Keresés

Részletes keresés

_atti Creative Commons License 2005.10.26 0 0 479
Szia4
Nálunk még takarással sem szokták kibírni a telet.
Hűvös (5-15), világos, párás. Veranda, télikert. folyosó.
Előzmény: -Lujza- (478)
-Lujza- Creative Commons License 2005.10.26 0 0 478

Sziasztok!

Kaptam két kis azáleát, szerintetek kiültessem őket vagy inkább maradjanak bent a télre?

Ha bent akkor milyen helyet szeretnek?

ZsuR Creative Commons License 2005.10.12 0 0 477
Nalam is. En is teszek fel egy par rhodot, mit szolsz hozza? Alig varom a viragzasukat!!! Fogok kis tapanyagot kiszorni nekik, nem mintha kicsik lennenek a viragok - inkabb keves volt iden, de ami volt az nagy volt.
Nem csak nalunk, a kornyeken mindenki hasonlorol panaszkodott.
Ez a bokor az ami allandoan tele van viraggal, minden agvegen ul egy hatalmas virag - iden nem igy volt.

Előzmény: sera (476)
sera Creative Commons License 2005.10.12 0 0 476
nalam ratikkelve egy rozsaszon rhodifej jön elö
Előzmény: ZsuR (475)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.11 0 0 475
Ezt lattam!
Előzmény: sera (473)
_atti Creative Commons License 2005.10.11 0 0 474
Nyugi! Majd rájövök, hogyan kell felrakni a képet az üzenetre.
Előzmény: ZsuR (472)
sera Creative Commons License 2005.10.11 0 0 473
Előzmény: ZsuR (472)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.11 0 0 472
Sajnos. . .:((

Előzmény: _atti (471)
_atti Creative Commons License 2005.10.11 0 0 471
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/1/7/0/5/THM_0000901705.jpg
Bal gombbal kijelölöm, jobb gombbal rákattintok, legördülő menüben kijelölöm, hogy másolás.Utána a Mozilla keresőjét kitörlöm, beillesztem ezt, és ugrás.
Nekem ekkor egyből betölti a képet. De, hogy az üzenetbe miért nem rakja be, azt nem tudom.
Előzmény: ZsuR (470)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.10 0 0 470
Sajnos nem tudtam megnyitni azoldalt. . .
Előzmény: _atti (469)
_atti Creative Commons License 2005.10.10 0 0 469

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/1/7/0/5/THM_0000901705.jpgy régebbi felvétel
Előzmény: ZsuR (461)
_atti Creative Commons License 2005.10.08 0 0 468
Nem tudom mennyire válik be a fenyegetés, de próbáld meg a szeretgetést. Bár gondolom, ezt folyamatosan adagolod nekik.
Előzmény: sera (467)
sera Creative Commons License 2005.10.08 0 0 467

Nagyon köszönöm az ötletet,rakerestem a googleba a fara,iszonyuan tetszik,majd több infot keresek rola,,en sem akarok off lenni.

Ja,nyaron mar felhivtunk egy par favagot,egy-kettö nem is vallalta,mert nehogy rossziranyba döljön a fa,közel van a szomszed haza is,szoval csak egy iranyba dölhet,aztan talaltunk egyet,aki lelkiismeretesen kijött es vallalja,mert amugy veszelyes fak kivagasara van specializalodva.Köszi,nagyon sokat segitettel.

Ja! elültettem tegnap a rhodit,megfenyegettem,hogy ha ezek utan nem tetszik neki a hely meg a talaj összetetele ne leszünk joba,mert hat igen...meg igyis joval többe került a földek beszerzese.

Most akkor indulhat neki a regeneralodas,remelem a gombafertözestöl is megszabadulunk.

Előzmény: _atti (462)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.08 0 0 466
Aha, erdekel.
Előzmény: _atti (465)
_atti Creative Commons License 2005.10.08 0 0 465
Van 3 topik, amiben sok mindent írnak róla.
REIKI!(?), Reiki irányzatok, Reiki elmélet és gyakorlat.
Természetesen ezek sem mentesek az indulattól. Az intolerancia határtalan tud lenn. Röviden: A Reiki a kézrátétes energiaközlés egyik formája. Ez nem bioenergia, mert itt nem a saját energiáját adja a kezelő, hanem az un. "kozmikus", "univerzális", "szeretet" vagy "Isteni" energiát. (Ki-ki vallása, meggyőződése szerint válogasson a címkékből). De a lényeg, hogy elindít egy változási folyamatot, amitől megváltozhat a hozzáállásunk a világhoz. Elfogadás, tolerancia, nyugalom, szolgálat, szeretet, empátia, megértés etc...
Ha érdekel, a 3 topik valamelyikén szívesen kifejtem bővebben, mert nem akarok itt off lenni. Ez egy más téma.
Előzmény: ZsuR (464)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 464
Hat ez egy jo otlet - ki fogom probalni, hiszen oktober van, nem?

