Keresés

Részletes keresés

4umos Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6319
nem sértettél meg, legalább is engem, és még csak nem is haragszom, mert nem vagyok az a haragtartó típus, de azt nem szeretem, ha valaki egy fórumon szándékosan balfékeskedik csak azért, hogy egyedüli "gerillaharcosként" szembemenjen a többiekkel.  és még csak nem is igaz, hogy csak a többség véleménye lehet a jó döntést. jogodban áll másképpen látni a dolgot, és még csak nem is kell elfogadnod a többség véleményét. inkább tiszteletben kell tartani, és igazából ezen van itt a hangsúly. lehetsz te egy nagyon kellemes társaság is akár, hiszen így látatlanban nehéz elkönyvelni valakit rossznak, de ebben a buszos témában kicsit mellé céloztál. de sebaj, nincs harag. zárjuk is itt le ezt a témát, sztem túlpörgettük már jóval, mint amennyit megérdemel.
Előzmény: feanorthegreat (6317)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6318

Szerintem minden érv pro és kontra szubjektív, ugyanis, mint már említettem, mindannyiunknak más és más a fontosabb.

A Death On The Road kapcsán nemtom, mi van...

Előzmény: feanorthegreat (6316)
feanorthegreat Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6317

A Dream Theater-t én sem szeretem, de nagyon tisztelem Őket a zenei tudasuk miatt, így szívesen kimentem volna a koncertre.

A többi dologra nem reagálok, mert elfajultak itt a dolgok. Ha bárkit megsértettem volna attól bocsánatot kérek, és ezentúl elfogadom, hogy csak a többség véleménye lehet a jó döntés!

Előzmény: Adamwarlock (6315)
feanorthegreat Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6316

Bizonyára láttad, hogy a kötekedés szót idézőjelbe raktam. Mivel első kérdésemre nem kaptam értelmes érveket a busz mellett, így megkérdeztem még kétszer. Utána írtatok értelmes véleményeket, én meg leírtam az enyémet. Ennyi...

Nem tudjátok, hogy megjelenik-e valaha még a Death On The Road DVD? A Headbangerben azt az infót kaptam, hogy visszahívták mert szar volt a minősége.

Előzmény: Vagdalthús (6313)
Adamwarlock Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6315
Figyelj, ezt az egészet te kezdted, azzal, hogy mi miért vagyunk ekkora gyíkok, hogy busszal megyünk, mikor kocsival olcsóbb. Mi elmondtuk, az érveinket, hogy sör, biztonság, kényelem, hangulat... Te, meg egy teljesen érthetetlen oknál fogva nem tudsz leszálni a témáról...ez a mi döntésünk, el nem tudom képzelni, hogy valakit ennyire zavarjon, hogy számára (szinte) idegen emberek merészelnek nem kocsival jönni. Te kezdtél ez személyeskedni, amikor behoztad ezt a tapasztalt vezető dolgot, amit szintén nem értek, mert mitől lenne az kevésbé tapasztalt, aki kicsivel több pénzt ad ki azért, hogy ne kelljen 700km-t vezetnie. Az meg szerintem végképp pofátlanság, hogy előhozakodsz azzal, hogy mi csak piával tudjuk jól érezni magunkat. Nem láttál még egyikünket sem bulizni, nem tudod milyen mértékben fogyasztunk alkoholt, és hogyan.Ráadásul senki sem mondta, hogy halálrészegre akarja inni megát. Az a te bajod, hogy nem szereted a sört, senki nem kéri számon, de ez nem indok a kocsi mellett. Szerintem, eleve az, ha valki úgy megy el a kedvenc bandája koncertjére, hogy nem lát a részegségtől, az hülye, és szerintem a topic tagjai is osztják a véleményem. SZóval nem értem az indítatásod, hogy mi ez a küldetés az autóért. Menj azzal, mi busszal, de ne várd, hogy leboruljunk eléd.(És nem szeretem a Dream Theater-t!)
Előzmény: feanorthegreat (6312)
t-m Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6314

Én már írtam vagy huszat egy év alatt a Multimédiának, de nekem

egyetlen egyre sem válaszoltak!!!!!!

Persze lehet, hogy nem a legjobb "(www.muco.hu) oldalon megadott

levelezési" címekre küldöm.

