Keresés

Részletes keresés

laguna1,8 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1420

Nagyon köszönöm

megfogadom a tanácsod

Előzmény: emojnarode (1419)
emojnarode Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1419

Ha  Zvorniknál lépsz be Boszniába, egyedüli ésszerü megoldás, ha Kladanj és Olovo felé veszed az irányt - így elkerülöd Sarajevot- gyere tovább délnek Semizovac felé. Vogošća előtt menj át a Bosna hidján és a körforgalomnál fordulj észak-nyugat irányba az autóútra. Egyenesen elvisz Visokoba.

Előzmény: laguna1,8 (1418)
laguna1,8 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1418

Nagyon köszönöm sokat segítettél

de én NOVI SAD felöl megyek ZVORNIK határ átlépéssel

igy gondolom csak el kell mennem a pálya fele ??

köszi

Előzmény: Prigradica (1417)
Prigradica Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1417

A piramisok Szarajevó előtt vannak (Magyarország felől jövet), közvetlenül az autópálya mellett, ezért nem kell elfordulni semerre.

Látogathatók.

Előzmény: laguna1,8 (1416)
laguna1,8 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1416

Sziasztok

érdekelne hogy a piramisokat lehet e látogatni?

vagy lehet e látni őket valamernnyire érdemes e el utazni arra ?

Hercegnovi az úticél Sarajevó tol elfordulnék a piramisok fele

légyszi segítsetek

köszönöm

Szajci Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1415

kisbusszal voltunk utánfutóval. Lehet akkor, hogy 4,5 márka volt, és 9 oda vissza. Elnézést a téves infó miatt.

Előzmény: Prigradica (1413)
Prigradica Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1414

Lehet, hogy újra kellene installálnom a böngészőt, mert nem nagyon működik.

Szóval a díjakat, már beszúrtam egyszer, itt meg lehet nézni.

Előzmény: Prigradica (1413)
Prigradica Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1413

Hát, rosszul emlékszel (hacsak nem kamionnal voltál, mert annak a díját nem tudom).

Szóval tavaly a Kakanj - Szarajevó autópályadíj 2 KM volt, idén májustól pedig 4.10 KM

A jelenlegi díjak:

Előzmény: Szajci (1411)
emojnarode Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1412

Véleményem szerint, ha lakókocsit húzol magad után, a Zenica felé menő utat venném igénybe. Simább  különösebb emelkedők nélkül a Boszna folyó vőlgyében teherrel a kocsi mögött egyszerübb az út, mint a Tuzla felé menő kanyargós útak. Leszámitva a Szajci által is emlitett útépités rövid szakaszát más kellemetlenség nem érhet. Jó utat.

Előzmény: kulacs (1410)
Szajci Creative Commons License 2012.07.08 0 0 1411

Zenica után Kakanj felé autópályát építenek, ez lassítja az utad, de Kakanj után már autópálya, ami 9 márka volt tavaly. Talán ezért javasolta Tuzlát, hogy kikerüld ezt, de nem biztos.

Előzmény: kulacs (1410)
kulacs Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1410

Sziasztok!

Lakókocsival megyünk délnek...

Zenica vagy Tuzla felé menjek? A Viamichelin.com a Tuzla felé vivő utat javasolja.

Segítséget előre is köszönöm:

Kulacs

emojnarode Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1409

A Sarajevoba utazókat több alkalommal figyelmeztettük, figyeljenek a tolvajokra. A mai Dnevni Avaz nagy figyelmet szentel ennek a jelenségnek " pojačano prisustvo policije: džeparoši okupirali Baščaršiju"-megerősített rendőri felügyelet: a zsebesek megszállták a Baščaršiját. Ez nem tréfa, sok a vendég a városban és ott mászkál a turisták zöme, ezért aztán sok a tolvaj is, akik koldulásnak álcázva meglopják a gyanutlan bámészkodót. Gyakori vendégként mondom minden oda utazó honfitársamnak, vegye ezt komolyan, nem kell pánikba esni, de határozottan elzavarni a kolduló egyént. A kéregetés csak taktika, a társak lesben állnak. Tarsuk nyitva a szemünket.

bokor.istvan Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1408

:-)

Nézegesd csak bármikor amikor jólesik. Sokat gyalogoltam és izzadtam miattuk...

Amatőr képek, de határozott céllal, mikor elindulok ilyeneket akarok csinálni, ill remélem elémsodorja a látványt a vakvéletlen.

Ha megnézed a Róma mappát az is hasonló.

Egy magatehetetlen templomot oldalbafényképezni nem akkora kihívás ha jók rajta a fények, emberekkel máshogy van a dolog.

Emberek és hangulataik nélkül nem sokat érne az egész.

Hivatalosan mindenkitől engedélyt kellene kérni, ez így igaz, kivéve az eseményeket - rendezvényeket.

Sosem fotózok le ásítozó vagy kukázó embert, vagy effélét.

Sok sok kép van ami ember nélkül nem ér semmit de semmit sem.

