OFF: hát ez azért nem úgy van passzíva! A lanos 1,3-asa szerintem azért kajál mert az ebben a motorban rejlő teljesítmény és nyomaték nagyon kevés egy akkora kasztnihoz! A Nexia már ok az 1.5-tel.
Persze számít a konstrukciója is a motornak + váltó áttételezés+...
A vezess.hu-n volt ugye? Jól meg is fogom mondani a véleményem!!! Már regisztráltam is de még nem jött meg a válasz mail. Félnek. :)
Póló részemről ok!
Húú! A rendszámtábla keret téma le lett fújva?
Még csak annyi, hogy a nem fizető tagokat nem kellene kihajítani Diesel? Akkor inkább legyünk 50 valahányan, de szerintem ez így fair. Vállal vki vmit vagy nem!
Az autós újságok köztudottan reklámból tartják el magukat. Hogy nézne ki, hogy a Dacia nagy reklám-hadjáratában egy olyan szakújság lehúzza a sárga földig az "új" modellt! Ami a Thalianal hiba, az most erény! Ha Thaliaban nem lenne kanyarstab., akkor 1 olyan "életveszélyes kocsi lenne", de most ez így nagyon jó.:))))
"Kifejezetten minőségi a Dacia beltere, Renault néven is simán elmenneRenault Clio, Thalia vagy Mégane I tulajdonosok azonnal mosolyogva ráismernek ezer apró Renault-s részletre (a műszerfal-világítás színétől, a belső kilincsen át a kapcsolókig). " "75 lóerős motorjával szokatlan dinamizmusra képes a Logan, 9 literjével a fogyasztás is elviselhetőA csomagtér térfogata 510 liter, és mivel az autó igazi lépcsőshátú, így a csomagtérfedél rendesen kinyílik, és nem csak egy lyukon lehet betuszkolni a csomagokat (például a régi Cordoba rossz példáját követve). A Logan aránylag nagy autó, nem egyszerű városi kisautó csomagtartóval eltorzított változata. "
Nekem régen az egyik műszerfaltartó csavar lazult meg kissé és az adott mindenféle nem kellemes hangot. Az a műszerfalból jött, nem a kormányból. Lehet, hogy nálad is az a hiba, csak éppen a kormányborítás környékén és azért reagál a kormány tekergetésre is. Talán mégsem a "tücsök"...
Sziasztok. Volna egy kérdésem azzal a bizonyos "tücsökkel" kapcsolatban amit annak idején leírtatok mint thalia hiba. Pontosan honnan lehet hallani? Ugyanis nekem 11.000 km után elkezdett nyöszörögni a kicsike műszerfala menet közben. Viszont azt vettem észre ha álló autónál tekergetem a kormányt akkor is hallom. Az biztos hogy a műszerfalból jön valahonnan. Egy kicsit idegesítő. Mozgás közben pedig csak olyan helyen nem hallom ahol tükörsima az út.
Azért az világossá vált, hogy 1,75 misiért gyakorlatilag lovasszekeret adnak, mert még a kanyarstabilizátort is kispórolták belőle, ami azért szvsz olyan, mintha a kereket extralistáról rendelném meg... Szóval mire egy használható Dacia-t tudnál venni, addigra kapsz egy jobb Thalia-t újonnan, vagy egy márkásabb használt autót.
Engem kifejezetten frusztrál, feszültté tesz az, hogy ebbe a számomra minősíthetetlen járműbe lehet rendelni fed. computert. Mi a ...nak????? A Thalia-ba ez miért nincs? Röhej. Na mindegy, csak idegesítem magam... :)
Ez csak elméleti dolog.Ha visszalapozol a fórumunk legelejére láthatod nagyon sokan próbálták lehúzni a Thaliát.Más márkával rendelkezők sokszor azért írtak ide,hogy megmodják a negatív véleményüket.Csúnya,neki sosem kellene, inkább 3-4 éves VW, Alfa a király stb. stb.... Én az első vásárlók között voltam 2001. januárjában rendeltem 2001.03-ban vettem át, akkor még nem volt szinte semmi tapasztalat az autóval kapcsolatosan.A Renault eladott vagy 2000 darabot amikor kitört a Thalia-láz és ugrásszerűen megnőtt az eladások száma.
A Dacia is jelenleg még nem bizonyított.Ha beválik, akkor sikeres lesz és híre megy, "emberek vegyétek bátran".Ha nem válik be akkor marad az eladási listák végén.A magyar piac sajátosságait azért ne feledjük el: hányan vettek annak idején Oltcit,Tavria,Aleko, autót? Csak azért mert olcsó volt.(?) Hyundai Pony,Daewoo Racer több ezret eladtak belőle.
A Daciat pedig nem csak a magyar piacra szánták, megjelenik Kelet- Nyugat-Európában is.Majd elválik tud-e bizonyítani.Cégek,vállalkozók akik 3-4 év alatt nagy futásteljesítménnyel leamortizálnak bármilyen autót, ők vajon hogy fognak dönteni?
Tegnap voltam :-) 3 éves átvizsgálás + zöldkártya. Előbbi ingyenes (incl. egy külső-belső mosás-takarítás), utóbbi 8.5oo,- pénz és csak két évre adták meg valami idióta jogszabálymódosítgató barom miatt. Ráadásul ebből 1000 Ft-ot külön kellett számlázniuk, a pénztáros szerintem többet dolgozott mint a szerelők az autón.
