Kiraktam egy jó fél órára az üveget, ami egy nagy salátás tál volt. Jó vastag. Nem is fogtam sokáig. Talán a ház hője melegítette, mert egy fedett teraszon voltam kénytelen ügyködni a többi gép elé tolokodó hópehely miatt. :-)
Klasszak. Különösen az utolsó kettő. Kis piszkafával a zavaró dolgokat én legközelebb le fogom szedni az üveglapról, ha nekiesek ilyen témának, szerintem itt is érdemes lett volna.
Egy 20 percet előtte én is kint tartottam az üveglapot fedett részen, mielőtt elkezdtem fogdosni őket ( a szomszéd biztos röhögött rajtam ). Addigra lehűlt, nem olvadt meg rajta a hópehely.
Sziasztok! Én is próbálkoztam hópelyhek begyűjtésével.
Nem egyszerű feladat. Az általam levadászott kb 1,5 mm-es. Egy üvegtál aljával "kaptam el". Először oldalról próbálkoztam fotózni. Itt még friss volt, aztán felülről egy led es lámpa fényével kis színt adva neki. Itt már kicsit olvattabb. Pedig csak pár perc telt el. Volt vagy -12 és majd lefagyott a kezem. Ez meg olvad!
A képeken jól látható, hogy a kidőlt fákat moha borít. Ha ehhez mérten nézzük a gombát, akkor rá kell jönnünk, hogy a mérete mindössze 3-4cm lehet maximum.
Ilyen kép, egy nagylátszögű obival simán, harmonika nélkül is megcsinálható. Ez a gomba elég nagy ahhoz, hogy 30 cm-ről kitöltse a képet. Kettő, max. három expo elég. Egy az előtérre, egy a háttérre, és ha szükséges egy a kettő közé.
Nekem van mind2. A pentaconom azért jó, mert el tudom rajta forgatni a vázat portré állásba, viszont az Asahi sokkal precízebb és kisebb, ezért terepen inkább az a használhatóbb.