Sienában a palio előkészületeit láttuk, ami az ottaniaknak a legfontosabb esemény pár évszázada.

http://www.youtube.com/watch?v=C5bHzK0c1-M&feature=player_embedded  ez nem az enyém....

Ha nem hallottál róla keress rá, rendkívüli dolog, nem is a verseny, hanem ami körülveszi. 

A sienai Contrada kifejezés is segíthet. Annyira komoly, hogy egyszer a polgármester be akarta tiltani és megmerényelték.

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/

Gondom a Budapest mappát eddig elkerülted, szerintem érdemes megnézni azt is.

üdv istván

Előzmény: emojnarode (1407)
emojnarode Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1407

István! Sikerült meglepetést okozni . Bevallom hiányoztak a képeid, de ehhez több idő kell, hogy kielemezzem, kinagyítsam, hiszen sok van. Tüzetesen át fogom őket nézni, mert nagyraértékelem képességedet és csak egy kérdést még mielőtt belemélyednék a tanulmányozásba - azokon a képeken, ahol személyeket veszel lencsevégre, meg szoktad kérdezni az illetőket, hogy mehet-e a fotózás, vagy csak úgy csett...? Nem baj, hogy nem éppen Bosznia. Gondolom alkalomadtán ez is bejön majd. Addig is köszönöm, hogy megemlékeztél rólam, jól esett.

Előzmény: bokor.istvan (1406)
bokor.istvan Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1406

off (magánjelleggel)

Múltkor tetszettek Neked a képeim, most nem Boszniában készültek az igaz, de mediterránnak mediterrán.

Jó nézegetést :-)

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/72157630418342766/

on

Előzmény: emojnarode (1405)
emojnarode Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1405

Gyere át az Utazás Horvátországba- merre topikra, megpróbálok segíteni camp ügyben.

Előzmény: thanksss (1404)
thanksss Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1404

Köszönöm, feljegyzem és ki fogjuk próbálni. :)

A szállásunk címe az még csak terv. Mi kempingezni fogunk, Kucistébe a Palme-ba szeretnénk menni, de a tulaj nem ígérte, hogy lesz hely. Nála már május elején is félház volt, míg a többi kemping még kongott az ürességtől. Orebicben a Trstenica kempingben elvileg lesz helyünk, de a Palme jobban tetszik. Úgyhogy majd a helyzet adja, hogy hol leszünk. :)

Előzmény: gyobi (1401)
gyobi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 1403

Hát ez most nem jön össze :(

Utazás Horvátorszába-merre???  topikba feltöltöttem!!

Előzmény: gyobi (1402)
gyobi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 1402

Előbb a kép lemaradt, megpróbálom újra:

Előzmény: gyobi (1401)
gyobi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 1401

Szia!

Nekünk igazából Pernán volt a szállásunk. De ez csak a helyszínen derült ki.

Az étterem Pernán a Restoran Vrgorac. Rögtön a főúton van. Mindenképpen próbáljátok ki. Nagyon finoman főznek, és van magyar étlap.

Mi a szállásotok címe?

Ez a Shangri La!!

Előzmény: thanksss (1400)
thanksss Creative Commons License 2012.07.04 0 0 1400

Most már 2 embertől hallottam csupa jót a Shangri La-ról, éreztem, hogy jó választás lesz. :)

Ajánlottatok egy éttermet  a parton amit ki is próbáltunk. - melyiket? Csak mert Mostar után nekünk is Orebic (vagy Kuciste) lesz a végállomás. :)

Előzmény: gyobi (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1399

köszi, ez nagyon informatív lett

Előzmény: gyobi (1398)
gyobi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1398

Tegnap jöttünk haza Horvátországból. Az utunk Bosznián keresztül vezetett. 23.-án  indultunk a tervezettnél kicsit később, mert nagy vihar volt nálunk. Tatabányáról indultunk 4 óra előtt valamivel. Az útvonal: M1-M0-M6-Udvar-Eszék-Samac-Sarajevo-Mostar ide fél kettő körül érkeztünk meg. Minden szabályt betartottunk. Talán 3x áltunk meg kb. 5-10 perces szünetekre.

http://www.shangrila.com.ba/site/index.php -ban szálltunk meg. Mindenkinek ajánlom, nagyon jó helyen van, le kell menni az utcáján és rögtön ott van a bazársor bejárata. Parkolás megoldott, mi mindent a kocsiban hagytuk. A legfelső emeleten voltunk, szép tiszta szoba, klima, wifi, zuhanyzós fürdő. A reggeli bőséges, svédasztalos.

A tulaj nagyon kedves, megkérdezte idulás előtt, hogy maradunk-e a városban, vagy  megyünk-e tovább, mert nyugodtan ott hagyhattuk volna az autót. Mi tovább mentünk és elmondta, hogy mit és merre nézzünk meg.

