstem, amikor láttam. Ha Te nem tetted volna fel, akkor meg én, valószínűleg.

zümyke Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1738

Nekem nem az volt a szándékom, hogy most aztán félni kell az ikeaban, meg most nagyon el lehet kerulni itt bármit is. azert tettem fel a linket, hogy tudjanak rola.nyilván vannak helyzetek amit nem lehet elkerülni, de ha az ember vészhelyzetbe kerül és egyáltalán nem számol rá, az sokkal rosszabb, mintha a tudatalattijába el van raktározva nehány info. és mindezt olyan embernek emeltem ki, aki kisgyerekkel van és nem beszélik a nyelvet. így ha pl. vasarlas kozben kiürítik az áruházat, és nincs angolul beszélő biztonsági őr vagy bármi, akkor legalább nagyjából tudják, hogy mi a helyzet, és hogy mi miért történik.

csupán ennyi és nem több.azon meg sokáig lehetne morfondírozni, hogy egyébként élesben egy ilyen szituban, mit tudna tenni egy halandó. és ha egy felnőttnek halláskárosodást, vagy okoz, az egyébként nem nagy hatóerejű kis bombácska, akkor az épp elég bajt tud okozni egy kisbabánál.

bocsi evm, ne hari, hogy veled példálozok, csak szeretném, ha tudnák, hogy miért nem volt felesleges feltenni.

Nicsinyo Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1737

Van még egy-két ilyen bolt, ahol nem fogadjàk el a bankkàrtyàt  10€ alatt (pl. az Aldiban sem). De ez mindig ki van irva a pénztàr elôtt.

A franciàk sokat törôdnek azzal, hogy a gyalogos àtkelôhelyek biztonsàgosak legyenek. Sok kisvàrosban, faluban, vagy iskolàk közelében csak  30-cal lehet közlekedni, s gyakran nagy tàblàk figyelmeztetnek, hogy ovatosan haladj, mert gyerekek lehetnek.

Sajnos igy is elôfordulnak gàzolàsok (ôrült, jogositvàny nélküli, fiatal vezetôk belehajtanak a tömegbe, vagy föl a jàrdàra). Jobb vigyàzni.

En meg azt làttam a magyar tv-ben, hogy az emberek nem törôdnek a zebràval; bàrhol, össze-vissza rohangàlnak àt az utakon. A kocsivezetôk meg tiszta ôrültek, az autopàlyàra az ellenkezô irànyba mennek föl, annyi a halàlos baleset, hogy megàll az ész.

Az itteni vezetôkkel csak az a bajom, amikor a körforgalomban nem teszik ki az irànyjelzôt, meg az orszàguton mögöttem jövô (fôleg kamion) nem elégszik meg a megengedett maximàlis sebességgel, dudàl ràm, reflektorozik, szinte szeretne elôre tolni.

Sok a gyorshajto is, uton utfélen kitaposott kutyàk, macskàk, sündisznòk, madarak...:-(  Ez a vidék. A Pàrizs környéki közlekedés egész màs, màr elszoktam tôle.

Előzmény: evm100508 (1718)
evm100508 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1736

Én most láttam az előbb pont, hogy milyen kis robbantások voltak. Nahát...

Még nem jutottunk el sehova, mert férjem 1-re ígérte magát haza, de még nincs itthon, pedig 2 km-re van innen a melóhely...

Dobri Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1735

Teljesen felelsleges félni.Kivédeni nem lehet,bárhol utolérhet és ha szerencséd van még gyors is lesz a halál.

Kb. 10 éve a strasbourgi karácsonyi vásárban akartak robbantani.Előzö nap jöttek felvenni/bejárni a terepet és mikor visszamentek Frankfurt közeli lakásukra már várták a rendőrök.

Előzmény: toth0816 (1733)
Dobri Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1734

Most néztem meg egy francia oldalon.Egyszerü tüzijátékot használtak.

'98-as focivb előtt 3 hetet Párizsban voltam a századommal járőrözni(Vigipirate).A metrón,RER-en voltunk rendőrökkel.Valamelyik állomások találtunk egy nagyobb táskát aminek nem volt gazdája.Kiürítettük az állomást,és a tűzszerészek szétlőtték vizzel.Ruha és könyv volt benne.

