Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2815
USA-ban államon kívüli vásárlónak nem számítják fel az állami ÁFÁt, szövetségi ÁFA meg nincs.

Ed
Előzmény: Normogo (2814)
Normogo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2814

Bocs, de én hátulról kezdtem olvasgatni a topikot, és amikor meguntam beírtam:-)

Szóval akkor itthon az ÁFÁt kell kifizetni, de az USA árban benne van az ottani ÁFA, akkor duplán fizetem ki?

Hogyan bonyolítottad a vásárlást?

Kint voltál te is, vagy itthonról?

Előzmény: digicat (2809)
Lackó koma Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2813

"MOst varom a valaszt a bidpay-tol, hogy ugy mellesleg a toluk kuldott MO milyen, mert ha azt is bevaltjak itthon ..."

Nekem az OTP simán beváltotta  kb. 10 percnyi adminisztrálással. Úgy rémlik, hogy vételi dollár árfolyamon számoltak.

Előzmény: t.lantos (2799)
vomit Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2812
454 gramm
Előzmény: Normogo (2808)
digicat Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2811
"Nem igaz nem tudnak SI mértékegységeket használni!"
Nem igaz, hogy egyesek nem tudnak keresőt használni :-p
http://www.google.com/search?q=convert+lb+to+kg
Előzmény: Normogo (2808)
vomit Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2810
Gerik001:
nekem erre a kérdésemre máshol ezt ajánlották!
http://search.ebay.de/kreditkarte-ohne-schufa

>Sie bekommen ein deutsches Konto mit EC Karte... unsere Leistungen:
>*ein echtes deutsches Girokonto
>*eine echte EC Karte mit Maestro Funktion
>Wir vermitteln an:
>*Bürger mit gültigem deutschen Personalausweis

az utolso sorban van a kutya megint elasva. csak nemet allampolgar.
Előzmény: Törölt nick (2793)
digicat Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2809
A 2777-be már beírtam, de megismétlem (pedig még ezen az oldalon van!):
aznap, amikor jeleztem, 0% volt a vám az Egyesült Államokból érkezett laptopra (+bill, egér) és digitális fényképezőgépre (személyes tapasztalat). Az egész EU-ban ugyanennyi.
Csak az ÁFA-t kell befizetni, ezt viszont annak az országnak a szabályai szerint, ahol vámkezelik a terméket. Magyarországon 25%.
Előzmény: Normogo (2806)
Normogo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2808

Semmi, megtaláltam...

Már csak az érdekel, ez az lb hány kiló is?

Nem igaz nem tudnak SI mértékegységeket használni!

Marcesz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2807
A postautalványnál semmiféle kezelési költséget nem számít fel a posta a fogadó oldalon. Ezt tapasztalatból tudom. Ha postai számlára utaltatod, azt nem tudom, hogy működik, de valószínűleg akkor sincs.
Előzmény: edk440 (2805)
Normogo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2806

Kösz a választ!

Konkrétan nem tudni hány % ez a vám, persze, ha nem kérik nem fizetem be,de jobb felkészülni az ilyenre!

Ez a szállítás biztos, szállítanak ők Magyarországra, mert csak Mexikót, Kanadát, Angliát, Kínát, Japánt találtam?

Előzmény: t.lantos (2802)
edk440 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2805
Ha csekket kap, azzal neki el kell ballagni a bankba, ahol levonják az összegből a díjukat. De te nem csekket, hanem postai átutalást (Postanweisung) akarsz küldeni.

Ed
Előzmény: Titto (2804)
Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2804

Na, válaszolt az emilemre, hogy kellene a címe, de ezt:

Hallo,
bei einem Scheck kommen noch 8 Euro Gebühren hinzu
unsere Adresse lautet:
....

8Euro plusz azért mert címre akarom küldeni a pénzt, hogy útközben ne csappanjoin meg az összeg a külföldi banknál??? Értem én? Nem nagyon.

