Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mynames Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11024

Szia Gad73 !

A fórumon elsőként gratulálok az új vashoz (remélem) :) !!!

Üdv: mynames

mynames Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11023

Szia bezsi1!

Most nincs időm visszaolvasni, de egyáltalán megnézted már azt, hogy levehető-e pollenszűrő fedeled?

Mert nekem már levehető, csak nem raktak bele szűrőt :) ! 2004.07.27-én vettem át és mindenféle eddig fellelt cimkék alapján 2004.06.20-27ig volt gyártásban. Ja 1.5dci.

Előzmény: bezsi1 (11020)
v__tibor Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11022
Másra voksolt ...
Előzmény: attys (11015)
Gad73 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11021

Sziasztok,

péntek óta új Thália tulajdonos lettem ... 1,5 dCi 65 LE ... :-)) Csak szeretném megköszönni mindenkinek, ugyanis a fórum nagyban hozzájárult a döntésemhez. Szóval kössssssszzzzzz mindenkinek ... :-)

bezsi1 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11020

Hi mindenikenek!

Meg kellene erősíteni információmat pollenszűrő fedél cikkszám kapcsán!

Mielőtt megrendelném, kérném segítségeteket!

2004.júniusi klímás 1.4 8V Azure. Az általam tudott cikkszám a következő:

77 01 044 806

Köszi!

Bzs

nádithalicska Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11019

Helló Mindenkinek!

Nem akarlak elkeseríteni,de én Zalaegerszegen 4 hónappal ezelőtt rendeltem meg!

azután hogy megmondtam az ostoba raktárosnak,hogy milyen azonosítószámon találja meg.Önerőből azt sem tudta miről beszélek.Megadtam telefonszámom,rendszámom,de még arra sem méltattak,hogy visszahívjanak!

De ha a megrendelésed megérkezett add át üdvözletem nekik!

Én Zeg.-i vagyok,de azthiszem Szombathelyre fogom vinni az autót,mert ott az ügyfél is fontos nem csak a vásárló!

Üdv: Nádi

Előzmény: sfbukfenc (11001)
mynames Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11018

Szia ttracer!

Mail ment!

nagya2 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11017

Hi VTibi!!!

Nekem tavaly tavasszal cserélték a bakot, de én arra a gumi kopó rétegre nem emlékszem!!!!Lehet, hogy neked a javítás alkalmával csempészték bele?

Üdv Nagya!!!

Előzmény: v__tibor (11012)
Wartburgos Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11016

Szia v___tibor!

Figyelmedbe ajánlanám Zalakarost mint lehetséges fürdő helyet.  Többször jártunk 1 napos fürdőzésre. Külső és belső részből áll a fürdő. Az élmény része a téliesitett épületben van. Szállás lehetőség rengeteg, Leg jobb a Freya, onnan fürdőköpenyben át sétálhatsz.... de nem ingyen :-)))

Dombóvár-Gunarason már rég jártam ( alig 40 km. ) Harkány bár fejlődött gyermek kori emlékeim alapján öregasszonyosnak tartom.   ( életkorom lassan megelőzi a nick számom)

Sajna ami nekem szimpatikus  az távolabb van - Sárvár, Bükfürdő

Üdv. Wartburgos

Előzmény: v__tibor (11011)
attys Creative Commons License 2004.10.05 0 0 11015

Megnyerted?:))

Hová nőtt a Tháltos?:)

Előzmény: delej (-)
v__tibor Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11014

Re ...

Köszi!

Előzmény: Pax2 (11013)
Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11013
mail ment
v__tibor Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11012

S ha már kértem, adok is egy kis infot:

Ha valaki még küzködik a dCi motorbak kotyogással, annak asszem van egy jó hírem. Ha minden igaz rájöttem az okára (csak az fogjon neki, aki felvállalja, hogy meg tudja csinálni, felelősséget nem vállalok érte):

Rögzített (!) kocsi motorját alul egy kicsit megemelve,

a motorbak felső csavarjait meglazítva,

levesszük a felső részt,

ezt látjuk alatta ("leffentyűs" rész),

a bűnös hézagolók (ezek nyomorodtak össze, köztük lötyögött a "leffentyűs" rész),

egyik közelebbről,

a másik közelebbről,

óvatosan éles kés segítségével a régit efejtettem,

az új hézagolás jóminőségű kétoldalas ragasztóval,

ezzel csak megemeltem a hézagolást, az előzőleg lefejtett régi visszakerült kívülre "kopórétegnek",

végül jól bekentem szilikonzsírral, az eredmény passzentos de a mozgást (csúszást) megengedő illesztés. Azóta teljes csend van, majd még figyelem.