Előzmény: Dobri (1731)
toth0816 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1733

Lehetünk ovatosak,nem megyünk nagyobb bevásárlóközpontokba,sajnos félő hogy a fenyegetést beváltják.Nagy bumm volt a szeptember 11,és előtte ilyen kis robbantások és merényletek voltak.Én bevallom félek.

Előzmény: Dobri (1731)
toth0816 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1732

Köszönöm,ment a válasz:-)

Előzmény: piela (1728)
Dobri Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1731

Teljesen felesleges óvatosnak lenni,mert ezt nem lehet kivédeni.Nem látod és észleled a veszély,hogy tudnál ellene tenni valamit.Mivel csak robbanószert használt,így szinte biztos,hogy csak figyelemfelhívás volt a célja vele.Aki ölni akar az tesz a robbanószer köré pár marék szöget és anyacsavart.

Előzmény: zümyke (1730)
zümyke Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1730

Tisztára meghülyült ez a világ.

http://index.hu/kulfold/2011/05/31/bombak_robbantak_tobb_europai_ikea-aruhazban/

Evm! Ti jutottatok eszmbe. Csak óvatosan, főleg ha gyerkőccel mentek.

csitusz Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1729

Sziasztok!

Látom igazán segítőkész kis társaság jött itt össze, örülök, hogy idetaláltam. Mindenféle hasznos tanácsot és ötletet szívesen fogadnék. Igazság szerint, csak most kezdek érdeklődni franciaországi munkalehetőségek iránt, és még nem nagyon tudom, hogy hol is kezdjem. Bár az egyik barátom Perpignan mellett, Elne nevű kisvárosban lakik, tehát a szállással nem lenne gondom, de az álláskeresés egy kicsit nehezebb feladatnak tűnik. Július elejétől kb 4-6 hetet tudnék eltölteni Franciaországban. Előre is köszönöm, üdv: Zita 

piela Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1728

Semmi baj! :)

Küldök egy e-mailt a freemailedre! :)

Előzmény: toth0816 (1727)
toth0816 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1727

Elnézést a hibáért:-)most kezdem a fórumozást.

toth0816 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1726

Szia!

Igazad van itt sem könnyű,de odahaza lehetetlen.Főleg hogy a férjem külföldi munkát kell vállaljon,mert semmi leht vagyunk.

Most iratom be az oviba a srácokat,szeretném magam regisztráltatni munkakeresőként,igy lesz esélyen nyelviskolába beiratkozni téritésmentesen és állitolag még lakhatási támogatást is megkapjuk.

A férjem dolgozik egyedül,neki már elég jól megy a nyelv,be is iratkozott a fent emlitett nyelviskolába.

Jelenleg egy mobil-home-ot bérelünk egy kempingbe,lehet alkalmazkodni meg muszály is,mert erre elég a pénzünk.

Szerencsémre kapunk segitséget a hivatalos ügyek intézéséhez is,de nekem nem állt össze az intézkedéseknek a menete,ha lenne valaki aki járatos ezekben nagyon szivesen venném a segitséget.

Üdv Vera

etőség odahaza és ha igen nevetséges pénzért.

Nekünk is odahaza van az új lakás új berendezéssel kicsit fáj a szívem,de mégis jobb igy mert együt

Előzmény: piela (1723)
toth0816 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1725

Szia!

Igazad van itt sem könnyű,de odahaza lehetetlen.Főleg hogy a férjem külföldi munkát kell vállaljon,mert semmi leht vagyunk.

Most iratom be az oviba a srácokat,szeretném magam regisztráltatni munkakeresőként,igy lesz esélyen nyelviskolába beiratkozni téritésmentesen és állitolag még lakhatási támogatást is megkapjuk.

A férjem dolgozik egyedül,neki már elég jól megy a nyelv,be is iratkozott a fent emlitett nyelviskolába.

Jelenleg egy mobil-home-ot bérelünk egy kempingbe,lehet alkalmazkodni meg muszály is,mert erre elég a pénzünk.

Szerencsémre kapunk segitséget a hivatalos ügyek intézéséhez is,de nekem nem állt össze az intézkedéseknek a menete,ha lenne valaki aki járatos ezekben nagyon szivesen venném a segitséget.

