Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Hála a szociknak, mi most egy kicsit pellengéren vagyunk, nagy botrány lenne abból, ha csak úgy magunk építenénk egy cukorgyárat. Az összes nyugati lap, no meg az amerikaiak is címoldalon hoznák a renitenskedők "bűnét"
Szerintem egy ilyen helyzetet ki lehetne használni engedélyt szerezni. Milyen szomorú, hogy engedélyt kéne kérni egy magyar cukorgyár építésére a saját hazánkban.
Tudom, az alapelvük az volt, hogy az egy kaposvári ne tudja ellátni az országot, mindenképpen szoruljunk behozatalra. A céljukat elérték.
Szerintem az államnak kéne építeni cukorgyárat. Termelni kéne megint cukorrépát. Micsoda vicc, hogy nádcukorból készített kristálycukor van a boltokban.
"100 kg cukornál (ha összeálltok többen) már megérte a kirándulás."
Ha csak a benzinköltsget számítod (saját időd, autópálydíj, amortizálod a kocsit stb.), ennyiből tudod kihozni, hogy annyiért szerezz be osztrák cukort, mintha itthon vennél.
tudod ha valaki az egyik szélét emlegeti túlságosan egy dolognak, akkor az egyensúly kedvéért rávilágítok a másik szélére.
ha középen van az a vélemény nincs miről vitáznom.
és már kifejtettem azt is, hogy a magyarok cukorfogyasztásának fikázása nem teszi helyére a topik témáját. az nem indokolja, hogy ne legyen cukoriparunk és hogy drágább legyen nálunk a cukor.ez a topik ezt feszegeti és nem az egészségüggyel foglalkozik, ha meg teszi akkor ne csak a szélsőséget lássa kénye-kedve szerint. a férjemet említettem, de csak a vélemények egyensúlya miatt.
Ez olyan, mint a "de a nagyapám is száz évig élt, pedig elszívta a napi három doboz Munkást".
Ellenpélda mindig van. Nem arról szól a fáma, hogy (1) a cukorkedvelő biztosan beteg lesz, és (2) kizárólag a cukorkedvelő lehet beteg, hanem arról, hogy a cukorkedvelőnek nagyobb esélye van rá.
Félreértés ne essék, én se vagyok egy önsanyargató típus, eszem én is cukros dolgokat; úgy gondolom, mértékkel mindent lehet fogyasztani, de havi több kiló csak kristálycukorból még egy többfős családban is sok. Szerintem.
Ha valaki úgy gondolja, hogy nekik belefér, mert sokat mozognak, vagy egyszerűen csak szeretik, elfogadom, de ne tegyünk úgy, mintha nem volna egészségtelen.
"Az egyik legismertebb márkájú magyarországi napraforgó étolajnak most éppen 1,93 euró (520 forint) az ára, egy másik fajta literjét azonban 1,38 euróért (nagyjából 375 forintért) adják. A magyar gyártmányú kristálycukor most pontosan egy euró (270 forint), az egyik legkedveltebb magyar malom lisztjét pedig 0,55 centért (150 forintért) árusítják. Az árak a magyarországi beszerzési árak emelkedése miatt náluk is folyamatosan nőnek, azonban így sem ritka, hogy raklapnyi mennyiséget kérnek a magyar vevők ezekből az alapcikkekből."