Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Hmhmm. Na jo, de meger fel oranyi szopast, hogy kulon Audiobook konyvtarba keruljon, nem? :) Nem tudom, miert nem lehet pl. becsekkolni egy dobozt, hogy ez bizony audiobook. Ujabb remek pelda az iTunes benasagara.
Megneztem a Rockbox-ot, a legvonzobb benne a gapless playback, de nem tud videot, innentol kezdve kb. felejtos.
jaaa, hát aki tud élni ;-) bár végül is én is megtehetném, alám tartozik a rendszergazda, de nem akarom ilyennel szekálni, így is el van úszva állandóan
Majd elfelejtettem, hogy az iTunes-szel nem tudsz zenét venni Mo-n (asszem egyébként törvénytelen az akadályoztatás), én máshonnan szoktam, ami tag-elve van, mindíg volt eddig utómunka a tag-ekkel...
azért nem értettem, hogy miért hoztad fel (nekem is windows-om van) mert ez egy MAC vas, saját szoftverrel, tehát csak azt nem értettem, hogy miért szidod a windows-t.
Persze, majd azért újragrebbelem az összes cd-met... Mint mondtam, nem vagyok időmilliomos....
Én sem vagyok oda az iPodtól, az iTunes sem lett a szívem csücske. Ha egyszer kipurcan inkább körbenézek az iRiver vagy iAudio cuccok között. Addig is felrakom a Rockbox-ot. :)
Miért ne keverném ide a windowst, ha nekem az van és azzal használom az ipodot? Miért tageljek, ha a cd-röl beolvasott vagy az itunes-ról vett zenéknél nem kell?
tavaly laptoppal és vetítővel mentünk nyaralni hajdúszoboszlóra, az is zsír volt :) ha monnyuk akkor a tv kábelen kívül vennék egy photo adaptert is, akkor nem kéne laptop-ot vinnem, mert a 60 gigára elférnének a fényképek is, amiket csinálok napközben... :)
En altalaban a Podomra pakolt SpongeBob resszel vagok fel a csajoknal, ajanlom. Egyebkent a lenyeg a TV kabel szerintem, elviszed nyaralni 15 filmmel meg egy fali toltovel, aztan nem unatkozol estenkent. (Persze nem voltam nyaralni, miota megvettem, de megtehetnem!:)
Kaptam egy Hitchhiker's Guide to the Galaxy-t mp3-ban. Ebbol kellett valahogy audiobook-ot csinalni. Az audiobook formatum azert jo, mert tudsz bookmarkot rakni bele, es kesobb onnan hallgatni tovabb, ahol abbahagytad. Letezik elvileg valami .aa formatum is, de errol nem sok infom van. Elso lepesben probalkoztam siman .m4b-re nevezni az .mp3-at, es feldobni iTunes-szal, meg se mukkant. Aztan korulneztem, mi is ez az .m4b. Valojaban ez a reszben Apple altal fejlesztett AAC codec, amibe elvileg az iTunes tud konvertalni. A help le is irja, hogyan, de nekem nem volt hajlando. (Ha CD-n van audiobook-od, ami Magyarorszagon meg eleg ritka, akkor lehet, hogy mukodne, de mp3-bol nekem nem ment.) Kovetkezo lepes: Wikipedia es Google. http://www.apple.com/quicktime/technologies/aac/ http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Audio_Coding Eszerint a Nero Digital Audio nevu uj parancssoros cucc tud konvertalni wav-bol. Tehat lame-mel dekodoltam az mp3-at wav-ba, majd raeresztettem a Nero-t. 11472 mp alatt konvertalt 179M mp3-bol 210M-s m4b-t. (3:11:12 hosszu a cucc, a koztes wav 2G korul jart) Tehat rohadt lassan, ezalatt teljesen lefogta a nem epp gyenge gepet. Az iTunes-ba behuztam, majd voilá, a Podon szepen megjelent az Audiobooks menu alatt, es valoban, ha kilepek majd vissza, megjegyzi, hol tartottam! :) Itt vannak .m4b konyvek kiprobalni, feldobtam a Tom Sawyer-t, kicsit gyenge a minoseg, de azert hallgathato. http://www.freeclassicaudiobooks.com/