Üdv Vera

etőség odahaza és ha igen nevetséges pénzért.

Nekünk is odahaza van az új lakás új berendezéssel kicsit fáj a szívem,de mégis jobb igy mert együt

Előzmény: piela (1723)
zümyke Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1724

Szióka!

Vélizyben madaras van, meg egy nagy bevásárlóközpont, olyan pláza féle. Az ikea Plaisirben van. De a madarasban is megtudjátok venni a vasalót, állványt ruhaszárítot. Egyébként két szintes az áruház. a felső szinten van minden olyan, ami nem élelmiszer (edények, konhyai felszerelés, tényérok, poharak, ruha, cipő, szerzszámok stb.) és az alsó szinten vannak az élelmiszerek.

örülök, hogy boldogultok:)

jól el lehet ám szuttyogni vásárlás kozben, mert egyébként bazinagy az áruház, és akkor még ott van a bazinagy pláza:) nem fogtok unatkozni.érdemes korbenezni.

csak ügyesen.

szép napot.

Előzmény: evm100508 (1721)
piela Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1723

Sajnos egyetértek. Sokszor olvasom itt a fórumon, hogy azok közül, akik évek óta Franciaországban élnek, vagy anno évekig esetleg nem mehettek Magyarországra, mennyire vágynak haza...Annyi minden változott azóta és sajnos az esetek többségében nem a jó irányba.

Itt sincs kolbászból a kerítés és bizony, itt is nehézkes a megélhetés sok esetben, csak nem mindegy, hogy mindehhez milyen körítés járul...

A hivatalokról ne is beszéljünk...Amikor a PACS-hoz (regisztrált élettársi kapcsolathoz) szükséges papírokat intéztük, egy pindurka magyarországi "malőr" miatt majdnem duplán kellett megtennünk a párizsi nagykövetségre az utat Toulouse-ból és ha itt a toulouse-i hivatalban a hölgy nem lett volna elnéző és segítőkész, akkor olyannyira kicsúsztunk volna az időből, hogy újra Magyarországra kellett volna mennem, mert a szükséges papírok

érvényességi ideje lejárt volna. Arról nem beszélve, hogy amikor a 3. helyen kérték a Születési anyakönyvi kivonatomat és megemlítettük, hogy ennek darabját Magyarországon 2000 Forintért állítják ki és személyesen kell bemenni érte a helyi önkormányzathoz, ahol születtél, csak lestek, hogy miért csinálják ezt, hiszen itt Franciaországban ez ingyenes és kérésre postázzák...

Pár év távkapcsolat és ingázás után felmerült bennünk a kérdés, hogy hol "telepedjünk" le de amikor ezt az egész hercehurcát végigcsináltuk és azt tapasztaltuk, hogy a hivatalokkal való ügyintézés Magyarországon mennyire körülményes és nehézkes (sok esetben az ott dolgozók tudatlansága vagy tapasztalatlansága miatt), akkor úgy döntöttünk, hogy én költözök inkább ide.

Tettük mindezt annak ellenére, hogy otthon van egy saját kislakásom és vezető beosztásban dolgoztam, míg itt, Franciaországban a lakást béreljük és jelen pillanatban a párom fizetéséből élünk, mert én még tanulom a nyelvet.

Szeretem Magyarországot de sajnos sok esetben ellehetetlenítik az ott élők mindennapjait.

Előzmény: toth0816 (1714)
evm100508 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1722

Punasok, de jó, hogy említed! Azt olvastam a neten, hogy nem érdemes babakaját meg ilyen dolgokat, illetve pelust patikában venni, mert ott nagyon drága. Pelust sikerült elvileg ugyan olyat, amit otthon használtunk.

Viszont tápszer. Mi a Milupa Milumilt használjuk, most hoztunk magunkkal jó sokat, mert nem tudtam, hogy itt mi a helyzet, úgyhogy július végéis, amíg haza men megyünk, szerintem elég lesz, de azért kell tudnom, hogy itt is milyenek vannak. Azokat is lehet ugyan úgy venni mondjuk Auchanban venni? Vagy inkább az patika?

