Előszőr is szeretném megköszönni V tibornak a képeket pollenszűrőről,majd hasznosítom is őket.Egyébként a Thalia klímás.Egy dolgot nem értek: miaz a klímaszűrő? Ha fontos dolog,miért nincs a kocsiban?Mi van akkor,ha nincs benne?
Megigertem, de azert ez mar kicsit tulzas... A Skodat a VW ugyanugy felvallalja, mont a Seatot vagy barmely konszern tagot, legalabb hulyesegeket ne irj... par azonos alkatresz... aham, akkor talan errol kerdezz meg elotte egy szakertot... mondjuk aki mar latott belulrol skoda technikat...
Szerintem inkább így helyes (kibocsájtás időrendje szerint):
oázis=azure=status
mármint ami a felszereltséget illeti.
Még valami. Látom mennyire aggaszt benneteket, hogy különböző helyen mennyivel drágábban adják a klíma szűrő utólagos beszereléséhez az anyagokat. Akkor engem vágtak át legjobban, mert a szakszerviz szerelte be. Közel egy 10-est nyomott a számla. :((
Úgyhogy aki ennél olcsóbban szereli be magának, nyugodjon meg, mert még így is spórolt rajta - rendesen!
Csak annyit a pollenszűrőfedélhez, hogy amikor bementem a RB szalonba nem tudtam a cikkszámot egyszerűen fedelet kerestem 3 ezer feletti árat mondtak gépből de tudtam hogy nem lehet ennyi és másnap már a fórumról kiírt számmal ugyanoda be 214 Ft.-ért megkaptam. Van Marelli gyártmány (nekem ilyen klíma van benne) és van Valeo. Ez az olcsóbb méghozzá ennyivel.
bocsánat! nekem Azure van, de ha jól tudom Azure=Alize=Oasis!
bezsi1, ha neked is klímás akkor érdemes megnézni. azt még sohasem hallottam, hogy kétféle fedél létezik...csak azt hogy vagy körbe kell vágni vagy egy önmetsző csavar fogja.
A klímásokban van csak meg a pollenszűrő helye, de sajna szűrő azokban sincs gyárilag, de a fedél beszerzése után egyszerűen beszerelhető. Úgy tudom ,hogy kétféle gyártmány létezik a szűrőházból, ezért lehet eltérés a fedél árában. A szerencséseknek a 214 Ft-os fedél kell. :)
Most néztem meg, sajnos nincs benne fedél. A szétszerelésnél annyi a különbség, legalábbis az én autómnál, s gondolom az újabbaknál, hogy a patent közepét nem befelé kell nyomni, hanem ki kell húzni.
Én is szintén kérdeztem, hogy kell-e félidőben cseélni (15.ekm) de nekem is azt mondták, hogy felesleges, mert 30.e.km-nél kell cserélni.
A gépben 16800 km-van, épp tegnap előtt (vasárnap) néztem a nívópálcát, és még egyáltalán nem fekete az olaj. OFF Suzukinál volt olyan 5e. km.körül, mint most a gépben On.
Köszönöm a gyors válaszokat Mynames-nek és V__Tibornak!
Még egy kérdés: Az ablaktörlő lapátokat vette-e már le valaki, ugyanis a csavar eltávolítása után a kar meg sem mozdul! Enélkül a borító műanyag takarót nem tudom levenni!
Más ... olajcsere ... 2x kérdeztem rá mielött elhoztam a kocsit, hogy nem kell-e olajat cserélni 3000km-nél ... a válasz határozott nem volt ... de ettől még nagyon szkeptikus maradtam, szóval asszem kicseréltetem!
A tartóbak két részből áll, a képekből is látszik: egy felső és egy alsó. Ez a "hézagoló" a felsőnek a belsején van, szerintem gyárilag. Nekem csak az alsót cserélték gariban (azon volt már egy korábbi irreverzibilis műtét), de a felsőt nem :-(