Keresés

Részletes keresés

dzogcsen Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3018
Kérdés: nem találta-e meg valaki a két revox nab adapteremet mert elhagytam. Mindid elhagyok valamit, spacc a megmondhatója, ő már tapasztalta.
Előzmény: pagrus (3012)
n.andras Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3017

Egy csokor a hétvégéről:

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3016
Tény, hogy a felvételen nagyon sok múlik, de a lánc vége sem volt piskóta, nagyon jól szóltak a SEAS kisdobozok.
Előzmény: schetl (2963)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3015
Akkor még nem volt DAB:-))))))
Előzmény: Jolida (3006)
dys-cus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3014
Köszi a kritikákat, nálam is ilyesmi jött ki: legjobb volt a 2A3 a sonidoval, utána a Kt88 pp a Sonidoval. Nekem a borstölcsér kicsitt fedett volt, meg részlet szegény, de azért ennyi pénzért nem rossz. A Nagrával viszont minden eléggé jó szólt.
Pagrusnak: Nálam külön trafó az anódfeszely, külön trafó a fűtés feszely, meg külön trafó a -Ug feszely. Meg egy külön trafócska a szilárdtest relé meghajtáshoz, meg az időzítéshez. Így már nem is olyan kevés az a trafó. Mög azé csak a dyscus féle traficsekek szóltak mindkét erősítőben.:o))
Előzmény: pagrus (3012)
dzogcsen Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3013
Szerintem is nagyon jól szólt az élő felvételnél hozta a helyszin és a koncert illúzióját, néha elgondolkodom mennyit érdemes valójában áldozni hangszórókra ha a peepper ilyen jól tud szólni.
Előzmény: gyulabátyó (3011)
pagrus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3012
A 2A3-nak két, egyenként is nagyobb tápja van, mint Dyscus-énak összesen az az egy. Nem akarom a tápokra fogni a különbséget, de ez feltűnt.
Előzmény: AudiJo (3007)
gyulabátyó Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3011
Érdekes egy holmi ez a Pepperhorn.A Ciberével meg a szúnyogcsapda erősítővel is jól szólt.Szerintem.
Előzmény: bendegúzI. (3010)
bendegúzI. Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3010
Akkor és ott, nekem is a Vacumtube erősítője és a Pepperhorn kombinációja tünt a "legemberbarátibbnak". Na jó, monnyuk nem vagyok egy kritérium a szakmában:))
spacc Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3009

és ha a doboz meglex, akkor meg majd ácsingózol dys-cus-wassra mi?

ps. Te mindent cuncorba csináx?

Előzmény: big-dewil (3008)
big-dewil Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3008
No ha má ennyire kéred, egye fene. Különben is mán többen is lehuzták, egy ide, wagy oda, mindegy.)))

Elörebocsájtom, h én kizárolag az egyutasokkal hallottam xolni.
Ami abxolut nem hátrány, ahogy olwasom itt lentebb.
Spaccra ne adj, emlékezz, h neki Otto sztatikja is annyira teccett, h egyböl haza akarta winni. Alig tudtuk lefogni a wásárlási kedwét...)))

Elöxör Wácumtube csöwije xolt a saját dobozáwal.
Na erröl a hangrol se tok mondani sok jot, de mondjuk fogjuk rá, h az általam witt CD-kböl a negyedét lejáccotta.
Hiányoltam a robbanékonyságot, a simogato mélyeket, a teret és a magasak finomságát.
Aztán bekötöttétek a te csöwid, és roxxabb lett minden. Habár nagyobb hangerön xolalt meg, de még több réxlet hiányzott.
Átkapcsoltad triodásra, mintha jött wolna wmi erö, de semmi több.

Aztán Bendi felhozta a Pepperhornt.

Ujra Wacumtube csöwije lett beüzemelwe és habár 85dB/watt az érzékenysége, egéxen jol megxolalt és wolt benne walamilyen megfoghatatlan simagato felsömély, ami nagyon teccett.
Érezni lehetett, h kéne még xufla, de ami wolt, azzal jo wolt hallgatni.
Aztán ujra bekötöttétek a tied.
Eltünt a felsömély és habár nagyobb lett a hangerö, de ugyanazokat hallottam, illetwe nem hallottam, mint a másik egyutason.

Öxxegezwe, nekem nem kéne egyik was sem, de ha ez a wálaxték csak, akkor a 3Wattos a nyerö, legfeljebb kö hozzá xereznem egy télleg jo és érzékeny dobozt.
Előzmény: dys-cus (3001)
AudiJo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3007
Nekem meg azon nem tetszett. Otthon hasonlót hallgatok és én szétesett éreztem a hangot. Vacumtube 2A3-val nekem sokkal összefogottabbnak tűnt, bár hajtásban nem tudott annyit, mint a Dyscus-é, de nekem az volt a szimpibb hang.
Abban egyértünk, hogy a Te dobozodon teljesen szétesett, nekem nagyon rossz volt azon, ellentétben a DP-el amivel szépen muzsikált, bár hajtásba kevés volt ahhoz is.
Dyscus erősítője otthon Nála szólt szépen a sztatikjával, de ezt meg csak 3 hallotuk (az egyik Ő maga volt), és persze messziről jött ember azt mond amit akar:))))
AJ
Előzmény: pagrus (3004)
Jolida Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3006
És a Kossuth rádió? :-)
Előzmény: pagrus (3005)
pagrus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3005
Akkoriban nem volt ekkora gond a digitális zaj :)))
Előzmény: spacc (3003)
pagrus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3004
Vacumtube hangfalával szépen muzsikált, talán a tápja lehetne erősebb (?)
Előzmény: krizsi_l (3000)
spacc Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3003

Ez az amiről bazseváltam neked. Mint nézegetem a BA-1 kapcsolási rajzát, gyakorlatilag semmi sem korlátozza a bemeneten a sávszélességet, bár ez könnyen orvosolható, ha az ember hajlando egy kisérletre.