Meg a lányom evett ilyet otthon, hogy pépet (az is por alakú, vízzel kell hígítani, és nagyon finomak, van Beba, Milupa, Nestlé stb... otthon, itt vannak ilyenek? Ezek is olyan dobozban vannak, mint a tápszer, otthon.

Jót mosolyogtam egyébként azon, hogy itt valószínű, hogy más a szokás, hogy mit mikor lehet adni a babáknak, mert simán vettem már jóval nagyobb babáknak valót (otthon 4 hós kortól van a keksz pl, itt meg a 10 hónapban volt csak.)

Előzmény: punasok (1719)
evm100508 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1721

Zümyke!

Mi ott voltunk tegnap ebben a Leclerc-ben, nagyon nagy bevásárló üzlet. Nagyon sok minden volt, csak a bébiétel rész volt kissé kifosztva. De számomra meglepő volt, hogy sokkal sokkal több babaruha volt, mint otthon bármelyik üzeltben is. Jó ez, mert itt van most tőlünk 2 km-re.

Ma egyébként pont oda Vélizy-be készülünk, ott van ugye az Ikea is? Meg kell még venni egy jópár dolgot (vasaló, állvány, ruhaszárító) meg ilyen dolgok. Plussz még kaját is. Mert tegnap csak rohantunk, hogy legyen vacsi meg reggeli, mert a gyerek éhes volt már. Nagyon köszi, már megmutatta a boltban a srác, hogy ez, amit adott, ezen egy cumisüveg van, mert láttunk Eviant meg egy másikat, de egy üveg volt 4€, úgyhogy inkább egy másikat vetünk, ez "csak" 2 € volt.

De olyan jó érzés volt, hogy itt sokkal kulturáltabbak voltak az emberek, mint otthon a babakocsival szemben is. Persze beszélgettünk este egy üveg bor mellett, gyerek aludt már, hogy ez most csak átmeneti tuti, hogy mindenki ilyen segítőkész, mert vérom a feketelevest szinte, hogy mikor jön, annyi rosszat hallottam, hogy egyáltalán nem segítőkészek, de eddig nagyon örülök, hogy pozitívan csalódtam. :-)

zümyke Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1720

Szia evm!

örülök, hogy itt vagytok. na hát igen. a nyelvi nehézségek az elején vannak még, de később már jobb lesz minden. és szép lassan belerázódtok. Bois D'Arcy is kozel van Versailleshoz. Pont tegnap néztük párommal, hogy van ott egy Leclerc áruház és kicsit korbe nezunk hogy a madaras tecsóhoz képest mennyire kulonbozik.

Ha szeretnél a picúrnak bébiételt, vagy vizet, a madarasban mindkettőt megtalálod. Nekünk Vélizy a legjobb, asszem említettem is, hogy oda járunk vásárolni és az ottani áruházban szerintem nagy a választék. Így bátran merem ajánlani a madaras áruházat a kornyékben bármelyiket. Ott aztan van minden. Ha vizet szeretnél keresd a tobbi normál ásványvíz kozott, csak előtte nézd meg, hogy az üveg címkéjén szerepel e egy kisbaba cumisuveggel, vagy csak egy cumisüveg, vagy csak egy baba :D és asszem a felirat hozzá "pour bébé". Így biztos nem tudod eltéveszteni:)

Mi is vettunk olyan ásványvizet, ami babáknak is jó, de nem emlékszem a nevére.hmmm, ha eszembe jut megírom, viszont addig is a fenti opció be fog válni :)

Rossmann, DM nincs a környéken, viszont ismét csak a madarasban van minden.

Hát igen, a közlekedés az nekem is furi volt. Itt pl. a gyalogosokat nem zavarja, ha nekik még piros jelzés van, simán átmennek a zebrán és az autós nem anyázik. Sőt rám úgy néztek mint egy marslakóra, hogy mit ácsorgok a zebra mellet, pedig nekem még piros jelzés volt, az autosok meg mentek mint az orultek. :) kellett egy kis idő amíg megszoktam. azóta megyek mint a tank:) de azért alaposan körülnézek :)

Kitartás. Ha bármi van, írja bátran.

