Olvastam, hogy van buszmenetrended Thessalonikibe, és szeretnélek megkérdezni, hogy eltudnád-e küldeni nekem is, mert nagyon érdekelne a város egy kis magánkirándulásban.
Hát, egy kicsit talán problémásabb, mert sok utazási iroda lefoglal egy csomó helyet egész nyárra. Pont emiatt Sarti már nem az, ami 7-8 éve volt, és szerintem maradj csak a szigeteknél. Persze attól még lehet szállást szerezni egész nyáron, hétvégente nyilván az ilyen helyek betelnek, mert jönnek a görögök is. Hétközben könnyebb.
Július elsején érkezem Sartiba. Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet ott helyben önállóan szállást szerezni. Kitől, hol érdeklődjem, inkább görögöktől magánszállások iránt vagy maradjak az utazási irodáknál?
Az árakról is szívesen hallanék. Nem vágyom luxusra. Egy szoba vagy egy középkategóriás apartman két személyre tökéletes volna. Esetleg hosszabb ideig maradnék, nem csak egy hétig.
Légyszi írjon, aki ismerős a környéken, esetleg kint dolgozik vagy próbálkozott már hasonlóval.
Görögül és angolul beszélek, szóval nem probléma ha nem magyarul kell tárgyalni.
Sziasztok!
Az idei árak engem is érdekelnének! Tudja valaki mennyi a buszjegy Sartiból Thessalonikibe? Menetrendet már szereztem, de árat sehol sem találok. Köszi előre is a segítséget!
Ági
Hát tavaly mi is megjártuk. Szintén "sötét" árus (bocs, nem akarok rasszistának tűnni, de az), árult festményeket. Ált. a szórakozó helyek, éttermek teraszán. Annyira agressziv és rámenős volt, hogy a végén vettünk egy pocsék mázolmányt, ami ráadásul nyomtatott alapon festett, csak hogy megszabaduljunk végre. Úgyhogy gondolom hasonló dolgokra idén is számitani lehet.
Szia!
Egy tavalyi "élményemet" megosztanám veled!
Egyik este séta közben úgy döntöttem megveszem az otthoniaknak az ajándékokat.Nagyon sok ugy. plédről árulós fazon van a sétáló utcán.Az egyiknél megláttam egy maszkot ami megteszett(egy haverom ezeket gyűjti).A srác afrikai volt de legnagyobb meglepetésemre egész jól beszélt magyarul.A maszk ára 50 euro volt.Öt perc után már sikerült 30 euroig lemenni.Megvettem.Abban a tudatban,hogy milyen jó üzletet kötöttem boldogan sétáltam tovább.És aztán két sarokkal távolabb betértünk egy ajándékboltba,ahol megdöbbenésemre egy kétszer akkora maszk(szebb is volt) 18 euroba került!!!!Két sör után tudtam csak megnyugodni!
Egyébként minden OK volt!Ez volt a tanulópénzem!
Be carefull!!
Csak azért féltem egy kicsit, mert furcsa volt, hogy amikor lefoglaltuk a szállást az Apollon Travelnél, pontosan meg tudták mondani, hogy a Kosmas-ban melyik lesz a szobánk, viszont a Viennás szobánkat nem tudták megmondani, hogy milyen fekvésű, csak azt, hogy az első emelet! Gyanús volt, hogy netán valami kis eldugott, zajos szobát kapunk! A zuhanytálcának örülök, mert tavaly a Salatasban nem volt valami jó a "lyuk"! :-)
Már csak 32-őt kell aludni és irány SARTI!!!!! :-)
...ja és nem zajos, mert nem a központban van, de minden elérhet távolságra van. Nagyon jó kis hely! Jól fogod érezni magad! xerintem !!! Ha kérdeznél még kérdezz! Örülök, mert így előjönnek nekem is az emlékek ! :)))
Nem, az első emeleti szobákon nincs mit titkolni! Mindegyik erkélyes, és műanyag asztal és székek is vannak kitéve.
Igen, van zuhanytálca. A wc. is ott van közvetlenül a zuhany mellett, a víz mehet, ahova akarod, mikor pancsikolsz. Az apartman maga nagyon jó helyen van. Nézd meg a térképet amit lentebb belinkeltem valakinek! A szemközti ház is emberi távolságban van. A ház mellett egy Blue café nevezetű kávézó van, sohasem zsúfolt, és fini frappét ihatsz náluk. Inkább a görögök járnak oda, mert a magyarok , beljebb mennek, a falu központjába, az általuk felkapottabb helyekre.
Mi is a Viennába megyünk, bár nekünk nem mondta meg az Apollon travel, hogy milyen szobába, csak azt mondták, hogy az első emleten lesz!
Tavaly a Salatas-ban voltunk, nagyon jó volt, egyedül a fürdő volt kicsit vészes, mert nem volt zuhanytálca, csak a fürdő közepén egy "lyuk", ahová lefolyt a víz!
Azt kérdezném, hogy a Viennában a szobákban van zuhanytálca? Illetve (mivel nem mondták meg a szoba fekvését) hogy vannak-e ott az első emeleten olyan szobák, amik "eltitkolandóak", mert pl zajos étteremre néz, vagy a szembe szomszéd erkélye túl közel van, ... stb???
Küldök még kéet meg egy térképet is. A térképen úgy emlékszem a 31-es blokkban van a Vienna. mint látod, nem közvetlen a tengerparton van, a tengert ezért az oldalsó erkélyekről látni, nem a tengerrel párhuzamos utcafrontról.
Köszi az infót!
Mi elvileg az emeleten leszünk és azt ígérték, az Apollónnál, hogy még a tengert is fogjuk látni az erkélyről. Majd kiderül.
Még egy kérdés, ha valki tudja, mi szeptember közepén megyünk, akkor milyen ott az idő? 2 éve Szantorinin ugyanebben az időben majd meg főttünk, igaz az jóval délebre van.
Én voltam a Wienna apartmanban. Nagyon jó helyen van, minden megtalálható a közelben. A pékség is közel van , ahonnan reggelente mennyei illatokat hoz a szél.
Maga az apartman átlagos, egyszerű felszereltségű. Tányérok evőeszközök fazék serpenyő van, ezen kívül főzőlep, hűtőszekrény. A zuhanyzó együtt va a wc-vel, erkély minden apartmanhoz tartozik. Mi anno alagsoriban voltunk, mivel akkor a gyerekek ingyenesek voltak. Hát az nem volt azért egy nagy élmény. Házon belül is nagyok a különbségek az apartmanok között.
Sarti Olyan pici hely, hogy nincs reptere. Tessaloniki van a legközelebb hozzá. Oda indul Malév gép, sőt ha szerencséd van, még fapados is. Tessalonikiből, viszont távolsági járatok mennek Sartira. 130 km a táv.