Próbáljátok ti is, hátha valakinek válaszolnak az állítólagos Bozsik stadionba való fellépésről! 

Előzmény: Adamwarlock (6311)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6313

Sértődöttséget érzek a hangodban, teljesen feleslegesen.

Pár hozzászólással lentebb azt írtad: volt értelme a kötekedésednek, ugyanakkor többen letámadtunk.

Egy: te nem kötekedtél, hanem feltettél egy kérdést, hogy miért favorizáljuk a buszt. Bár ha kötekedésnek szántad, az gáz... már bocs....

Viszont az arra válaszként érkező hozzászólások sem letámadások voltak, hanem érvek: miért favorizáljuk a buszt.

Kár lenne elvinni a dolgot a személyeskedés irányába, szerintem épp ezért még most kellene elfojtani a dolgot. Itt -tudtommal- senki sem ellensége a másiknak.

Mindenki úgy megy, ahogy akar és persze tud, a saját fontossági sorrendje alapján. A lényeg, hogy ott legyen és érezze jól magát.

Előzmény: feanorthegreat (6312)
feanorthegreat Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6312

Na sziasztok!

Öröm látni, hogy mindenkinek volt ideje beírni a fórumba, végre van itt egy kis élet. Tulajdonképpen én csak a buszos út ellen írtam kifogásokat, de Ti az utobbi néhány beírásban engem személy szerint támadtatok, ezt nem teljesen értem miért van, mivel nem is ismertek. Szerintem az, hogy csak alkohol befolyása alatt lehet jól érezni magatokat egy koncerten kb. akkora előitélet, mint hogy akinek hosszú haja van és heavy metalt hallgat az csak primitiv állat lehet. Na ugye, hogy igazam van srácok?

Kedves 4umos kolléga! Szerintem nem Te fogod nekem megmondani, hogy miben vannak hiányosságaim. Ha Téged nem fáraszt a városi dugóban való autózás, az a Te dolgod. Érdekes módon az általam ismert embereket fárasztja, de Te biztos sokkal tökéletesebb embereket ismersz nálam! Így jártam...

Amúgy pedig inkább azt mondjátok meg, hogy tudjátok-e a június 6-i Dream Theater koncertet a Pecsába. Erről akkor most lecsúsztunk.

Ja most jut eszembe... A Wisdom gitárosa a Kovi is velünk jön Ostravába, és képzeljétek Neki megfelel az autó... Micsoda szar alakok vagyunk mi...

Előzmény: nomad von Fblodilovich (6308)
Adamwarlock Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6311
Ki szervezi a Maident a Bozsikba? A Multimédia? Dobni kéne egy e-mailt nekik, hogy igaz-e a hír.
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6310

:-)))

Ez nagyon ült!

Egyébként feanorthegreat fórumtársunk érvei is elfogadhatóak, sőt reálisak, csak épp azt hagyja figyelmen kívül, hogy az a megközelítés, ami az övé, kisebbségben van, a többség más prioritások szerint készül erre az eseményre, ennyi.

Előzmény: Adamwarlock (6302)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6309
Szervezni kellene egy közös ráhangolódást :-))
Előzmény: sanya122 (6300)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.04.10 0 0 6308
Én már veled ellentétben vittem haza kocsival külföldi koncertről cimboráimat. Késő éjszaka, nem teljesen józanul, a koncerttől fáradtan vezetni sok száz kilométert nem volt egy örömmámor, hogy finoman fejezzem ki magam. De miért nem tudsz végre túllépni ezen? Amint látod másoknak más igényei és szempontjai vannak, fogadd el szerintem. Akármennyire is csűröd-csavarod ezt a témát, úgysem fogsz már senkit meggyőzni, és kezd már nagyon unalmas is lenni.
Előzmény: feanorthegreat (6301)
t-m Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6307

Lehetne már komolyabb info erről a 09.19-ei "állítólagos"magyar fellépésről.

Ostrava már biztos, de én mégegyszer is megnézném őket mind 2003-ba!

A www.maidenaustria.at fórumján találtam valami beirást erről!!!

"Laut Gerüchte Maiden spielt 19.09. in Budapest, Bozsik Stadion.