Kellemes hetveget neked: mi az a "reiki avatáson leszek"?
Előzmény: _atti (463)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 463
Sajnos a növények hajlamosak az ingadozásra. Egyik évben rogyásig van rajta virág, a másikban meg éppenhogy. Próbáld ki azt, hogy amikor látod, hogy berakódik virágrüggyel, még abban az évben októberben adjál neki műtrágyát. Ez nem fog hajtást indukálni, hanem elraktározódik az ágakba, s tavasszal gyorsabban jut el a rügyekbe, ezért a virágzás nem tudja elvenni a tápanyagot a hajtásnövekedéstől, s jut idő és tápanyag a virágrügyek képzésére is.
Képeket felraknék, de azt írja ki, hogy túl nagyok. Nem konvertálja át kisebbre.
Majd jövő héten nézek valami progit, amivel előtte kisebb felbontásúvá tudom alakítani. Hétvégén sajnos nem érek rá, reiki avatáson leszek.
Jó hétvégét nektek.
Előzmény: ZsuR (461)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 462
Akkor most a télen vágd ki, és tavasszal ültess helyette valami mást. Egy kicsit távolabb a háztól.
Én a kedvencemet ajánlom: Liquidambar styraciflua. Elég ijesztő neve van, de ez az amerikai ámbrafa.
Karéjos, kicsit a juharra emlékeztető levele van. De illatos, és ősszel nagyon szépen színeződik.
Az illatos gyantáját gyógyászati célra használják.
Ha megcsinálom az udvart, én is akarok ilyet ültetni.
Előzmény: sera (460)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 461
Igen - sokat latok telen olyan leveleket, amik szinte elettelenul csungnek, mintha szarazak lennenek. . .de magukhoz ternek!

Tegyel kepeket fel a rhodoidrol - szivesen latnam!

Jo alaposan szemugyre vettem a bokrokat, tele vannak szep duzzadt virag rugyekkel - a sok-sok szep igerete. . .
Kiveve a pirosakat, azoknak meg sok level rugye van - pedig eddig azokon volt a legtobb virag.

Előzmény: _atti (456)
sera Creative Commons License 2005.10.07 0 0 460

Nem idegesitttel fel! :)

Sajnos van vele gond eleg,többe került eddig a haz tetejenek rendbetetele,mint amennyi hasznot hozna a fa.Fogadtunk kerteszt is,hogy apolja a kertet,kotorja össze az irdatlan mennyisegü diofalevelet,az ereszt is rendszeresen kotorni kell,szoval a szomszedok visszajelzese szerint nem csinalta lelkiismeretsen es mikor ferj hirtelen hazament,csak az alla esett le,hogy ugyan összekotorta nehanapjan a leveleket,de nem szallitotta el,megint szanaszet volt minden,ugyanigy volt a fünyirassal is.

nem keves penzert csinalta a nagy semmit,szoval nekem szep diofa ide vagy oda,maga a haz erdekeben is azon jar a fejünk,hogy kivagatjuk.

Ugye,sokan aldjak az arnyekot,amit ad,de sajna az egesz kert arnyekban van delutan,a kert meg azert kicsi hozza.

Megmondom öszinten kevesbbe jar a fejem a lancolason,ha....akkor kivagom tetötöl talpig es valami mast ültetek oda.Mondjuk az en reszemröl örülök a napnak,amennyi hüvöst es arnyekot itt Svajcban kapok....

Előzmény: _atti (459)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 459
Szép nagy diófád van. Ami első látásra feltűnt, hogy villás elágazása van. Ha szoktak ott lenni nagy szélviharok, érdemes lenne erős lánccal lazán átfogni a két ágat. Természetesen ha erős, egészséges, akkor nem valószínű, hogy lehasad. De ha valami gond van belül, akkor kár lenne összetörni a házat. Nyugi, nem akarom az ördögöt a falra festeni. Ez nem azt jelenti, hogy holnap jön egy kis szellő, és Te már csak egy bombatölcsért találsz a ház helyén. Hanem , ha arra jársz, és van egy régi erős láncod, akkor rakd fel rá.
Délután visszanézek!
Előzmény: sera (458)
sera Creative Commons License 2005.10.07 0 0 458

Szivesen varunk,mint kertesz!:)))

semmi nincs benne max. anyukam gyenge probalkozasai,de igazabol nem ert ö sem a kerthez,de nagyjabol meg tudom mutatni :) eppen a nagy diofankrol kertem mashol tanacsot,azert van diofas kepem,de gyakorlatilag egyetlen egy diofabol alla z egesz meg egy kis fagyalbol

a kert vegeben van egy kis patak,ami tele van szemettel sajnos,a szomszed odadobalja a vackait,azt is szepn meg lehetne csinalni,nyaron bokrok es vadmeggy takarja el ezt a latvanyt.

megcsinalnam szivesen,de nincs ertelme,tele van mindig,na meg a tyukjai is kemenyen kotorjak a partot.

