Hello szucsati,
en is most voltam kinn a teruleten.
nemcsak a daruinfod volt rossz, hanem az is hogy fodem van. Azert ott meeg nem tartanak. :)Fodemallvanyzat az mar van de en meeg fodemet nem lattam. Ebsik mondjal valamit a kepek alapjan jol mondom-e, de en nem lattam betont csak fat a fodemben.
szucsati legyszi innen tedd at a kepeket a honlapodra.
Aki nem akarja kivarni mig szucsati atrakja a kepeket az ugyanitt egybol meg is nezheti a mostani helyzetet. Szoval 3 daru van.
Elnézést, ha esetlegesen cseszegetésnek tűnnek a megjegyzések, de azért engedjétek meg, hogy hozzáfűzzek valamit. Nem tudom, hogy Ti hogy választottátok ki, hogy melyik lakóparkban vesztek lakást, de mi először az interneten néztünk körül után vettük nyakunkba a várost.
Mivel még csak az elő ütemnél tart az értékesítés, szerintem igenis nem huszadrangú kérdés a honlap frissítése.
Azonkívül az ott megjelenő információkkal magukat is tehermentesíthetnék, mivel így a betelefonálások és az értékesítési irodába történő megkeresések csökkennének.
Nem tisztem megvédeni a cp-seket, meg az értékesítőket (ők tartják karban a honlapot), de fontosabb dolguk is akad, mint a szájt információ-tartalmának folyamatos aktualizálása. Engem pl. nem zavarnak a pontatlan alaprajzi adatok, amíg az építkezés megfelelő ütemben halad (khm), amíg az az elsődleges. Mert sokra mennénk egy hiperpontos és csillivilli honlappal, ha az építkezés még mindig állna. Szóval vannak fontossági sorrendek, és ebben a honlap hátul áll.
Az más kérdés (nevezzem mondjuk "etikai"-nak, vagy "igényszintet tükrözőnek", vagy marketing szempontból bénának), hogy ha már egyszer létrehoztak egy portált, akkor azt illendő lenne frissítgetni, mert a cég renoméját némileg rombolja pl. a fél éves "friss hírek" rovat. Nagyon helyes, hogy ezügyben azért már történtek lépések - még ha nem is nagyok, azért mégiscsak lépések.
Szóval szerintem nem kell csesztetni őket - én legalábbis nem fogom -, csak azért, mert nem naprakész a honlap.
Különben is, a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik, pelikán elvtárs.
Az a 4-6 mondat is sokat jelent egy fél éve nem frissített honlapon, s ha jól olvasom, akkor a C épületbeli alaprajzok is felkerülnek végre, bár én még nem látom.
Majd szombaton megnézem, hogy mi történt a daruval. Nem sokat használták a felépítése óta ...
Sziasztok,
Keztem már megnyugodni a falak növekedésének örömteli látványa miatt. Remélem a daru lebontása csak átköltöztetése okán van...
Honlap frissítés: arra a 4-6 mondatra gondolosz a Hírek rovatban? A lakás négyzetméterek a "D" épület tekintetében mit sem váloztak. Pedig a miénk is összement honlap információihoz képest.
[...] A Magyar Külkereskedelmi Banknál nem volt ekkora roham – derült ki tegnapi sajtóbeszélgetésen. A kereslet kiegyensúlyozott volt, mert a támogatott hitelek mellett sokan vettek fel lakásra piaci eurókölcsönt, ami az MKB egyedi terméke. Az eurókamatokkal nyújtott hitel forintban 12-13 milliárd forintot tesz ki – mondta Szabó Aladár. Hozzátette, hogy a hitelt júliustól még vonzóbbá teszik, mivel 0,5-0,8 százalékot lefaragnak a mostani 6,7–7,7 százalékos kamatlábból. [...]"
Elmentem az épitkezés mellet, hááát kéjmámor, sőőőt spéci kéjmámor. :) Le a kalappal, csak így tovább!! Lelki szemeim előtt már emeleteket láttam a magasba emelkedni...
A lakáscélú támogatásokról szóló 12/2001 (I.31.) Kormány rendelet 13.§. (2) bekezdése alapján a kiegészítő kamattámogatás irányadó kamata 2003. júniusára vonatkozóan:
-- változó, illetőleg a legfeljebb egy évig fix kamatozású kölcsön esetén a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy aukcióin kialkult átlaghozamok elfogadott mennyiségekkel súlyozott átlaga 6,45 százalék,
-- az egy évnél hosszabb időszakra fix kamatozású kölcsön esetén ugyanezen időszakra vonatkozó 5 éves futamidejű államkötvények aukcióin kialkult átlaghozamok elfogadott mennyiségekkel súlyozott átlaga 6,36 százalék.
(www.akk.hu)
Talán a (3) bekezdés is fontos:
"(3) A kiegészítő kamattámogatás a (2) bekezdésben [lásd (799)] meghatározott állampapírhozam 2 százalékponttal csökkentett mértéke, amely a támogatott kölcsön adósának törlesztési terheit csökkenti. Amennyiben a hitel forrása a 12. §-ban meghatározott támogatott forrás, akkor a kiegészítő kamattámogatás a (2) bekezdésben meghatározott állampapírhozam 3,5 százalékponttal csökkentett mértéke. A támogatott kölcsön adósának törlesztési terheit csökkentő ezen kamattámogatás havi összege legfeljebb az ügyleti év kezdetekor fennálló, még esedékessé nem vált tőketartozás után számított összeg 1/12-ed része."
Ha jól értem, akkor
6,45+4 a kamat, ebből fizet az állam 6,45-2: azaz marad 6%. Sajnos a 12. § nincs előttem, ezért a 3,5 nem tudom mire vonatkozik, de ebben az esetben ez 7,5%.
Megpróbálom a módosítást összevágni (vagy megkeresni) az eredeti rendelettel és közzé tenni.
amit irtal az az a) es b) pont csak a Jelzáloglevelek kamattámogatásara vonatkozik.
A Kiegészítő kamattámogatásra pedig ez a mervado ha tovabbolvasod a rendeletet:
"a támogatás időtartama alatt a kamat és a törlesztés folyamán - a szerződésszegést, valamint jelzáloglevéllel történő finanszírozás esetén az előtörlesztési díjat kivéve - bármilyen címen felszámított költség és egyéb ellenszolgáltatás együttes éves mértéke nem haladja meg
a) a változó, illetőleg a legfeljebb egy évig állandó kamatozású kölcsön esetén az AKK Rt. által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 12 hónapos névleges futamidejű diszkont kincstárjegy aukcióin kialakult átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagának 4 százalékponttal növelt mértékét,
b) az egy évnél hosszabb időszakra állandó kamatozású kölcsön esetén az ÁKK Rt. által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott ötéves névleges futamidejű államkötvény aukcióin kialakult átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagának 4 százalékponttal növelt mértékét."
Most mar csak az a kerdes hogy ez a mertek mennyi az a) es a b) pont eseteben.
Aki tudja az irja meg! :)
"ügyleti kamata és a támogatás időtartama alatt - a szerződésszegést, valamint az előtörlesztési díjat kivéve - bármilyen címen felszámított költség és egyéb ellenszolgáltatás együttes éves mértéke
a) új lakás építése, vásárlása esetén legfeljebb 5 százalék,
b) használt lakás vásárlása, lakásbővítés és lakáskorszerűsítés esetén legfeljebb 6 százalék."