Az a tapasztalásom, hogy a 70-es érában - amikor ugye nem kis markecigverseny volt - az adatok bűvöletében élt a világ, de az igazán jó, és széphangu készülékeknél mindbe meg volt az 50-70 kHz-s 12 dB/oktávos bemeneti szűrés.

Előzmény: schetl (2996)
spacc Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3002
Ne b@sztazsd a wén peczást, elvégre el volt tömődve a füle zsírral..... a lényeg, hogy nekem teccett.  :DDDD
Előzmény: dys-cus (3001)
dys-cus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3001
Na me má.
Előzmény: big-dewil (2999)
krizsi_l Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3000

Azért építettem csövest mert úgy gondolom, hogy az ilyen alektronikához nem értők, mint pl én, ezzel a technológiával tudnak hallgatható erősítőt építeni. Az alkatrészek összeválogatásávl, néhány forrasztással lehet jó hangot csinálni. Persze ennek ára van. Egyrészt nem olcsó, kényes az alkatrészek minőségére. A nagyobbik probléma mégsem ez, hanem az, hogy válogatós a ládákra. Számomra ez nyert ismét bizonyítást az erősítőd és a talin levő dobozok viszonyában.

Az Excel driveressel és a PZ3-al hallottam. Mindegyiknél eltérő módon ugyan de számomra kevésnek bizonyult a csövid nem kevés wattja. Az Excel driveressel volt a legtragikusabb. A magasak kopogóssá, zörgővé váltak. Az egész hangkép szétesett. Úgy tűnik az a pici doboz igen hajtós erősítőt igényel, szvsz a tranyósok nagyobbik felét is megfekteti. A csövid egyértelműen nem tudta uralni.

Danish Physics P.Z. 3 nál más volt a helyzet. Azzal már hallgathatóan zenélt, csak olyan "csövesen". Lekerekített a teljes tartományban. Nem tudta magát kifutni a láda.

Minkét láda olyan hajtás igényes, hogy szvsz csak extrém teljesítményű csövessel (több 100 w) hajtható ki rendesen.

Azaz száz szónak is egy a vége, nem hallottam olyan ládával melyekkel ki tudott volna bontakozni. Így bármit mondani rá mellébeszélés.

Előzmény: dys-cus (2998)
big-dewil Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2999
Jobb, ha nem irom meg...)))
Előzmény: dys-cus (2998)
dys-cus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2998
Mi az a PZ3? A csövesemhez mit szóltok?
Előzmény: n.andras (2990)
schetl Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2997
"ha a vcs-ban akarjuk akkor már megint baj lehet."

Pontosítok: ha csak az átfogó vcs-ban akarjuk, akkor...
Előzmény: schetl (2996)
schetl Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2996
Egyetértek Fefével. Drasztikusan korlátoznám a sávszélességet. A sávkorlátozást a kritikus fokozatoknál kell megvalósítani mert ha a vcs-ban akarjuk akkor már megint baj lehet. Ld. Matti Otala. Pennának lehet igaza van, a Sansui lehetett a hunyó (vagy a nagyfreki, ahonnan nézzük).

Egyébként (kisfrekvencián) nekem nagyon tetszett az erősítőd, ha szubládát építek, jó eséllyel ilyen erősítője lesz :)

Ps: viccen kívül meglepően jó volt, a Korgot meg még félretesszük.
Előzmény: pagrus (2993)
_Fefe__ Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2995

> 30 dB az sok?

Alacsony frekvenciákon nem feltétlen, 100kHz fölött már határozottan. Szerintem legalábbis. Bár az a helyzet, hogy komplett jó végfokot még soha nem csináltam :) De ha csinálnék, első kísérletre én a bemenetet mondjuk 80k-n vágnám, a visszacsatoló jelet meg mondjuk 200k körül (úgy, hogy a gain-bandwidth szorzat jelentősen kisebb legyen, mint amit a tranyók az adott konfigban biztosítanak).

Persze van itt olyan is, aki csinált már jó végfokot, úgyhogy inkább hallgatok bölcsen, csak elmondtam, miért nem szimpatizálok a rádiófrekvenciákat erősítő audio végfokokkal :)

Előzmény: pagrus (2993)
Piri Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2994
Ez egy alaktrésztemető -:))
pagrus Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2993
30 dB az sok? Klasszikus 30 éves tranyós, itt a kapcsolási rajz.
Előfok fono része:
fono
Végfok:
végfok1
végfok2
Előzmény: _Fefe__ (2992)
_Fefe__ Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2992

> Az erősítőm -3 dB-s pontja 600 kHz-nél van, intermodulációs torzítása kevesebb, mint 0,008%

No, az ilyen erősen visszacsatolt és nem visszafogott frekitartományú gépeknek szokott leginkább beb*szni a nagyfrekvenciás input, hogy finom legyek :)

Privát véleményem, hogy egy visszacsatolt erősítőt legkésőbb 100kHz környékén szándékosan meg kell fogni, hogy ne legyen túl érzékeny a nagyfrekire.

Előzmény: pagrus (2978)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 2991
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: pagrus (2987)
n.andras Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2990
Majd jövőre bezenéljük a felső szintet is rendesen, csak kell egy erősítő, ami bírja is)))   Mert szegény Pz3 mindegyiket kifektette.

_percy_ Creative Commons License 2007.09.18 -1 0 2989
:-DDDDDD
Előzmény: pagrus (2987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!