Jó éjt

punasok Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1719

Altalaban azok avizek adhatok babaknak amin van egy babafej vagy csumisuveg logo, bebikaja a lidl-ben nem igazan jo, viszont a Auchan-ban mindent megtalalsz.Nalunk a lanyok nagyon kedveltek a nestle gyumolcspureket-ami tenyleg nagyon fincsi-s a Bledina purek meg a Nestle purek eleg jok, neha amikor nincs ido fozni, nagyon jo segitseg.

En sem Rossman sem Dm aruhazat nem lattam itt kint(ez nemet lanc, nem?), tudom otthon mindenki naluk veszi a babakajat, itt ilyen nincs -legalabb is Toulouse kornyeken.

A tapszert milyet adsz a babanak?

Mivel itt ebben is van egy kis kulombseg a hazaihoz kepest, szerintem nagyobb a valasztek itt kint, mint otthon .

evm100508 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1718

Sziasztok!

Tegnap este mi is megérkeztünk Franciaországba. Jelen pillanatban még Bois D'Arcy-ban vagyunk, még nincs meg a kulcs a lakáshoz, de most a héten nagyon remélem, hogy meg lesz már, mert mennünk kéne, hogy berendezzük. Eddig tök jól elboldogultam az angolal, bár volt egy eladó a LIdl-ben, aki mondta, amit mondott, én mondtam neki angolul, hogy nem értem, erre elkezdte ugyan azt mondani lassabban... :-))) Erre odajött a biztonsági őr, és tök jól beszélt angolul. Nem is gondoltam, hogy az a baj, hogy 10€ alatt nem fizethettem bankkártyával. :-)

Úgyhogy most fedezzük fel a környéket, holnap talán már az Ikeába is eljutunk. Ma még csak kaját vettünk. Első problémánk az volt, hogy nem tudtuk, hogy itt melyik az a víz, amit baba is ihat (ők nem ihatják minden felnőtt ásványvizet az ácványi anyag tartalom miatt), úgyhogy sikerült segítséget kérnünk.

Aztán meg, hogy nagyon nagyon kevés babakaját találtunk csak. Zümyke, tényleg ilyen kevés van itt?

Egyébként itt van Rossmann vagy DM?

Ja, meg ami nagyon meglepett, hogy ilyen nincs Mo-on, hogy ahogy babakocsival közeledtem a zebrához, nem az volt, mint otthon, hogy gyorsítanak, hogy még át tudjanak előttem suhanni, hanem aki már közel volt, az is befékezett, és megvárta türelmesen, hogy átmenjek. Ez itt megszokott?

12zuz Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1717

Szerintem senki nem csodalkozik.... Mi a ferjemmel 2 evig voltunk Genfben ...es mar el is kivankozunk ujra...

pedig, csak 4 honapja jottunk..haza...Nem tudunk ujra megszokni..nem is akarunk....

Előzmény: toth0816 (1714)
BZOTYO Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1716

Jó estét!

Szabad megkérdeznem, hogy ki hol él itt, és mivel foglalkozik?

Előzmény: BZOTYO (1706)
Rufella Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1715
toth0816 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1714

Sziasztok!

Fél év után most voltam odahaza Magyar-honban,megdöbbentő milyen magas árak vannak!!És hivataloknak a segítőkészsége egyenlő a nullával!

Ki csodálkozik ezek után hogy itt jobbam érzem magam:-)

Rufella Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1713

Hm...hm..Nem Te irtad egyszer, h létezik a "coup de foudre" :D

Előzmény: Törölt nick (1710)
Rufella Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1712

Büszke vagyok ràd Punasok ! (En a te korodban még nem voltam ilyen öntudatos, ma meg màr öreg vagyok a hasonlò tüntetô reakciòkra :)

Előzmény: punasok (1708)
Rufella Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1711

A verses köteteket otthon hagytam. Itt a forumon szoktàk fölhivni a figyelmem egy-két elfelejtett versre. Köszi, àt is teszem a topikomba ! :)

Előzmény: Törölt nick (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1710

Holnap lehet beraknak a koterba; ez az élet ;a pàrodban sincs bizalom

a nok a veszted!!!!!

Előzmény: Törölt nick (1709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!