Info kommt von einem internen Organiser des Stadion "

Az Ostravai utazásról meg annyit, hogy én azt gondolom mindenki el tudja dönteni hogy mivel megy.

Mindegyiknek van előnye hátránya.

Mi voltunk többször kocsival úgy, hogy van tapasztalat is kb. ilyen távolságba meg még messzebb is!!! Nem is szuper autóval hanem GOLF I. disel-el.

Pl.: Graz,Prága,Debrecen...  Kiindulási pont Győr volt.

Hazafelé mindig más vezetett mind odafelé!

Persz ez csak akkor oldható meg ha van a társaságba olyan aki bevállalja!

Egyébként az én véleményem is ennek ellenére összeségében az, hogy a busz

jobb megoldás.

(Az oda út még csak rendben van, de haza felé a sofőr mellett min 1főnek figyelni kell, nem aludhat bármi történhet és ezekben az éjszakai órákban a legfáratabb az ember pláne ha van előtte 300km megtett út és egy koncert)

Az útazás módjáról még nem döntöttünk, de egy biztos találkozunk Ostravába!!!

Előzmény: grobpote (6241)
4umos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6306

"De akkor kb. 2-szer annyiba került volna az autózás, ráadásul tél lévén kiszámíthatatlanok voltak az úviszonyok. "

pedig azt hittem eddig, hogy egy gyakorlott sofőr minden időjárási körülmény és útviszony mellett jól tud vezetni... biztos nem jól tudom/tudtam. na, majd jól utánanézek ennek is!

4umos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6305

ha neked a "kötekedés" a célod egy ilyen fórumon, akkor az elég szomorú, de ha ez jó/jobb kedvre derít, ellentétben az alkohollal, amiből egy kortyot sem ittál még, akkor "egészségedre"... és ha tényleg nem ittál még egy kortyot sem belőle, tartsd is meg ezt a töretlen sorozatot, mert gyanítom, hogy annak ellenkezője csak mégrosszabb hatással lenne rád, és sokkal butább dolgokat írogatnál ide be a fórumba.

"aki 2x350km vezetéstől elfárad, az nem hiszem hogy gyakorlott sofőr lenne, a városi őrület után az országúti vezetés kifejezetten pihentető"

kb. ennyiből látszik is, hogy mennyit vezethettél életedben, de gyanítom, hogy közel megegyezik azzal a mennyiséggel, amennyi alkoholt eddig elfogyasztottál. ugyanis, egy országúton és/vagy autópályán sokkal fárasztóbb a vezetés a monotonitás miatt. városban mindig történik rengeteg minden, amitől a figyelem nem nagyon lankad. (ha más nem, de a lámpák váltakozása, a sűrű forgalom stb.)

"az autóban szintén fantasztikus hangulat tud lenni, az nem létszámfüggő"

hát, ebből meg az jön le számomra, hogy még igazán bulizni sem szoktál. ezek szerint neked ha Ostravában csak 4 ember ugrabugrálna a Maiden-en, akkor az ugyanolyan jó buli lenne, mintha 25000-en...???? hogy egy jó buli nem létszámfüggő?????!

látom még vannak hiányosságaid rendesen ez élet számos területén, /nem mintha nekem nem lennének, félre ne értsd!!!!!!/ de legalább ne fednéd fel itt mindenki előtt ilyen nyílvánvalóan! sztem nagyon ne is reagálj most erre, nehogy még több is kiderüljön!

Trooperoby Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6303
Ne haragudj, nem akarok kötekedni, de visszafordítottad a dolgot: nem mások kérdőjelezték meg azt, hogy Neked érdemes-e autóval menni, hanem Te értetlenkedtél, hogy más miért akar busszal menni!!

Lehet azért, mert aki megengedheti magának az autót, annak a busz sem lesz kibírhatatlanul drága, a hangulat pedig szerintem is összehasonlíthatatlan..., mert nem sokszor fogsz életedben huszonvalahány Maiden fan-nal összezárva utazni.
Szerintem jó érzés látni a másik örömét, főleg ha annak tárgya Neked is kedves.
Innentől pedig létszámfüggő az élmény nagysága:)

Én például kifejezetten nem akartam autóval menni, mert én, mint sofőr nem jöhetek szóba, mert nálam a létszám és elfogyasztott sör, de főleg bor mennyisége nagyon is kihat az élményindexre :), másra pedig nem bízom magam ( nem nagyképűségből ) egy külföldi útnál ( hiába van ilyen közel ), ha az oda- és visszaút között Iron Maiden koncert is van...

