"Nem igaz nem tudnak SI mértékegységeket használni!" Nem igaz, hogy egyesek nem tudnak keresőt használni :-p
http://www.google.com/search?q=convert+lb+to+kg
A 2777-be már beírtam, de megismétlem (pedig még ezen az oldalon van!):
aznap, amikor jeleztem, 0% volt a vám az Egyesült Államokból érkezett laptopra (+bill, egér) és digitális fényképezőgépre (személyes tapasztalat). Az egész EU-ban ugyanennyi.
Csak az ÁFA-t kell befizetni, ezt viszont annak az országnak a szabályai szerint, ahol vámkezelik a terméket. Magyarországon 25%.
A postautalványnál semmiféle kezelési költséget nem számít fel a posta a fogadó oldalon. Ezt tapasztalatból tudom. Ha postai számlára utaltatod, azt nem tudom, hogy működik, de valószínűleg akkor sincs.
Ha csekket kap, azzal neki el kell ballagni a bankba, ahol levonják az összegből a díjukat. De te nem csekket, hanem postai átutalást (Postanweisung) akarsz küldeni.
A forint számlával rendelkező ügyfelek részére egy lényeges változásról tudunk beszámolni.
Hosszas egyeztetések után végre sikerült elérni, hogy a Moneybookers használja a CIB Bank internetes felületét és ne papír alapú legyen a jóváírás.
Ez által a Magyarországon belüli forint átutalások ténylegesen 1-2 napon belül megjelennek a Moneybookers számlákon. A Moneybookerstől a Sportingbet részére indított átutalások munkanapokon néhány órán belül megtörténnek.
A paypal kapja be a falabam. Szep kis "pajtas". Amugy valoban megy a per pont azon, hogy befagyasztottak accountokat ugymond ok nelkul.
Amugy az usa-bol ha levelben kuld egy international money ordert, akkor azt itthon be lehet valtani. MOst varom a valaszt a bidpay-tol, hogy ugy mellesleg a toluk kuldott MO milyen, mert ha azt is bevaltjak itthon (a bankban azt mondta az ugyintezo, hogy a money order tipusu csekk mar ki van fizetve, ezert azonnal megvasaroljak kp-ert), akkor egyszerusodik a dolgunk.
Igen, pontosan emiatt perlik most a PayPalt, ugyanis nem hitelkártyás szolgáltatás, ezért a felhasználóit nem is védik a hitelkártya-szervezetek (Visa, EC/MC) által nyújtott biztonsági szolgáltatások. A PayPal gyakorlatilag akkor fagyaszt be accountot mindenféle okokra hivatkozva, amikor akar (180 nap múlva esetleg megnyitja újból).
Hát ez elég érdekes, mert nekem a HVB-nél Németo-ban asszonták, hogy a lényeg, hogy a jövedelmed a számlára érkezzen. Ha egymást követő 2 hónapban megjött, akkor kaphatsz MasterCardot/Visát.
És lőn.
Vagy lehet, hogy faterod Mo-n kapja a fizuját... Akkor viszont én sem bíznék meg benne, mint osztrák bank.
Most megkérdeztem az eladót emilben, hogy megadja-e a címét, mert nekem a legjobb az lenne,ha postán csekkel feladnám a pénzt. Nem akarok én is úgy járni, hogy átutalom az összeget és még pár bank a tudtomon kívül lehúz róla jópár eurót. Vagy postán is? neemm,nemhiszem. Vagy van még az a mód, hogy postán csekken adom fel, de számlára(létezik ilyen ha jól tudom) küldöm, de akkor meg megint félhetek, hogy az ő bankjuk lenyúl belőle valamit, és bajban vagyok.
Valaki tud nekem segíteni, hogyan lehetne Németországban egy bankszámlát nyitni magyarként? Csak arra kéne, hogy utaljak róla, meg nekem utaljanak. Rendszeresen veszek 10-20 EUR értékű cuccokat, és Magyarországról küldve a 10 EUR körüli utalás aránytalanul megdrágítja ezeket... :(
rendszeresen elojon a forumban es tobbszor le lett irva, hogy utalaskor mindig!!! vallald magadra az osszes koltseget. ez az alapja az egesznek.
aki ezen akar sporolni az ugy jar mint te es jol megszivja.
Az lehet, de valaki mégis levont 12,5€-t. Most szívok mint disznó a jégen, mert a srác fel akarja adni a csomagot úgy, hogy a hiányzó összeget ráportózza. A CIB-ben 1 napig nyomoztak majd az ügyintéző felhívott azzal, hogy nekik csak a Deutsche Bank a levelező bankjuk, mivel azon keresztül ment az utalás a helyi Sparkasse-ba (BLz.: 48050161) valószínűleg ők vették le az összeget közvetítésí díjként. Láttatok már ilyet, lehetséges ez? Ha igen, akkor sem tartom korrekt eljárásnak, legalább figyelmeztethetnének. Most úgy néz ki, mintha én a bunkó magyar utaltam volna kevesebbet. Szerencsére internet bankon keresztül ment, ezért egy screenshottal próbáltam magam tisztára mosni, bár ugye Photoshoppal bárki tud ilyet...
Nyilván legközelebb a postai utalást választom amit írtatok, de most ebből szeretnék jól kijönni. Ha elutalom a hiányzó 12,5€-t, arra is jön még ugyanennyi költség, és akkor már nagyon nem volt ez jó deal... Előre is köszi a segítséget!
Feladtam hetfon (delutan) egy kisebb cuccot levelben Ausztriaba, elsobbsegivel. Mar ott van. Ezt a sebesseget meg orszagon belul sem tudja a magyar posta.
Pláne, mert ezt a tetves cikket a posta honlapjáról másoltam ide, érdekelte a fenét, hogy melyik újság, ha egyszer a posta publikálta. Az összeomlást jól szemléltette, én csak ezért gondoltam, hogy bemásolom ide, mert érdeklődött valaki.