Előzmény: Titto (2794)
digicat Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2803
Vám: 2777. hsz.
Előzmény: Normogo (2801)
t.lantos Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2802

A van az EU-n belul egyseges.

Ha postan jon, a mazlion mulik, lehet, hogy nem fizetsz semmit.

Postakoltsegkalkulator : www.usps.com

A vilaggarancia ezt jelentene, de az itthoni hozzaallast ismerve ehhez az asztalra kell csapni.

ps: Hogy mi a franctol lett ekkora sortavolsak, azt nem tudom

Előzmény: Normogo (2801)
Normogo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2801

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már itt hasonló kérdés, de az egész topikot nincs időm átnézni:

Mennyi vámot számolnak fel USA-ból hozott műszaki cikkre (laptop, digit fényképező)?

Ez a vám egységes az EU-ban, vagy, ha mondjuk szlovákiába szállítják a gépet kevesebbet fizetek?

Mennyi lehet a postaköltség laptop (4kg alatt), és digitgép (1kg alatt) esetén?

Világgarancia azt jelenti, hogy veszek valamit az USA-ból, az elromlik, és az itthoni képviseletnél is megcsinálják ingyen? 

Speccy Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2800

Moneybokeers gyorsulás :

Tisztelt Ügyfelünk!

A forint számlával rendelkező ügyfelek részére egy lényeges változásról
tudunk beszámolni.

Hosszas egyeztetések után végre sikerült elérni, hogy a Moneybookers
használja a CIB Bank internetes felületét és ne papír alapú legyen a
jóváírás.

Ez által a Magyarországon belüli forint átutalások ténylegesen 1-2
napon belül megjelennek a Moneybookers számlákon. A Moneybookerstől a
Sportingbet részére indított  átutalások munkanapokon néhány órán belül
megtörténnek.

Kívánunk további jó játékot és sok szerencsét!

Tisztelettel

Sportingbet Ügyfélszolgálat

t.lantos Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2799

A paypal kapja be a falabam. Szep kis "pajtas". Amugy valoban megy a per pont azon, hogy befagyasztottak accountokat ugymond ok nelkul.

Amugy az usa-bol ha levelben kuld egy international money ordert, akkor azt itthon be lehet valtani. MOst varom a valaszt a bidpay-tol, hogy ugy mellesleg a toluk kuldott MO milyen, mert ha azt is bevaltjak itthon (a bankban azt mondta az ugyintezo, hogy a money order tipusu csekk mar ki van fizetve, ezert azonnal megvasaroljak kp-ert), akkor egyszerusodik a dolgunk.

Előzmény: Marcesz (2796)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2798

Az indexes cikk elégé vázolja a magyar valóságot! :(

Ha jön az Ebay magyarországra akkor változik a helyzet?

Előzmény: Marcesz (2796)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2797
Nem 11 éve oszták számlára kapja a fizuját csak nem akarom az ö számláját használni!
Előzmény: trolipotlo (2795)
Marcesz Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2796

Igen, pontosan emiatt perlik most a PayPalt, ugyanis nem hitelkártyás szolgáltatás, ezért a felhasználóit nem is védik a hitelkártya-szervezetek (Visa, EC/MC) által nyújtott biztonsági szolgáltatások. A PayPal gyakorlatilag akkor fagyaszt be accountot mindenféle okokra hivatkozva, amikor akar (180 nap múlva esetleg megnyitja újból).

Bővebben itt: www.paypalsucks.com

Egy magyar paypalos tapasztalat: Vélemény - Isten hozta a gyarmatokon!

Előzmény: digicat (2783)
trolipotlo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2795

Hát ez elég érdekes, mert nekem a HVB-nél Németo-ban asszonták, hogy a lényeg, hogy a jövedelmed a számlára érkezzen. Ha egymást követő 2 hónapban megjött, akkor kaphatsz MasterCardot/Visát.

És lőn.