Ha így nagyon zagyva esz, majd felteszem a többi "okosság" mellé is.

Üdv ...

v__tibor Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11011

Sziasztok!

Lenne egy OFF kérésem a segítőkész márkatársakhoz:

Alföldi gyerökként keresnék kishazánkban néhány nap (hétvégére koncentrálva) erejéig olyan szép helyet (első nekifutásra Dél-Dunántúl), ahol a kiscsaláddal ki lehet kapcsolódni. A pihenés mellett fő szempont, hogy olyan "vizes" hely legyen, ahol így ősz-télvíz idején is lehet fürdeni és egy tíz éves testnevelés tagozatos gyerek három hónap gipsz után tudna kicsit rehabilitálódni (nem hátrány esetleg gyógytornász). Nem amolyan (bocsánat) öregasszonyos ülőfürdőkre gondoltam, mivel mindkét csemete (4 és 10) eléggé eleven vérű. Ha valaki járt már hasonló helyen, esetleg ismer ilyet, netán munkájából kifolyólag érintett, szívesen venném, ha megosztaná információit velem (itt a fórumon vagy a nick mögötti mail címen). Ja, és üdülési csekk elfogadó legyen lehetőleg. A segítséget előre is köszönöm. Tudom az internet világában mindent ki lehet deríteni, de talán így egy kicsit az oldalvizen evezve célirányosabb lenne (végülis itt az ország minden területéről, sőt még azon túlról is vannak) ...

Mégegyszer köszi

ON

Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11010

Sajnos én a vonohoroggal szivtam meg, ugyanis azt gondoltam én balga, hogy a gyártónál a legolcsóbb. Sajnos ez nem igy van. lekocsikáztam dombovárra, és +vettem 24 ruppoért. Aztán az ismerős szerelő kiröhögött, mert nála ugyenezt 17-ért meg kaphattam volna (mutatta a listát a gépben)  szóval buktam 7 libát :((  nagyon körül kell nézni vásárlás előtt. Ja és még valami: renault Nyitrai 60 ezret mondot cakli pakli, egy másik kis nevenincs mühely ugyanezt 30-ért megcsinálta volna ismerős szerelő végül is 5-ért tette be, de ugye 17+5=22

ott voltam végig, én is be tudtam volna szerelni, csakhát a mübizit alá kell neki is irnia.

Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11009
Hát ami azt illeti én se mentem pestre, ellenben a márkakereskedésbe se. Egyszerüen bementem az első alkatrészboltba (Pécs) és kértem a fedelet cikszám alapján, az árat az általad leirt modon számítomasinábol varázsolták elő (214.- ha jol emléxem) két nap mulva jött meg a cucc, eredeti csomagolás és most ez az egyetlen francia alkatrész a vasban.  Ezalapján én azt hiszem mégiscsak átvertek benneteket. lehet nem az az üzlet, hanem RH szinten. Meg kéne kérdezni másokat is akik olcson vették, hogy ők hol vásárolták.
Előzmény: srf (11007)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11008
Múlt héten beszéltem a szalonnal, akkor mondták az árat, de tulajdonosváltás miatt csak ezen a héten tudtak rendelni nekem. Ma is ezt az árat mondták, állítólag szerdára jön meg. Ha megkapom, majd megírom, mennyibe került. De ha annyiba, nem fogom elhozni, inkább megpróbálom ott, ahol vettem az autót. A vége úgyis az lesz, ha akarok pollenszűrőt, megveszem, kerül, amibe kerül.
Előzmény: srf (11004)
srf Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11007

Ugyan már, mit nevezel átvágásnak?

Listából választottak, az itt, a fórumon leírt gyári szám alapján. Az árat is a listából olvasták ki. Lehet, hogy más Renault hálózatba tartozik a kaposvári, vagy mit tudom én. Ez szvsz nem átvágás, egyszerűen pechem van, hogy Kaposváron lakom. De Pestre utazni egy ilzen kis vacakért, az sem olcsóbb...

srf

Előzmény: Pax2 (11006)
Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11006
Téged is átvágtak.
Előzmény: srf (11004)
Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11005

volt az ajánlat végén egy smile, ami tudomásom szerint itt a neten a viccelődés kifejezése. Én nem vagyok kereskedő és az ajánlatom csak cinkelés volt.