Kilenckor indultunk tovább a következő állomás Blagaj volt, nagyon szép érdemes megállni. Itt 1 órát sétáltunk. Tovább mentünk Medjugore felé, de a célpont Ljubuski melletti vizesés. Sajnos ezt nem találtuk meg így indultunk Horvátország felé. A Crvenj Grm határon mentünk át. Ezt is ajánlom, kicsi határ, semmi forgalommal. Innen Ploce kb. 30km. A déli kompot még láttuk kifutni. Ezért a következővel mentünk tovább. Orebic mellett volt a szállásunk Pernában. Ajánlottatok egy éttermet  a parton amit ki is próbáltunk. Istenien főznek és jók az árak. kétszer vacsoráztunk ott. Először 3 pizzát ettünk, 4 üdítővel és 1 sörrel 215 kunáért, a második alkalommal 2 fős tálat ettünk 2 salátával és innivalókkal és 265 kunát kértek. Orebicről Korcsulára a személyszállító hajó 15 kunáért visz. Bejártuk a szigetet. A környezet nagyon szép, a strandok szuperek. Orebic nagyon kicsi (én nagyobbra számítottam), és az árak is elég magassak. Olcsobb a szárazföld és Korcula is. Pl.1kg gyümölcs 20-30 kuna volt. A diesel 10kuna volt Orebic mellett 9.4, Peljesac-i lehajtó előtt a szárazföldön.

Kirándultunk Dubrovnikba is. Nagyon meleg volt, igy mi annyira nem élveztük. De amúgy nagyon szép és nagyon drága. Mi a belvárosban egy parkolóházban álltunk meg 3,5 órára fizettünk 60kunát.

Hazafelé nem komppal jöttünk. Így kb. 2,5 óra alatt értünk el a Metkovic-i határhoz. Utánna Mostar-Sarajevo-Samac ismét. Fél kilenckor indultunk Pernából és 18 előtt nem sokkal értünk a Samac-i határhoz. Onnan kb 1,5 óra a magyar határ.

Az út teljesen problémamentes volt. Ami a legnagyobb problémám volt, hogy nem volt rendes parkoló az út mellett, ahol a gyerkőcök szaladgálhattak volna. Illetve nincsenek mosdók az út mellett. Az úton kétszer kellet fizetnünk a pálya használatért. Horvátországban 36kuna, Sarajevó előtt 2,5 euró. A kompnál 1 autó 2 felnőtt és 2 gyerkőcre (a legkisebbre még nem kellett fizetni) kb 240kunát kellett fizetni.

Szaganaki Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1397

Évek óta folyik a disputa az útlevél-személyi témáról.

Pro forma nyugodtan elmehetsz személyivel, de én már sokszor jártam úgy, hogy valamilyen okmányt a szladiban (appartmanban) elvették. Ha az útlevelet adod le ilyen esetben akkor nyugodtam mozoghatsz még, átmehetsz pl. Horvátországba, de ha nincs másik okmányod röghöz vagy kötve :)

Vagy egy kötözködő helyi szerv nyugodtan vegye el; Te haza tudsz jönni, az meg dugja fel magának.

Számold ki 10 évre elosztva a költséget és rájössz; évi 1 korsó sör.

Előzmény: vacsigusz10 (1396)
vacsigusz10 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1396

Még egy kérdésem lenne. Neki merjek indulni személyigazolvánnyal vagy csináltassam meg az útlevelet? Herceg Noviba visz az utunk, de nem szeretnénk kihagyni a lehetőséget, hogy Szarajevóban eltöltsünk 1-2 napot.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1395

nincs mit

gps navigátorok közül csak a tomtomot ismerem, az a viamichelin által mutatott utakat meg tudja tervezni, tehát a főbb bosnyág útvonalakat ismeri, a többit nem. érdekes, hogy a tomtom netes útvonal-tervezője kevesebbet tud, mint maga a készülék.

a netes tervezők közül szerintem egyértelműen a viamichelin a legrészletesebb 

Előzmény: vacsigusz10 (1394)
vacsigusz10 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1394

Köszönöm. :)

Előzmény: Törölt nick (1393)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1393

a viamichelin megtervezi.

Előzmény: vacsigusz10 (1392)
vacsigusz10 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1392

Sziasztok!
Tudna nekem valaki mondani egy jó útvonalat a Belgrád-Szarajevó viszonylatra, sajnos az útvonaltervezők nem tudnak segíteni, gondolom Bosznia még nincs rajtuk vagy nem tudom. Valamint km-erben mekkora a távolság a két város közt? 
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Prigradica Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1391

Itt van a teljes megépítendő (szövetségi) bosnyák autópályaszakasz, pontos nyomvonal az összes híddal, alagúttal. A már megépült Kakanj-Szarajevó szakaszt már nem jelölték rajta és nincs rajta a Szerb Köztársaság területén megépült il. tervezett szakasz.

A file-t a letöltés után elmenteni és Goggle Földben kell megnyitni (ha magától nem indulna el a megnéz parancsra).

Bosnyák autópálya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!