Szerintem ugyanis nappali 700 km vezetés is lehet fárasztó, de ha az oda- és (éjszakai) visszaút között hosszú órák telnek el, ráadásul részben Iron Maiden koncerttel, na az már igenis fárasztó a végére.
Azért nem playstation-ről van szó, élőben végig koncentrálni kéne! :)

Most pedig verem a fejem a falba, mert mire megtudtam, hogy lesz szervezett busz, már elfogytak a színpad előtti jegyek és ez nekem nehezen emészhető!! :)

Mindenki azzal megy, amivel tud és akar, örüljön, hogy átélheti!

Jövőre remélem itthon csápolhatunk a Caught Somewhere in Time-ra :)
Adamwarlock Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6302
Tökéletesen megfogalmaztad: Az autózás a maidenre az antialkoholista, tapasztalt sofőröknek való, akik rohadt jót buliznak vezetés közben. Hajrá!
feanorthegreat Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6301

Látom érdemes volt egy kicsit "kötekedni", mert lám írtatok értelmes indokokat. Ha már így nekemugrotattok szeretnék reagálni rá.

a koncert napján sok dolgom nem lesz szóval időm lesz a "zötykölődésre"

sajnos ezt én nem mondhatom el magamról, hétköznap lévén remélem, hogy egyátalán el tudunk menni

- nem fáradok el a vezetésben, legfeljebb a buszsofőr

aki 2x350km vezetéstől elfárad, az nem hiszem hogy gyakorlott sofőr lenne, a városi őrület után az országúti vezetés kifejezetten pihentető

- fogok tudni sörözni, de ha saját kocsimmal mennék, aligha

sörözés nálam nem probléma, még soha egy korty alkoholt nem ittam

- buszban bármikor felegyenesedhetsz menet közben is (személyautóban??) ha elfáradtál az ülésben, szóval kényelmesebb

a buszok ülése kb annyira kényelmes mint a repülőkké, mindekettő szar. Kocsival meg, ha valaki folyó ügyeket akar intézni akkor meg lehet állni bárhol, és csak a másik 3 emberrel kell megbeszélni, nem tizenkilenccel. Amúgy meg egy középkategóriás autóban 4 -en utazni szerintem nagyon kényelmes.

- egy buszt, már csak a méretei miatt is biztonságosabbnak tartok egy személyautónál. (sajnos olyat még nem láttam, hogy egy busz vs. személyautó "küzdelméből" a személyautó jött volna ki győztesen.

Ez a legnagyobb baromság. Ennyi erővel soha ne ülj autóba, menj mindig busszal. Ráadásul a buszon nincs biztonsági öv, balesetkor mindenki repül mint a győzedelmi zászló.

- arról nem beszélve, hogy nem tudom te utaztál-e ilyen közös buszúton, (nem bkv-ra stb. gondolok) ahol az ottlévőknek egy és közös volt a célja, de tényleg nagyon jó hangulatú tud lenni

az autóban szintén fantasztikus hangulat tud lenni, az nem létszámfüggő

Amúgy meg mindenki természetesen azzal megy amivel akar. Párizsba pld. mi is repülővel mentünk novemberben. De akkor kb. 2-szer annyiba került volna az autózás, ráadásul tél lévén kiszámíthatatlanok voltak az úviszonyok. De most nyár van és Ostrava nagyon közel van.

F.

Előzmény: 4umos (6295)
sanya122 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 6300
mi egy 7 fős csapattal indulunk ki Ostravába, szállást is foglaltunk már.
és igen, kiba sok magyar lesz kint, ez tuti: ))
Előzmény: 4umos (6250)
seabeast Creative Commons License 2007.04.08 0 0 6299
Jegyek megrendelve,a 8000 forintos állóak és a buszon is foglaltam két helyet. Van valakinek még ilyen jegye?
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6298
Késő este várható válasz csak, nekem eddig 2x írtak vissza, s mindkétszer 9-10 körül.
Előzmény: 4umos (6297)
4umos Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6297
ja, én is írtam nekik már mail-t és jeleztem 2 főt! :-D
Előzmény: Vagdalthús (6293)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6296
"- egy buszt, már csak a méretei miatt is biztonságosabbnak tartok egy személyautónál. (sajnos olyat még nem láttam, hogy egy busz vs. személyautó "küzdelméből" a személyautó jött volna ki győztesen.