Előzmény: _atti (457)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 457
Boldog napot neked is!
Azért azt a maoi kertet szívesen megnézném! :))
Előzmény: sera (455)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 456
Legjobb árnyékot az idősebb hosszútűs fenyők adják. Szűrt laza árnyékot télen nyáron. Az örökzöldeknek télen is fontos az árnyék, mert a téli nap felmelegítheti a sötétzöld leveleket, azok párologtatni kezdenek, de a fagyos földből nem tudja pótolni. Ezért nem megfagy, hanem kiszárad télen.
Nem véletlenül vannak Jeliben is ilyenek alatt. Gróf Ambrózy-Migazzi István nem volt hülye ember!
Előzmény: ZsuR (454)
sera Creative Commons License 2005.10.07 0 0 455

Szep jo reggelt!

ennyi jo tanacs!!! ezzel most akar egy rhodiültetvenyt is kezben tudnek tartani :)

Maon van egy kis kertünk,amibe nagyon szeretnek rhodikat is ültetni,csak hat sajnos nem fogom öket tul sokat elvezni :(

Itt annyi kertem van,hogy egy 20 negyzetmeteres terasz harom oldala mellett levö sav,berelt lakas,örülök,hogy ennyit megengedtek,hogy azt is hasznositsam,különben az egesz környek csak unalmas zöldbböl all,azt is ugy kaszabolja a hazmester,mint egy barbar.

Köszi nektek,nagyon rendesek vagytok,ennyi szuper tanacs!!

ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 454
Foleg a kiszaradast nem szeretik. . .nekem most kellett altultetnem harmat, mert a szomszednak ki kellett vagatnia par fat - es a rhodok hirtelen tul sok napot kaptak. A levelek mar nem voltak szep zoldek a nyar vegere - remelm helyrejonnek. Nem birjak a tul sok napot sem.
Előzmény: _atti (453)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 453
A szabad fölhöz képest a legnagyobb cserép is kicsi.
A cserépben jobban melegszik a gyökér, és gyorsabban szárad a föld. Ezeket meg kifejezetten nem szeretik
Előzmény: ZsuR (452)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 452
Nagyszeru!!! Akkor tenyleg vetek a rhodokat cserpben nevelni!!! Nem?
Előzmény: _atti (451)
_atti Creative Commons License 2005.10.07 0 0 451
A peat moss mohatőzeget jelent. A kertészetekben tiszta tőzegben nevelik őket.
Előzmény: ZsuR (450)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.06 0 0 450
Nalam teljes az egyetertes a kiultetessel kapcsolatban. . .kinnt a helye, cserepben szenved.

A vizualitasom arra vonatkozott, ahogy ulsz mocskos kezzel es varsz az index-re, hogy jojjon a tanacs :))

A foldet majd karban kell tartsad - rhodo tapanyag, takaras mulch-csal.

Talaltam egy par jotanacsot az ultetesrol, taplalasrol (persze angol, megprobalom forditani):

"Rhodies like a fibrous loamy soil…accomplished by adding at least 60% coarse peat moss or bark mulch. In a clay soil, add 50% coarse peat or bark mulch and 10% sand."
Szeretik a rostos foldet - 60 % durva peat moss (?) vagy kereg mulch. Ha agyagos a talaj, adj hozza 10% homokot, es csokkentsd a peat moss-t 50%-ra.

"Add a good rhodie fertilizer to your mixture. When using sawdust or bark mulch, sprinkle a little ammonium sulphate around each plant. "
Adj fureszporhoz vagy kereg mulch-hoz ammonium sulphate-ot.

"Rhodies are shallow-rooted, with their tiny feeder roots located in the top four inches of soil. They appreciate a mulch of old rotted wood, coarse peat moss, or bark mulch. Do not dig around the plant when weeding or cultivating."
A rhodok sekely gyokeruek!!!! Sera, nem baj, ha nem astal le egy meterre! Sokkal tobbet er a talajtakaras, onnan veszik fel a tapanyagot jobban.
Előzmény: sera (447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!