Vagy lehet, hogy faterod Mo-n kapja a fizuját... Akkor viszont én sem bíznék meg benne, mint osztrák bank.

Előzmény: Törölt nick (2782)
Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 2794
Most megkérdeztem az eladót emilben, hogy megadja-e a címét, mert nekem a legjobb az lenne,ha postán csekkel feladnám a pénzt. Nem akarok én is úgy járni, hogy átutalom az összeget és még pár bank a tudtomon kívül lehúz róla jópár eurót. Vagy postán is? neemm,nemhiszem. Vagy van még az a mód, hogy postán csekken adom fel, de számlára(létezik ilyen ha jól tudom) küldöm, de akkor meg megint félhetek, hogy az ő bankjuk lenyúl belőle valamit, és bajban vagyok.
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2793

nekem erre a kérdésemre máshol ezt ajánlották!

http://search.ebay.de/kreditkarte-ohne-schufa

Aki elmondaná mi ez annak megköszönném!

Előzmény: Lakatos Vendel (2792)
Lakatos Vendel Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2792

Valaki tud nekem segíteni, hogyan lehetne Németországban egy bankszámlát nyitni magyarként? Csak arra kéne, hogy utaljak róla, meg nekem utaljanak. Rendszeresen veszek 10-20 EUR értékű cuccokat, és Magyarországról küldve a 10 EUR körüli utalás aránytalanul megdrágítja ezeket... :(

Marcesz Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2791

Portózva ne! Úgy még rosszabbul jössz ki belőle. Inkább add fel neki egy ajánlott levélben, vagy még inkább egy postautalványon.

Előzmény: mzperx00 (2789)
Ariel Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2790
mzperx00!

rendszeresen elojon a forumban es tobbszor le lett irva, hogy utalaskor mindig!!! vallald magadra az osszes koltseget. ez az alapja az egesznek.
aki ezen akar sporolni az ugy jar mint te es jol megszivja.
Előzmény: mzperx00 (2789)
mzperx00 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2789

Az lehet, de valaki mégis levont 12,5€-t. Most szívok mint disznó a jégen, mert a srác fel akarja adni a csomagot úgy, hogy a hiányzó összeget ráportózza. A CIB-ben 1 napig nyomoztak majd az ügyintéző felhívott azzal, hogy nekik csak a Deutsche Bank a levelező bankjuk, mivel azon keresztül ment az utalás a helyi Sparkasse-ba (BLz.: 48050161) valószínűleg ők vették le az összeget közvetítésí díjként. Láttatok már ilyet, lehetséges ez? Ha igen, akkor sem tartom korrekt eljárásnak, legalább figyelmeztethetnének. Most úgy néz ki, mintha én a bunkó magyar utaltam volna kevesebbet. Szerencsére internet bankon keresztül ment, ezért egy screenshottal próbáltam magam tisztára mosni, bár ugye Photoshoppal bárki tud ilyet...

Nyilván legközelebb a postai utalást választom amit írtatok, de most ebből szeretnék jól kijönni. Ha elutalom a hiányzó 12,5€-t, arra is jön még ugyanennyi költség, és akkor már nagyon nem volt ez jó deal... Előre is köszi a segítséget!

Előzmény: k2laci (2755)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2788
Jóvanna :-)))
Előzmény: Marcesz (2786)
t.lantos Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2787

Feladtam hetfon (delutan) egy kisebb cuccot levelben Ausztriaba, elsobbsegivel. Mar ott van. Ezt a sebesseget meg orszagon belul sem tudja a magyar posta.

Előzmény: Törölt nick (2784)
Marcesz Creative Commons License 2004.07.28 0 0 2786
Pláne, mert ezt a tetves cikket a posta honlapjáról másoltam ide, érdekelte a fenét, hogy melyik újság, ha egyszer a posta publikálta. Az összeomlást jól szemléltette, én csak ezért gondoltam, hogy bemásolom ide, mert érdeklődött valaki.
Előzmény: Törölt nick (2784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!