Én megszerzem neked 600-ért, a szüröt + kétezerért, és most akciosan a postaköltséget is vállalom! Szolj ha tudsz még valakit aki rendelni akar! :)
Már ne is haragudj de nem olvastad vissza a forumot? Sőt a képeket sem nézted meg, mert ha jól emléxem ott is közölve van az ár? Hát igy jártál....azért remélem a szürőt nem vetted + enyiért.....
Én ma rendeltem meg, a zalaegerszegi Renault szalonban (ez itt nem a reklám helye, mert az autót nem ott vettem), 214Ft az ára. Ahol vettem, ott is ezt az infót kaptam, csak az jóval messzebb van. Átvágtak! :-(((
Semmi értelme a köztes olajcserét, (ha csinál az ember) márkaszervízben végeztetni. Semmi köze nincs a garanciához, nem érinti azt. Viszont árban nem éppen a legolcsóbb dolog.
Ha mindenképpen cserélni akar az ember, akkor jobban jár valamilyen márkafüggetlen szervízzel.
Egyébként van olyan szervíz, amelyik kifejezetten lebeszél a kötelező előtti cseréről, mivel a gyári feltöltés tartalmaz olyan adalékot, amit a csereolaj nem.
Szóval mindenki döntse el maga, mit tesz.
Jobban jársz, ha a szakszervízben cseréltetsz olajat, mert azzal biztos minden ok lesz 30000-ig. Lehet, hogy így többe fog kerülni, de a gari megér annyit. Ha sokallod a szervíz olajárát, akkor kérdezd meg, milyet vigyél, ha egyáltalán olcsóbban megkapod máshol.
Az olajcsere kérdéshez. Egy motort lehet nyersen a kocsiba tenni, de próbapadon "bejáratva" is. Nem teljesen biztos, hogy az első 1000 km lassítása csak a motornak szól. Lehetnek gyári hibák, rosszul meghúzott csavarok is, amik inkább 100 alatt jöjjenek ki, mint 170-es tempónál.
A Loganban bizony az 1,4/75LE/8v az alapmotor amit azt hiszem jogosan neveznek reginek. A katalizator valtozott rajta, de ugyanezt a motort mar 98-ban is szereltek Cliokba (E6J kod alatt).
Most mar Clio-ba nem is teszik csak a meg alacsonyabb kategoriaba (Thalia, Logan, teherszallito Kangoo).
De amint mar emlitettem, szemre ugyanaz a motor, de belsoben valoszinu nem ...
Én kezdem úgy érezni, hogy a Logan a thalia értékvesztését csökkenteni fogja. A thalia eddia a Low kateória volt a piacon (szerintem ugyan nem, mármint amit nyújt -és nem az áráért- az felveheti a versenyt bármelyik tipussal, kivétel rendelhető extrák) mert, hogy török meg ehhez hasonlóak... Pedig a thalia technológiailag haladás a logan viszont visszalépés román alpokon. Ezt a Low kategoriát most át fogja venni a logan, a thaliát pedig az emberek maguktól feljebb helyezik a fejükben.
Ismerősőm a kocsijához OFF Ford ON azt az infót kapta, hogy 2500 km után viheti olajcserére, de nem kötelező. Sőt, még még azt sem mondták, hogy ajánlott. Döntse el ő. Az első szerviz ott is 30.000-nél van.
Szurkolás: hát igen, Athén után ez csekélynek tűnhet, de itt nem holmi pontokért ment a küzdelem, ez egy "tét nélküli" bemutatómérkőzés volt, és szerintem mindenki mindkét csapattal szimpatizált, nem voltak riválisok, a szép megoldások mindkét oldalon tetszést arattak, még a sok szegedi kapufa is. De a "roadshow" ceremóniamestere sem vitte túlzásba a hangulatba hozást ... mindenesetre jó volt a maga valójában látni a NAGY csapatot (még ha nem is volt itt mindenki), a gyerekeknek is élmény volt ... s ugyebár felvállaltan ők a megcélzott generáció!
15:1 --- még szerencse, hogy a gyerekeknek ingyen volt a belépő.
OFF meg kell, hogy mondjam, nagyon gyenge szurkolótábor jött össze a megyeszékhelyen! Lékó Péter vb.sakkozásán nagyobb a biztatás, mint ami ott volt! A bajnokcsapat köszöntését sem vitték túlzásba, a kihangosítás is csak egy félidőt bírt ki.
Az olimpiai bajnok fiúk a vízilabdát népszerűsítendő roadshow első állomásán "léptek fel" a helyi csapat ellen. Mindkét oldalon voltak látványos megoldások, de a győzelem nem volt kérdéses ...
Hát ha valaki én aztán teljesen átérzem a helyzeted. Nálam szerencsére ezek, vagy hasonló hibák még a garanciális időben jelentkeztek. Nem kis munkával, de a végén sikerült a kocsit garanciában kicseréltetni. Akkor azt hittem, hogy nagyobb kitolást nem csinálhattak velem, minthogy újra egy thaliába ültettek. El kellett telni jó pár hónapnak, hogy elhiggyem talán ezzel nem lesz gond. De a szálka megmaradt.
Sajnos mindegyik márkánál előfordul, hogy egyik-másik példány nem az átlagos. Aki már ilyen gondokkal küzd, nyílván másképp ítéli meg a thaliát. Joggal várhaló el egy 2 éves autótól, hogy az üzembiztos legyen, és ne azon kelljen aggódni, hogy már megint mi baja lesz. A márkaszervizek szakértelme, és szervezettsége egy újabb érzékeny pont. :((((
Ha jól sejtem, már nem garis a kocsi. Ilyenkor tedd meg, hogy körbetelefonálsz, utánajársz, hol kapcs olcsóbban alkatrészt. Ha megbízható szerelőt találtsz, akkor nem muszáj márkaszervizbe vinni a kocsit. Ezzel a módszerrel akár több tízezret is meg lehet fogni, és nem ilyen tetű banda zsebét tömöd.
Persze ez mit sem változtat azon a keresűségen, amit az ember akkor érez, amikor egy ilyen ronccsal kell szívnia.