Viszont érdemes kicsit viszaolvasni....van itt sok okosság.

Előzmény: sfbukfenc (11003)
srf Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11004

Nem hinném, hogy átvágták volna, én is ennyiért kaptam Kaposváron. Pedig gyári szám alapján rendelték. Te mikor vetted, még a EU csatlakozás előtt? Mert én meg utána. Listából keresték ki, a Renault központi adatbázisából, számlát adtak róla, két nap alatt jött be, tán Ausztriából. Nem valószínű, hogy keresni akartak volna rajta, nem nagy üzlet...

srf

Előzmény: sfbukfenc (11001)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11003
Nem lesz sok a 2000 az 1148Ft-s szűrőért? (Armafilt kisker bruttó ár!)
Előzmény: Pax2 (11002)
Pax2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11002

Én megszerzem neked 600-ért, a szüröt + kétezerért, és most akciosan a postaköltséget is vállalom! Szolj ha tudsz még valakit aki rendelni akar! :)

Már ne is haragudj de nem olvastad vissza a forumot? Sőt a képeket sem nézted meg, mert ha jól emléxem ott is közölve van az ár? Hát igy jártál....azért remélem a szürőt nem vetted + enyiért.....

Előzmény: Törölt nick (11000)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11001

Én ma rendeltem meg, a zalaegerszegi Renault szalonban (ez itt nem a reklám helye, mert az autót nem ott vettem), 214Ft az ára. Ahol vettem, ott is ezt az infót kaptam, csak az jóval messzebb van. Átvágtak! :-(((

Előzmény: Törölt nick (11000)
Iku_ Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10999
Semmi értelme a köztes olajcserét, (ha csinál az ember) márkaszervízben végeztetni. Semmi köze nincs a garanciához, nem érinti azt. Viszont árban nem éppen a legolcsóbb dolog. Ha mindenképpen cserélni akar az ember, akkor jobban jár valamilyen márkafüggetlen szervízzel. Egyébként van olyan szervíz, amelyik kifejezetten lebeszél a kötelező előtti cseréről, mivel a gyári feltöltés tartalmaz olyan adalékot, amit a csereolaj nem. Szóval mindenki döntse el maga, mit tesz.
Előzmény: sfbukfenc (10998)
sfbukfenc Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10998
Jobban jársz, ha a szakszervízben cseréltetsz olajat, mert azzal biztos minden ok lesz 30000-ig. Lehet, hogy így többe fog kerülni, de a gari megér annyit. Ha sokallod a szervíz olajárát, akkor kérdezd meg, milyet vigyél, ha egyáltalán olcsóbban megkapod máshol.
Előzmény: ttracer (10997)
ttracer Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10997

Sziasztok!

Eddig 2800km tettem a dizel thaliámba, és úgy godolom nem fogom 30000-ig

ugyanazzal az olajjal hajtani, a kérdés csak az ha nem szakszervízben cseréltetek olajat ugrik-e a garancia, vagy egyáltalán észreveszik-e a cserét?

Tényleg, honnan tudom meg milyen olaj van benne gyárilag?

Vulkan16V Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10996

Üdv mindenkinek!

Az olajcsere kérdéshez. Egy motort lehet nyersen a kocsiba tenni, de próbapadon "bejáratva" is. Nem teljesen biztos, hogy az első 1000 km lassítása csak a motornak szól. Lehetnek gyári hibák, rosszul meghúzott csavarok is, amik inkább 100 alatt jöjjenek ki, mint 170-es tempónál.

iMre Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10995

Szia Boszi!

A Loganban bizony az 1,4/75LE/8v az alapmotor amit azt hiszem jogosan neveznek reginek. A katalizator valtozott rajta, de ugyanezt a motort mar 98-ban is szereltek Cliokba (E6J kod alatt).

Most mar Clio-ba nem is teszik csak a meg alacsonyabb kategoriaba (Thalia, Logan, teherszallito Kangoo).

De amint mar emlitettem, szemre ugyanaz a motor, de belsoben valoszinu nem ...

Előzmény: boszi70 (10994)
boszi70 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10994

"A fapados modell 75 lovas 1,4-es régi Renault motorja sem hoz szégyent a Loganra, korrektül megy ezzel is"

Szerintetek itt melyik motorról beszélnek? Csak nem az 1,4/8v-ről? Ez már régi renault motor lenne?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!