Egyébként a kőbányai az egyetlen ahova járok (anno közel volt és csak körülnézni mentem, de várakozáson felül normálisak voltak és ezt azóta is tartják), a Budaörsi úti butikjukba akkor sem mennék be ha kergetnének.
Olajat meg bevallottan MOL-t használnak alapból. Mondjuk, ennek én sem örültem annyira, de legközelebb majd viszek ELF-et és nézem amint beletöltik. Egyébként érezhető különbség nem mutatkozott a két féle olaj között (a jobb MOL olajok azért annyira nem rosszak), de az is igaz, hogy elég keveset járok a Thailccsal.
1.749.000 forint a Dacia Logan. Érdekli?
Persze, máris rohanok egy Dacia-kereskedésbe
12 %
Még gondolkozom rajta
9.1 %
Jobban felszereltet választanék
11.2 %
Nem vennék, de ismerőseimnek ajánlanám
12.2 %
Szóba se jöhet
55.5 %
Szavazatok száma:
715
Nem azt írtam, hogy a VAG nem vállalja be, hogy a Skoda hozzá tartozik, hanem azt, hogy nem mondja azt, hogy emberek ez is egy vw csak skoda jel van rajta.
Te azt sérelmezted, hogy a Renault miért nem vállalja fel a Daciát. Szerintem megtette. Saját honlapján szó esik róla, saját kereskedése mellett (ha nem benne) árulják a Daciát. Nem értem miért nem vállalja fel?
Azért mert nem írja rá mindenhova, hogy "by Renault".
A Skodán is utoljára talán a Felicián láttam "by VW" szerű felíratott...azóta külön vásárlói réteget megcélzó, néhány VAG azonos alkatrészt használó autó lett.
Tudom a motor, a padló azonos, meg még pár fontosabb dolog is, de pl. a sebváltó áttételezése már nem, és ugye azért az már csak más jelleget kölcsönöz egy autónak menetközben..
Fedélzeti computer projekt jegelve az alábbi okok miatt:
- egyelőre nincs szakember, aki vállalná, a kedvenc doktor szabadidő hiányában nem vállalta
- a költség előreláthatólag 30e HUF, így már inkább számolgatok
Akit esetleg továbbra is érdekel a dolog és érez elég mazochizmust magában, a részleteket nézze át:
- bontott km óra a Clio-ból 10e HUF
- bontott ablaktörlőkar 5e HUF
- elvileg valamilyen szinten be van kábelezve, csak kellene egy szakember, aki kellőképpen ráér egy ilyen attrakcióra és felderíti az autóban rejlő terra incognitát. Amennyiben ez megtörténne, pls dokumentálja valaki és dobja be a közösbe :)
Úgyhogy fed. comp. helyett kartámaszon jár az agyam, mert a váltónak nem tesz jót, hogy azon tartom a kezem. A probléma az, hogy a beépítés után elvileg kevés hely marad az ülés állítására. Úgyhogy majd vmikor holnap kidzsesszelek a Homasita Üllői úti komplexumába és jól megnézem magamnak. Ha lesz és beépítem, majd fotóval dokumentálom :)
Ééééés ha már ilyen szép hosszúra sikerült az üzenet, beszélgessünk a klubról. Tekintettel arra, hogy a kedvezmények kialkudására nincs szabad erőforrásom, megkérnék mindenkit, akinek van rá lehetősége, intézze környékén a kérdést. (Szervíz, alkatrész, egyebek.) Erre kellene egy univerzális szerződés, amire csak az adatokat kellene beírni. A megfogalmazáshoz ötleteket kérnék szépen a thaliaklub KUKAC thaliaklub PONT hu címre, amiért hálás leszek iszonyatosan.
Elvileg lesz hímzett teniszpóló kb. 2000 HUF/stück áron. Aki szükségét érzi annak, hogy az outfit javítását egy ilyen Thaliaklubos pólóval valósítsa meg, szintén emilezzen a fenti címre a méret, tagsági sorszám és a darabszám megjelölésével. És akkor jó lesz. :)
Ha most autót kellene vennem, akkor figyelembe venném azt az információt, hogy ezért a pénzért egy régi szerelem teljesülhetne be, igaz 3-4 évesen, használt formában (Volvo).
Bár hogy őszinte legyek, amikor megláttam egy Daewoo Kaloson a Chevrolet jelet Pesten, órákig sírtam a röhögéstől... :)
Hivatalosan ezután is Thalia tulajdonos maradok, (no meg persze klubtag is!), de átülök egy kóreai-amerikaiba, a slusszkulcsot pedig édesanyámra hagyománozom.
Ezt azért mondom, hogy ne nagyon lepődjetek meg, ha Pesten járva, egy, a kocsi képességeihez mérten (1.6 16V) kicsit kimértebben haladó hölggyel futnátok össze. Az autó továbbra is regisztrált marad, de a teszttapasztalataim kissé megcsappannak majd ezután...
Rotálódtunk, és a slusszpoén, hogy az új márka (korábban valami déjavu névre hallgatott :) ) igen jól felszerelt változata alig került többe, mint a legújabb olajos Thalia. És ez kombi! Meg egy-két mérettel nagyobb is.
Azt hiszem ez lesz az igazi konkurencia, nem a Logan!
A fórumot továbbra is olvasom, és a találkozókon biztos résztvevő leszek, természetesen a Dynával együtt