Tegnap, a kocsi 3 napos korában megtettük első vidéki utunkat, hogy "bejárassuk", egy Szeged-Orosháza(Gyopáros)-Szeged úttal. A kocsi nagyon jól ment, eddig minden rendesen működik benne, az elektromos ablakemelő nem kattog (lekopogom... :-)), egyetlen, itt a topicon is már közölt típushibát véltem felfedezni: kb 80 km/h sebesség felett mindkét első ajtó a kocsi hátsó fele felé eső felső sarkánál "ciripelő" hang jön, azaz valószínűleg bejön valahol a menetszél... Elvileg 1000 km-nél kell vinnem első szervízre, megnézem, mit lépnek majd, amikor kérem a hiba orvoslását. (Mire számítsak anyagiakban az ezres átvizsgálásnál?)
Szerintem ne vegyél bele gyárit, még ha így le kell mondanod a kormányról vezérlésről. Bátran merem neked ajánlani a Kenwood és a Pioneer márkát, de a többi ismert név is jó. Ha nincsenek nagy igényeid, vehetsz "noname-t" is. Mp3 nélkül 20-30 ezer körül kapsz, mp3-al kicsit drágábban.
Sziasztok! Nem régiben fedeztem fel fórumotokat, pedig már második Thaliámat használom eddig elégedetten. Korábban Twingom is volt azt is szerettem. Egy kis bánatom van,hogy Azure felszereltség ide oda CD-t nem rendelhettem hozzá. a CD boxot drágállom nekem nem kell 8 CD elég lenne 1 is.Ha valakinek van ötlete vagy aki vájt fülü és nincs szüksége az eredeti készülékre megvenném. A kijelző nélküli kellene (Thalia II) Előre is kösz!
Sajnos Te hasonló cipőben jársz, mint Boszi az első Thaliájával, többet volt rossz, mint jó, de azóta a második Thaliával (ha jól veszem ki a szavaiból) nagyjából meg van elégedve.
Ilyenek, hogy 1-2 autónál több a hiba, mint a többinél, bármelyik márkánál számolhatsz, épp most este volt itt egy ismerősünk, nekik egy OFF Volvo S60-asuk ON van, amelyik 5 hónapos, ebből majd' 1 hónapot állt már a szervízben, azt mondták neki, ha még 1-2 hiba kijönm rajta, kicserélik egy újra........és nem 2,7-2,8 milla volt, hanem 2-3-szor ennyi......szval ez bármelyik márkára elmondható, hogy nem minden példány tökéletes.
Én,. hogy el ne kiabáljam, meg vagyok elégedve az úgyszintén 1.4 16V Thalánkkal, bár még csak 3,5 hónapos és csak 5000 km van benne.
A továbbiakban sok (több) sikert és boldogságot az autódhoz!
Nálam a mai nap folyamán telt be az a bizonyos pohár....
2002 -es évjáratú 1.4 16V Expression Thaliáról van szó.
Rendszeresen látogatom Renault Hungáriát ->
június 30.000-es szervíz kb100.000 Ft
július: autó néha megáll, nem indul majd "kábelgyújtó trafó csere (jelenség: nálunk 2 henger kiment ) 40.000 Ft (kedvezménnyel !!)
(megjegyzem apósom Megane-ja 2 alkalommal produkálta a hibajelenséget, 6 héten belül / ugyanaz a 16V-s motor .)
augusztus: csomagtartó központi zár elszáll.
szeptember: autó leáll a Margit krt. közepén AC pumpa elszállt (Sárga angyal stb.)
javítási idő (2 HÉT, 15 naptári nap, "sajnos nincs raktáron ac pumpa ")
díj : 60.000 Ft (kedvezménnyel !!!)
Ma (10.02.) diszkréten megjelenik műszerfalon az édes kis SERV lámpácska,
ok egyenlőre nem ismert, mint ahogy a javítás költsége sem.
Renault Hungáriás urak nagyon kedvesek, de mondjuk egy telefont nem tudnak megereszteni ( még kérésre sem ), hogy legalább tájékoztassanak a javítás költségéről, vagy arról mikor lesz kész az autó (a "majd a jövő héten" nekem sajnos nem elég.)
Ha a szervíznek egy tipushiba (pl. trafó probléma, akinek eddig nem volt számítson rá ) tudomására jut, akkor tájákoztassa arról az ügyfelet, azt megelőzően, hogy abból az ügyfélnek kellemetlensége származna. (szerintem)
ennek elhallgatása nem etikus. (és persze nem azt várom, hogy díjmentesen cseréljék az alkatrészt, ilyen vad dolgok eszembe sem jutnak.) de mondjuk érthető hiszen a Renault már csak presztizs szempontok miatt sem vallhat be ilyet. (vagy mégis ?)
egy alkatrész beszerzése NEM tart két hétig, aki egy cseppet járatos a logisztikában azzal ezt nem lehet megetetni. VAGY a Renault dilettánsokat alkalmaz erre a feladatra (is )
Mint ahogy azt sem igaz, hogy nem tartanak AC pumpát.
És ez csak a jéghegy csúcsa.
De ez az én problémám nem az RH-é.
Az is az én problémám, hogy nem vagyok egy hisztizős tipus, nem csinálok patáliát, nem ordibálok stb, mert hiszek abban, hogy erre nincs szükség, végül is ez nem "Gazsi autóbontója", ahol a hangerő az önérvényesítés alapja .
Mindíg reménykedem benne, hogy korrekt módon ki fognak szolgálni, ha másért nem, hát azért mert KIFIZETEM.