- arról nem beszélve, hogy nem tudom te utaztál-e ilyen közös buszúton, (nem bkv-ra stb. gondolok) ahol az ottlévőknek egy és közös volt a célja, de tényleg nagyon jó hangulatú tud lenni"

Megfogalmaztad a két -számomra- legfontosabb érvet, ez így pont kerek.

Előzmény: 4umos (6295)
4umos Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6295

- a koncert napján sok dolgom nem lesz szóval időm lesz a "zötykölődésre"

- nem fáradok el a vezetésben, legfeljebb a buszsofőr

- fogok tudni sörözni, de ha saját kocsimmal mennék, aligha

- buszban bármikor felegyenesedhetsz menet közben is (személyautóban??) ha elfáradtál az ülésben, szóval kényelmesebb

- egy buszt, már csak a méretei miatt is biztonságosabbnak tartok egy személyautónál. (sajnos olyat még nem láttam, hogy egy busz vs. személyautó "küzdelméből" a személyautó jött volna ki győztesen.

- arról nem beszélve, hogy nem tudom te utaztál-e ilyen közös buszúton, (nem bkv-ra stb. gondolok) ahol az ottlévőknek egy és közös volt a célja, de tényleg nagyon jó hangulatú tud lenni

de egyébként te komolyan nem érted, pedig már egyszer én is elmagyaráztam a kényelmi és egyéb oldalait a buszútnak. de oké ezt is elfogadom, megértem, csak azt nem, hogy mi a faszért zavar téged, hogy mások a buszt és nem a kocsit választják????? aki busszal akarm enni az megy azzal, aki meg kocsival akar menni, az megy kocsival. ez ilyen egyszerű, nem tudom mit kell ezen problémázni?! nekem van rá 7000 Ft-om simán, ha nem lenne, hidd el nem ezt választanám. ennyi.

Előzmény: feanorthegreat (6291)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6294
Vagy viszem a Süsü a sárkány DVD-met... a hazaúton abban a hangulatban tökéletes lesz :-))
Előzmény: Adamwarlock (6292)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6293

Komoly.

7500 Ft oda-vissza úgy, hogy a helyszínről a fellépés után 30 perccel indul vissza a járat, teljesen jó. Az autósofőr nem facsaródik ki, lehet nézelődni a buszból, csuroghat a ser, stb.

Ez végül is nem csak koncert, hanem kirándulás is. 7500 Ft-ot szerintem simán megér, a 3-4 ezer forint különbözet pedig nem vészes. Ráadásul egy kocsiban öten összepréselődve kategóriákkal kényelmetlenebb 800 km-en át.

Napokon belül a ticketportal.hu oldalon kint lesznek a jegyek az útra (értsd: csak az utazásra), de az info@rockline.hu címen visszakapott tájékoztatás szerint lehet foglalni is, annyival kevesebb jegyet hoznak forgalomba.

Én már jeleztem is az igényem a buszra.

Adamwarlock Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6292
Te úgynézki nem érted. Ha a sofőr is inni akar, akkor ez a legjobb megoldás. Ráadásul a koncert alatt a sofőr is tuti inni fog, ha kocsival mennénk, és akkor egy jó ideig nem ülhet volánhoz, az a legalább 6 óra, amíg kijózanodik egy kocsiban eltöltve kínszenvedés. Ráadásul sok jó ember a buszon sörrel jó hangulatot csinál, úgyis lesz dvd lejátszó, abba meg berakjuk a Rock in Rio-t, vagy az Early Days-t!
feanorthegreat Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6291

Képesek vagytok zötykölődni 6 órát a buszon kétszer annyi pénzért? Ez komoly?

Előzmény: 4umos (6290)
4umos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6290
ez kurva jó ár! remélem lesz elég jelentkező.
Előzmény: Vagdalthús (6288)
Adamwarlock Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6289
Ez egész jó ár! Én azért megvárom a válaszímélt a szakinstukttól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!