Tavaly ősszel kaptam egy félméteres fagytűrő banánt. Elég szépen hozta a leveleit a lakásban. Kiültettem tavasszal, ott is szépen cseperedett, de nyár végére megállt a fejlődésben, és épp csak vegetált. (Jó igaz az is, hogy nem voltam valami jó gazdája). Behoztam a lakásba ősszel, szépen hozta a leveleit (szinte hetente), de most megállt. Két-három hete az új levélcsúcs egy milimétert sem növekedett. Kéthetente kap tápszert, rendesen öntözöm, mi lehet a baj?
A leveleket valóban jól bele kell tömni, mert különben összeesnek, és még a végén kilóg a törzs teteje! A fóliával nyugodtan csomagold be teljesen, nálam is így van évek óta, a páratartalom belül 95% körül van, de soha nem volt ebből probléma.
ja,még annyit,hogy a leveleket úgy gyúrtam bele,hogy bele is álltam,hogy minnél tömöttebb legyen-jobban izoláljon.éspersze csapadékvédelem,annélkül nem ért volna semmit.
Én is hasonló módon takarom őket,ám nagyobb alapterületen,mert ílyen kicsi hengerben hamar elérik a fagyok a szárat.Én nem engedem a leveleket a szárhoz érni.Most egy papírhenger van körülötte,aztán a levél,tavaly meg agroszövet volt jó sok soron+a levéltömeg.
Köszi! Ha télálló, akkor is kevés lesz neki? Már a leveleket levágtam. Akkor még kitalálok valamit hozzá, hogy a tetején ne menjen be a víz. Tetejére nejlont, de azért az oldalát úgy oldjam meg, hogy tudjon valamiképp szellőzni?? Majd teszek még egy nagyobb ívet köré csirkehálóból, azt is feltöltöm levéllel a tetejére meg nejlont, ami 2 oldalra ér és 2 oldalt szabadon maradna, vagyis oldala a fele védett és a másik fele tud szellőzni. Úgy jó lenne?
Vettem itt angliában egy maurellit még szeptemberben,akkor ki is ültettem.Sikerült alá lovak alól trágyát is raknom..A növény elég kicsi,mindössze fél méter a levelekkel együtt.Sajnos sokat nem nőtt,egy vagy két levelet hozott,egy hete volt az első jelentősebb fagy,az szépen tönkretette a leveleket,de a növénynek egyelőre semmi baja,ahogy nézegetem,tapogatom.A csapadéktól már védem,nehogy szétfagyassza a rajtamaradó eső,hólé.Ha nagyon hidegek lesznek be fogom takargatni agroszövettel.Sajnos nem nagyon látok errefelé maurellit kiültetve sehol,basjoot se sokat,de azt azért itt-ott látni.Kíváncsi vagyok megmarad-e.-:)
Tegnap lefagyott a Musa basjoo levele, levágtam a szárat, szénporral szortam be a vágási felületet, az egész tő falevelekkel van körbe téve, a szélén zsákos falvelekből emeltem falat, a tetejére is az került, úgy, hogy nem ér hozzá a vágási felülethez.
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy megtudnátok mondani hogy ez milyen fajta banánfa? küldök képeket róla! Én musa nanára gondoltam, márcsak a levele miatt is meg hogy piros foltok vannak a leveleken, de nem tudom hogy jól gondoltam e vagy sem! Mert páran mondták hogy musa nana-ám van mások szerinte musa tropicanám van.
És ebben kérném a segítséget, hogy most milyen fajta lehet!
Érdeklődnék, hogy a hottentotta fügédből lenne-e esetleg néhány eladó példány?Már nagyon régóta hajtom ezt a növényt, de itthon sehol nem találtam!Előre is köszi,Jani
csak azért kérdezem, hogy leírnád e hogy ha nem jó az e-mail cím, mert az e-mail címben szóköz nem lehet vagy "_" (alulvonással) , vagy " . " (pont) lehetséges.