Az autóval egyébként teljesen elégedett vagyok, de ha az érzelmeket is félretesszük az autó fenntartási költségei kissé túl magasra rúgnak.
Úgyhogy bármennyire is a szívünkhöz nőtt, szépen el fogjuk adni, választunk egy másik márkát.
Aminek a fő oka, hogy kis családomnak, ha nem is sűrűn de szüksége van egy autóra, (orvoshoz kell vinni a gyereket stb. ) nekem meg arra, hogy nyugalmam legyen. Mert jelenleg a Renault emblémának a látványa is gyomorgörcsöt okoz.
Továbbá nem azért dolgozom heti 48 órákat, hogy a r*h*dt Renault m*ocsk*s
zsebét tömjem.
Sorry, de ezt gondolom.
még egy évet megpróbálunk kihúzni de egyszerűen nincs ennyi pénzünk, ha nagyon-nagyon jóindulatúan számolok akkor több mint 40.000 igy az autó fenntartási (cascoval kgfb-vel) költsége, havonta, és még egy csepp benzint nem vettem bele.
Szia Zoli!Köszi a tippet,majd holnap kipróbálom.Még egy kérdésem lenne.A pollenszűrőről beszéltetek már korábban itt?Milyen lehetőség lenne,és hogyan a beszerelésére?
Az ablakzáródásnál lévő kattogásra-ropogásra egyelőre v_tibor módszerét láttam jónak, teljesen felhúzod az ablakot, és egy picit rákoppintasz a "letekerő" izére és máris nem recseg-ropog. :o)
A kuplung nekem tökéletesen működik, csak el ne kiabáljam :o) Több klubtársnak volt vele baja, majd ők elmondják, mennyi idő után jött ez elő.
Sziasztok!Én még csak nem rég csatlakoztam a "thalicskások" klubjába,eddig 6000 ezer km-em van,a kocsi nagyon jó, az 1.6-os autókkal is partyban van.mostanába olvasgatom a lapotpkat, és hát egy dolog aggodalommal tölt el: a kupplungszerkezet hibája.Ez milyen gyakori? Sok mindenkinél előfordul?Ja, és a csattogást az elekt. abalakemelő felhúzásnál nem lehet valahogy kiküszöbőlni?
Bocs, hogy off leszek ! Valamikor írtam már ide riasztó ügyben, s úgy emlékszem, hogy küzületek is volt aki a Móró Alarmnál szereltetett be Caesar riasztót. Nem emlékszem, hogy 1 vagy 2 távkapcsolót adtak hozzá. Ma reggel valamiért belémvillant, hogy hol van a másik kapcsoló ? Azóta is esz a fene, Móróék meg ilyenkor zárva vannak. Van-e egyáltalán másik ? Szal a kérdésem, (ha olvassa aki ott szereltetett be) hogy hány távkapcsolót adtak hozzá ? Hétfőig megütne a guta...
Összehasonlításként: 175/65/R14 Semperit Winter Grip a gumibolt.hu-n 22.240Ft, a Forstingernél 52,9 Euro, ami kb. 13.000Ft. Bőven bejön az út ára. Persze azért nem árt személyesen elmenni vmelyik gumibolt.hu üzletbe, mert anno a 195/50/R15 Semperit nyári gumikat 13.000Ft/db áron kaptam meg.
Téligumit érdemes megnézni ezen az osztrák honlapon: www.forstinger.com . Mindig vannak akciósak, s könnyűfém felnik is jó áron. A felniket én is itt vettem, akkor még mehrvert is volt. :-))) A fürstenfeldi bolt Szentgotthárdtól kb. 20km-re van.
Amikor mentünk a thalira, az M9-esen mentem vele 165-öt azt hiszem 4200 volt a fordulat.(ez a max) pár kilométert mentem, szerintem birná tartosan, nadehát nem azért vettem a vasat hogy sokat keljen költenem üzemanyagra, minekokán visza is zökkentünk a 110-120 közötti tartományba.
A tagságival kapcsolatban regisztráltattam magam. A pénzt hétfőn átutalom a megadott számlára. Csak azt nem tudom, hogy a közlemény rovatba mit írjak be ?
Persze, hogy ott. Az első kellemetlen meglepetés akkor ért amikor futóműbeállításra vittem a gumishoz, és jól leminősítette (finoman fogalmazva!) az abroncsokat. Szerinte nagyon vacak minőség. Sőt a nyáron a szervizben is kérdezték meg vagyok-e elégedve vele. Szerintem ők is tisztában voltak, hogy a minőséggel gondok vannak.
Egyébként a GT2 annyira rideg, hogy anno egy hűvös napon egyszer amikor még az volt fenn s valamiért megemeltem a garázsban a kocsit (ott még télen sincs mínusz), megforgattam a kereket, nem volt folyamatos helyen a futófelület s azt hittem, szálszakadása van, közben pedig "csak" a saját lábon töltött éjszaka miatti természetes belapulás nem ugrott vissza ezalatt a néhány perc alatt a helyére ... :-(
Nekem még anno azt mondták, hogy ez a hírhedt GY GT2-es is ilyen téli-nyári gumi. Bár azt én is tapasztalom reggelente, hogy mostmár hűvösebb van, hogy a nyári lágy rugozása a kocsinak kissé pattogósabb lett.
Akkoriban még nem volt ilyen téli-nyári gumi megkülönböztetés, amolyan átlagosakat gyártottak. Most meg általában nyárival adják ki az új autókat, belekényszerítve a tulajokat jobb esetben költségbe (téligumi, felni vétel), rosszabb esetben az árokba (úgy használja a tulaj az új autót, mint a régi univerzális gumival).